Şimdi Ara

Çok işlek olmayan bir yerde dükkanım var. Çay ocağı açmam mantıklı olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
4.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde ikamet ediyorum. Bir dükkanım var ,doğrusu dükkan babamın, ve şuan kirada. Babam biraz esnaflık olayından çekiniyor. Kendisi ilk senesinde emekli olalı bir sene geçti. Onun mantığı dükkan kirada dursun 3-5 kuruş gelirse karıma şeklinde. Ama gelin görün ki dükkan bence mantıksız bir iş yerine döndü. Çok ucuza çalışıyr. Şuan bazlamacı ve aylık 1000 tl gibi bir ücret veriyorlar ki şu son zamanlarda bu ücreti de veremiyorlar. Pek memnun değilim kiracıdan.

Dükkan hakkında vermem gereken bilgiler; bir bina altında iki komşu dükkan (ikisi de aynı ölçüde) arasından birisi bizim. Diğer dükkan Sahibinden. com'den satışta fiyat 260.000 denilmiş. 56 metre kare olup üst tarafta da asma kat mevcuttur. Yanlış bilmiyorsam giriş 56 asma kat 65 metre kare. Dükkanın önünde; tabure, masa, tente falan konulmaya müsait bir alanımız mevcut. Dükkan ilanda da gözüktüğü üzere vitrin tarzında. Yani enine bir dükkan.

Dükkanın muhiti olarak da bilgi vermem gerekirse esasında geleceği olan bir muhit. Kahramanmaraş hakkında bilgisi olanlar için İbrahim Çalık Lisesi civarında anayola 40 mt (tam bilmiyorum) kadar uzaklıkta bulunuyor. Bahsedilen ana yol üzerinde benim dükkanım ile aynı anda yapılmış yeni dükkanlar var ve açılıyorlar yavaş yavaş.

Benim düşüncem bu dükkanı kiradan çıkartıp çay ocağı yapmak. Yani az sermaye ile zararsız gibi. 10-15 tabure masası ve 50 küsür tabure atsam 50-60 kişi alır gibi geliyor. Günde 200 çay satsa (ki ne kadar ciro yapacağına dair her hangi bir fikrim yok, zaten esnaflık yapmamış insanız. Babam da memur emeklisi) az miktar oralet bir miktar kahve bir miktar da simit, poğaça, tost satsak. Eğer yasalsa nargile falan günlük 200-250 kar yaparız gibi geliyor. Ay bazında ise 5.000 TL altına inmez gibi düşünüyorum. Dükkanın net kirasının aylık 1.000 TL olduğunu varsayarsak bence baya makul.

Dükkan atacğım linkteki bazlamacı olmuş dükkandır. linkteki dükkan ile özdeştir. İlanın adresinden muhiti inceleyebilir sokak görünümü ile 3d olarak etrafı inceleyebilirsiniz. Teşekkür ederim.

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-is-yeri-satilik-ibrahim-calik-lisesinin-ustunde-satilik-56m2-isyeri-644210611/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.altinok -- 24 Haziran 2020; 20:55:39 >

• bence orası çay ocağı için çok büyük.

• Striptease klübü kur.

• Alkollü mekan yap
  • çiğköftecililk yapabilirsin asla eskimez ama gecen gündüzün olmuyor. paket servis yapman şart oğlu şart

• SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt

Yani bence olabilir ya maç falan da izleneceğini düşünürsek o ilanda iki dükkan var onu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

• arapaşığı A kullanıcısına yanıt

Hocam muhit itibari ile pek mümkün değil kulüp olarak olması zaten imkansız ama tekel/çay ocağı tarzında söylüyorsanız il Kahramanmaraş ve dükkan çok fazla fişlenir ve olumsuz bir algı oluşur. Kaldı ki zaten babam inancı itibari ile bu tür şeylere pek yanaşmaz. Alkolü eline almışığı yoktur ki satsın ;) Saygı duyuyorum ama başka yapıcı fikirleriniz olursa memnun olurum.

• Yani benim aklıma gelen ilk şey buydu ama ona bir tane sağlam eleman gerekli şahsen ben ne yazık ki babamın yanında olamayacağımdan dolayı yardım edemem ama yiğeni var yıllardır Antalya'da muhtelif otellerde garsonluk yapıyor. Onu davet ettik gelirse o tarz bir işyeri kurabiliriz. Ama o da şuanki planında olmadığını daha sonra olabileceğini iletti. :(

• Thomas Silverstein T kullanıcısına yanıt

Dükkan, muhit falan uygun değil hocam ama başka fikirleriniz varsa duymak isterim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.altinok

Dükkan, muhit falan uygun değil hocam ama başka fikirleriniz varsa duymak isterim

O zaman gay bar yap hocam

• Etrafta ne eksik hocam hiç düşündün mü veya araştırdın mı? Çay ocağı açacaksan ya civarda iş merkezi olmalı ya da çevren geniş olmalı ki mekana gelsinler. Üniversite öğrencisi falan varsa civarda tavuk dönerci her zaman iş yapar
  • Bir iki tane benzer öneriler gelince goy goy yapıyorlar heralde dedim de sonuncu ,ki o mesaj senin, mesajı görünce yarıldım ya. Espiri bir yana var mı tavsiyen hocam, inceledin mi ilanı?

• john ciga J kullanıcısına yanıt

Valla hocam okul bol. İşyerleri de yavaş yavaş açılıyor ama dediğim üzere dükkanı pek bir esnaflıktan anlamayan ve çekinen birisine açacağımız için onu aşmaması lazım. Yani çok para değil de şöyle aylık 4-6 bin bırakan bir dükkan olsa tarzında düşünmüştük. Teşekkür ederim görüşünüz için. Bunu göz ününde bulunduracağım  

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.altinok

Bir iki tane benzer öneriler gelince goy goy yapıyorlar heralde dedim de sonuncu ,ki o mesaj senin, mesajı görünce yarıldım ya. Espiri bir yana var mı tavsiyen hocam, inceledin mi ilanı?

Inceledim ama bilmem ki, etrafta berber var mı bir genç usta bulun berber açın hasılatı yarı yarı paylaşın baktınız işler güzel iki berber daha alıp işleri büyütürsünüz

• Hocam ilanda baktımda o civarlarda okul biraz fazla herhalde o yüzden böyle simitçi tarzı bir yerde iyi olur bence. Sabah öğrenciler okula girerken simit poğaça alır bazı geç kalıp kahvaltı yapamayanlar da mecburen alabilir veya öğle arasında da oturmaya gelebilirler.
  • Çay ocağı da olabilir ama mahallede kahve var mı veya yaşlı var mı varsa genç var mı kafe tarzı bir yer yapın tost çeşitli içecek biraz dekorasyonlar basit bir kafe olabilir veya çevresinde pazar kuruluyor ise kıyafet satabilirsiniz. Ama tek başına en kolayı kahve olacaktır
  • bim,a101,şok gibi marketlere kiralanıyor mu? hep merak etmişimdir, ne tarz yer arıyorlar, kaç para veriyorlar.

edit: çaycı,kafe vb işlemler için kattakilerden çoğunluk imzası almanız lazım, belirli bir mesafe içerisinde okul,ibadethane varsa açamazsınız.

kebapçı şu bu olacak derseniz baca derdiniz var,.

yakınlarında ne kadar öğrencilik okullar var, kırtasiye veya hamur işi fırını olabilir.

yakınlarda eczane yoksa olabilir. hastane veya sağlık ocağı var mı?

iddaa bayi fiyatları nedir bilmiyorum ama iyi iş yapıyor gibiler. İnternette bir video vardı gelir ve gider kaynakları nedir onlardan bahsediyordu.

https://www.youtube.com/channel/UCfLJ5rDkE2x-ann41bLR_SQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Dilenci -- 25 Haziran 2020; 1:43:7 >

• fast food işi iyi gider bu dükkana bide yemeksepeti patlattınmı paraya para demezin

• Hiç bulaşma patlarsın ver kiraya o parayla ağladığın işi yap alim satim ufak işler
  • Kartipi K kullanıcısına yanıt

Yani mahallede çayocağı bulunmuyor yakınlarda ama simitçi var pastane tarzında ve orada çay falan da içiliyor. masa tabure falan var orada. Ama sonuçta simitçi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.