Şimdi Ara

SON 4,5 AY KALA ÇALIŞIP KAZANACAKLARINI SANANLAR GELSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
9
Favori
58.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak etmeyin bu zamana kadar yattınız gene yatacaksınız. Şimdiye kadar çatur çutur çalışan adamlar çalışmaya üstüne birşeyler koymaya , 1 sorunun bile önemli olduğu bu sınavda tüm soruları yapmak için fen , sosyalde bile ayrıntı kasarken siz daha temel konuları oturtacaksınız. Vicdanınızı rahatlatmak için yeni başlasam olur mu? tarzı konular açmayın. 1 hafta gazls ilerler gene salarsınız. Adam olsaydınız şimdiye kadar çalışırdınız zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle seni hiç sevmedim birader. Muhtemelen aylardır ders çalışıyosun şimdi yeni başlayanları görünce kuduruyorsun, ahlaksızlığına veriyorum.

Şuanda tyt netlerim 80 civarı, eski adiyla lys için ise durum çok vahim. Sene sonu nereyi kazandığımın ve derecemin resmini buraya atacağım. Seni got etmek zevk olacak :)

Edit: Hedefim de tıp derecesi. Onu da belirteyim şimdiden.
    Sinava hazırlık surecinde en onemli donem son aylardir.

Ben hep ilk aylar hizli girip son aylarda gevsedigimden,denemelerde gectigim insanlar son aylarda birden onume gectiler ve gercek sinavda da benden daha basarili oldular.

Yani demem o ki insanlarin ders calismaya iyice yuklenecegi aylar geldi.Bu aylar cok sıkı calisilmali,gevseyen kaybedecektir.
    Yapay Zekanın Yanıtı

SON 4,5 AY KALA ÇALIŞIP KAZANACAKLARINI SANANLAR GELSİN

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) atauniversiteye giriş sınavlarına hazırlanmak son derece önemli bir süreçtir ve adayların yoğun hazırlık ve özveri göstermeleri gerekir. Ancak, sınava 4 veya 5 ay kala çalışmaya başlamanın yeterli olup olmayacağı, sıkça tartışılan bir konudur.

4 Ayda YKS veya Üniversite Kazanılır mı?

Kısa bir süre içinde sınava hazırlanmak imkansız değildir, ancak son derece zorlayıcıdır. 4 veya 5 aylık bir süre, kapsamlı bir müfredatı işlemek ve etkili bir şekilde öğrenmek için oldukça kısıtlı bir süredir.

Son 4 Ayda Sınava Hazırlanmanın Zorlukları

• Kapsamlı Müfredat: YKS veya üniversite sınavları, geniş bir müfredatı kapsamaktadır. Bu müfredatı 4 veya 5 ayda işlemek, yoğun bir çalışma gerektirmektedir.
    • Zaman Yönetimi: Kısa bir süre içinde çalışmaya başlamak, zaman yönetimini zorlaştırır. Adayların her derse yeterli zaman ayırmaları ve etkili bir çalışma programı oluşturmaları gerekir.
    • Stres ve Baskı: Sınava kısa bir süre kala hazırlanmak, önemli ölçüde stres ve baskıya neden olabilir. Bu da konsantrasyonu ve performansı olumsuz etkileyebilir.

Son 4 Ayda Sınava Hazırlanmayı Başarmak İçin İpuçları

• Gerçekçi Hedefler Belirleyin: Sınava 4 veya 5 ay kala çalışmaya başlıyorsanız, gerçekçi hedefler belirlemeniz önemlidir. Tüm müfredatı bitirmeyi hedeflemek yerine, öncelikli konulara odaklanın.
    • Etkili Bir Çalışma Programı Oluşturun: Zamanınızı verimli bir şekilde kullanmak için ayrıntılı bir çalışma programı oluşturun. Her derse yeterli zaman ayırın ve dinlenme molaları verin.
    • Odaklanın ve Motivasyonunuzu Yüksek Tutun: Kısa bir süre içinde çalışmak zor olabilir, bu nedenle odaklanmanızı ve motivasyonunuzu yüksek tutmak çok önemlidir. Kendinizi motive etmek için hedeflerinizi aklınızda tutun ve düzenli olarak kendinizi ödüllendirin.
    • Profesyonel Yardım Alın: Sınava kısa bir süre kala hazırlanıyorsanız, profesyonel yardım almak faydalı olabilir. Bir öğretmen veya danışman, etkili bir çalışma planı oluşturmanıza ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, son 4 veya 5 ay kala sınava hazırlanmak mümkündür ancak son derece zorlayıcıdır. Gerçekçi hedefler belirleyerek, etkili bir çalışma programı oluşturarak, odaklanmanızı ve motivasyonunuzu yüksek tutarak ve gerekirse profesyonel yardım alarak başarılı olma şansınızı artırabilirsiniz. Ancak, sınava en iyi şekilde hazırlanmak için mümkün olan en erken zamanda çalışmaya başlamanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kim ne derse desin ben geçen sene

Son üç ay kökleyerek 71k'dan 20k'ya çektim.

Bu çalışmayan adamların ilhamı olsun.
  • Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Sen geçen sene sınava 1 ay kala lys kasmaya devam diye konu açıyordun. Şuan çalışmayan adamlar 4,5 az çalışıp yada hic calismayan adamlar.

arkadaş bazı konularda haklı mesela çalışma alışkanlığı çok önemli, bu zamana kadar yatıp şimdi başlayan adamlar çabuk pes ediyor (istisnalar hariç).

ama 5 ay çok büyük zaman hele ki lise müfredatından yapılan iki tane sınav için eğer verimli kullanılırsa yeterli bir süre.
  • benim arkadaşım sadece son 2 ay çalışarak 543.oldu sen rakip eliyorsun
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Bu konuda sana katılıyoru kardeşim çalışma alışkanlığı önemli lakin yaşadıklarından ders çıkarmış bir kişi son 5 ayda çok güzel sonuçlar elde edebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hep LYS Kasan Adam

Bu konuda sana katılıyoru kardeşim çalışma alışkanlığı önemli lakin yaşadıklarından ders çıkarmış bir kişi son 5 ayda çok güzel sonuçlar elde edebilir.

kel seneye buralar sensiz ıssız olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mvp1mp M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim haklısın bu konuda fakat şunu eklemek isterim:

Ygs'den sonra moral gitti benim sonuçlar açıklanana kadar bir türlü toparlanamadım.Sonuçlar açıklandığında da ha keza aynı şekilde.

Elime kitabı alıp çözmeye çalışınca ağlayasım geliyordu.

Kaç kez evden kaçtım dışarda tek başıma yürüdüm.Sınava iki hafta kalmış, sokaklarda dolanıyordum ben, kendimi yedim yedim bitirdim.

Art arda 2-3 gün hiç çalışmadığım günler oldu bu süreçte.

Ha şu önemli:TEMEL.

Sana şu konuda katılıyorum:Hiç çalışmayan adam tıp falan istemesin, ama makul bir hedef için çalışabilir.
    Hocam evdemi calisiyorsun kütüphane felan oluyor mu? Bende kendimi yiyorum bu aralar aynı senin gibi deneme netlerim yüzünden

• +1

• mvp1mp M kullanıcısına yanıt
    Evdeyim knk iyi gidiyo şükür beterin beteri var.Kütüphaneye hiç gitmedim full ev.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hep LYS Kasan Adam

Evdeyim knk iyi gidiyo şükür beterin beteri var.Kütüphaneye hiç gitmedim full ev.

Bence bir dene çok iyi gelecektir
  • Sinava hazırlık surecinde en onemli donem son aylardir.

Ben hep ilk aylar hizli girip son aylarda gevsedigimden,denemelerde gectigim insanlar son aylarda birden onume gectiler ve gercek sinavda da benden daha basarili oldular.

Yani demem o ki insanlarin ders calismaya iyice yuklenecegi aylar geldi.Bu aylar cok sıkı calisilmali,gevseyen kaybedecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınavda çalışanların çoğu üç aşağı beş yukarı aynı netleri yapacak seviyeye geliyorlar. sınavda heyecanına yenik düşmeyen ve işlem hatası yapmayanlar öne geçiyor.
  • Boş, gereksiz, zarar ziyan bir konu.. Anlamı yok böyle bir şey yazmanın.

İdolümsün lan dayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C6E8D1DD4 -- 9 Şubat 2018; 14:1:28 >
  • Kesin son 2 ay çalışmıştır sense buna insanmışsın. Bide şöyle bisey var bu konuda bahsedilen adamlar lise boyunca yatan sınava da 4 5 ay kala çalışıp derece yapıyım diyenler. Konuyu açan arkadaş gayet haklı. Lys kasan kel de partal in tekidir. Gecen sene hergün burda konu açıyordu şunu çalıştım bunu yaptım şu olurmu bu olurmu diye

• Hocam çok sakin yazıcam. 1 milyonuncu yazışım. Adamların hedefını bilmeden neden böyle yazıyosun . Belki adamın hedefi 100k ? 5 ayda 100k yapılamaz mı ? Gayette yapılır.
  • bu konuyu acmandaki amaç ne anlamadım. ne geçti eline? bırakin insanlar nasıl motive oluyosa öyle olsunlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi aklınca rakip eliyor.cuddiye almayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.