Şimdi Ara

taşrada ceng okuyup kendini geliştirirsin(sizce en kötü kaç k de bilgisayar okunur ?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sedozm

Taşrada üniversite okunmaz.

Middle East’te üni okunmaz hocam, doğru söylüyorsunuz 

• O yüzden Dünyanın başkentinde biology sicence okuyoruz hocam  

• quote:

Orijinalden alıntı: sedozm

O yüzden Dünyanın başkentinde biology sicence okuyoruz hocam  

USMLE’de 10-0 önde olursunuz hocam 

• Taşra da ceng okuyup iyi yerlere gelen az da olsa var. Ama asla 100-200k arası ceng ile top tier dışındaki ceng ler arasında bir fark yok diyemezsin. Kısacası kedi uzanamadigi ciğere mundar dermiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrenci kalitesinin yanı sıra ilk 100 bine giremeyen insanın mühendislik okumaması gerektiğini düşünüyorum. Kendim bilgisayar mühendisliği mezunuyum ve o sınavdaki matematiği yapamayan insanın standart bir mühendislik müfredatını nasıl bitireceğini hiç bilmiyorum. Bu da çok düşük puanlarla alan mühendislik bölümlerinin, özellikle özellerin düzgün eğitim vermediğini düşündürtüyor bana, yoksa mezun olamaz kimse.

Üstüne basarak söylüyorum, derece yapanlar, ilk 1000 e girenler demiyorum, ilk 100 bin arkadaşım, en azından potansiyeli olan insan bunu yapar.

Ben alman lisesinde okudum, müfredatımız çok farklıydı, geometri ve trigonometri yoktu mesela ama 10. sınıfta türev vardı, kimya fizik de farklıydı, ben Türkiye'de kalmak istediğim için son sene dershaneye gittim çalıştım, ama burada kalma niyeti olmayanlar üniversite sınavına hiç çalışmadı, deneme vs çözmedi, ama yine de tanıdığım herkes ilk 100 bine girdi, zaten 40 lira bir şey diye öylesine giren insanlar 80 bininci oldu.

Hem zeki hem de inekleyen insanlar derece yapar, ama analitik yönden kuvvetliyseniz çok çalışmadan da en azından ilk 100 bine girebilmeniz lazım diye düşünüyorum.

• RevilDeveloper R kullanıcısına yanıt
    Fark yokmuş 50k giren adamların olduğu üniversitede öğrencilerin ders çalışma verimliliğinden tut bölüm hocalarının derslerdeki enerjisine kadar her şey ortalama olarak daha iyidir. Ayrıca top okulları ayrı tutmuşsun madem 50k-200k arası 150k'lık sıralama farkı bir şeyi etkilemiyor o zaman nasıl oluyor da 5k-50k arası 45k'lık sıralama farkı fark yaratıyor?
    "Taban puanı düşük olan yerlerin sadece öğrencileri daha başarısız" gibi bir düşünce çok saçma. Sadece arkadaşlarınızın kalitesi değil okulunuzun kalitesi de etkileniyor. O öğrenciler okulun kültürünü, hocaların dersteki verimlerini, derslerin ve ödevlerin zorluğunu vs vs. etkiliyor. Kendinizi boş boş avutmayın 200k'dan güzel yerlere giden kişi sayısı bir bölümde atıyorum on ise 50k'dakinde bu kesinlikle daha fazla olacaktır.
    Doğru, bu sınav zeka ölçmüyor fakat kimse bana 200k'daki adam 10k yapan kadar zekidir diyemez.(İstisnalar kaideyi bozmaz.)
    Kendini geliştirme olayı yaklaşık olarak sıralamanızla ters orantılı. Eğer "normal koşullarda" çalışıp 200k sıralama yaptıysanız kusura bakmayın 50k'daki "normal koşullarda" aynı bölüme girmiş adamlardan daha başarılı olma ihtimaliniz daha düşüktür.

Gerçekler bunlar. Eğer diyorsanız ki bende potansiyel var 200k'dan girip milleti sollarım, o zaman ben de sorarım ki potansiyelin 200k yapmaya mı yetti?

Taşrada bilgisayar okumayın demiyorum fakat hayallere de dalmayın. Hayalperestseniz bir yıl daha hazırlanıp daha iyi sıralama yapım hayallerinizi gerçekleştirme şansına sahip olun. Tekrar ediyorum taşradan çıkıp hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz ama malesef olasılığınız çok çok düşük olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bblue1331 -- 22 Eylül 2021; 18:26:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.