Şimdi Ara

Elime hafif paslı bir çivi battı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elime paslı çivi battı ama kanama vs. olmadı hafif dokuntu hemen yıkayıp elimi kolanya sürdüm herhangi bir sıkıntı olur mu ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Paslı Bir Metal Parçası Eline Battıysa Ne Yapmalısın?

Eğer eline paslı bir tel, çivi veya başka bir metal parça batarsa, enfeksiyon riskini azaltmak için hızlı bir şekilde harekete geçmen önemlidir.

İlk Yardım Adımları:

1. Yaralı Bölgeyi Temizle: Yaralı bölgeyi sabun ve suyla iyice temizle. Paslı kalıntılar varsa dikkatlice temizle.
    2. Kanamayı Durdur: Yaradan kan akıyorsa, temiz bir bez veya gazlı bezle hafifçe bastır.
    3. Antiseptik Uygula: Yaraya antiseptik bir solüsyon (örneğin, iyot veya peroksit) uygula.
    4. Bandajla: Yaralı bölgeyi temiz bir bandajla sar.

Önemli Hususlar:

• Paslı bir çivi elime battıysa ne yapmalıyım diye düşünüyorsan, yara enfekte olma ihtimaline karşı mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almalısın.
    • Eline tel battıysa ne yapmalıyım sorusunun cevabı da benzerdir. Yarayı temizlemeli, kanamayı durdurmalı ve antiseptik uygulamalısın.
    • Elimde iğne battı ama kanamadıysa yine de yaralı bölgeyi temizlemeli ve antiseptik uygulamalısın.
    • Paslı demir elime battıysa, enfeksiyon riskini azaltmak için derhal doktoruna başvurmalısın.

Uyarılar:

• Yaraya alkol veya merhem sürme, çünkü bu durum enfeksiyonu daha da kötüleştirebilir.
    • Yaralı bölge şişlik, kızarıklık veya iltihap gösteriyorsa, derhal tıbbi yardım al.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim de bı arkadaş vardı senin gibi eline paslı çivi battı ertesi gün helvasını yedik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaz. Ancak görevimi yapıp uyarayım ben: 1-2 gün içerisinde o bölgede farklı bir şeyler olursa, kızarıklık, kaşıntı, iltihap vb. hemen acile git

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 24 Ocak 2018; 23:6:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koliba Rha

Olmaz. Ancak görevimi yapıp uyarayım ben: 1-2 gün içerisinde o bölgede farklı bir şeyler olursa, kızarıklık, kaşıntı, iltihap vb. hemen acile git

başparmağımın oraya oldu kanama vs olmadı ama insan işte şey oluyor,herhangi birşey olursa giderim
  • Allah taksiratını affetsin. Semptomlar gözükmeye başladı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karısız Bela

Allah taksiratını affetsin. Semptomlar gözükmeye başladı mı?

amin,daha yarım saat önce battı
  • Şakaya gelecek bir konu değil. Bence en yakın zamanda bir sağlık kuruluşuna danışmanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limonen

Benim de bı arkadaş vardı senin gibi eline paslı çivi battı ertesi gün helvasını yedik

hayatımda bu kadar çok güldüm
  • helvam fıstıklı olsun

şaka bir yana benimdde küçükken ayağıma paslı çivi batmıştı senin gibi korkmuştum ama helvamı yemediler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.