Merhabalar 2018 Eylül ayında üniversiteden mezun oldum. 2021 Şubat ayında Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans programına kayıt oldum. İlk bahar dönemimde derslerimi verdim fakat bu sene içinde hiç ilgilenmedim. Yani derslerden kaldığım için Yüksek lisans eğitimim devam ediyor. Bugün itibariyle üniversitede 3 dönemdir kayıtlıyım, yani 1.5 sene. Bundan sonra tecil ettirme şansım yok mu ? İnternette tezsiz yüksek lisans için en fazla 1.5 sene, tezli için de 3 sene 4 ay tecil hakkı vardır diyor. Yaş sınırına henüz takılmıyorum. E Devlette tecil süremin Ağustos ayında biteceği yazıyor. Tecil olacağını bilsem üniversite harcını yatıracağım ama emin olmak istiyorum. Askerlik şubesini de arayacağım fakat sizin de fikrinizi almak istedim. Bu şekilde eğer TECİL OLMUYORSA Yeni bir tezsiz yüksek lisans programına kayıt olursam tecil edebilir miyim ? Evet ise, üniversite kayıtları genelde Eylül Ekim gibi oluyor fakat benim tecilim Ağustos'ta bitiyor. Tecilim bittikten sonra (mesela Eylül ayında) başka bir üniversiteye kayıt yaparsam tecil imkanım olur mu ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRIENDS -- 2 Temmuz 2022; 20:29:33 > |
Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili
Tezsiz yüksek lisans programları, lisans derecenizi aldıktan sonra akademik gelişiminize devam etmenin uygun bir yolunu sunar. Uzaktan eğitim formatı, iş hayatınız veya kişisel sorumluluklarınızla eğitiminizi dengelemenize olanak tanır. Ek olarak, tezsiz yüksek lisans programları askerlik tecilinizi belirli bir süreliğine uzatabilir.
Tezsiz Yüksek Lisans Askerlik Tecil Süresi
Tezsiz yüksek lisans, askerlik tecil süresini resmi olarak iki yıl uzatır. Bu, lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra bir tezsiz yüksek lisans programına kayıt olursanız, askerliğinizi iki yıl daha erteleyebileceğiniz anlamına gelir.
Uzaktan Tezsiz Yüksek Lisans Askerlik Tecil Edilir mi?
Evet, ister geleneksel ister uzaktan eğitim yoluyla olsun, tezsiz yüksek lisans programları askerlik tecilinizi uzatır. Uzaktan eğitim programları, esnek çalışma saatlerinin ve çevrimiçi öğrenme platformlarının sağladığı kolaylık nedeniyle giderek daha popüler hale gelmektedir.
Tezsiz Yüksek Lisans Askerliği Ne Kadar Erteler?
Tezsiz yüksek lisans programları, askerliği resmi olarak iki yıl erteler. Bu tecil süresi, eğitiminizi tamamlamanız ve kariyerinize odaklanmanız için ek zaman sağlar.
Tezsiz Yüksek Lisans Askerliği Uzatır mı?
Evet, tezsiz yüksek lisans programları askerlik süresini uzatır. Ancak, bu uzatma yalnızca eğitiminiz sırasında geçerlidir. Programınızı tamamladıktan sonra askerlik görevini yerine getirmeniz gerekecektir.
Önemli Hususlar
- Askerlik tecil süresi, yüksek lisans programınızın başlangıç ve bitiş tarihlerine göre belirlenir.
- Yüksek lisans programınızı süresiz bırakırsanız veya mezun olmazsanız, askerlik teciliniz iptal edilebilir.
- Askerlik tecil sürelerinin değişebileceğini unutmayın ve güncel bilgiler için ilgili yetkililere başvurmanız önerilir.