< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 26 Mart 2025; 17:18:53 > |
Türkiye'ye 2 haftalık ziyaret ve Gördüklerim

-
-
sigara işi çok sıkıntı. evime-otomobilime aldığım yakınlarımın, akrabalarımın ve arkadaşlarımın sigara içmesinden bıktım. otomobilde sigara içilmez kültürü az-çok oturduğu için otomobilde içtirmiyorum ama eve gelen dinlemiyo yakıyo sigarayı. balkonların ikisinde de cam kaplama var ne yaparsan yap duman kokuyo içerisi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
23 Nisan ile 1 Mayıs arası ben de Azerbaycan da olacağım İnşallah, hedef ilk olarak Bakü, ardından Karabağ da kurtarılan şehirler den bir kaçı ve de Şeki şehrine gitmeyi düşünüyorum, Şeki manzarasın dan, yeşilliğin den dolayı Azerbaycan'ın Karadeniz'i de denilebilir :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu yazıyı okuduktan sonra "Lan acaba cidden amerika bizi kıskanıyor mu?" diye içimden geçirdim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
İşçilik inanılmaz ucuz, New York'ta aracımın 2 anahtarına pil takmak için $170 dolar isteyen Mazda servisi yerine Ankara'da pilci bir arkadaşa 100 liraya taktırdım Duracell 2032 2 adet pil. $3 dolar diyelim, 3 dolar nere 170 dolar nere :)
yok hocam burda yanılıyosunuz. servisler baya geçirgen oldu Corona sonrası.
quote:
Yumurta kalitesine çok şaşırdım. Ben Michigan'daki ozel bir çiftlikten 100% organik, solucan yiyen tavuklardan üretilen yumurta alıyorum tanesi $2 dolara, ama Ankara'da ucuz marketlerden aldığımız yumurtanın kokusu vardı! Resmen yumurta kokuyordu! 10 yıldır ilk defa yumurta kokan yumurta yedik! Fiyatına bakmadım ama hatırladığım tanesi 12 liraydı galiba 30 cent yani, Amerika'daki tanesi 2 dolarlık yumurtadan çok daha kaliteliydi.
ABD'de şuanda yumurta krizi var diye okumuştum. eğer yumurta krizi varsa ABD kapitalizm'i dandik yumurta üretimi ile bunu engellemeye çalışıyodur çoktan. Türkiye'de yumurta krizi yok benim bildiğim. yumurta bulunuyor.
Hocam, bunlar benim 5 günde görebildiğim şeyler. Mazda CX-50 model aracımın kumandasına pil takmaya $85 dolar dedi Mazda Bay Ridge Brooklyn! Ankara'da 50 liraya duracell 2032 pil taktırınca şoka girdim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 26 Mart 2025; 17:24:11 > -
quote:
Baştaki yazdığıma geri döneyim, restaurantlarda yeme içme Amerika'dan pahalı
işte bu yüzden artık dışarıdan yemiyoruz harıl harıl evde yemek yapıyoruz.
senelerce hergün cafeye gittim. Corona sürecinde evden çalışmaya geçtik hafta sonu cafeye gittim. ama artık gitmiyorum. cafe fiyatları da saçma sapan oldu.
Hocam vallahi 1 gun bile cafede kahvalti yapmadik, hem vakit bulamadik hem de fiyatlar New York'un 2 kati olabilir mi ya!
-
Hocam, yumurta krizi son 3 aylik bir olay, itlaf ettiler hayvanlari plansiz, uretim 90% azaldi. Ama en kaliteli yumurtalar dahi tatsiz, kokusuz! Ben Ankara'da 3 harfli marketlerden yedigim yumurtaya bayildiysam, kim bilir Anadolu'nun koylerinde nasil tatlar vardir :)
-
doğrudur. İstanbul'da aldığım organik yumurtaların tatları zamanla değişebiliyor ve almayı bırakıyorum. en son Farmbella organik yumurta alıyorum. baya güzel.
Hocam sen gelsene buraya, baksana Amerika ne kadar kötü bir yermiş. Yaşanılmaz orada, yumurta bile bulamıyorsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Geldim hocam, 1 hafta Ankara'da, 1 hafta Baku'de kaldim, surekli kalabilirdim ama gecen 2023 genel secimlerine gore halkin AKP'ye oy veren 52%'si ile CHP'ye oy veren 47%'si yani toplamda 99%'u beni ulkeme donmekten vazgeciriyor maalesef :) Baku'de de suan is imkanlari cok kisitli, bakalim 2027'ye dogru nasil degisecek bu iki yer, ona gore bir seyler dusunecegim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 26 Mart 2025; 20:10:43 > -
Yalnız KFC sanki Türkiye'den daha pahalı gibi 625 TL yapıyor. Yemek Türkiye'den ucuz ve porsiyonlar büyükse yemek yiyip gelmek lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Turkiye'de KFC'de hic yemedim, ancak Baku'deki KFC efsanedir, mutlaka dene 1 kova tavuk kanadi! New York'ta bu kalitede kanat yapsalar, patent cikarip porsiyonunu $300'den satmazlarsa hicbir sey bilmiyorum :), Baku'deki kanatlar gercekten et hocam et, New York'takiler palm yaginda ya da motor yagind kizarmis tavuk kemigi sadece, siyah renkli olarak satiliyor kuru kuru :D Ustelik New York'taki KFC'lerde kovayla kanat menu yok! tavugun kanadi disinda heryeri var, kanat bulamiyorsun burda.
Bak KFC New York'tan bir resim atiyorum, kuru kuru tavuk kemigi, igrenc! KFC New York'ta su kepazelik 1 kisiyi doyurmayan kanatlar $25 dolar!
Bir de Baku'dekine bakin, 16'li tavuk kanadi, yanina iki icecek ve patates kizartmasi $16 dolar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 26 Mart 2025; 20:27:55 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: slamdunk393
Yalnız KFC sanki Türkiye'den daha pahalı gibi 625 TL yapıyor. Yemek Türkiye'den ucuz ve porsiyonlar büyükse yemek yiyip gelmek lazımTurkiye'deki KFC nasildi hocam merak ettim? New York'taki gibi mi yoksa Baku'deki gibi mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X