Ben yıllık Elmas Üyelik aldım, 400 TL'den 200 TL'ye düşmüş. 7 Gün de ücretsiz veriyorlarmış. Son indirim günü ne zaman bilmiyorum.
Edit: Yeni stok gelmiş, fiyat 213 TL'ye yükselmiş.
------------------------------
Birini ben aldım, 4 tane kaldı. N11'de 213 TL, Trendyol'da 238 TL, Amazon'da 290 TL, bazı yerlerde 300 TL'nin üzerinde fiyatı var. Bu konuda benzer kitaplara da baktım, sanıyorum ki kaynak olabilecek daha kapsamlı başka bir kitap yok.
Alıntı
metni:Büyük devlet hayatı yaşamış Türkler ile dağlar, vadiler, hatta tundralar arasında sıkışıp kalmış Türkler arasında, bazı gelişme ve değişmeler olmuştur. Bunları, önemle göz önünde tutmak gerekmiştir. Ancak her konuda Anadolu, başlıca çıkış ve dönüş noktamız olmuştur. Proto-Türk düşüncenin derinliklerine inip, en eski izlerini arama, başlıca amacımız haline gelmiştir. Bunun için de, dış kültür tesirlerini ayıklamak gerekmiştir. Bunun yanında, Altaylar gibi soyutlanmış Türk bölgelerinde, sonradan girmiş hurafeler de ayıklanmıştır. Çünkü Türk düşüncesi, gerçekçi çizgiden, pek ayrılmamıştır. Türklerin yazılı ve sözlü olarak köklü ve zengin bir mitolojisi vardır. Bu zenginliklerin tespiti, kayda alınması ve sonraki nesillere ulaştırılması son derece önemlidir. Prof. Dr. Bahaeddin Ögel’in ömrünü vererek iki cilt biçiminde hazırladığı “Türk Mitolojisi” başlıklı eserini gelecek nesillere ulaştırılması gerçekten güzel bir örnektir. Gerçek anlamda geçmişe ve geleceğe ışık tutmaktadır.
Yayın Tarihi: 21.09.2020
ISBN: 9786057702340
Sayfa Sayısı: 1517
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm
Youtube'da önüme düştü. “Roots Revival Series (Kökleri Canlandırma Serisi)" diye bir proje başlatmışlar. Projenin ilk yılını Anadolu müzik kültürü olarak seçmişler. 3 Sezon şeklinde öncelikle Anadolu Aşık müziği daha sonra Anadolu Kürt müziği ve Alevilerin mânevi müzik kültürünü işleyeceklermiş. Zengin kültürümüzün ölüsü bile Viyena'da alıcı buluyor ama satan biz değiliz.
Roots Revival topluluğu:
Helene Glüksam – kontrbas
Nora Thiele - perküsyon
David Six - piyano
Mehdi Aminian - ney, setar, vokal
Aşık temsilcisi:
Petra Nachtmanova – Saz, dotar, vokal
Alıntı
metni:Bu proje, benzersiz ve yenilikçi bir yaklaşımla dünyanın farklı bölgelerinden yeterince temsil edilmeyen türlerin müzikal mirasını tanıtmayı ve diğer kültürlerde aracısız bakış açıları sağlamayı amaçlamaktadır. Anadolu Aşık dünyanın müzikal çeşitliliğini ve mirasını tanıtmayı hedefleyen uzun soluklu bir performanslar dizisinin ilk performansı. Mehdi Aminian ve Ioana Aminian tarafından başlatılan ve geliştirilen bu dizi, Roots Revival ve Viyana'daki Odeon Tiyatrosu arasındaki bir işbirliğinin sonucudur.
00:36 - Kul Ahmet'in "Seher yeli nazlı yare" - düzenlemesi Mehdi Aminian
09:13 - "Arix" - Helene Glüksam tarafından düzenlendi
14:27 - Aşık Veysel, Nora Thiele'nin düzenlediği "Dünyada tükenmez Murat var imiş"
24:08 - "Moria (op.103)" - David Six'in bir kompozisyonu - "Moria kampına" ve tüm terk edilmiş insanlara ve acılarına bir övgü
35:06 - Nora Thiele'den solo perküsyon
41:40 - "Gökte uçan telli turnam" - orkestra tarafından düzenlenen geleneksel Anadolu şarkısı
45:47 - Nesimi Çimen'den "Bağışla beni" - dotar ve piyano için aranjman
50:00 - "Bahar" (1. çekim) - Mehdi Aminian'ın bir kompozisyonu - Mir'e bir övgü
53:06 - "Bahar" (2. çekim) - Mehdi Aminian'ın bir kompozisyonu - Mir'e bir övgü - Ahmet Arif'in şiiri
01:04:17 - Zaralı Halil'in "Karadır kaşların" - vokal ve ney için aranjmanı
01:07:19 - "Ey aşkeri" - müziği Ruhi Su'ya, sözleri Yunus Emre'ye - düzenlemesi David Six'e ait
01:15:00 - Encore - "Gökte uçan telli turnam" - topluluk tarafından düzenlenen geleneksel Anadolu şarkısı
|
|
|
|
5000 TL Bütçe için 65" TV tavsiye arıyorum.
|
Kadın Aranıyor! Edit: (Kadın bulundu!)
|
forum.donanimhaber.com/profil/-1
|
Eru vardı, Tek Olan; Ilúvatar derlerdi adına Arda'da. Ve o önce Ainur'u yaptı, Kutsal Olanları, bunlar zihninin evlatları idiler, ve sair hiçbir şey yaratılmadan evvel onunla birlikteydiler. Ve konuştu onlarla, ezgiler sundu; ve onlar önünde şarkılar söylediler, ve o memnun oldu. Lakin uzunca bir müddet her biri bir başına söyledi şarkısını, ya da birkaçı birlikte belki, kulak verip dinlerken diğerleri; her biri sadece Ilúvatar'ın zihninin geldikleri parçasına vakıf oldular, ve kardeşlerini anlarken olgunlaştılar, lakin yavaşça. Her halükarda, dinledikçe derinleşti kavilleri ve yükseldiler uyum ve ahenkte.
|
There was Eru, the One, who in Arda is called Ilúvatar; and he made first the Ainur, the Holy Ones, that were the offspring of his thought, and they were with him before aught else was made. And he spoke to them, propounding to them themes of music; and they sang before him, and he was glad. But for a long while they sang only each alone, or but few together, while the rest hearkened; for each comprehended only that part of the mind of Ilúvatar from which he came, and in the understanding of their brethren they grew but slowly. Yet ever as they listened they came to deeper understanding, and increased in unison and harmony. |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13.102
İkinci El Bölümü Mesajları: 41
Konularının görüntülenme sayısı: 170.175 (Bu ay: 2.740)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.501 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic