virüs var farkındasın umarım iş yeri açmak şuan bence zararın adıdır |
Çok işlek olmayan bir yerde dükkanım var. Çay ocağı açmam mantıklı olur mu? (2. sayfa)
-
-
Bim, A101 falan internet siteleri üzerinde kiralık dükkanınızın detaylarını alıyor. Standartlarına girer ve muhiti falan da mantıklı gelirse size geri dönüş yapıyor ve iyi bir fiyata kontrat yapıyorlar.
Kebap işi olmaz dediğim üzere peder anlamaz. Ayrıca dahili baca yok ama cam kesilip baca çıkartılabilir diye düşünüyorum.
Okul bölgesi ama bir tık uzak. Yani yürüme mesafesi 10-12 dk olarak rahat 5-6 okul var.
İddaa bayi de pedere ters düşer. Zaten onu yapamaz da. Eline kupon almışlığı yoktur, anlamaz :)
Teşekkür ederim bu arada.
Ben günde 150-200 çay 1.5 tl (175x1.5= 260 TL), 15 kahve 3,5 tl (50 TL), 10 oralet 1.5 tl (15 TL) , 10 nargile 15 TL (150 TL nargile daha sonra olabilir) Haftalık beinsports geliri 10 tl (5 TL x 30 kişi, x haftada 3 ücretli maç maç = 450/7 =60 TL (Günlük) bunun simiti tostu falan da var bana nerden baksak rahat aylık net gelir 5 bin tl civarı gibi olur diye geliyor. Zaten dükkan kira derdi de yok. Kendi dükkanımız.
-
Simitçi 2,3 yer var çok yakında. Ama çay ocağında simit falan da satabiliriz.
-
Hocam kahve yok, memur semti gibi ama herkesin gelmesine gerek yok belli başlı müşterileri olsa zaten 2-3 tanesi günlük hedef ciro yaptırır. Olay bence babamda biter, eğer müşterilere kafa davranırsa illa ki seveni çıkar.
pazar yok ama giyim sektöründe bir iş olabilir. Bizim bir yakınımızın tekstil firması var. Babama sana ürün yollayayım istediğin kadar (bebe giyim, eşofman takımı, kapüşon, çorap, iç çamaşırı vs.) satarsan benim karımı veririsin ha baktın olmuyor mu ürünleri geri yollarsın dedi. İlk başta pederin aklına yattı da sonrada sessizce uutuldu.
-
Usta falan bulunsa bence en mantıklısı zira civarda berber yok. Ama gram anlamayız berberlikten.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ertugrul_121
Hiç bulaşma patlarsın ver kiraya o parayla ağladığın işi yap alim satim ufak işlerNeden ki hocam öğrenebilir miyim sizi endişelendiren şeyi?
-
bu 2021'in ikinci çeyreği için tasarladığım bir proje. Yani böyle bir durum devam ederse illa ki açmam. Doğrusu takan da yok burada kıraathaneler cayır cayır maşallah.
-
yakinlarda ps4 cafe yoksa ps4 cafe güzel olur, içerde tost, içecek falan da satarsiniz. dukkan alacak parasi olmayan berber varsa tanidik o calistirirsa o da is yapar. hic sermaya harcamadan bisiler olsun diyorsan cay-kahve mantikli yaninda bisiler satilir yine kurabiye, pogaca, su boregi vb. tekstil işi tamamen şans ama zarari daha az olur, tutarsa satilir. zararsiz karsiz is diyorsan züccaciye olur, isi sabit, kazanci sabittir. -
Hocam ben hesabı şöyle yapardım. 2 kişi çalışacak (2 asgari ücret) ve şu anda bin lira kira geliri var. Eğer ayda size 6binden fazla bırakacağını düşünüyorsanız mantıklı. Aksi halde yorulduğunuza değmez. Yakınlarda banka şubesi bankamatik vs yoksa ve nüfus yoğun bir yer ise 2 3 atm ye kiraya vermeye çalışın -
okul varsa yakınlarda kırtasiye ve milyoncu tarzı dükkan güzel işler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Aykumos
Bu mesaj silindi.Babamın kafasına yatsa yapılabilir, ben biraz yoklamıştım lakin maddi olarak Ps'ler çok pahalandı. Bu noktadan sonra Ps kafe açacak bir insanın Ps5 alması lazım ki 10 tane alsak 100.000 TL'yi aşar ki bana pek mantıklı gelmiyor. Ayrıca Peder Bey teknik olarak baya zorlanır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak
Hocam ben hesabı şöyle yapardım. 2 kişi çalışacak (2 asgari ücret) ve şu anda bin lira kira geliri var. Eğer ayda size 6binden fazla bırakacağını düşünüyorsanız mantıklı. Aksi halde yorulduğunuza değmez. Yakınlarda banka şubesi bankamatik vs yoksa ve nüfus yoğun bir yer ise 2 3 atm ye kiraya vermeye çalışınDükkana baktıysanız 150 metre kare falan değil hocam café tarzında bir dükkan kurma gibi bir planımız yok. Yani tabure masa iki televizyon ve bir projeksiyon bir çay kazanı bir tost makinesi ile tasarladığım bir işti. İşletme sahibi hariç iki eleman hatta sigortalı iki eleman çok mantıksız. Yanlış anlaşılmasın, sigortalı böyle bir işletmede çalışandansa çırak daha mantıklı olur. Sonuçta sadece çay dağıtacak.
-
Hocam benim anladığım. Siz ve babanız çay ocağında emek verecek. Yetişkin bir insan herhangi bir işte çalışsa en az asgarî ücret alır. Emek sermayeli bir işletme açılacak ise bunun hesaba katılması lazım. -
quote:
Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak
Hocam benim anladığım. Siz ve babanız çay ocağında emek verecek. Yetişkin bir insan herhangi bir işte çalışsa en az asgarî ücret alır. Emek sermayeli bir işletme açılacak ise bunun hesaba katılması lazım.Hocam ben sana mantığı anlatayım kısaca hemen anlarsın. Bizim dükkan var, adam kontrata göre aylık 1000 Türk Lirası vermesi lazım. Allah var veriyor. Ama son zamanlarda fark ettiğimiz kadarıyla adam işlemiyor. Ve aylığı öderken biraz esneklik gösteriyor. Biz de esneklik sağlıyoruz geçen ay 500 TL aldık. Bu durum mantığıma gitmiyor zira Kahramanmaraş küçük bir yer değil kaldı ki dükkan ana caddede olmasa da güzel ve gelişmiş bir muhitte. Yeni ve her şeyi var. Ben de diyorum ki baba sen buradan 1000 TL alacağına oraya üç beş kuruş ile bir çay ocağı açalım. Hem kafa dağıtırsın hemde aylık 3-5 TL ek gelirin olur. Amacımız eleman alıp markalaşıp sektörede yer almak değil.
-
Konu aktiftir hocam, Çay ocağı işleten, tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir. Haricen dükkan ile ilgili daha iyi bir tasarısı olan varsa duymak isterim.
-
Arkadaşlar, Baklavacı Şemsettin şubesi açma fikri sunuldu. Sizce mantıklı olur mu kg fiyatı 24 TL fıstıklı baklava satıyorlarmış .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X