Şimdi Ara

Sayısal 50k en mantıklı bölüm üniversite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
7.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu sene 50 k yaparım gibi gözüküyor, bana 50 k en mantıklı bölüm üniversiteyi yazar mısınız? Yurtdışı imkanı olması lazım

• İlgi alanınıza bağlı sağlık için:

50k 'nın biraz altındaysanız özel tıpları deneyin tutarsa diye

Diş hekimliği: eğer aileniz diş hekimi değilse başlarda biraz sürünürsünüz. Ayrıca el yeteneği istiyor, haberiniz olsun.

Ankara veterinerlik (hayvan ilişkilerin iyiyse ,ok ayrıca başlarda biraz sürünürsün. meşhur olursan paraya para demezsin)

Eczacılık: Eğer aileniz eczacı değilse bir tık sıkıntı olabilir, ayrıca esnaflığı da iyi kötü bilmeniz gerekir. Kısacası biraz yırtık olmalısınız yoksa bu da boş iş

Hemşirelik: 50k 'dan hemşirelik yazılmaz denmiş ama puanı yüksek diye sevmediğiniz bir bölümü yazmayın. Seviyorsan hemşirelik yaz hatta en baba hemşirelikler tutar.

Diğer sağlıklar: Yani renkler ve zevkler tartışılmaz ama ben yazmazdım (Not: sağlık alanını sevmiyorum)

Kaptanlık, pilotluk konusunda size katılıyorum. Artık bu meslek grupları yok olmaya veya azalmaya başlıyor.

Mühendislik için:

ETÜ EE (Eskişehir ama 40-45k olur bu yıl muhtemelen)

YTÜ malzeme ve metalürji (YTÜ faktörü ama 50k'ya muhtemelen gelmez 40-45k olur)

KTÜ ceng (KTÜ köklü bir üniversite, belki staj vs. sıkıntısı olabilir, Trabzon'u iyi bilmiyorum)

İÜ-C EE (İstanbulda olma avantajı ve dezavantajı)

Marmara mekatronik (Marmara köklü bir üni + İstanbul)

ESOGÜ EE (Eskişehirde olması)

Dokuz eylül endüstri müh. (Dokuz eylül köklü bir üniversite, ayrıca endüstri mühendisliği farklı alanlara kayıyor.)

Muğla Sıtkı Koçman Yazılım mühendisliği (muhtemelen bu yıl 40-45k ile kapatır yalnız ona dikkat)

GTÜ  makine (Kocaeli faktörü)

Özyeğin İnşaat burslu (inşaata mesafeliyim ama düşünülebilir, İstanbul faktörü)

ODTÜ inşaat (burası hem iyi seçim hem kötü, iyi çünkü ODTÜ ve saygın bir bölüm ODTÜ'de, kötü çünkü inşaat. Ama fırsatı düzgün kullanırsanız dipten alım da olabilir.)

ODTÜ petrol ve doğalgazı yazmışlar, bence güzel bölüm mezunları da TPAO da falandı çoğu ama çok niş bir alan yanı dışarıda başka iş yapmanız zor olabilir

Marmara EE (Bence en olabilir bu hem istanbul hem marmara hem de daha temel bir mühendislik ama bu yıl 45-47k civarı kapatır muhtemelen)

KOÜ yazılım (kocaeli ve yazılım ama bu yıl 40-45k arası kapatır muhtemelen)

YTÜ gemi yazılmış eğer ilginiz varsa olabilir sonuçta YTÜ'de iyi üniversite

Aydın Adnan Menderes ceng (40-45k kapatır bu yıl)

Hacettepe kimya müh. (Hacettepe ve Ankara faktörü(hem avantaj hem dezavantaj) ama kimya müh.)

İzmir ekonomi makine müh. (İzmir faktörü)

ODTÜ KKTC kampüsü ne durumda bilmiyorum ama pek önermiyorlar, isterseniz sizde giden tanıdığınız varsa sorun

mühendislikte şu aklında olsun: Genelde 10-15 sene mühendislik yaparsın sonra idareci olursun (okuluna göre daha da erken olabilir.). O yüzden mühendislikler arasında kaldıysan temel bir mühendislik seç sonra zaten 10 yıl sonra MBA yapıp iibf nin işini yaparsın

Öğretmenlik (son yıllarda ele ayağa düştü, bayağı sürünürsün ama isim yaparsan ihya olursun.)

Hacettepe matematik öğretmenliği: Hacettepe eğitim fakültesi çok kaliteli ve matematik öğretmenliğinde eğer başarılı olursan iyi para var (ileride ne olur bilmem ama belki yapay zeka eğitim programları gelişebilir)

Hacettepe, ODTÜ, Boun ilköğretim matematik öğretmenliği (no comment)

Boğaziçi bilgisayar öğretmenliği (Boğaziçi gerçekten ufuk açar ama bilgisayar öğretmenliği okunur mu emin değilim.)

Diğer

YTÜ mimarlık (YTÜ ve mimarlık ama mimarlıkta farklı alanlara açılmanız gerekiyor ilerlemek için ve para kazanmak için)

Özyeğin mimarlık (mimarlıkla ilgili görüşüm sabit, YTÜ mimarlığın karpuzlusu ve daha az bilineni)

Bilkent CTIS %50 ve ücretli (bu bölüm öyle bir yükseldi ki bu senede bu şekilde artarsa 30-40'ya bile çekebilir, bence şu anki sıralamasının bir tık üstü ideal halbuki, Doğu kampüste sürünüp bazı dersler için merkeze koşacaksınız. Ama Bilkent ve yazılım)

Kısacası iş size kalır buralarda, bir çoğunda top üni havası alamaz veya güçlü bir bölüm etkisi yaratamazsınız ama kimse de kötüleyemez (zaten hiç kimse kimseyi kötüleyemez de neyse)

Yapay Zekanın Yanıtı

Sayısal 50 Bin En Mantıklı Bölümler

Üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olan ve sayısal alanda kariyer yapmak isteyen öğrenciler için sayısal 50 bin en mantıklı bölümler, gelecek vadeden seçenekler sunmaktadır. Bu bölümler, matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilim dallarını kapsar ve öğrencilere ilgili alanlarda uzmanlaşma fırsatı sunar.

Sayısal 50 bin en mantıklı bölümler arasında şunlar yer alır:

• Bilgisayar Mühendisliği
    • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    • Makine Mühendisliği
    • Endüstri Mühendisliği
    • İstatistik

Bu bölümler, gelişen teknolojiler ve sektör ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Öğrenciler, bu bölümlerde matematiksel ve analitik düşünme becerilerini geliştirirken, aynı zamanda sektörde aranan teknik bilgi ve beceriler edinirler.

Sayısal 50 bin en mantıklı bölümleri tercih eden öğrenciler, mezun olduklarında çeşitli sektörlerde iş imkanı bulabilirler. Bu sektörler arasında teknoloji, enerji, ulaşım, sağlık ve finans yer almaktadır. Bu bölümlerden mezun olanlar, araştırma ve geliştirme, tasarım, üretim ve yönetim gibi alanlarda kariyer yapabilirler.

Sayısal 50 bin en mantıklı bölümleri, sayısal alana ilgi duyan ve gelecekte başarılı bir kariyer hedefleyen öğrenciler için doğru tercihtir. Bu bölümler, öğrencilere sağlam bir akademik temel sunarken, aynı zamanda iş piyasasında aranan yetenekleri kazanmalarına yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hemşirelik
  • Saglıga ilgin varsa vakıf veya gelirse doğu diş iyidir.

• tıp,diş,eczacılık

• ODTÜ Petrol&Doğalgaz Mühendisliği. (PETE)
  • Yurt dışı imkanı sanirim en çok gemi bölümlerinde, pilotluk geliyor mu bilmiyorum pilotaj bir de diş
  • kütahya fizik

• istanbul üni eem

• koç hemşirelik
  • Ben pilotluk, kaptanlık, şoförlük tarzı meslekleri pek önermiyorum. Yapay zeka ile ilk ortadan kalkacak meslekler bunlar olacak. Yanlış da olabilirim, o yüzden siz yine bildiğinizi yapın.

• ikigai kullanıcısına yanıt

Ben de aynı fikirdeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Karakurum07

Saglıga ilgin varsa vakıf veya gelirse doğu diş iyidir.

Hocam vakıf üniversitesine verecek param yok ve doğuya gitmeyi düşünmüyorum, şu an iç anadolunun en iyi küçük şehirlerinden birindeyim burası bile sıkıyor.

• YTÜ gemi inşaat ve makineleri müh
  • Godismee kullanıcısına yanıt

dişi seven dikenine katlanır

• up

• hemşirelik

@Ankaratıplı hocam şuraya bi hemşire maaş bordrosu salar mısınız?

• quarisret kullanıcısına yanıt

• 50k yapıp hemşirelik yazmak mantıksız
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.