BAKLAVACI ŞEMSETTİN ŞUBESİ AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM.
Arkadaşlar öncelikle Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde ikamet ediyorum. Bir dükkanım var ,doğrusu dükkan babamın, ve şuan kirada. Babam biraz esnaflık olayından çekiniyor. Kendisi ilk senesinde emekli olalı bir sene geçti. Onun mantığı dükkan kirada dursun 3-5 kuruş gelirse karıma şeklinde. Ama gelin görün ki dükkan bence mantıksız bir iş yerine döndü. Çok ucuza çalışıyr. Şuan bazlamacı ve aylık 1000 tl gibi bir ücret veriyorlar ki şu son zamanlarda bu ücreti de veremiyorlar. Pek memnun değilim kiracıdan.
Dükkan hakkında vermem gereken bilgiler; bir bina altında iki komşu dükkan (ikisi de aynı ölçüde) arasından birisi bizim. Diğer dükkan Sahibinden. com'den satışta fiyat 260.000 denilmiş. 56 metre kare olup üst tarafta da asma kat mevcuttur. Yanlış bilmiyorsam giriş 56 asma kat 65 metre kare. Dükkanın önünde; tabure, masa, tente falan konulmaya müsait bir alanımız mevcut. Dükkan ilanda da gözüktüğü üzere vitrin tarzında. Yani enine bir dükkan.
Dükkanın muhiti olarak da bilgi vermem gerekirse esasında geleceği olan bir muhit. Kahramanmaraş hakkında bilgisi olanlar için İbrahim Çalık Lisesi civarında anayola 40 mt (tam bilmiyorum) kadar uzaklıkta bulunuyor. Bahsedilen ana yol üzerinde benim dükkanım ile aynı anda yapılmış yeni dükkanlar var ve açılıyorlar yavaş yavaş.
Benim düşüncem Baklavacı Şemsettin firmasının bayiliğini almak. Yani çok mantıklı geliyor. Kilogram başına 5 TL kar veriyorlarmış. Ayrıca bulunduğum ilde bu firmanın bayisi yok. Bu fiyatlara fıstıklı baklava da yok. Bu arada Baklavacı Şemsettin'in fiyat listesi:
Sizce bu fikir mantıklı mı?
SATILIK ON ÜÇ BİN ABONELİ YOUTUBE KANALI KAÇMAZ!!!
Arkadaşlar bir kanalımız var 13K abonesi var. İsteyen forumdaşımıza satacağız. Gayet güzel bir trafiği var günlük 100 üzeri yorum alıyor. (7 aydır pasif olmasına rağmen). Güzel izlenmesi var. Aboneler şişirme değil gerçekten abone. Kitlesi eğlence videoları. Vine kolajı yapmak isteyen arkadaş varsa tam ona göre. Kanalı öğrenmek isteyem pm atabilir. Fiyat konusunda da herhangi birşey söylemek istemiyorum, duruma göre. Ama rica ediiyorum "Şu salaktan ucuzua kanal koparalım " mantığı ile yaklaşmayın. Saygı ve mantık çerçevesi içerisinde güzel güzel anlaşalım.
Arkadaşlar öncelikle Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde ikamet ediyorum. Bir dükkanım var ,doğrusu dükkan babamın, ve şuan kirada. Babam biraz esnaflık olayından çekiniyor. Kendisi ilk senesinde emekli olalı bir sene geçti. Onun mantığı dükkan kirada dursun 3-5 kuruş gelirse karıma şeklinde. Ama gelin görün ki dükkan bence mantıksız bir iş yerine döndü. Çok ucuza çalışıyr. Şuan bazlamacı ve aylık 1000 tl gibi bir ücret veriyorlar ki şu son zamanlarda bu ücreti de veremiyorlar. Pek memnun değilim kiracıdan.
Dükkan hakkında vermem gereken bilgiler; bir bina altında iki komşu dükkan (ikisi de aynı ölçüde) arasından birisi bizim. Diğer dükkan Sahibinden. com'den satışta fiyat 260.000 denilmiş. 56 metre kare olup üst tarafta da asma kat mevcuttur. Yanlış bilmiyorsam giriş 56 asma kat 65 metre kare. Dükkanın önünde; tabure, masa, tente falan konulmaya müsait bir alanımız mevcut. Dükkan ilanda da gözüktüğü üzere vitrin tarzında. Yani enine bir dükkan.
Dükkanın muhiti olarak da bilgi vermem gerekirse esasında geleceği olan bir muhit. Kahramanmaraş hakkında bilgisi olanlar için İbrahim Çalık Lisesi civarında anayola 40 mt (tam bilmiyorum) kadar uzaklıkta bulunuyor. Bahsedilen ana yol üzerinde benim dükkanım ile aynı anda yapılmış yeni dükkanlar var ve açılıyorlar yavaş yavaş.
Benim düşüncem bu dükkanı kiradan çıkartıp çay ocağı yapmak. Yani az sermaye ile zararsız gibi. 10-15 tabure masası ve 50 küsür tabure atsam 50-60 kişi alır gibi geliyor. Günde 200 çay satsa (ki ne kadar ciro yapacağına dair her hangi bir fikrim yok, zaten esnaflık yapmamış insanız. Babam da memur emeklisi) az miktar oralet bir miktar kahve bir miktar da simit, poğaça, tost satsak. Eğer yasalsa nargile falan günlük 200-250 kar yaparız gibi geliyor. Ay bazında ise 5.000 TL altına inmez gibi düşünüyorum. Dükkanın net kirasının aylık 1.000 TL olduğunu varsayarsak bence baya makul.
Dükkan atacğım linkteki bazlamacı olmuş dükkandır. linkteki dükkan ile özdeştir. İlanın adresinden muhiti inceleyebilir sokak görünümü ile 3d olarak etrafı inceleyebilirsiniz. Teşekkür ederim.
Kombi pompa seçimi
|
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 189
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 21.368 (Bu ay: 511)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 139 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic