Şimdi Ara

Tezsiz yüksek lisans işe yarar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaptığım işle alakalı bir bölümde tesiz yüksek lisans yapsam sizce işe yararmı meslek hayatımda (gebze teknik üniversitesi) yoksa boşa 5-6 bin lira vermek istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tezsiz Yüksek Lisans Ne İşe Yarar?

Tezsiz yüksek lisans programları, akademik kariyerinize veya mesleki gelişiminize ivme kazandırmak için tasarlanmıştır. Tezler, belirli bir araştırma konusuna derinlemesine dalmayı gerektirirken, tezsiz yüksek lisans programları genellikle daha kısa bir süre içinde tamamlanabilir ve daha fazla esneklik sunar.

Tezsiz Yüksek Lisansın Faydaları:

• İş piyasasında rekabet gücünüzü artırır: Tezsiz yüksek lisans derecesi, işverenler tarafından değerli bir nitelik olarak görülür ve bu da sizin iş piyasasında daha rekabetçi olmanızı sağlayabilir.
    • Uzmanlığınızı geliştirir: Tezsiz yüksek lisans programları, belirli bir alanda derinlemesine bilgi ve beceriler edinmenize olanak tanır, bu da sizi alanınızda bir uzman haline getirebilir.
    • Yöneticilik becerilerinizi geliştirir: Tezsiz yüksek lisans programları genellikle yönetim, iletişim ve ekip çalışması gibi işyerinde gerekli olan becerileri geliştirmenize yardımcı olur.
    • Daha yüksek maaş kazanma potansiyeli sunar: Tezsiz yüksek lisans derecesine sahip kişilerin, lisans derecesine sahip kişilere göre daha yüksek maaş kazanma olasılığı daha yüksektir.
    • Kariyer değiştirmenize yardımcı olur: Tezsiz yüksek lisans programları, farklı bir alana geçmek isteyen kişiler için bir köprü olabilir.

Tezsiz Yüksek Lisansın Uygulamaları:

Tezsiz yüksek lisans programları, çeşitli sektörlerdeki mesleklerde uygulanabilir, bunlar arasında şunlar yer alır:

• İşletme
    • Finans
    • Sağlık hizmetleri
    • Eğitim
    • Teknoloji

Sonuç:

Tezsiz yüksek lisans programları, kariyerinizi ilerletmek, uzmanlığınızı geliştirmek ve iş piyasasında rekabet gücünüzü artırmak istiyorsanız değerli bir yatırımdır. Kısa süreleri ve esnek yapıları, onları yoğun programlara veya iş hayatına devam ederken yüksek lisans derecesi almak isteyenler için uygun hale getirir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 5-6 bin mi istanbuldaki devlet okullarında 100k tezsiz yl

• buncayilsenle kullanıcısına yanıt

Özel okullar öyle onlarında çoğu apartman üniversitesi zaten

• Eğer doktora hedefin yoksa yapabilirsin bence
    Çok fark eder mi tezli tezsiz olması

• Tezlide üniversitede araştırma görevlisi olunuyor onu biliyorumda,tezsizin anlamı ne ki askerliği ertelemek desem askerliğide yaptım

• Boun'da tezsiz yazılım mühendisliği yl yapıyorum. Kredi ücreti 5 bin oldu bu sene. Son dönemim için 50 bin ödemiş oldum. Bilkent mezunu olarak şunu söyleyeyim. Hiçbir öğrenci devlet okulu hedeflemesin. Durum çok kötü.

Ben askerliği ertelemek, cv'me boun yazmak, yl yapmış olup yurtdışı kariyer imkanlarını artırmak ve kampüsü için yapıyorum.

• Gtü vakit kaybı olur.

• Eğer alanınla ilgili genel okur yazarlık ve daha derli toplu bilgiler (evet internette çoğu şey var ama ya eksik oluyor, anlamadığın yerde sorun oluyor vs) için okuyorsan işine yarar. Elinde bu alanla ilgili yeterlilik belgesiolması açısından da iyi olur.

• Maraz Alinin sağ kolu kullanıcısına yanıt

Gebzedeyimde ondan dedim kocaeli uzak kalıyor

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

yok hocam yanlışınız var gsü boğaziçi itü gibi okullardan bahsediyorum min 50 en ucuzu marmara o da 30k civarı

• Askerliği ertelemeye yarıyor.

• OptikForm kullanıcısına yanıt

Askerliği yaptım

• tez yazmak okula gitmekten daha kolay.

• Akademik açıdan tezli olaa daha iyş ama tezsiz olsa yüksek lisans yüksek lisanstır, yapmanı öneririm.

Ben yaptım ama tezimi bitirmedim, öğrenciliğim bitti. Bir ara yapıcam diyordum ama harçlar uçtu gitti.

• lıştığın işte lisans mezunu olmakla yl arasında maaş farkı varsa o işe yarar. onun haricinde akademinin baştan sona işe yaramaz boş zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. maaş yani yeşillik yani cukka haricinde hiçbir amaca hizmet etmediğini kanaat getirdim.

• İsg için tezsiz y.l'a başlayacağım. Bitince ösymnin B sınıfı uzmanlığı sınavına girmeye hak kazanıyorsun. Bu da demektir ki yeni bir iş kapısı. Hayatım için B planı gibi düşündüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.