Şimdi Ara

Köyde yaşayıp çiftçi olmak mı,masa başı işi olan memurluk mu daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • memur olup ayda 3000tl maaşa razı olmak mı? yılda 36000tl yapıyor.

yoksa köyde çiftçilik yaparak daha çok kazanç sağlamak mı?

şimdi şehirde yaşayıp memur olunca gelirin sahip garanti oluyor fakat ay sonunda elde var sıfır. hatta eksiye bile düşebiliyorsun.

Ama köyde her şey bedava yağ,peynir,süt,yumurta,ekmek meyve sebze hepsi bedava,eve kira vermek yo,yakıt ücreti yok.

köyde sabir gelirin olmyor ama garcamanda pek olmuyor. adam 4 inek beslese 4 inek günde 40 litre süt verse litresi 3tl den 120tl yapar buda ayda 3600tl para demek. Yani köyde sadece süt sarak bile memurdan daha fazla para kazanılabiliyor. ineğin doğuracağı danaları da satarsan oh iyi para.

• ögretmen ol 4200 tl al ek derste alırsan 5500 u bulursun bıde ogretmen kadın bul ayda 11000 tl

3000 yesenız.8000 tl ıle kredı odeyerek bmw yazlık kıslık ev alırsınız 10 senede borcta bıter.sonra yıne alırsınız
    burada karı koca ogretmenlerın epeyce evı bırıktı
  • Bir çiftlik evi alıp tarım ve hayvancılık yapmak hayalimdi hep.

Favorim Ege bölgesi tarafları.
  • Köy kesinlikle.

Bir uyarı yapayım, gece tek başına gördüğün hayvanların arkasından gitme. Yada alakasız yerden gelen tanıdıkları gerçek sanma.

Köyde bu vakalar çok olur. Hava karardımı evine gir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köyde her şey bedava mı? Babadan kalma evin ve tarım ve hayvancılık yapacak kadar arazin olduğunu varsayalım ve ev ve arsa bedava olsun. Hayvancılık yaparken saman, hayvanın veteriner parası vs var. Tarım desen gübre parası, ilaç parası. Bedava değil gayet köyde de -ye düşebilirsin şehirdeki gibi ki köylere git herkes 100binlerce TL borcunun olduğundan söz eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfeAYDIN -- 2 Eylül 2018; 1:31:25 >
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Hocam bi kaç hikaye anlatta okuyalım. Neden hayvanın peşine gidilmemesi gerekir.

• Aga bildiğin mesele işte, gece 1.30 melodic death metal dinliyorum zaten bu atmosfer de bir de onları anlatsam gece gece beni korkudan uyku tutmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

Köy kesinlikle.

Bir uyarı yapayım, gece tek başına gördüğün hayvanların arkasından gitme. Yada alakasız yerden gelen tanıdıkları gerçek sanma.

Köyde bu vakalar çok olur. Hava karardımı evine gir.
    Meraklandım şimdi. Neden böyle bir şey dedin hocam meraklandım

edit: mesajını şimdi gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 2 Eylül 2018; 1:37:14 >
  • The Management kullanıcısına yanıt
    İnsanların olmadığı yerde başkaları olur.

Yarın sabah aydınlık olduğunda tekinsiz 3v vakaları veya köy vakaları üzerine araştırma yapın.

Gece gece pek tavsiye etmem.

• Köyde besicilik yapacaksan parayı götürürsün. Çünkü Türkiyede et ekonomik problemden ziyade sosyoloji problemi ve deli gibi açık var. Milyonlarca küçükbaş ya da büyükbaş üretilse bile yetmez. O yüzden bu işten çok kazanç sağlarsın ama işte köyde yaşamanın dezavantajı ise sakin bir hayatının olması. Tamam İstanbul her anlamda harika değil ve paran yoksa zavallısın ama ayda bir kez olsa bir şık bir restoranda yemek bile insana iyi geliyor. Köye gidip kendini köylü yapma. Şehir hayatını bir şekilde koru orada. Evini büyük yap. Kış bahçen olsun, kütüphanen olsun, sinema odan olsun, spor salonun olsun. Elbette para kazandıkça yapacaksın bunları. Bu şekilde kendine güzel bir hayat kurabilirsin. Çocukların için de iyi fırsat olur.
    Hocam insanları götürüyolar mı hayvan kılığındakiler

• quote:

Orijinalden alıntı: Pipisipispis

Hocam insanları götürüyolar mı hayvan kılığındakiler
    Abartmayın işte, adam köylerde anlatılan cin hikayelerinden bahsediyor
  • La sus herifle muhabbet ediyoz şurda ne salça oluyon

• Hayvanın daha sonra kaybolduğu, 2 dakika önce önünden yaşlı amcanın geçtiğinş görüp biraz sonra önünden geçtiği ni anlatan birisi vardı. Adama " az önce sen önümden şu tarafa doğru gitmedin mi diye sorduğunda " yoo ben köyden yenş geliyorum " diye cevap almasıyla dumura uğradığını anlatmıştı.

Ben askerdeyken bizim bursalı bir tertip uyarmıştı " geceleri kedilerle pek uğraşma " diye. Seneler geçti memleketteki arkadaşla mahallede geziyoruz, kedi normalde korkak hayvandır. Çok güzel beyaz bir olgun kedi bizi bayağı bir takip etti. Kibar şekilde yirüyerek yanımızda. Daha sonra ayrılıp evlere dağılacağımız yolun orada standart kuyruğunu yana alıp kibar sessiz bir şekilde yolun ortasına oturdu. Öylece bekledi manken gibi sanki. O güne kadar hiç bir kedi de böyle bir davranış görmemiştim. Daha sonra kedi kayıp tabi.

Şimdi bunu niye anlattım. Geceleri hayvanlar alemi normal davranmıyorsa temkinli olmakta fayda vardır.

Constantine filminde diğer boyuta geçmek için kızın eşyalarından kedi kalıyordu geriye. Keanu reevesin ayaklarını suyun içine koyup gözlerine baktığı sahne.

Neyse yarın konuşalım tüylerim ürpermeye başladı

• quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

ögretmen ol 4200 tl al ek derste alırsan 5500 u bulursun bıde ogretmen kadın bul ayda 11000 tl

3000 yesenız.8000 tl ıle kredı odeyerek bmw yazlık kıslık ev alırsınız 10 senede borcta bıter.sonra yıne alırsınız
    burada karı koca ogretmenlerın epeyce evı bırıktı
    Hangi öğretmen 4200 maaş alıyor. Bana yatan maaş 3200 tl istersen gönderebilirim. Yanlış bilgi verip öğretmenler şu kadar maaş algısı yapmayın.
    Ek ders demişsiniz? Bir öğretmen yazın 3 ay ek ders almaz ve 15 tatil de de....aldığım ek ders ayda 500-600 civarı buluyor. Buda sizin dediğiniz 4200 maaşı bile bulmuyor ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ya hocam ne anlatıyosun gece gece korkuttun yav

En iyisi sabahlayıp ders çalışayım

İlginçmiş hocam :)

• aydınayhan kullanıcısına yanıt
    annem 20 yıllık sınıf öğretmeni eline geçen toplam para 4000 civarı ne 5500 ü ?
  • öğretmenlerın haftada 3 gun oda yarım gun calısıp 3 ay tatıl yapıp ek dersle 5000 tl alsada hala acız az alıyoruz demesını çömüş degılım bu nasıl bır bakıs acısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

öğretmenlerın haftada 3 gun oda yarım gun calısıp 3 ay tatıl yapıp ek dersle 5000 tl alsada hala acız az alıyoruz demesını çömüş degılım bu nasıl bır bakıs acısı
    bilmemden uzaktan atıp tutmak kolay. sen öğretmen ol işin içine gir bakalım öğretmenlik kolaymıymış gör.
    evde 2 tane çocuğun çamatasına dayanamayıp çocuğunu dövenler sınıfta 30 tane çocuğun şamatasına dayanmak kolay sanıyorsun.

öğretmenler mesaiden sonra eve iş getiren meslektir. yarın işlenecek dersler için konu hazırlığı yaparsın ders anlatım planı hazırlarsın.
    Güney Kore de en çok maaş alan devlet memuru öğretmenlerken ülkemizde ise öğretmenlik sıradan memurluk gibi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.