Birkac kisiyle gorustum tip fakultesine yerlestikten sonra çap yaparak ceng, kimya muhendisligi, okuyanlar duydum farkli bolumlerde olabilir bunlari nasil yapabiliyor ? Çünkü ortak kimya 1 denebilir belki hicbir dersimiz yok ? Biraz arastirdim geneli yaz okullarindan ders alarak donem kisaltiyorlar ama detayli bilgi yok ?
Akredite olan universitelerden ders secerek muhendislikten mezun mu oluyorlar ?
Yoklama aliyorum
vize-komite-yazili calisan kadro
Forumda Atatürk tıp kazanan var mı?
Sormak istedigi sorusu varsa alabilirim.
2017-2018 yilini da tecrube etmis bir agabeyiniz olarak bu sene ekim-kasim ayina doğru sistem değişikliği anons edilebilir. 2017 yazinda hickimse sistemin degisecegini aklinin ucundan bile gecirmemisti.
Sonrasinda ÖSYM (sadece sıralıyor biliyorum) kasim ayi gibi panikle tyt ayt dedi turkce matematik den olusan bir sinav olacak dendi ardindan cografya ve fen eklendi suresi artti azaldi vs. 2018 yili ilk teogculardi ve de ilk yksciler oldular gectigimiz sinav da son teogculardi.
Gelecek sene girecek olanlar da 4+4+4 sisteminden gelenler liseye giris sistemi bu nesil ile beraber değişti, bununla birlikte 2 yillik bir ogrenci birikimi var yani x2 12.sinif ogrencisi+ mezuna kalanlar ve haraccilar(ilk 100 kasan tayfa) gecen 2 yilda da sinavin kolay olmasi gerek deprem gerek cift sayi muhabbeti bu sene sistem degisirse ki beklentim degismesi yonunde ÖSYM cift sayi oldugundan ortalama da sorabilir, sinav beklentim ise 2021 2015 arası secici olmasi, sistem değişikliği pek çok ogrenciyi eleyecek.
Şimdiden saglam tutan haziran ayinda bir aksilik yasamazsa istediğini yapar.
Bu baslikta underrated oldugunu yani degerinin altinda siralama alan universiteleri sebebiyle yaziyoruz.
Tamamı kişisel görüşumdur.
1-) Atatürk üniversitesi tıp ing. (Kendi universitem ve bolumumden öte donem icersinde diger fakultelere gore ogrenci sayimiz az hocalar genelimizi taniyor, ingilizce egitim(kabul bazilarinda igrenc aksan var ama ingilizce biliyorlar), 2022 den itibaren akrediteyiz 2028'e kadar simdilik, sehirde tıp fakultesi ogrencilerine saygi duyuluyor, kira giderleri diger sehirlere gore daha uygun özellikle birinin yerine gecerseniz cok daha uygun olabilir tek ya da 2 kisi çıkın.
2-) Ytu-Tau-Hacettepe 27-28k üstü siralamaya sahip tıp gelmeyen ama bu sistemden de s. olup gideyim diyenlerdenseniz. Bir kac tanidigim ytu makina ve 1 tau makinacidan gelen donusler sonrasi yaziyorum. Gidenlerin söve söve dersleri gecip pek çoğunun yatay geçişle baska bolumlere kaysada, tünelin sonunda savunma sanayi de olsun, top tier otomotiv sirketleri olsun yetismis bir muhendis olmak icin ytu yazilabilir özellikle makine fakultesi ytude en zor bölüm olarak geciyor ama iyi bir ortalama yakalarsaniz önünüz açık ama epey zor deniyor. Yazmadan yapabilir misiniz iyi düşünün.
3-)Siralamaniz geldi 80k-100k dolaylarinda mezuna mi kalsam gitsem mi dusunceniz varsa ingilizceniz de pek iyi degilse, aileniz de artik biran evvel git diyorsa bogazici, ODTÜ de hazirlik eğitimi alabileceğiniz herhangi bir bolumu yazin hem sistemden biraz uzaklasmis olursunuz hem 1 yil cevre edinip dil becerinizi gelistirirsiniz, sosyal olarak da gelisirsiniz. Hazirlik sonrasi bolume basladiginizda da muhendislik istiyorsaniz mat, fizik, kimya gibi dersleri secerek yalnizca bunlara odaklanip universite sinavina 2 yil sonra girerek daha iyi bir derece elde edebilirsiniz. 2 yil sonra yerlesirseniz hem bu temel fizik, kimya, matdan da muaf olma sansiniz var hem de iyi bir hazirlik egitimi almis olacaksiniz. Bu tavsiyem yeni mezun olmus olanlar icin daha uygun.
4-) Denizcilik bolumleri kaptanlik ya da gemi muhendisligi bu sektordeki para baska yerde yok şayet 70k ustu siralama yapsam bu tarz yerler yazardim sebebi dolarla maaş aliyorlar, kisa surede hızlı birikim yapabilirler. Ozellikle yalniz kalmaktan sikilmayan, asosyel ya da sosyofobik olanlarin hic zorlanmadan yapabilecegini dusunuyorum ha dersen ki ben karadan ayrilmam o halde buradan uzak dur.
Yaklasik 1 aylik tatilim var sizce nereleri gezmeli butcem 20k konaklamayi 1er gece kyklerde yapmayi planliyorum. Suanda planim Istanbul, eskisehir, ankara, konya sonrasinda guneye mi gitmeli yoksa ibreyi karadenize mi cekmeliyim ?
Forumun ve lisenin değerini bilin
Üniversitede herkes çıkarcı sana isleri dustukleri kadar onlarlasin sonrasinda gg. Donem boyu kanka bu hocanin slayti nerede, sen nereden calisiyorsun, notun var mi diye kicini yirtar senin en ufak isteginde rehberden siler awq gerci daha once hic gormemistim yatay gecisle gelmis. Halbuki lise arkadaslarimla halen daha görüşüyorum, üniversitede arkadas diyebilecegim 4-5 kisi var biri ev arkadasim zaten onlar da lisedekiler gibi degil...
Sinava giren arkadaslara gecmis olsun
Sinava girmedim ama arayip sordugum bir kac kisinin donusu türkçenin felsefeden hallice celdirici sorulari olan, matematigin kolay ama uzun sorulari oldugu, geometrinin kolay, sosyalin bilgi isteyen sorulari oldugu fenin kolay-orta oldugu donusunu aldim sure problemi yasayan olmamis bu durum pek iyi olmasa da forumda fazla vakit kaybetmeden trollerin 2020 moruq ya da rehavete kapilip 2021 gibi donuslerine kapilmadan yarinki sinaviniza odaklanmanizi ufak tefek varsa kavram yanilgilariniz goz gezdirmenizi tavsiye ederim, forumda boşa vakit harcamayın.
Malum herkes bu kanali kullandigindan buraya paylasiyorum.
Ben evde kaliyorum ama kyk da kalan arkadasim vardi resmi donus geldi bu durumda tip fakultesinde ilk 3 yil online kesinlesti.
Değerli öğrencilerimiz,
Ülkemizin bu zor günlerinde afetzede vatandaşlarımıza yurtlarımızı açıyoruz.
Lütfen olabildiğince hızlı bir şekilde yurda gelerek veya bir yakınınız aracığıyla eşyalarınızı alınız.
Çeşitli nedenlerle yurda gelemeyecek durumda olan öğrencilerin eşyaları yurt idaresi tarafından güvenli bir şekilde muhafaza edilecektir.
Nöbetçi yurtlarımızda kalabilecek öğrencilerimiz;
- İstanbul GSB yurtlarımızda kalmakta olup ailesi deprem bölgesinde ikamet eden öğrenciler,
- İstanbul GSB yurtlarımızda kalmakta olan yabancı uyruklu öğrenciler,
- Tıp fakültesi 4.,5. ve 6. sınıf öğrencileri, diş hekimliği 4. ve 5. sınıf öğrenciler,
- Belgelendirmek kaydıyla zorunlu staja ve uygulamalı derslere devam eden öğrenciler,
- Devlet koruması altında olan öğrenciler.
Il kyk müdurlukleri tarafindan belirlenen nobetci kyk yurtlarinda barinabileceklerdir.
Etkilenen 10 il var ancak kalan 71 ilde problem yok etkilenen sehirleri online yapıp isteyen de online ya da yuz yuze secenegi gelmeliydi yetti artik bu online egitim universite bitti halen daha online egitim aliyoruz.
Kolay tabi egitimi aradan cikarmak
I am in university of ataturk since 2018 on medical student. |
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.299
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 44.533 (Bu ay: 160)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.079 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar