|
Bildirim
2-3 yıldır ana sistemimde kullanıyorum. Başta uyku modu, klavye ışık hatası, masaüstü simgeleri gibi ilginç sorunlarla baş etmem gerekti ama uğraşınca çözülüyor. Günümüzde bir çok popüler programın Linux desteği var. İmkanı olanın kesinlikle denemesi lazım. Microsoft'un Windows 11'deki büyük hataları beni Linux'e itti. Herkesin kullandığı programları baştan tek tek araştırıp, Linux'te kendileri veya alternatifleri varsa en azından 1 hafta denemelerini tavsiye ederim. Tamamen bambaşka bir ekosistem, başka bir hissiyat.
|
10 yıl önce güncelleme gelince çöken hata veren linuxtan, güncelleme gelmesin diye dua edilen Windows 11'e...
Normal değil mi sizce de? Aynı oyun Windows'ta alev atarken Linux Mint ve Pop Os'ta serin oynanıyor. Steam proton ve steam deck desteği, Windows'un yavaş çalışan ssd'si, arka planda kendi kendine alıp satan Windows, onaysız gelen güncellemeler, güncellemeleri mühendisler yerine yapay zekaya yaptıran Windows, dayatılan yerine diğer seçenekleri yoklayan genç nesil, Android kullanıcıları, Ticari ürün kullanan işletmeler haricinde bireysel tüketicileri Windows a bağlayan yazılımların azalması vs vs derken Linux'ta baya gelişme ve seçeneğin artması. Windows'un fahiş fiyatı. Örneğin eski bir oyun var steam'da Windows 7 de çalışırken, Windows 11 de sorun veriyor. Windows 7 destek almazken bu oyunu oynayacağın eski PC'nin calistiracagi hafif sürümler var... |
Ah şu Adobe'un programları Linux'da mükemmel çalışsa idi taa 10 yıl öncesinden ben tamamen Linux kullanıyor olacaktım, hali ile Iphone ve Ipad de kullanmak zorunda kalmayacaktım. Adobe'a o kadar aylık para ödüyoruz bari en sorunsuzu ile kullanalım. |
|
Ah şu Adobe'un programları Linux'da mükemmel çalışsa idi taa 10 yıl öncesinden ben tamamen Linux kullanıyor olacaktım, hali ile Iphone ve Ipad de kullanmak zorunda kalmayacaktım. Adobe'a o kadar aylık para ödüyoruz bari en sorunsuzu ile kullanalım. |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 12 Temmuz 2023; 21:08:42 > |
Yazılım geliştirici olarak kullanman normal. Yerine göre live usb olarak ben de kullanıyorum ama genele yayılamaası mümkün değil. Linux ile satılan laptoplarda ilk soru buna nasıl windows kurarız oluyor. |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
Linux Candır. Yok securtiy update'i yok rollup update'i, kaçak isoyla kurarsın hertrafta malware. Performansa bakarsın sistem 6-8GB ram kullanır. yani velhasıl, şuanki linux distroları çok rahat standart bir PC kullanıcısının ihtiyaçlarını karşılar ve bunun karşılığında senden hiç bir şey istemez. |
|
|