Şimdi Ara

Bisikleti yıkadım sanki daha kötü oldu. Zincir paslandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 3-4 gün önce bisikletimin her yeri kum olmuştu sahile yakın yerlerde sürüyorum günlük. Neyse ilk bakımını yaptıracaktım gittim frenlere felan bir baktılar. Birde çok kirli dedi suyla yıka dedi iyice. Daha kötü olur diye yapmamıştım dedim deniz kumu pas yapar ondan iyidir dedi.

Neyse yıkadım bisikleti her yerini tertemiz oldu. Sonra bezle kuruladım felan. Her fren yaptığımda arkadan ve önden ses gelmeye başladı.

Daha da kötüsü aradan 2-3 gün geçti bugün baktım zincir paslanmış.

Şimdi ne yapmam gerekiyor ? Hem frenler hem de bu pas için. Araştırdım hep eski konulara denk geldim yeni yöntemler felan var mıdır ya da uygulayabileceğim kolay çözümler ?

• Fren lerinden gelen SES normaldir hem mekanik diskde hem de v fren de Su ile temas oldugunda SES olurr kisa bir sure de gecer zincir konussunda bi fikrim yok ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır aradan 2-3 gün geçti işte halen o ses var. Başta su ile oldu diye düşündüm ama 2 gün oldu kurudu heralde.
  • Bisikletçilerde temizleyici bir sprey var bi de onu dene ozaman benim diskimede yag surulmustu onunla çıkarmıştım

• WD-40 işini görür.

Ayrıca o ses gidecektir,emin ol.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bisikletini kumda sürmemeye çalışın. deniz suyuna değen yerleri gün saat geçirmeden tatlı suyla yıkamalısınız hareket eden aksamları temizleyip yeniden yağlayınız lastikleri yıkamayı unutmayınız kaliteli bir bsiklet lsatiğ en az 60, 70tl den başlar,frenlei yağlamyın paslandı ise 0 zımpara ile hafifçe zıpmara yapın ve sabunlu suyla silin yıkayın zincirleri wd 40 ile önce silin sonra güzelce yağlayın tekrar silip yağlayın sorun olmayacaktır
  • Teşekkürler. wd 40 ile temizleyip sonra yağlıyacağım yalnız bu zincirler için kullanabileceğim bir yağ var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: umuttekin3358

Teşekkürler. wd 40 ile temizleyip sonra yağlıyacağım yalnız bu zincirler için kullanabileceğim bir yağ var mı ?

Gres yağı

• quote:

Orijinalden alıntı: Şehr-i Hüzün

quote:

Teşekkürler. wd 40 ile temizleyip sonra yağlıyacağım yalnız bu zincirler için kullanabileceğim bir yağ var mı ?

Gres yağı

peki sıvı gres mi yoksa bildiğimiz kıvamlı olan gres mi ve önerebileceğiniz bir yağ var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemm33

quote:

quote:

Gres yağı

peki sıvı gres mi yoksa bildiğimiz kıvamlı olan gres mi ve önerebileceğiniz bir yağ var mı?

Sıvı olsa daha iyi. Kıvamlı olan toz tutuyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cemm33

quote:

quote:

Gres yağı

Sıvı olsa daha iyi. Kıvamlı olan toz tutuyor.

Bisiklet zincirine gres sürmeyin
    Sprey yaglayicilar kafidir

• Zefal'in zincir yağını kullanıyorum. Oldukça memnunum.

Zefal Pro lube 4 mevsim kullanılabilir.
    Zefal Dry lube kuru havalarda daha iyi sonuç verir.
    Zefal Wet lube yağışlı havalarda idealdir. Zincire tutunarak yağmur vb havalarda kolay kolay akıp gitmez.

Hiçbir şekilde gres yağı kullanmayın. Bütün toz, toprak, çamur zincire yapışır. Gres yağı motorsiklet zincirleri içindir.

Gres yağını fren ve vites telleri için kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mythology -- 8 Eylül 2013; 17:17:24 >
  • quote:

quote:

Gres yağı

o ne
  • Bisiklet için özel sprey yağlardan alacağım büyük ihtimal. Motor yağı gres yağı onlar olmaz gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mythology

Zefal'in zincir yağını kullanıyorum. Oldukça memnunum.

Zefal Wet lube yağışlı havalarda idealdir. Zincire tutunarak yağmur vb havalarda kolay kolay akıp gitmez.

Hiçbir şekilde gres yağı kullanmayın. Bütün toz, toprak, çamur zincire yapışır. Gres yağı motorsiklet zincirleri içindir.

şuan wd40 kullanıyordum önce iyice temizliyorum zinciri wd 40ı sıkıyorum sonra siyah oluyor birkaç saate oysaki iyice temizliyorum belkıde artık zincir ölmüştür zefalin ürünlerine bakarım bir ara

• quote:

+1
  • quote:

Dünkü turda yakalandığım yağmur yüzünden bisiklet komple çamurla kaplandı (kadronun orjinal rengini göremiyorum, o derece ). Bugün ya da yarın bi oto yıkamacıya gidip tazyikli su ile baştan aşağı bir temizliycem şunu (Evde temizlemeye kalksam ömür yetmez). Bi ara haberleşelim de senin şu zincir yağını şey ettireyim hem de bic'den aldığın o aparatı test edeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yuyushi

quote:

Dünkü turda yakalandığım yağmur yüzünden bisiklet komple çamurla kaplandı (kadronun orjinal rengini göremiyorum, o derece ). Bugün ya da yarın bi oto yıkamacıya gidip tazyikli su ile baştan aşağı bir temizliycem şunu (Evde temizlemeye kalksam ömür yetmez). Bi ara haberleşelim de senin şu zincir yağını şey ettireyim hem de bic'den aldığın o aparatı test edeyim.

Hocam anlamam pek ama bana bisikletçi tazzikli suyu hiç önermemişti. Normal musluk suyu ile öneriyorum sana.

• Bisikletimin şu anki halini görmediğin için öyle konuşuyorsun.
    Musluk suyu, ıslak bez gibi geleneksel yöntemler bu bisikleti temizlemez. Tek çaresi tazyikli su.

Ayrıca ne zararı olabilir ki? En fazla zincir ya da dişliler paslanmaya başlar veya suyun tazyiği yüzünden kadrodaki boya aşınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yuyushi

Bisikletimin şu anki halini görmediğin için öyle konuşuyorsun.
    Musluk suyu, ıslak bez gibi geleneksel yöntemler bu bisikleti temizlemez. Tek çaresi tazyikli su.

Ayrıca ne zararı olabilir ki? En fazla zincir ya da dişliler paslanmaya başlar veya suyun tazyiği yüzünden kadrodaki boya aşınır.

Boya aşınması yeterli bir sebep ) Benim bisikletim yeni o yüzden benim için büyük bir sorun.)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.