Şimdi Ara

İSKANI ÇIKMAMIŞ DAİRE ALINIRMI ? YARDIM LÜTFEN!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
21.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi yeni 0 bir bina var %90 bitmiş ve 1 ay sonra,bilemedin en fazla 2 ay sonra herşeyi biter,yanlız iskanı alınmamış,dairenin fiyatı ve mevki bizim için uygun,yanlız iskansız olduğu için şuan biraz çekinceliyiz, bu açıdan bizde müteahhite iskanı çıksın,kapora verelim daireyi satmayın tüm yasal işlemler eksiksiz olduğun da nakit alırız dedik,müteahhit den aldığımız cevap,beklerim sizi fakat anlaştığımız fiyatdan daireyi vermem en az 25bin üstüne ekledi,tabi bu bizim limitimizi aşacağın dan kararsız kaldık.

Kısacası siz olsaydınız riske girermiydiniz,henüz iskanı olmayan ve yapılacağını söyleyen müteahhite nekadar güvenilir,biraz uygun fiyata iskanı yapılacağı sözünü verilen daireyi satın almak mantıklımıdır,sonrada pişman olmak istemiyoruz,yani daireyi kaçırmak istemiyoruz,müteahhit belkide doğru söylüyor dediklerini yapacak,uygun fiyata evide kaçırmayalım diyorum,ama bir yandan da,geceleri kabus görmek var,ya müteahhit kaçarsa,yapmaz ise,hep kafa karıştırıcı şeyler..

• Gece gece,iskan ağır geldi galiba.. upp.
  • kimseye güvenmeyin
  • bizim apartman 7 senedir iskansız hala almayı düşünmüyor adam
  • quote:

Orijinalden alıntı: scaryscreen

kimseye güvenmeyin

Tşkl,aynen güvenmemek gerek,fakat fiyatı ve mevki güzel,acabaa diyorum bizmi kuruntu yapıyoruz,vs..Zor işler bunlar..
  • Bekleyin derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GearWorLd

bizim apartman 7 senedir iskansız hala almayı düşünmüyor adam

Halen almayı düşünmüyor adam dediğiniz 'müteahhit'mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Te Amo Querido

quote:

evet
  • bizim daire iskansizdi babam 3 bin liralik senet verdi iskan alininca odemek sartiyla sizde yapin boyle bisiler ama biz pismanz iskansiz sikinti cok cikiyor elektrik,dogalgaz,su hepsini apartman sakinleripl cebinden odeyip bagladi herkesr 5-6 bine mal oldu muteahhit kacti

• quote:

quote:

quote:

evet

Peki halen almayı düşünmeyen müteahhit ozaman yakınınızda herhalde görüyorsunuz zorlasanız,en azından kaçmış gitmiş değil..eğer öyleyse..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

evet

Peki halen almayı düşünmeyen müteahhit ozaman yakınınızda herhalde görüyorsunuz zorlasanız,en azından kaçmış gitmiş değil..eğer öyleyse..

bilmiyorum daha binaya iskan vermezler binanın ilk halinden %90 değişti

• quote:

Orijinalden alıntı: practice

bizim daire iskansizdi babam 3 bin liralik senet verdi iskan alininca odemek sartiyla sizde yapin boyle bisiler ama biz pismanz iskansiz sikinti cok cikiyor elektrik,dogalgaz,su hepsini apartman sakinleripl cebinden odeyip bagladi herkesr 5-6 bine mal oldu muteahhit kacti

Hocam geçmiş olsun üzüldüm zor işler bunlar hakkaten yazık valla,bizim satın almak istediğimiz dairede sıfır işte ama iskan yok yaparmı,kaçarmı düşünceleri adamı yiyip,bitiriyor herhalde böyle bir riske girilmemesi daha doğru olur,nezaman iskanı olur ozaman almak daha mantıklı galiba..gerçi ozamanda fiyatı yüksek söylüyorlar..
  • Notere gidip satış vaadi sözleşmesi yapın müteahhitle.

• quote:

Orijinalden alıntı: ELdarioN19

Notere gidip satış vaadi sözleşmesi yapın müteahhitle.

Dediğiniz sözleşmeden yapsak müteahhitle,bina tam bittiğin de,iskanı yapmak zorundamı oluyor,birde iskansız satın alsak tapu kat mülkiyetlimi olur,yoksa kat irtikatı arsa şekli üzerindenmi verirler..
  • quote:

quote:

bizim daire iskansizdi babam 3 bin liralik senet verdi iskan alininca odemek sartiyla sizde yapin boyle bisiler ama biz pismanz iskansiz sikinti cok cikiyor elektrik,dogalgaz,su hepsini apartman sakinleripl cebinden odeyip bagladi herkesr 5-6 bine mal oldu muteahhit kacti

Hocam geçmiş olsun üzüldüm zor işler bunlar hakkaten yazık valla,bizim satın almak istediğimiz dairede sıfır işte ama iskan yok yaparmı,kaçarmı düşünceleri adamı yiyip,bitiriyor herhalde böyle bir riske girilmemesi daha doğru olur,nezaman iskanı olur ozaman almak daha mantıklı galiba..gerçi ozamanda fiyatı yüksek söylüyorlar..

Valla biz alali 4 sene oldu 1 yilda gecmisi vardi 5 yillik apt. hala duzeni kurulmadi 17 gun elektriksiz kaldigimiz oldu elektrikcilerle kavga edip karakolluk oldugumuz oldu her muteahhit bir degildir ama olmasi olagan seyler bunlar begendiyseniz muteahhitin onceki yaptigi evlere felan bakin guvenilir biriyse girin sonradan pisman olursunuz bide tapuyu alirken tapuyu almadan para felan vermeyin 5-6 daire yaklasik 33-34 kisiye satilmis onlar bide mahkemeyle ugrasiyor zor durum valla

• quote:

quote:

Dediğiniz sözleşmeden yapsak müteahhitle,bina tam bittiğin de,iskanı yapmak zorundamı oluyor,birde iskansız satın alsak tapu kat mülkiyetlimi olur,yoksa kat irtikatı arsa şekli üzerindenmi verirler..

Satış vaadi sözleşmesine maddeyi ekliyorsunuz "Bu dairenin iskanı yapılınca satış işlemi yapılacak."
    Notere onaylatıyorsunuz.Bu kadar.
    Adam iskan yapılasıya kadar başkasına satamaz,siz de iskan bitesiye kadar almamış olursunuz.
    Yine de bir avukata ya da hukuk danışmanına sormanızı tavsiye ederim.

• quote:

quote:

quote:

Valla biz alali 4 sene oldu 1 yilda gecmisi vardi 5 yillik apt. hala duzeni kurulmadi 17 gun elektriksiz kaldigimiz oldu elektrikcilerle kavga edip karakolluk oldugumuz oldu her muteahhit bir degildir ama olmasi olagan seyler bunlar begendiyseniz muteahhitin onceki yaptigi evlere felan bakin guvenilir biriyse girin sonradan pisman olursunuz bide tapuyu alirken tapuyu almadan para felan vermeyin 5-6 daire yaklasik 33-34 kisiye satilmis onlar bide mahkemeyle ugrasiyor zor durum valla

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: practice

quote:

Orijinalden alinti: Te Amo Querido

quote:

Orijinalden alinti: practice

Hocam geçmis olsun üzüldüm zor isler bunlar hakkaten yazik valla,bizim satin almak istedigimiz dairede sifir iste ama iskan yok yaparmi,kaçarmi düsünceleri adami yiyip,bitiriyor herhalde böyle bir riske girilmemesi daha dogru olur,nezaman iskani olur ozaman almak daha mantikli galiba..gerçi ozamanda fiyati yüksek söylüyorlar..

Eyvallah hocam t?kl,yorumun için,iyi eleyip,iyi dokumak lazym,sonra geri dönü?ü yok,hayat bir risk,bazen gözü kör olmak gerek,ama bazen de,el frenini çekmek lazym,bu durumda böyle bi?e..valla ara?tyryp,sorup,soru?turmaya hiç vaktimiz yok maalesef,riskede girecek lüksümüz yok,bu i? olmuycak galiba,hayyrlysy.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eldarion

quote:

quote:

Satış vaadi sözleşmesine maddeyi ekliyorsunuz "Bu dairenin iskanı yapılınca satış işlemi yapılacak."
    Notere onaylatıyorsunuz.Bu kadar.
    Adam iskan yapılasıya kadar başkasına satamaz,siz de iskan bitesiye kadar almamış olursunuz.
    Yine de bir avukata ya da hukuk danışmanına sormanızı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: ELdarioN19

quote:

Orijinalden alinti: Te Amo Querido

quote:

Orijinalden alinti: ELdarioN19

Notere gidip satis vaadi sözlesmesi yapin müteahhitle.

Dediginiz sözlesmeden yapsak müteahhitle,bina tam bittigin de,iskani yapmak zorundami oluyor,birde iskansiz satin alsak tapu kat mülkiyetlimi olur,yoksa kat irtikati arsa sekli üzerindenmi verirler..

Satis vaadi sözlesmesine maddeyi ekliyorsunuz "Bu dairenin iskani yapilinca satis islemi yapilacak."
    Notere onaylatiyorsunuz.Bu kadar.
    Adam iskan yapilasiya kadar baskasina satamaz,siz de iskan bitesiye kadar almamis olursunuz.
    Yine de bir avukata ya da hukuk danismanina sormanizi tavsiye ederim.

Anladym hocam t?kl, zaten sorunda burda,adama kaparo verdik,iskan olunca nakit alyryz diye,adam bekliyor fakat 25bin üstüne daha fazladan koydu?u için bu bize uymuyor,anlamady?ym adam neden iskansyz uygun fiyata verip evi bide çook diretiyor iskan çykynca evin fiyaty artyca?y konusun da anlamadym gitti..sonuçta iskan bnm sorunum de?il adamyn sorunu ama bana maal ettiriyor iskan çykynca fiyaty yükseltmesi..

• Arkada?lar yorum yapyp,zaman harcayanlara te?ekkür ederim,büyük ihtimal ile karar verdim bu iskansyz ev alma olayy bnm için bitmi?tir,nette de ara?tyrdym bu konu ile cany yanan çook insan var ?ahsen bende bu cany yananlar dan olmak istemiyorum o yüzden tekrar t?kl,YYY GECELER,YYY FORUMLAR,BEN YATTIM,ALLAHA EMANET OLUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Te Amo Querido -- 6 Ocak 2014; 2:55:21 >
  • Merhaba arkadaşlar. Bir konu hakkında bilginize ihtiyacım var. İstanbul/Ümraniye tarafında bahçe katı bir daire aldım. Ben alırken inşaat halindeydi. Şuan dairemde 7 aydır oturuyorum binam biteli 14 15 ay olmuştur. İskanım yok ve geçenlerde müteahhit beni aradı ve iskan çıkartmak için benden 1.500 TL para istedi. Sözleşmede bu ibare varmış ama benim ile aramda yaptığı sözleşmede dairede hangi kalitede malzeme kullanılacağı ile ilgiliydi. İşte ne kadar para verildi ne kadar verilecek vs vs yazılarının altına ben imza attım. Tapu için babam ile gitmişlerdi. Kat irtifaklı tapu çıkartıldı bu tapu masrafını babam ödemiş. Evi alırken de tapu ücretini ödersiniz demişlerdi o yüzden babam ödemiş. Şimdi kat mülkiyetine dönecek iskan çıkartılıyor ve benden ücret talep ediyor. Babama sordum ben öyle sözleşmeye imza atmadım diyor. Ben hiç atmadım eminim ama diyelim ki öyle bir sözleşme var ve şuan iskan çıkıyor ben bu ücreti ödemezsem ne gibi sıkıntı yaşarım. Aklımı karıştıran diğer olay ise her daireden 1.500 TL istiyor binamız 5 katlı çift daireli yani toplam 10 daire var 1.500 TL'den 15.000 TL para yapar bu kadar tutar mı? en üstte duplex var o adam da 1.500 TL bende bahçe katı 1.500 TL farklı olması gerekmez mi ? Bu parayı pek ödemek istemiyorum ne yapmam gerekir yardımcı olur musunuz arkadaşlar. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Hayırlı günler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.