Şimdi Ara

İskansız Ev Satın Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
2.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yaşadığım şehirde konut fiyatları çok yüksek ve maalesef 1 yıldır içimize sinen bir yer bulamıyoruz.

Bir kaç gün önce müteahhit ve arsa sahibinin anlaşmazlığı nedeniyle mahkeme yoluna gidilmiş bu yüzden henüz iskanı alınmamış site içerisinde bir daire buldum. Ev çok içime sindi, her şeyiyle tam aradığım daire. Evin tapusu var ve ben daireyi alacağım kişiden geçmişe dönük bir borç çıkarsa kendisini sorumlu tutacak olan bir yazı da alacağım. Sitede oturanlar elektrik ve suyu şantiye tarifesinde kullanıyor. Yani fiyat biraz yüksek gelecek bunun farkındayım.

Normal şartlarda olsaydı bu daireye sahip olamazdım. İskanı olan bir daire olsaydı zaten fiyat en az %20 daha fazla olacaktı. Şimdi size şunu sormak istiyorum. Sizce bu riske girmeye değer mi? Gelecekte mahkeme sürecinin sonucuna göre işlerin yoluna girme ihtimali var ama hiçbir şey kesin değil.

Bu konuda deneyimi olan fikir verebilecek olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 10 Şubat 2020; 9:17:26 >

• Ben kesinlikle iskansiz ev almazdim. Iskan nedir ve bir daire neden iskan alamaz bunu internette bir arastirin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 arkadasim iskansiz ev aldi.Ama iskan parasini vermedi yani evi 100 TL'ye anlastiniz diyelim, iskanda 7 TL'ye aliniyor olsun. 93 TL verin iskan alindiginda paran hemen teslim dersin ve ya iskan parasini belediyeye siz yatirirsiniz.

Ancakk mahkeme'yi bir arastirin ne mahkemesi ?sonra aldim dediginiz evden olmayin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funmanias

Ben kesinlikle iskansiz ev almazdim. Iskan nedir ve bir daire neden iskan alamaz bunu internette bir arastirin derim.
    Hocam müteahhit arsa sahibiyle olan sözleşmesine riayet etmeyip ben battım diyerek bazı işleri yarım bırakmış. Arsa sahibi de konuyu mahkemeye taşımış.

Site'den inşaat halinde daire alanlar kendileri para ödeyerek bazı işleri yapmışlar ve 3-4 yıldır oturmaya devam ediyorlar. Mahkeme sürecine göre de müteahhit'in elinde gözüken 2 daire satılarak eksik kalan işler (çevre düzenlemesi, havuz, ince işçilikler vs.) tamamlanabilirmiş.

Sözün özü benim almayı planladığım daireyi etkileyen bir iskan problemi yok. Bina gayet sağlam ve güzel işçilik yapılmış. Ben de zaten oturmak için bir yer arıyorum. Bu haliyle de görüşünüz değişmez mi?

Şöyle de bir şey var, yaşadığım şehirde konut problemi zirve yapmış durumda. Biraz yeni, düzgün, önü açık bir yer bulamıyorsunuz. 8 ay önce 430.000TL'ye ev satılan siteden bir daireye bugün 690.000 istiyorlar. Anlaştığım fiyata 50.000 koyayım istediğim gibi bir yer bulayım diyorum. O da yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1917

2-3 arkadasim iskansiz ev aldi.Ama iskan parasini vermedi yani evi 100 TL'ye anlastiniz diyelim, iskanda 7 TL'ye aliniyor olsun. 93 TL verin iskan alindiginda paran hemen teslim dersin ve ya iskan parasini belediyeye siz yatirirsiniz.

Ancakk mahkeme'yi bir arastirin ne mahkemesi ?sonra aldim dediginiz evden olmayin.
    Hocam burada inşaat bitmiş ve arsa sahibi ile müteahhit arasında bir anlaşmazlık var. Müteahhit ben battım diyerek kaçmış durumda.

Çevre düzenlemesi, havuz ve sığınak gibi daireleri etkilemeyen eksiklikler var. Fakat mahkeme devam ettiği için sitede yaşayanlar bir işe girişmek istemiyorlar. Mahkeme de 4 yıldır sürüyormuş ve ne zaman, ne şekilde biteceği belli değil.
  • Merhaba hocam . Bizim evimiz yeni binaydı ve iskansızdı . Müteahhit iş ahlakından yoksun çıkınca her daire kendi iskanını aldı . Bizde iskan aldık e aldıktan sonra .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neler eksik ?? Eksikler icin dairelerden para toplanacak o 2 daire alinabilecekmi alinirsa kac yil sonra alinacak alinirsa giderlere yetecek mi iyi arastirmak iyi kontrol etmek gerekli.. bu sürede ödeyecek oldugunuz faturalari da hesaba katin ona göre bir karar verin

• quote:

Orijinalden alıntı: funmanias

Neler eksik ?? Eksikler icin dairelerden para toplanacak o 2 daire alinabilecekmi alinirsa kac yil sonra alinacak alinirsa giderlere yetecek mi iyi arastirmak iyi kontrol etmek gerekli.. bu sürede ödeyecek oldugunuz faturalari da hesaba katin ona göre bir karar verin
    Eksik olarak havuz, çevre düzenlemesi ve sığınağın elden geçmesi gerekiyor bununla birlikte arsa sahibine ait olan 1 blokta da dairelerin içinin ince işçilikleri yapılacak. Arsa sahibi olan oldu deyip yapıcı olsa daire sahipleri de para toplayıp eksikleri giderme konusunda hevesli ama arsa sahibi çok zengin olduğu için umurunda değil. Sonuç olarak çok haklısınız, bu sorulara cevap yok. Mahkeme ve sonrasında mahkeme kararına uygun hareket edilip edilmeyeceği konusunda tamamen belirsizlik var. Ben 30 yaşındayım ve oturmak için daire alacağım. Yukarıda da yazdım böyle bir daireyi bütçemin %10-20 üstünde bile bulamıyorum. Bu durumda riske girmeye değer mi değmez mi tamamen kişisel bir karar olacak sanıyorum.

Yukarıdaki mesajımda da belirttim. Yaşadığım şehirde konut problemi zirve yapmış durumda. Biraz yeni, düzgün, önü açık bir yer bulamıyorsunuz. 8 ay önce 430.000TL'ye ev satılan siteden bir daireye bugün 690.000TL istiyorlar. Anlaştığım fiyata 50.000 koyayım istediğim gibi bir yer bulayım diyorum. O da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Thompson -- 10 Şubat 2020; 9:23:54 >

• Biz aldık bir sene oldu ev iyi ama iskan olmadığı için sorunlar var. Her ay biri elektrik ve suyu hesaplıyor asansörde dahil doğalgaz ayrı onda sıkıntı yok.fakat inşaat tarifesi olduğu için her ay en az 300 TL elektrik ve suya gidiyor. Hatta ilk zamanlar faturayı kimse toplamadi diye elektriksiz kaldı bina. Mutehatit 3 ay içinde alacam dedi iskanı bir sene oldu.

Kısaca eğer işini iyi yapan sağlam muteahitse sikiti yok er geç alır iskani ama bizim gibi üçkağıtçı sözünde durmayan bir denyo denk gelirse beklersiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kayınçoya iskansız ev aldık, elektrik ve su yüksek geliyor, onun dışında bir sıkıntı yok.
    Tapusu şunu bunu var tabi.
    Sen de bunları sıkıntı etmiyeceksen al.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limonen

Biz aldık bir sene oldu ev iyi ama iskan olmadığı için sorunlar var. Her ay biri elektrik ve suyu hesaplıyor asansörde dahil doğalgaz ayrı onda sıkıntı yok.fakat inşaat tarifesi olduğu için her ay en az 300 TL elektrik ve suya gidiyor. Hatta ilk zamanlar faturayı kimse toplamadi diye elektriksiz kaldı bina. Mutehatit 3 ay içinde alacam dedi iskanı bir sene oldu.

Kısaca eğer işini iyi yapan sağlam muteahitse sikiti yok er geç alır iskani ama bizim gibi üçkağıtçı sözünde durmayan bir denyo denk gelirse beklersiniz
    Müteahhit kaçmış ve battığını söylüyor. Yani o çözüm üretemez. Mahkeme sonucuna göre farklı çözümlerle belki işler yoluna koyulabilir ama mahkeme 4 yıldır devam ettiği için kimse ne olacağını bilmiyor. Bu arada elektrik ve su normal tarifeye göre % kaç yüksek. Bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Thompson -- 10 Şubat 2020; 9:27:10 >

• Ken Thompson kullanıcısına yanıt
    Ben olsam site yöneticisi ile görüşürüm, kalabalık bir site ise çözümsüz kaldığı noktada daire başına para toplayıp iskanını kendiside alabilir.

önemli olan proje dışı birşeyler varmı ? sığınak olarak projede çizilmiş ama orası sonra daireye çevrilmiş ve satılmış gibi durumlar var ise çözülmesi çok zor.

böyle proje dışı birşey yoksa ben alırdım daireyi küçük şeyler zaman içinde çözülüyor çünkü..

kolay gelsin
  • 2019 Aralık'ta ben İstanbul-Kağıthane'den ev aldım iskansız. Kayınpederlerin şu an oturduğu evin de iskanı yok. Ama sıkıntı yok. Dediğiniz gibi su-elektrik inşaat tarifesinden gelir ve daire başına bölünür, tek dezavantajı budur. Pahalı ödenir.
    Dikkat etmeniz gereken nokta binada "Kat İrtifakı" kurulmuş mu? Bu var mı? Ona dikkat edin.
  • Biz inşaat halindeyken hevesli bir şekilde önünde hobi bahçesi olan bir daire aldık babamın inadiyla
    Elektrik yoktu 10 güne gelicek dedi 1 yıl sonra geldi
    1 yok sonra gelen elektriği üstümüze alamıyoruz iskan yok
    1.5 sene de abonelik olmadan kullandık
    Su yunda aboneliğini alamiyoruz iskan yok diye
    Zor bela iskan çıktı rahatladık
    Küçük bir ilçeden almıştık Bir daha alır mısın diye sorsan almam
    Hazır, herşey i bitmiş daire alırım
    Büyükşehirler de durum nedir bilmem ama küçük yerde bir çivi çakmaya 5 -6 ay sonra geliyorlar

• Bir avukat olarak yazayım.Kardeşim yeni bitmiş ve iskansız daire birçok sıkıntıyı barındırır, elektriik su bağlatamamak gibi problemler yaşarsınız, tapusunu devraldığınız dairede geçmişe yönelik bir borç bulunmaz zira tapu devri borçtan aridir, ipotek veya şerhli almazsanız önceki durumlar sizi ilgilendirmez.
  • İskan önemli. 2 yıldır iskanı alınmayan binada yönetim işlerini yaptık, berbat bir durumdu. Kaos tabiri caizse. Organize olunmazsa sıkıntılı. Tabii kalabalık bir bina olması etkisini büyültüyor. Ufak bir bina ise düşünülebilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcankorkmaz -- 10 Şubat 2020; 11:37:59 >
  • İskansız ev almak iskansız dert almaktır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.