Şimdi Ara

Mezun Olduk Aradan 3 Ay Geçti Hala İş Yok [Bilgisayar Programcılığı] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
7.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acı gerçek ama baban haklı.En kötü kamu personeli özel sektörün %95'lik kısmından daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Hocam KPSS ile mi atanıp memur oldunuz direkt Merkezi atama

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aile insana Tam da bu zamanlarda tamamen zarar

• 3 ay çok kısa bir süre ben 3 yıl beklediğimi biliyorum satış elemanı oldum sonunda

• Kardeş Avrupa,ABD dil ogrenince seni beklemiyor yanliz haberin olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7B357775A

Yalnız bilgisayar programcılığı çöp bir bölüm değil siz zaten yazılım mühendisi olarak yetişiyorsunuz ders yapısı olarak sadece matematik gibi doğal bilimler az.

Kardes yazilim ogrenmiyorsun programlama ogreniyorsun nasil bir tutuyorsun anlamadim şu bolumu tyt de turkce cozup din cozup giriyor adamlar bu bolume kusura bakma da ben de muhendislik istedim olmayinca olmuyor iste sinavda gecemeyen birisi muhendislikte başarili olamaz zaten.Sen daha Lise matematigini yapamiyorsun Ileri duzey bilgisayar matematigini nasil yapacaksin ?

Baban aslinda çok iyi fikir uretmis figuran olarak oynayabilirdin mesela benim babam boyle girisken olacak Hay hay derdim.Bir bakmişsin ünlü oldun yürüdün öyle sen de iş yok aklinda sadece yazilim ogreneyim işe gireyim yurt disina gideyim kafasi var kafan düz çalişiyor firsatlari degerlendirmiyor

• eüzerixinintegrali kullanıcısına yanıt

evet gecen ayki merkezi atama ile atandim hocam

• kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Ne güzel hocam kaç puanla atandınız Umarım bende atanabilirim ya

• Piyasada arz talep dengesi cok bozuk universite mezunu sayısı bir hayli fazla iken bu mezunları istihdam edecek iş sayısı çok az. çok büyük bir rekabet var korona da gelince iyice kötü bir hal aldı isgücü piyasası. Muhendislik okuycaksaniz Ar Ge nin olduğu bilime onem verildiği girisimciligin desteklendiği Almanya gibi ülkelerde okuyun kapağı atın burada emeginizin karsiligini alamazsiniz torpiliniz yoksa.

• şu an ülkedeki genel durum bu. sadece sana özel bir sorun gibi değerlendirme. pandemi de zaten zor olan ülke koşullarını iyice zorlaştırdı malumunuz. aramaya, denemeye devam et derim

• Bilgisayar programcılığı ile bilgisayar mühendisliğini kıyaslıyorsan sakın bu toplara girme. Matematik bilmeyen adam programcı oluyor. Matematik bilmeden bilgisayarla uğraşılamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62A47C0DB -- 22 Eylül 2020; 11:2:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bace3434

bılgısayarın nesını programcılıcaksın cok ıyı bolum degıl kı

Bilgisiz insanlar konuşmasın mümkünse. İyi bir üniversiteye giderse 2 senede aldığı eğitimi mühendislik okuyanlar 3 senede anca alıyor. Gayet dolu ve nitelikli bir eğitim veriliyor aslında, olay kişinin kendisini geliştirmesinde kalıyor. Mühendisliğin ve özellikle yazılım geliştiriciliğin ne olduğunu bilmeyen tipler kitap okuyarak, ders çalışarak yazılım geliştirici olacağını sanıyor ya büyük saçmalık. Bu kafayla Oxford'da dahi okusanız emin olun bir şey öğrenemezsiniz çünkü yazılım bölümlerinde olay kişinin kendisini geliştirmede bitiyor, alınan derslerde değil..  

• KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Bilgili kardeşim matematik bilmediği için bu bölüme girebiliyor diyoruz zaten. Matematikte 2 net yapamayan adamı oxforda soksan bir cacık olmaz
    Ve ek olarak mülakatlar için onlarca kitap okuman lazım. Türkiyede yazılım mühendisliği var cahil kardeşim yurtdışında Bilgisayar Bilimleri olarak geçiyor yani bu bir bilim yüzlerce makale ve belgeleri okuman lazım. Oxford bilgisayar kitaplarını görsen şu yazdığın yorumdan utanırdın. Kişisel gelişim diyor hala puhahah bu bilimin temelini öğrenmeden bu kafayla devam. Şu cahillerin özgüvenine hayranım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62A47C0DB -- 22 Eylül 2020; 11:17:36 >
  • Bence babanız haklı. Babanızı dinleyin

Not: Astsubay olarak kalırsanız şu anki koşullarda sadece piyade sınıfından kalabilirsiniz, bilginiz olsun(iç alım için konuşuyorum)

• programci adama bilgisayari yasaklamak ne demek hocam. sizin babanizla bu konuyu cozmeniz lazim. bir cerrahin babam neşteri yasakladi demesi gibi bir şey.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

veya su satsın değil mi hocam

• Ya sanarsın ülke teknoloji cenneti de üst düzey şeyler istiyorlar.   Bir de böyle slogan yaparlar "gelecek" "teknoloji oh yeah"

Yaşadıkları ülke ortadoğudan hallice ama sanarsın teknoloji edebiyatı yapan bir tek biz varız dünyada.

Adam iş bulamıyor açlıktan nefesi kokuyor anasını satayım bunlar "teknoloji bro oh yeah evet kendini geliştirme oh yeah"

Verdikleri parada asgari ücret veya lütfederlerse bir tık üstü.

O hikayedeki partron da bir değişik. Ulan ben senin bu saçma çalışma şartlarında çalışabiliyorsam kendimi kanıtlamışım demektir zaten.

Cidden yani saydığın özelliklere sahip olsam neden senin mağaranda çalışayım sana tamah edeyim  

Yok şu dillere hakim olacak

yok bilmem ne dilinde kral olacak.

Verdikleri iş:Excel de tablo yaptırmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 22 Eylül 2020; 11:38:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-62A47C0DB

Bilgili kardeşim matematik bilmediği için bu bölüme girebiliyor diyoruz zaten. Matematikte 2 net yapamayan adamı oxforda soksan bir cacık olmaz
    Ve ek olarak mülakatlar için onlarca kitap okuman lazım. Türkiyede yazılım mühendisliği var cahil kardeşim yurtdışında Bilgisayar Bilimleri olarak geçiyor yani bu bir bilim yüzlerce makale ve belgeleri okuman lazım. Oxford bilgisayar kitaplarını görsen şu yazdığın yorumdan utanırdın. Kişisel gelişim diyor hala puhahah bu bilimin temelini öğrenmeden bu kafayla devam. Şu cahillerin özgüvenine hayranım.

Fake hesaptan yazma senin meslek neydi merak ettim, ona göre devam edicem. Forum sığır dolu çünkü. Lafı götünden anlayan tayfa hat safhada bugünlerde  

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-62A47C0DB

Yapay sinir ağları, optimizasyon, sayısal tasarım, mikroişlemciler. Mühendislikte bu dersleri verdiler, sorsana hangisini kullanıyorum?  Sayısal çözümleme, diferansiyel denklemlere falan hiç girmiyorum. Front-end geliştiricisi iş hayatı boyunca Lagrange çarpanını kullanacak mı? Back-end geliştiricisi iş hayatı boyunca sigmoid aktivasyon fonksiyonunu kullanacak mı? Teorik bilgi güzel hoş da, belki insana öğrenmeyi öğretir ama fazlasını getirmez; akademide kalmayacaksa.  

• KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    60 binden mezuna bırakmıştım güzel bilgisayar mühendisliği yok diye. 27 bine bilgisayar mühendisliği seçtim, Yığılma olmasaydı çok daha iyisini yapacağımdan emindim fakat 1 sene daha mezuna kalmak istemedim. Bu arada Fake hesap değilim forumda yeniyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62A47C0DB -- 22 Eylül 2020; 11:52:41 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.