Şimdi Ara

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ iyi mi ? ( ÖZYEĞİN vs ODTÜ vs İTÜ ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
16.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: choyrn

Eee? 5'te 1'inin yurtdisinda oldugunu belirtmenizin sebebi nedir yurtdisinda okumak ya da calismak basari mi?

Evet

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için teşekkür ederim, ben de mühendislik konusunda odtünün daha başarılı olduğunu düşünüyorum, uzun bir süre değişmesi mümkün olmayan bir gerçek bu.

Size aselsan konusu haricinde tamamıyla katılıyorum, odtü gibi köklü bir üniversitenin öğrencilerinin yurtdışı doktora yükseklisans yerine aselsanı hedeflemesi biraz küçük düşürücü, bana kalırsa daha vizyonlu olmaları lazım.
  • Bilgisayar Mühendisliği olarak itü mü yoksa özyeğin mi daha iyi
  • uçankeko kullanıcısına yanıt
    İTÜ teknik üniversite olmasından mütevellit avantajlı bir de İTÜ nün en iyi mühendisliği bilgisayar diye biliyorum o yüzden İTÜ Bilgisayar şuanda Özyeğinden daha iyi diye düşünüyorum ama bu sadece benim fikrim elbet herkes farklı düşünebilir.

Özyeğininin özellikle de mühendislik konusunda kendini geliştirmesi lazım tabi eğer koç sabancı bilkent kıvamında bir üniversite olmak istiyorsa.

Ya da şunu kibarlıktan ve resmi dilden uzak bir şekilde yazayım
    özyeğinin mühendislik konusunda 40 fırın ekmek yemesi lazım ( 20 de olur )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 2 Ekim 2018; 22:37:33 >
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam hayırlısı olsun. Koç elbette reddedilmez Türkiye'nin Harvard'ı Koç'tur. Bunu tartışmam bile. Bambaşka bir ortam içine girince de anlarsınız kampüsü, konumu binalarının mimarisi bile bambaşka. İnsan kalitesi de aynı şekilde.

Özyeğin'e gelelim. Burada dalga geçen cahil arkadaşlar var. Ben de Özyeğin'de Apple iMac labı olduğunu ve özellikle bilgisayar mühendisliği için imkanlarının çok iyi olduğunu biliyorum. Yurtdışı konusunda da elbette bir devlet üniversitesine göre daha çok destek sağlar. Gerçekten underrated bir üniversite. Kendi içinde global bir iş ağı kurmuşlar ve akranları fellik fellik staj ararken bunlar Almanya'ya ABD'ye staja gidiyor. Mezun olur olmaz da iş bulup göçüyorlar.

Yine de ODTÜ yerine bu okulu seçmeyin çünkü silikon vadisinde -Google'da çalışan- bir abimiz ABD genelinde bilişim şirketlerinde en çok tanınan okulun ODTÜ olduğunu söylemişti.

Ama İTÜ yerine ise kesinlikle seçebilirsiniz yurt içiyse hedefiniz İTÜ'ye gidin ama ben yurt dışına gideceğim diyorsanız İTÜ falan seçilmez. Zaten referans olacak neredeyse bütün iyi hocalarını kaptırdılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bıyıklı genç forvet -- 2 Ekim 2018; 22:37:5 >

• Hadi ya ben itü konusuna oldukça uzağım çok hatta neredeyse hiç araştırmadım çünkü tercihlerimin tamamen dışında, ama özellikle de bilgisayar mühendisliğine çok iyi diyorlar sizce overrated mı ?

KOÇ BOĞAZİÇİ BİLKENT SABANCI ODTÜ ÖZYEĞİN GALATASARAY hakkında bilgi sahibiyim sorusu olana yardımcı olabilirim ( +az biraz tobb )
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ki zaten siz de belirtmişsiniz yurtdışına gönderimde en az paya sahip okul. (Bilgisayar da da sıralama aynı.)
  • odtü mühendisliklerde gerçekten çok iyi namı oralara kadar gelmiş demek ki tebrik etmek lazım; ah bir de kontenjanlarını azaltsa mis gibi olur.

Benim kıyasım biraz da odtü mühendisliğine puanı tam yetmeyenler ya da eşit ağırlık bölümlerinde arada kalanlar içindi umarım kendimi yanlış ifade etmemişimdir.

19 Ekim de ODTÜ ye okul gezisiyle gidiyorum; çok istedim söyledim bilkenti de gezelim diye ama neymiş efendim bilkenti gezmeye vakit yokmuş, zaten kırk yılda bir ankara'ya gidebiliyorum onda da berbat yönetim <3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 2 Ekim 2018; 22:47:12 >
  • siz hangi bölümdesiniz
  • brutalx B kullanıcısına yanıt
    Henüz üniversiteli değilim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hey kotuleyenler; Ozyegin'in kurucusunu dinleyin sonra susun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyelerin için teşekkürler, benim tercih listem aşşağıdaki gibi. Genel olarak ilk 5 sıradaki yerleri istiyorum, istediğim bölümler ekonomi ve işletme, ancak puanım bu bölümlere yetmezse felsefeyi de düşünebilirim puanı alt seviyede (KoçFelsefe413 BounFelsefe393 )

Bunların haricinde de iki tane de yedekte üniversite var, bakalım hayırlısı.

1- Koç
    2- Sabancı
    3- Boğaziçi
    4- Bilkent
    5- Özyeğin

6- Odtü (YEDEK)
    7- Galatasaray (YEDEK)

( 5. ve 6. sıra yer değiştirebilir ama özyeğinin imkanlarını ve hoca kadrosunu düşününce biraz düşük ihtimal. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 3 Ekim 2018; 21:13:53 >
  • Özelleri üste yazmak her açıdan daha mantıklı atıyorum boğaziçine girip de beğenmediğinde sabancıya koça bilkente özyeğine tam burslu yatay geçiş yapamıyorsun ama bir özele girer de beğenmezsen boğaziçi odtü ya da galatasaraya yatay geçiş yapabilirsin.
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Burs vermiyorlar ücretin tamamını ödemek zorundasın.
  • brutalx B kullanıcısına yanıt
    Bence az. Burssuz olan çok arkadaşım var. Ama illa ki berkecan ve pelinsular var..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam neden kötü itü ekonomi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.