Şimdi Ara

İSKANI ÇIKMAMIŞ DAİRE ALINIRMI ? YARDIM LÜTFEN!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
21.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bulundugunuz beledıyenın ımar sehırcılık mudurlugune gıdın ve ıskan bolumunden adamın gecmıstekı ıslerını sorgulayın dıger ıslerınde ıskansız bınası coksa eger hıc bulasmayın ankarada ısenız bızde yardımcı olabılırz anlastıgınız tutarın bır kısmını senet yaparak ıskandan sonra odenecek dıye bır madde de koyabılırsnız egerkı bınanın ıskanını almazsa daıre sahıplerı ıskan ıcın bırlesıp muracaat ettıgınde sıze bellı bı masraf cıkacaktır ımalat anlamında en kotusu proje aykırılıkları varsa onun donusude olmayabılır ve senelerce ugrasabılır yada beledıyeye yuklu bı bagıs yapmak zorunda kalabılırsınız ben yapıdenetım ısıyle ugrasıyorum benzer ornekler cok fazla onumuzde
  • Iskansiz binada oturmayin bosa, yani aldiktan sonra da o iskan muhtemelen yapilmayacak bu kadar yol yapildigina gore. O yuzden sonradan fiyat yukseltirim tehdidiyle sizi baglamaya calisiyorlar. Birakin kalsin diyorum...

@apaci0834, zaten almisiniz binayi artik, vermeyin, istiyorsa dava acsin. Onun iskanini siz mi odeyeceksiniz...
  • Bina sahibi sizi çok güzel kekliyor haberiniz olsun iskan çıkıca üzerine 25 bin koyarak satarmış ne kadar zeki adam o ya. O iskanı mecburen alacak hiç bir kaçarı yok yeni kanunlar ile eğer iskansız bir apartmanda kalırsanız cebinizden emin olun çok paralar çıkar.

Ben inşaat teknik arıyım ve şuan belediyede çalışıyorum iskansız bir bina bir nevi ruhsatsız bina muamelesi görüyor artık. Size tavsiyem size ne kadar uysa da o evi almayın cebinizden gerçekten çok paralar çıkar elektirik olarak doğalgaz olarak su olarak. Sizin yerinizde olsam o binayı gider belediyeye yazılı bir şekilde şikayet ederdim.

Bakın bakalım 1 ay içinde o iskanı nasıl alıyor bina sahibi de ayrı bir çakallık peşinde iskansız olursa şu fiyata iskanlı olursa şu fiyata saçmalık bir kere iskan bina bittikten sonra alınması gerekir iş bitirme olaraktan yani o bina projeye uygun olarak bitirilmiştir anlamındadır yani bina sahibinin iskana göre fiyat çıkartamaz size o iskanı almak onun görevidir.

Alırsanız emin olun çok pişmanlık yaşarsınız demedi demeyin sizin cebinizden 2 lira çıkacaksa iskansız binada 5 lira olarak çıkacaktır. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım

Ve söylemeden de edemeyeceğim kimsenin günahını almak istemem ama eğer bina sahibi iskan alınmadan önce bu fiyatı iskan alındıktan sonra şu fiyatı size veriyorsa o binaya kolay kolay iskan almaz haberiniz olsun.

• İskansız bir dairede kiracıyım şuan. 2-3 aya kadar da çıkıcam taşınalı 3 ay oldu.

Yaşadığımız sıkıntının haddi hesabı yok. Ev sahibimiz de daireyi satmayı planlıyor bundan dolayı. Tavsiyem 3-5 fazla verin iskanlı binalara bakın. Uğraştığınız, çektiğiniz sıkıntıya değmez.
  • Seçim öncesi olduğu için iskanların bol keseden dağıtılacağı düşünülüyor. Her zaman öyle olur. Binalar yapılır bitilir, iskan verilmez. Seçim öncesi iskanı veren belediye, bu aracılıkla oy toplar. Yani bir ihtimal iskan alınabilir fakat yine de risk taşıyor. 4 kat iskana müsade edilen yere 7 kat apartman dikmişlerse iskan çıkmama olasılığı var. Yine de sizin bileceğiniz iş ama ben olsam böyle risklere girmem. Nitekim onca para verdikten sonra yıkım kararı çıkarsa, 20 daire varsa size arsadan düşen pay 1/20 olacaktır. O vakitten sonra hiçbir müteahhit 1/20 arsa payı için size bir daire vermez.
  • Bence de riske girme. Olmadı kredi çekersiniz paşalar gibi yaşarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: LasciateSperanza

Iskansiz binada oturmayin bosa, yani aldiktan sonra da o iskan muhtemelen yapilmayacak bu kadar yol yapildigina gore. O yuzden sonradan fiyat yukseltirim tehdidiyle sizi baglamaya calisiyorlar. Birakin kalsin diyorum...

@apaci0834, zaten almisiniz binayi artik, vermeyin, istiyorsa dava acsin. Onun iskanini siz mi odeyeceksiniz...

Babam ile tapuya gittiler. Babama sordum bana hiç birşey imzalatmadı diyor. Diyelim ki imzaladı ve ben 1.500 TL'yi vermeyeceğim dedim ne olabilir. Bir diğer sorum ise aynı binada normal dublex dairesi olandan da 1.500 TL istiyor bahçe katı olan benim dairemden de aynı fiyat normalde m2 farklı olduğu için diğer dairelerin ücretleri farklı olması gerekmiyor mu ? Şuan Binaya su deposu falan koyuldu motorunu falan koydular tüm işler bittikten sonra ödemesem ne olur. Çünkü ben müteahhit'in vermesi gereken parayı bana yıkmasını istemiyorum. Benim ile bir sözleşme yaptı ama o sözleşmeden dairede kullanılan malzemeler neler işte ne kadar verdin ne kadar daha vereceksin yazıyor ben okuyarak imza attım ama babam ile tapuda sözleşme yaptın mı dedim yok hiç imza atmadım falan dedi. İşin içinden çıkamıyorum. İskan alınıyor o yönden sıkıntı yok ama ben ödemesem ne olabilir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: apaci0834

quote:

Iskansiz binada oturmayin bosa, yani aldiktan sonra da o iskan muhtemelen yapilmayacak bu kadar yol yapildigina gore. O yuzden sonradan fiyat yukseltirim tehdidiyle sizi baglamaya calisiyorlar. Birakin kalsin diyorum...

Babam ile tapuya gittiler. Babama sordum bana hiç birşey imzalatmadı diyor. Diyelim ki imzaladı ve ben 1.500 TL'yi vermeyeceğim dedim ne olabilir. Bir diğer sorum ise aynı binada normal dublex dairesi olandan da 1.500 TL istiyor bahçe katı olan benim dairemden de aynı fiyat normalde m2 farklı olduğu için diğer dairelerin ücretleri farklı olması gerekmiyor mu ? Şuan Binaya su deposu falan koyuldu motorunu falan koydular tüm işler bittikten sonra ödemesem ne olur. Çünkü ben müteahhit'in vermesi gereken parayı bana yıkmasını istemiyorum. Benim ile bir sözleşme yaptı ama o sözleşmeden dairede kullanılan malzemeler neler işte ne kadar verdin ne kadar daha vereceksin yazıyor ben okuyarak imza attım ama babam ile tapuda sözleşme yaptın mı dedim yok hiç imza atmadım falan dedi. İşin içinden çıkamıyorum. İskan alınıyor o yönden sıkıntı yok ama ben ödemesem ne olabilir ?

Yani ne biliyim, hukuki yonden bir sorumlulugunuz yoksa odemezsiniz hukadsr basit. Yani anlasmanizda iskan vakti siz odeyeceksiniz yazmiyorsa, ha iskan icin istemis parayi ha baska sey icin, vermeniz niye gereksin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: apaci0834

quote:

Yani ne biliyim, hukuki yonden bir sorumlulugunuz yoksa odemezsiniz hukadsr basit. Yani anlasmanizda iskan vakti siz odeyeceksiniz yazmiyorsa, ha iskan icin istemis parayi ha baska sey icin, vermeniz niye gereksin?

Bu sözleşme var mı bilmiyorum da noter onaylı değil ise bi hukuki işlem yapabilir mi ki ? Baktım olmuyor babam ile ofisine gidip sözleşmeye bakacağım ya da babam ile görüşsün diyeceğim. Peki aynı dairede m2'si farklı olan daire ile benim dairenin aynı iskan için ücret istemesi normal mi farklı olması gerekmez mi ?

• Arkadaşlar yardım edecek kimse yok mu ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.