Selam; bir daire buldum; apartman tamamlanmış durumda görünüyor; hatta bir kaç kiracı bile oturuma başlamış ama faturaları ortak ve henüz iskan yok. müteahhit; belediyeye başvuru yaptık; bugün yarın çıkar diyor. Ama en son sorduğumdan beri yaklaşık 2 hafta geçti . Acaba belediyeler bu konuda bilgi verir mi? Dertsiz başıma dert almayayım mı? fiyat olarak bir tık uygun daire ama öyle 300 - 500 binde fark etmiyor max. 150 - 200 oynuyor. sizce riske değer mi? yada müteahhit ile sözleşme vs. yapabilir miyim? İSkan alınmazsa şu kadar tazminat ödeyeceksin vs..vs.. ? |
İskansız daire alınır mı?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
İskan alınması bir kaç ay sürer
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar hocam...İskan ile ilgili detayları gerek belediyeden gerek yapı denetim firmasından öğrenebilirsiniz(biraz ısrarcı olmanız gerekebilir).İskan başvrusu bazen uzayabiliyor(2-3 ay kadar)..Burada en önemli husus inşaat firmasının daha önce yapmış olduğu daireler.Firmanın yapmış oldugu daireleri inceyerek hatta kat malikleri ile görüşerek dairelerinden memnun olup olmadığını sorabilrsiniz.Ek olarak sıfır daireler 5 yıl müteahhit garantisi vardır.Geçmiş projelerinde sorun yaşanmışmı yaşandıysa bu konuda müteahhit sorumlar ile ilgileniyor mu.Bu konuları detaylandırabilirseniz ona göre tekrar istişare yapabiliriz.
Dipnot: Geçmiş referansları sağlam ve hepsinde iskan varsa bu bina da sorun olacağını düşünmüyorum(yatırım tavsiyesi değildir
)
-
çok teşekkürler; peki bankadan bu şekilde kredi kullanma şansım olabilir mi ?
Birde son olarak; bir daire daha buldum; hepte sıkıntılı yerleri bulmakta üstüme yok sanırım; o da iskan almamış ama imar barışından faydalanmış; daire ve apartmanda herşey iyi görünüyor; faturalar ayrılmış.
sizce ona mı niyetlensem?
yoksa antlaya da kira çarpanı yüksek 1+1 öneriniz var mı ? max. bütçe 2.3 milyon.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X