< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 5 Mayıs 2019; 15:22:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 5 Mayıs 2019; 15:22:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Abi bu konuyu moralimizi bozmak için mi açtın
Şaka bir yana guzel konu merak ettiğim vergiler çok fazla deniyor Almanya'da ayrıca çalışmayan kişilere işsizlik maaşı falan veriliyormuş , ne kadar az çalışırsan o kadar çok kazanıyormuşsun doğru mu? |
Yavv hocam ne kadar da kıskanıyorlarmış bizi...
Adamlar düzenli, disiplinli, kuralcı tam benim gibilermiş ya. Ben artık eminim, yanlış ülkede doğmuşum ben. |
Güzel anlatmışsınız, teşekkürler. Almanların zamanında burnu çok sürttü ama akıllı olup imrenilen bir ülke inşa ettiler. Sızlanmak yerine örnek almalıyız.
|
Konu iyiymiş hocam market konusunu okuduktan sonra yaşadığım hayata gene küfrettim.
|
Gurbetçileri sinirlendiren bir konu olmuş
Genelde sadece bizi kıskanırlardı |
Burada ulaşım şahsi araçlarla karşılanıyor.
Burası şehir statüsü ve merkez statüsü var yani dış şehirlerdende buraya geliyorlar. Taşınacağım ev buraya 10 km uzakta 100 m2 orayada 500 € ödeyeceğim. Eşimin işi biraz hafif o yüzden maaşı düşük. Pastırma konusunda atladığın birşey var türkiyede adam 2 bin tl maaşla kaç kg pastırma alır? Bu önemli. Eğlence mekanları mekanları evet yok almanlar için barlar felan var bira içmelik ama bize göre yerler değil 20 30 km ilerde cafeler var işte nargile barlar var. Zaten bu tarZ yerlere türkiyedede uğramayı sevmezdim o yüzden sıkıntı yok. Almanya özet olarak çalışma ülkesi. Burada herkes çalışıyor ve iş üretiyor. Polemik yok dırdır yok siyaset yok iş var icraat var. |
Yaşadığı şehirde denizden bile haberi olmayan millet, avrupaya özellikle almanyaya pis kaka diyorlar ya gülüyorum gerçekten. Gidinde medeniyet teknoloji insanlık görün.
3 hafta kaldım ağlaya ağlaya geldim. İmkan olsa da temelli gitsek. Ayda bir aldığın yarım kilo kıymayı çoğaltıp köfte yapacağım diye ekmeği bas içine. Ev halkının sayısına göre köfte çıkarmaya devam et. İnsanlar kilo ile yiyor. |
İlk açtığınız konuyu da görmüştüm.Millete takılmayın Allah yolunuzu açık etsin.Okul biterse ben de Almanya ya gitmeyi düşünüyorum.Bilgilendirme için teşekkürler.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 1 Mayıs 2019; 2:25:6 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 1 Mayıs 2019; 2:32:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 2 Mayıs 2019; 2:3:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|