Bir çiftlik evi alıp tarım ve hayvancılık yapmak hayalimdi hep.
Favorim Ege bölgesi tarafları.
Trakyada köyde yaşıyorum, burası sakin ve tarıma elverişlidir buyur gel
Köyde çok para kazanabilirsin ama şehir hayatından köy hayatına geçiş pahalıya patlar. 3 kalemde büyük harcama gerekiyor.
Ev
Arsa
Hayvanlar
Bunlara sahip olabilirsen çarkı döndermeye çalışabilirsin.
Ayrıca bir inek 10 lt değil de 5 lt süt verir. Biz köydeyken öyleydi
İnekler doğurmaya yakın ve doğurduktan sonra süt vermez.
Tavuklar çok hassastırlar. Yumurtaları her şeyden etkilenebilir. Mesela yem veren kişi değişirse etkilenirler kümeste bir hayvan hasyalanırsa nerdeyse hepsi hastalanır.
Hayvanlara yayılımları dışında sabah ve akşam, tavuklara ise gezdirmeyeceğini düşünerek yem vermen gerekiyor ki bunlar dolarla yurt dışından alınıyor ve pahalandı.
Eğer büyük paralar kazanmak istiyorsan hayvan sayın 20 den az olmaması lazım ve her sene çoğaltman lazım.
ben profesyonel çiftçilikten bahsettim, 1000 yıllık dededen kalma yöntemlerle çiftçilik yaparsanız başarılı olamazsınız elbette. inekler 10litre değil 5 litre süt verirmiş. 5litre süt veren inek verimsiz inektir. profesyonel çiftçilik demek yüksek verim demektir.
bilimsel yöntemler kullanarak verimi artıracaksın ki para kazanasın. tarlayı salma sulama ile değil damla suşama veya yağmurlama sulama ile sulamak gerekli. gübre olarak doğal yakılmış gübre kullanacaksın, tabi gübreyi de kafana göre değil bilimsel ölçülere ve zamanlamaya göre kullanacaksın ki verimli olsun.
ülkemizde tarım ve hayvancılık yapılıyor,ama verimsiz yapılıyor. boşa kürek çeken çok. o yüzden eğitimli profesyonel çitçilik yapanlar için çiftçilik çok kazançlıdır.
Koy en iyisi ben yapcaktimda para yetmedi tavuk ciftligi kurcaktim ev ve yer vardi kirada yoktu ama gerekli parayi toparliyamadim.
bu sadece parayla alakalı değil ki
öncelikle nasıl bir hayat yaşamayı istediğini bulmalısın. Herkes köy yaşamını gerçekleştiremez, yetişme yarzı da önemli eğer tamamen şehirde yetiştiysen uyum sağlamak zor olur ilk olarak onu göze almalısın. Daha sonra şehirden köye yerleşmek bedava değil onun için bütçe ayırmalısın, daha sonra karar verdikten sonra köy hayatı ya da doğal hayatı gerçekleştirebilirsin...
Kısaca böyle bu iş uzar gider. Ben küçüklüğümde 2 tarafı da yaşadım. ben de doğal yaşam istiyorum ama şu an için değil
quote:
Orijinalden alıntı: bisikletrehberi
bu sadece parayla alakalı değil ki
öncelikle nasıl bir hayat yaşamayı istediğini bulmalısın. Herkes köy yaşamını gerçekleştiremez, yetişme yarzı da önemli eğer tamamen şehirde yetiştiysen uyum sağlamak zor olur ilk olarak onu göze almalısın. Daha sonra şehirden köye yerleşmek bedava değil onun için bütçe ayırmalısın, daha sonra karar verdikten sonra köy hayatı ya da doğal hayatı gerçekleştirebilirsin...
Kısaca böyle bu iş uzar gider. Ben küçüklüğümde 2 tarafı da yaşadım. ben de doğal yaşam istiyorum ama şu an için değil
köyde yaşamak bedava değil diyorsunuz da. şehirde 1 ev için 300 000tl verip bir ömür boyu onun borcunu ödüyorlar. 300 000tl ile köyde krallar gibi füzen kurarım. köyde evin yoksa bile Amerikan usulü prafabrik ev yaptırılsın 50 000tl falan. köyde ineklerin sütünü peynir yapıp,yağ yapıp satsan bile köşe olursun. Tereyağı kaç lira haberiniz var mı? şehirde doğal gaza %9 zam geldi. sadece ona mı yediden yetmişe her şeye zam geldi.
ha diyeceksiniz ki köyde alış veriş yapacak yer bile yok,hayır var. dünya artık avuçlarımızın içinde dağın başında bile kendinize atyakkabı,elbese alabilirsiniz. Aynı şekilde köyde ürettiğiniz ürünleri internet üzerinden satabilirsiniz. mesela köyde fasulye mi ürettin koy gittigidiyor a,sahibinden.com a oradan alıcı çıkar uygun fiyatlı satıyorsanız.
quote:
Orijinalden alıntı: richierich59
Trakyada köyde yaşıyorum, burası sakin ve tarıma elverişlidir buyur gel
Alıntıları Göster
Allah razı hocam, aslında çok şey istemiyorum, barınma ve yemek masrafı karşılansa yeter her türlü çalışırım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme