Şimdi Ara

Doktor mu yoksa mühendis mi daha rahat ve huzurludur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, ileride sakin ve huzurlu bir hayat yaşamak istiyorsak hangisini tercih etmeliyiz? Tıpı mı mühendisliği mi?
    Doktorlukta nöbetler, yoğun çalışma temposu, mesai saatleri dışında sürekli çalan telefonlar ama devlet sebebiyle gelir konusunda daha stabil ve daha sakin ve küçük şehirlerde çalışabilme imkanı var.
    Mühendis olarak en başında büyük ve kalabalık şehirlerde yaşamak gerekir diye düşünüyorum, tatil, izinler ve çalışma şartları da firmadan firmaya değişir ama iyi bir mühendis olmak için de yine yoğun bir tempoyla kendini geliştirip çalışman gerekir diye tahmin ediyorum.
    İki mesleğe sahip kişilerin kendilerini geliştirmiş ve yakın maaş aldıklarını düşünerek hangisinin daha huzurlu ve yaşam kalitesi daha yüksek bir hayat sürebileceğini düşünüyorsunuz? Ve mühendislik hakkında bilgiye sahip olan arkadaşlar mühendislikte büyük firmalarda çalışan bir insanın tatili izni mesai saatleri nasıl oluyor anlatabilir misiniz?

• İmam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doktorun işi rahat tabi siddete maruz kalma durumları olabilir
  • Her iki meslek de kendi içinde büyük çeşitlilik gösteriyor. Yani ikisini karşılaştırabilir misin? Evet ama bayağı bir genelleme yapmış olursun.
    Doktorluk için konuşacak olursam seçtiğin branşa ve çalıştığın yere göre inanılmaz fark eder. Ayda 15 nöbet tutan boş vakti sıfır olan doktorlar da var, hiç nöbeti olmayan günde 3-4 saat çalışan da.
    Mühendis değilim ama eminim onlarda da durum benzerdir. Çalıştığı yerden ve çalışma şartlarından nefret eden de vardır çok memnun olan da.
    Sonuç olarak üzgünüm sorunun kesin bir cevabı yok. Ancak şunu unutma olay sadece çalışma saatleri arasından ibaret değildir. İşten çıktıktan sonra kalan vakit tamamen sana mı ait bu da çok önemli ve büyük bir lüks. Örneğin ben nöbet tutmuyorum ancak akşamları da çalışmaya devam ediyorum okumam ve yazmam gerekiyor. Mühendisler için durum nasıl çok bilmiyorum.

• Aile hekimi olacaksam olur günde 3 kişi falan geliyordur bizim aile hekimine rahat iş vallahi

Onun dışında değişir ikiside çok rahat veya yoğun olabilir çalışılan yere göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cerrah falan değilse doktorun işi rahat
    zaten herşey rutin olarak belli
    diyelimki teknik bilgisi zayıf veya işin içinden çıkmak için git mra kan tahllii vs vs
    zaten sonuç pat diye karşında ondan sonra ne ilac olcak oda belli olay bitti
    cerrahın işide el becerisiyle alakalı el becerisi yoksa cerrah merrah olmaz el becerisi varsa zaten oda alışır gider
    yani aslında herşey rutine bağlı ama cerrahlık zor diyebilirizde diğerlerinin işi gayet basit
    muhendisin işi daha zor ama tabi herkes farklı düşünür zaten herkes fikrini yazıyor
  • Biri devlet memuru biri özelde çalışan beyaz yaka.

Memurluk kadar rahat meslek mi var? Özelde adamı yer bitirler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doktor Mu Daha Üst Hakim mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mühendis daha rahattır
  • Doktorlar devlette kendilerine rahat bir şekilde yer bulabilirler. Maddi dünyası bir anlamda güvenceye alınmış olur. Devlette giriş çıkış saati belli olan diğer meslek gruplarına nazaran çok daha yüksek bir gelire sahip olabilirler. Toplumda büyük yıkılmaz bir statüleri olur.

Bir mühendis olarak takım liderine karşı sorumluyuz. İnsanlarla iç içe bir sorunumuz olmadığı için bu konuda doktorlardan daha rahatız. Hastahane ortamı pek sevilesi özenilesi bir yer değil aletlerin de bozulmadan çalışabileceği optimal ortam insanlar için de optimal olduğundan genellikle rahat bir alanımız olur(Ofiste çalışanlardan söz ediyorum). Fakat yüksek meblalarla bir güvenceye sahip olabilmemiz mümkün değil. Toplum mühendislik işlerinden epey uzak olduğu için napıyorsunuz ki la? gibi bir küçümsemeyle çok karşılaşıyoruz. Ülkemizde mühendislik faaliyetleri var fakat yeterli değil bu da önemli ölçüde gelecek kaygısı olarak karşımıza çıkıyor. Özel sektör çok çakal malesef. Az para çok iş mantığı sık sık karşımıza çıkan problemlerden biri.

Problemlerle başa çıkarım diyenler için para + statü = tıp , insanlarla olabildiğince az problem + rahat çalışma alanı = mühendislik

• akp li en huzurlusu.
  • sami.ayd S kullanıcısına yanıt
    ben mimarım, eşim pratisyen hekim şuan için en rahatı benim. ancak uzman bir doktor onca yıpranmadan sonra daha rahat çalışabilecektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TherafluForte kullanıcısına yanıt
    Hocam acaba bir kaç soru sorabilir miyim?
    İzinleriniz tatilleriniz nasıl? Haftada kaç gün kaç saat çalışıyorsunuz acaba? Çalışma miktarınıza göre gelirinizin yeterli olduğunu düşünüyor musunuz? Planlanandan fazla mesai olup gecelere kadar işte kaldığınız çok oluyor mu? "Bu hafta izin aliyim de bi kaçamak yapıp şuraya gideyim" demeniz mümkün mü? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Türkiye'de doktorların kendi işini yapabilecekleri hazır bir ortam var. Yani iş sıkıntıları yok. İşlerin ağır olabilir ancak karşılığını bir nevi alıyorlar bunun. Aldıkları paralar yüksek meblalar olabilir ancak yaptıkları iş için yeterli midir pek zannetmiyorum. Yine de Türkiye şartlarında rahat bir yaşam sürecek kadar para kazanıyorlar.
    İş mühendislere geldiğinde ise, mühendislerin çalışabilecekleri, kendi işlerini yapabilecekleri bir ortamı yok denecek kadar az. Ben rahatlığa bu açıdan bakıyorum. Çünkü çoğu mühendis, "mesleğimi yapabileyim ve bana buna değecek parayı versinler. Zorluğu bana koymaz." şeklinde düşünüyor.

Bu açıdan bakıldığında ise doktorların daha rahat olduğunu görebiliriz. Tabi doktora uygulanan şiddet vs. onlar başka bir başlık altında incelenmeli.
  • doktor ne doktoru muh. ne muhendisi birader? sacma soru
  • sami.ayd S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle 1 yıllık yeni bir şirket.

Şimdilik 5 gün 9-18 çalışıyorum fakat yoğun zamanlar için cumartesi de geleceksiniz diye bir parantez açtılar.

Gelir yeterli değil malesef.

Birkaç defa oldu ama bu zamanlar rahat günlerimiz diyebilirim.

Şirketten şirkete değişir ama yoğun bir mesai diliminden sonraki hafta 1-2 gün izin alabilirim belki.

Yıllık izin konusunda şu an için net bir şey diyemem ben de yeniyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TherafluForte -- 2 Şubat 2020; 22:9:45 >
  • Rahat ve huzurlu olmak kişiye bakar, mesleğe değil. Böyle meslek mi seçilir monako?
  • İki haftadır yazılım şirketinde çalışıyorum ve çalışma ortamı çok rahat. Sürekli birbiriyle şakalaşıp mesai saatini bitiriyorlar insan. Tabii çalışmaya gelince de çalışıyor. Ortamda herkes senin gibi. İmkanlar çok iyi. İstediğini yiyip içebiliyorsun. Maaşlar da fena sayılmaz. Buna nazaran hekimler ise aşırı stresli ve kötü ortamda çalışıyorlar. En basitten içeride hasta olmasına rağmen "Bir şey soracaktım" diye zorla girip tüm süreci bölen tipteki insanlara laf anlatmaya çalışıyorsun. Her ne kadar saygı duysalar da zora gelince saldırmaktan yaftalamaktan çekinmeyen bencil bir kitleye hizmet veriyorsun. Avantajı ise işsizlik yok ve yüksek gelir. Tabii o gelir yine de az bana göre. Doktorlar daha fazla kazanmalı.

Doktor olup da küçük şehirde çalışanlar bence huzurludur.
  • Annem babam doktor, kendim yazilimciyim ve benim isim kesinlikle daha rahat. O stres cekilmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mühendis, doktor falan hikaye. Sevdigi isi yapan, yaptigi isin hakkini alan kisiden huzurlusu yok bu dünyada.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.