Şimdi Ara

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ iyi mi ? ( ÖZYEĞİN vs ODTÜ vs İTÜ ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
16.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu okulda mı çalışıyorsunuz? Yoksa reklam yapmak için para mı aldınız?

Hadi reklamı anladım, neden Türkiye'nin en iyi devlet üniversitelerinden 2sini karalayarak reklam yapmaya çalıştığınızı tam anlayamadım.

Özyeğin sadece 5 tane çalışkan öğrenci alıyor mühendisliklere. Sitesinden yaptığım incelemelerde, girdikten sonra tam burs almak imkansız gibi görünüyor. Sadece tüm fakültedeki ilk 3e yüzde 25 burs veriyor fazladan. Madem okulun arkasında Türkiye'nin en zengin adamı var, niye çalışana burs vermiyor? Neden daha fazla burslu öğrenci almıyor?

Benim asıl kafamdaki soru şu: Bu okul hep girişimci, staj, iş bulma gibi konularda konuşuldu. Mühendislik açısından, akademik hedefleri olanlar için de uygun bir yer mi yoksa girişimci olmayı, hemen İstanbul'da şirketlerde iş bulmayı hedefleyenlere daha mı uygun?
  • Hocam biraz daha detaya inebilir misiniz?
    Daha Temmuzda açtığınız konuda ODTU'nün hem ortamından hem eğitiminden çok memnun olduğunuzu yazmışsınız. Neden bu kadar kötülediniz şimdi?
    Özyeğin'i ODTÜ'den iyi yapan nedir? Ya da ODTÜ'yü daha kötü yapan nedir?
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Reklam yapmaya gelmedim insanları bilgilendirmeye geldim zaten ben hiç bir okulu kötülemedim Ödtüyü kötüleyen birine karşı Ödtüyü savundum yurtdışına çok öğrenci gönderdiginden bahsettim, neden böyle düşündüğünüzü anlayamadim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    "Akademik başarı"

Akademik Kadro çok kaliteli bizzat sitesinden inceleyebilirsiniz, yurtdışındaki kaliteli yerlerden doktoralılar, eğer bu hocalardan referans alırsanız, yurtdışı konusunda önünüzdeki kapılar açılır, engeller aşılır.

Tabi öğrenciler de önemli ve özyeğin de akademiyi hiç umursamayan tiki tayfa da oldukça var.

Bana kalırsa akademik başarı da girişimcilik de kendini geliştirmeye bakıyor. Üniversite sadece yardımcı bir araç ve yardımcı aracının iyi olması da senin işini kolaylaştırır ama unutma herşeyin başı kendini geliştirmek.

Ben de akademik anlamda ilerlemek istiyorum ve şuan tercih yapacak olsam koç boğaziçi sabancı bilkente puanım yetmeseydi ( bir de gsü olabilir tm bölümleri için ) Özyeğini tercih ederdim, imkan bol, hoca kadrosu iyi.

Bizzat boğaziçinde bir bilgisayar mühendisliği profesörüne sordum, odtünün devlet karşıtı olaylar yüzünden araştırma bütçesinin her geçen gün azaltıldığını öğrendim, okulda solcu bir imaj oluşmuş devlet sıcak bakmıyor insanlar sıcak bakmıyor ve okul da imajı düzeltmek, apolitik olmak için hiçbir çaba sarfetmiyor. Bu yüzden bana göre Odtüyü tercih etmek şu sıralar riskli.

Bir de devletin maddi sıkıntılarını düşünürsek dikkatli olmak lazım, saygılar.

Belirteyim; Özyeğin deki imkanların hepsi TOBB ETÜ de de var ancak tobb etü de eğitim 3 dönem yaz tatili sadece 1 ay, bana kalırsa çok sıkıntı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 2 Ekim 2018; 15:49:58 >

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Ben istanbul faktöründen dolayı özyeğin tercih ederdim birde 3.50 üzerine yurtdışı stajı da cabası, problem yok zaten puanları çok benzer ama mühendislikte tobb biraz daha önde.

• Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Öncelikle, cevap için teşekkürler.
    Mesajınızda sanırım "devlet" derken kastettiğiniz şey hükümet. Halkın büyük kısmı zaten hükümete de sıcak bakmıyor. Haksızlıklar ve gericilik karşısında biat etmedikleri sürece varsın ödenekleri kesilsin, sorun değil.

Mesajlarınızı okursanız, devlet üniversiteleri ödenek alamıyorlar, işleri bitmiş durumda, daha ne kadar ömürleri olur belirsiz gibi anlamlar çıkıyor. ODTÜ'de okuyup, odtüyü kötüleyen arkadaşın mesajı ardına aselsanda çalışmak dışında vizyonu olmayan öğrenci mezun ettiğinden bahsetmişsiniz.
    Çok detaylı irdelemek istemiyorum ama her mesajınız Özyeğin Üniversitesi'ni över şekilde. Mesela yerinin ve ulaşımının çok kötü olduğu gibi gerçekler de var. Bu yüzden, İstanbul'da bile olsak yurt derdi çıkartacak. Çok az sayıda burslu öğrenci alıyor. Kim yazarsa yazsın sonuçta toplam 5 er kişi burslu alacak mühendisliklere, paralı girenler de bedava yapamayacaklar, en fazla fakültelerde ilk üçe girene yüzde 25 burs ekliyor, o yüzden parası olana güzel okul olabilir belki.

Bir sorum olacak, sizce Ankara'ya gitmemek için Bilkent yerine Özyeğin alternatif olabilir mi? Yoksa, Bilkent tercih etmemek hata mı olur? (Bilgisayar veya elektronik mühendisliği için)

Teşekkür ederim, yorumlarınız için.

Kesinlikle bilkent yerine özyeğin olamaz ikisi de tam burslu tutuyorsa. Ama yok Bilkent %25 ya da %50, Özyeğin tam bursluysa ve aileniz bilkentin ücretini öderken zor durumda kalacaksa özyeğin daha mantıklı bir tercih olur, ama %50 vs tam burs durumunda da ben yine de bilkenti öneririm, şartları zorlamaya değecek kadar kaliteli bir üniversite.
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Doğma büyüme istanbulluyum kalacak yer özyeğin yurdu, hiç abartmıyorum otel gibi.

Şehrin kalabalıklığı en büyük sorun ama alışana normal geliyor.

Pahalılığı da sorun ama istanbulda taban puanla tavan puan arası çok açık 2 liraya da doyarsın 90 liraya da.
  • çap seçenekleri rahat mıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon Lee Cooper

Her 4-5 mezunundan biri yurtdışında olan bir okul için ağır olmuyor mu bu sözler ?

ODTÜ de memleketimizin TOP okullarından biri, oldukça başarılı.
    Hocam her 4-5 mezunu biraz ağır kaçmadı mı bu bilgiye nereden ulaştınız ?
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    Linkedin deki mezun profiline baktım.

Koçta %26
    Sabancıda %26
    Boğaziçinde %25
    Bilkentte %21
    Odtüde %21
    Galatasarayda %18
    İtüde %15

şuanlık böyle siz de kontrol edebilirsiniz.
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Eee? 5'te 1'inin yurtdisinda oldugunu belirtmenizin sebebi nedir yurtdisinda okumak ya da calismak basari mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • choyrn kullanıcısına yanıt
    Evet alım gücü nedir bir araştır istersen

• Odtü 1 adım daha önde benim gözümde. 3.50 ortalam yurtdışı staj demişsin. Bakmak lazım mezunların kaçı 3.50+ ortalama yapmış? Yurtdışı olayında da Odtü de okuyup da memur çocuğu olan çok kişi var. Özyeğin üniversitesinde x10 memur maaşı gelirli aileler var. Ne alakası var? Bence çok alakasi var. Yurtdışına gitmek, orada konaklamak özellikle iş için değil de yüksek lisans yapmak için gidiyorsan. Aselsanda çalişmak da kötü bir şey değil bence. Gayet iyi durumdalar.

Özyeğinde okunur okunur fakat odtü gelmez %75-%50 burs alıyorsundur gidersin.

• Hayaller Koç hayatlar Özyeğin mi oldu yoksa?
  • Efendim şizofreni misiniz yoksa trollük yaptığınızı trolllük yapa yapa unuttunuz mu?Gerçek kişiliğinizden kalıntılar vardır belki.

Konu sahibi,sen de troll değilsen bu abimizin yazılarını ciddiye alma.

• quote:

Orijinalden alıntı: choyrn

Eee? 5'te 1'inin yurtdisinda oldugunu belirtmenizin sebebi nedir yurtdisinda okumak ya da calismak basari mi?
    şey,, evet bir üniversitenin her 5 mezunundan birinin yurtdışına gidebilmesi bir başarı.
  • Hayır, Koç Felsefe 413 Puan ile yedekte duruyor, en kötü ihtimale karşın.

Özyeğin olursa ekonomi ya da işletme olur onlar da 460 puan civarında ancak puanım tam o seviyede gelirse özyeğin olur, onun biraz üstünde gelirse bilkent olur, biraz altında gelirse koç felsefe olur, bir kaç tık üstünde gelirse de boğaziçi veya sabancı olur, 500+ gelirse de sevgili koç ekonomi/işletme :)

Koç felsefe seviyesinde gelir de felsefe okumak istemezsem Odtü işletme olur, çok benzer puandalar, ama sanmıyorum koçu reddedip odtüye gideceğimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 2 Ekim 2018; 22:32:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.