Şimdi Ara

Mezun Olduk Aradan 3 Ay Geçti Hala İş Yok [Bilgisayar Programcılığı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
7.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Durum aynen budur. Askerliği tecil ettik peder tutturdu askere gidecen askerde astsubay olarak kal...

Benim bütün mühendislik hayalimin içine eden bir durum açıkçası.

Önlisans bitirdik bitirmesinede cidden bıktım be arkadaş , yahu bu ülkede her şeyi yazılım mühendislerine yaptırıyorsunuz , bilgisayar mühendislerine yaptırıyorsunuz , ingilizcesi çok çok iyi olacak her teknolojide en az 3 sene bilgi ve deneyim sahibi olacak vs ilanlarda bu geçiyor resmen.

Komik tarafı zaten o kadar dil bilsem ingilizce , almanca vs burada neden senin vereceğin max 7000 TL'ye çalışayım ? Giderim Almanyaya veya ABD'ye orada çalışırım.

Ciddi diyorum bizim iş verenler , şirketlerin iş ilanları konusunda çok saçma politikaları var yeni mezun olan yazılım teknikerine iş yok ya !

Artık intihar etme fikiri yavaş yavaş canlanmaya başladı...

Ne yapacağım bilmiyorum valla bıktım arkadaş.

• Kardes yazilim ogrenmiyorsun programlama ogreniyorsun nasil bir tutuyorsun anlamadim şu bolumu tyt de turkce cozup din cozup giriyor adamlar bu bolume kusura bakma da ben de muhendislik istedim olmayinca olmuyor iste sinavda gecemeyen birisi muhendislikte başarili olamaz zaten.Sen daha Lise matematigini yapamiyorsun Ileri duzey bilgisayar matematigini nasil yapacaksin ?

Baban aslinda çok iyi fikir uretmis figuran olarak oynayabilirdin mesela benim babam boyle girisken olacak Hay hay derdim.Bir bakmişsin ünlü oldun yürüdün öyle sen de iş yok aklinda sadece yazilim ogreneyim işe gireyim yurt disina gideyim kafasi var kafan düz çalişiyor firsatlari degerlendirmiyor

Burada 2 yıllık bölümler çöp diyenlerin %90ı evde g*t büyütüyor.

Bilgisayar programcılığı bitirmişsin. Bir dalın ucundan tut internette freelancer iş yap en kötü. Konu dışına gelip ağlamaktan iyidir. Cv ne ekstradan yazacak bir yeteneğin olur en azından.

UDEMY denilen kutsal platformu, github'ı, stackoverflowu takip etmeyen bir bilgisayarcı olamaz.

Valla şu foruma uğradığım her güne lanet ediyorum artık.

17 yaşımdan geçen yıla kadar c/c++ kodu yazdım. 8 aylık aktif çalışma hayatımda beynim yoruldu resmen. Bunu ömrüme yığamayacağımı anlayınca da üniyi de işi de bıraktım. Arkeolojiye girdim 23 yaşımda. Mutluyum. Varsın param olmasın, karın tokluğuna çalışayım ama mutlu olayım yani.

Ya sanarsın ülke teknoloji cenneti de üst düzey şeyler istiyorlar.   Bir de böyle slogan yaparlar "gelecek" "teknoloji oh yeah"

Yaşadıkları ülke ortadoğudan hallice ama sanarsın teknoloji edebiyatı yapan bir tek biz varız dünyada.

Adam iş bulamıyor açlıktan nefesi kokuyor anasını satayım bunlar "teknoloji bro oh yeah evet kendini geliştirme oh yeah"

Verdikleri parada asgari ücret veya lütfederlerse bir tık üstü.

O hikayedeki partron da bir değişik. Ulan ben senin bu saçma çalışma şartlarında çalışabiliyorsam kendimi kanıtlamışım demektir zaten.

Cidden yani saydığın özelliklere sahip olsam neden senin mağaranda çalışayım sana tamah edeyim  

Yok şu dillere hakim olacak

yok bilmem ne dilinde kral olacak.

Verdikleri iş:Excel de tablo yaptırmak.

• Mezun Olduk Aradan 3 Ay Geçti Hala İş Yok [Bilgisayar Programcılığı]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence astsubay olarak kalma.

DGS ile tamamlayabilirsen mühendislik oku. Mühendisler bile işsiz kalırken 2 yıllık ile çok zor durumunuz, çok bilgili ve tecrübeli olmanız lazım. En azından 4 yıllığa tamamlayın, bu süreçte de projelerle vs. uğraşın.

• Hocam valla kafamda o var tekrar deneyeceğim DGS'yi fakat peder tutturdu ekime kadar süren var ekime kadar iş bulamazsan askere git orada kal diyip duruyor.

Valla bıktım açıkçası , yazılım projelerine bakayım diyorum yapayım bir şeyler diyorum peder yasaklıyor bilgisayarı , gizli gizli girmek zorunda kalıyorum.

Ben şansıma edeyim arkadaş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7B357775A -- 21 Eylül 2020; 19:35:48 >
  • bizim firmalar programci pozisyonu icin bile muhendis ariyor ben memur oldum kurtuldum is arama cilesinden. 3 senemi doldurana kadar 3d modellemede kendimi gelistirip yurt disina cikmayi planliyorum

• kardeşim şu sabit maaşlı ssk lı iş kafasından bir kurtulsanız iş çok. kardeşim yazılım dilini iyi biliyorsan git adroid için ios için uygulamalar,oyunlar falan yaz. armut,bionluk gibi sitelere üye ol oralardan web sitesi kurulumu,tasarımı işi falan al. hatta yurt dışına bile iş yapabilirsin.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Valla kafam zaten oraya kayıyor freelance çalışsam daha iyi kazanırım fakat pederi ikna etmek imkansız , hala eski kafa , tutturdu primin olsun dolsun ben belki bu ülkede kalmayacağım ?

Açıkçası zor durumlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7B357775A

Valla kafam zaten oraya kayıyor freelance çalışsam daha iyi kazanırım fakat pederi ikna etmek imkansız , hala eski kafa , tutturdu primin olsun dolsun ben belki bu ülkede kalmayacağım ?

Açıkçası zor durumlar...

ne primi usta ya, o eskiden önemliydi. şimdi ssk işin olsa 65 yaşında emekli olacaksın. yani 45 sene sonra. alacağın emekli maaşın ne olacak asgari ücretin altı. gerçi şuan asgari ücretle emekli olanlar 1000tl maaş alıyor.

• Bu iş ilanlarını işverenlerin kendileri değil, İK departmanındaki Word programını zor kullanan bir çalışan açıyor. Proje yöneticisinin ordaki her şart için "olsa iyi olur" dediğini varsay ve başvur ilanlara. Rezil olurum, papaz olurum diyorsan da asgari ücretle gir bir işe, 2 sene çalış sonra tekrar iş ilanlarını kovala. Mezun Olduk Aradan 3 Ay Geçti Hala İş Yok [Bilgisayar Programcılığı] 

Edit; Yorumları okudum da... Babanın gözünü boyamak için mühendisliği tamamlayacaksan olur ama o 2 senede derslerine abanır, ortalamanı yüksek tutmak için hiç proje yapmazsan yine durumun farklı olmaz. İşverenler senden yüksek diploma notu değil, işi yapıp yapamayacağının kanıtını istiyor. O da halihazırda yapmış olduğu projeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 21 Eylül 2020; 20:13:19 >
  • fiverr i dene
    freelancer olarak çalışmaya çalış
    parayı az koklat dgs dene

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt

Hocam mühendisliği hem ünvan için hemde şirketlerde iyi bir pozisyona daha rahat geçebilmek için istiyorum birde pederin bana yapamazsın edemezsin lafına kapak olsun diye yapmak istiyorum ekstra olarak proje geliştirmek için son 2 sene daha makuldü çünkü zaten biz mühendislikte ki yazılım derslerinin çoğunu fazlasıyla gördük sadece doğal bilimler yani kimya , biyoloji , fizik , matematik yoktu aslında mat vardı ama DGS temelliydi. Zaten bu sene tutsaydı direk projelere başlayacaktım fakat iş biraz sıkıntıda peder asker ol deyip duruyor , tecil ettik fakat bu böyle giderse ben nasıl proje geliştireceğim ki diyorum adam bana bilgisayarı yasaklıyor yani , mesleğimden geri kalıyorum izah etmeye çalışıyorum bağırmaya başlıyor.

Bir kaç sefer bu fox , show , trt gibi yerlerde çok büyük dizilerin ajans yönetmenliğini yürüten bir arkadaşı var bir kaç kez gittim figuran olmam için zorladı dedim istemiyorum yani benim yerime gidip konuşuyor anlaşıyor sonra ben olmaz deyince vay efendim millete rezil ettin beni.

Yahu ben mi dedim sana git benim yerime konuş diye. Bunu hala anlayamadı.

Açıkçası moralim çok bozuk hocam sertifika alayım iş bulmamda yardımcı olur diyorum tutturdu ne yapacan sertifikayı , bana yasakladığı akşamda ismekten sertifika programına kayıt olduğum gündü... Dedi bilgisayar niye açık dedim sertifika programına yazılacam , dedi senin sertifikaya ihtiyacın yok paraya ihtiyacın var...

Boomer tam bir boomer...

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Hala taa 1980-1990 kafasında çıkamadı daha oradan 2020'deyiz hala orada kafası anlatamıyorum.

Valla aynı bu şekil hissediyorum:

Mezun Olduk Aradan 3 Ay Geçti Hala İş Yok [Bilgisayar Programcılığı]
  • 2 yıllık bölümler çöp çoğu 4 yıllık iş bulamıyor zaten

• Öncelikle daha yeni mezunsunux hemen umutsuzluğa kapılmayın ikinci olaraksa hangi üniversite?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bılgısayarın nesını programcılıcaksın cok ıyı bolum degıl kı

• quote:

Hocam mühendisliği hem ünvan için hemde şirketlerde iyi bir pozisyona daha rahat geçebilmek için istiyorum birde pederin bana yapamazsın edemezsin lafına kapak olsun diye yapmak istiyorum ekstra olarak proje geliştirmek için son 2 sene daha makuldü çünkü zaten biz mühendislikte ki yazılım derslerinin çoğunu fazlasıyla gördük sadece doğal bilimler yani kimya , biyoloji , fizik , matematik yoktu aslında mat vardı ama DGS temelliydi. Zaten bu sene tutsaydı direk projelere başlayacaktım fakat iş biraz sıkıntıda peder asker ol deyip duruyor , tecil ettik fakat bu böyle giderse ben nasıl proje geliştireceğim ki diyorum adam bana bilgisayarı yasaklıyor yani , mesleğimden geri kalıyorum izah etmeye çalışıyorum bağırmaya başlıyor.

Bir kaç sefer bu fox , show , trt gibi yerlerde çok büyük dizilerin ajans yönetmenliğini yürüten bir arkadaşı var bir kaç kez gittim figuran olmam için zorladı dedim istemiyorum yani benim yerime gidip konuşuyor anlaşıyor sonra ben olmaz deyince vay efendim millete rezil ettin beni.

Yahu ben mi dedim sana git benim yerime konuş diye. Bunu hala anlayamadı.

Açıkçası moralim çok bozuk hocam sertifika alayım iş bulmamda yardımcı olur diyorum tutturdu ne yapacan sertifikayı , bana yasakladığı akşamda ismekten sertifika programına kayıt olduğum gündü... Dedi bilgisayar niye açık dedim sertifika programına yazılacam , dedi senin sertifikaya ihtiyacın yok paraya ihtiyacın var...

Boomer tam bir boomer...

Bahsettiğin gibiyse babanla yaşadığın sürece onu ikna etmezsen 1 adım yol ilerleyemezsin.

• Thomas Silverstein T kullanıcısına yanıt

Yalnız bilgisayar programcılığı çöp bir bölüm değil siz zaten yazılım mühendisi olarak yetişiyorsunuz ders yapısı olarak sadece matematik gibi doğal bilimler az.

• bace3434 kullanıcısına yanıt

Yalnız bilgisayar ve yazılım mühendisliği ile çoğu önemli dersimiz ortak yani.

Web sitesinden , db yönetimine , veri analizine , network , mobil aplikasyona kadar çoğu şeyi gördük yani mühendisliktede aynı dersler var.

• quote:

Yalnız bilgisayar programcılığı çöp bir bölüm değil siz zaten yazılım mühendisi olarak yetişiyorsunuz ders yapısı olarak sadece matematik gibi doğal bilimler az.

Mühendislik dersleri görmeden nasıl yazılım "mühendisi" olarak yetişiyorsunuz ki ? bilgisayar programcılığına 1 milyonuncu kişi de giriyor mühendislikte en azından 300 bin sınırı var bence onun da 50 bine çekilmesi lazım kaliteyi arttırmak adına .

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.