Şimdi Ara

Cama taş geldi ama çatlamadı nasıl kapatabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
22.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arabamı 2 ay önce aldım camın sağ alt köşesine nasıl olduğunu anlamadığım şekilde bir taş çarptı. Camı çatlatmadı sadece tırnağım girecek şekilde de zedeledi. 2mm kadar bir zedelenme var veya dah küçük minik bir leke gibi. Açıkcası yeni bir aracın camını bukadar küçük bir zededen dolayı değiştirmek istemiyorum. Bu şekilde kalması sıkıntı oluşturmayacak çünkü büyümesi zor bir zede ama görüntü açısından bazen gözüme takılıyor. Bunu taöir etmek mümkün mü ? Ankara içinde önerileriniz varsa sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Camınıza Taş Geldiğinde Yapılması Gerekenler

Araba camına taş gelmesi, yaygın bir sorundur ve camda çatlağa neden olabilir. Ancak bazen taş camı çatlamadan ize neden olarak zarar verebilir. Bu gibi durumlarda, camdaki izi gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Taşı temizleyin: Taşın camdan çıkarılmasının ardından, kalan parçaları dikkatlice temizleyin.

• Camı silin: Camı su ve sabun karışımıyla silerek kiri ve kalıntıları temizleyin.

• Cam onarım kiti kullanın: Piyasada bulunan cam onarım kitlerini kullanarak izi doldurabilirsiniz. Bu kitler, özel bir reçine ve bir uygulama aracı içerir. Reçineyi ize uygulayın ve talimatlara göre tedavi edin.

• Diş macunu kullanın: Diş macunu, cam izlerini gidermek için doğal bir çözümdür. Beyaz diş macununu ize sürün ve bir süre bekletin. Ardından temiz bir bezle silin.

• Kabartma tozu kullanın: Bir macun oluşturmak için kabartma tozunu suyla karıştırın. Macunu ize uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından nemli bir bezle silin.

İzin büyüklüğü ve derinliğine bağlı olarak, bu yöntemlerin etkililiği değişebilir. İz ciddi ise, profesyonel bir cam onarım uzmanına başvurmanız gerekebilir.

Yukarıdaki yöntemleri uygularken, camın temiz ve kuru olduğundan emin olun. Ayrıca, talimatları dikkatlice izleyin ve reçine veya diğer kimyasalları kullanırken güvenlik önlemlerini alın. Bu adımları takip ederek, araba camınızdaki taş izlerini etkili bir şekilde giderebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bahsettiğiniz şekilde taş zedelenmesi benim hem ön camda hemde sol ön camda var. Bildiğim kadarıyla tamiri mümkün değil.
  • arkadaşım geçmiş olsun,

hemen yarın laser ile cam onaran yerlere gidip laserler bunu halledebilirsin elbette çatlağın boyutu da önemli ama çok büyük değilse ve üzerinden çok zaman geçip de çatlağın yürümesine izin vermezsen çok az iz kalacak şekilde onarılabilir.google da laser ile cam tamiri yazarsan bulursun..
  • Aynısı benim başıma da geldi.Sivasta ipek oto kaporta bu işi yapıyormuş.Ben de yaptırdım.Çok güzelde oldu kırık düzeldi sadece cam üzerinde nokta olarak iz kalıyor en önemlisi kırığın büyümesi engelleniyor ve garantili.Eminim Ankarada da böyle yerler vardır mutlaka.

Oto ön camları güvenli lamine cam levhalardan yapılmıştır. Güvenli lamine cam levhalar içte ve dışta cam levhalar arada Polyvinyl Butyrate (PVB) maddesinden yapılmış şeffaf koruyucu bir tabakadan oluşan sandöviç bir yapıdadır. Ön camda bir hasar oluştuğunda kırılan cam levha PVB maddesine yapışık kalarak dağılmaz. PVB çarpma şiddetini absorbe ederek ön camın parçalanarak araç içindekilerinin ön camdan fırlayarak yaralanma ihtimallerinide ortadan kaldırır.
    Yan ve arka camların çoğu ısıyla sertleştirilmiş (temperli) levha camlardan yapılır. Bu tür camlar darbeye maruz kaldıklarında küçük parçaçıklar halinde dağılırlar.

Lamine tip camlar normal olarak tamir edilebilirler, ancak temperli camlar tamir edilemezler.
    Sivasta bu işi yaptıracaklara ipek oto kaportanın numrasını verebilirim.03462151578

• Ben 1 hafta önce yaptırdım, ön camın sıfır 150 tl, taş gelmeyi ise 50 tl ye onarıyorlar, bi ton pazarlıkla 40 a zor yaptırdım. Ama eğerki yaptırmazsanda o zedelenme gitgide büyüyor ve sonunda camı komple değiştiriyorsun. Bide şu var, gidip 50 liraya camı tamir ettirirsin 1 hafta sonra bi daha taş gelir, bi 50 daha, Eğer kaskon varsa 1 seferlik değiştirebiliyorsun kaskoyu bozmadan. Yada muayenene daha varsa bence hiç 50 verme muayene zamanı komple camı değiştirirsin.
  • merhaba teşekkür ederim cevaplar için, kaskom var zedelenme çok ufak olduğu için ve daha kaskonun bitmesine uzun süre olduğu için camı değiştirmek istemedim. Ama "ntticaret" in yazdığı gibi tamir ettirdikten sonra tekrar bir şey gelecek yine tamir felan en iyisi hafta sonu bir bakayım uygun bir yer bulursam yaptırırım olmadı bu şekilde kullanmaya devam daha kötü olursa giderin kaskodan değiştiririm.
  • bizim aracımızda da var öyle küçük bir zedelenme ama çatlama kesinlikle yok.taşın vurduğu yerde doku azalması var sadece.bir senedir öyle duruyor ve sorun yaşatmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arabanızın kaskosu varsa anlaşmalı olduğu oto cerrahi klinikleri yapıyor ücretsiz.Benimki Autoking idi.sizinki de öyle bişeydir.Yapılabiliyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: thenoone

Merhaba arabamı 2 ay önce aldım camın sağ alt köşesine nasıl olduğunu anlamadığım şekilde bir taş çarptı. Camı çatlatmadı sadece tırnağım girecek şekilde de zedeledi. 2mm kadar bir zedelenme var veya dah küçük minik bir leke gibi. Açıkcası yeni bir aracın camını bukadar küçük bir zededen dolayı değiştirmek istemiyorum. Bu şekilde kalması sıkıntı oluşturmayacak çünkü büyümesi zor bir zede ama görüntü açısından bazen gözüme takılıyor. Bunu taöir etmek mümkün mü ? Ankara içinde önerileriniz varsa sevinirim.
  • Bugün gittim ankarada ki bahsedilen yere, orada ki arkadaş hiç gerek olmadığını belirtti. Zaten düzeltme yapılsa bile minik bir leke kalacağını belirtti. Kesinlikle büyüme yapmazmış. Teşekkürler.
  • autoking de mi yaptırdınız? kasko ile cam değiştirme hakkımız 1 sefer mi?
  • yaptırmadım o şekilde duruyor benim kaskom 2 sefer değiştirmeye izin veriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thenoone

Bugün gittim ankarada ki bahsedilen yere, orada ki arkadaş hiç gerek olmadığını belirtti. Zaten düzeltme yapılsa bile minik bir leke kalacağını belirtti. Kesinlikle büyüme yapmazmış. Teşekkürler.

Ankara da isen CARGLASS a git.OSTİM e girmeden.GİMAT ı geçince oradaki Shell di sanırım.Oranın yanında hemen.Kaskon varsa kaskoyu bozmadan yapıyorlar.Sana en iyi cevabı onlar verir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.