Şimdi Ara

Mezun Olduk Aradan 3 Ay Geçti Hala İş Yok [Bilgisayar Programcılığı] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
7.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hadi ordan 2 yıllıkçı bu kafayla devam et. Matematik bilmeyen insan kendini mi geliştirecek. LinkedIn hesabın bile yoktur, lagaluga yapıyorsun. 2 yıllık okuyan ile 4 yıllık okuyanın çalışma disiplinleri bile farklı mesela 2 yıllıkta disiplin 0. Hadi git kendini geliştir,aman ha işine gerekmeyen bilgileri öğrenme. Bu arada daha İngilizce bile bilmediğine eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62A47C0DB -- 22 Eylül 2020; 12:51:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Allah kolaylıklar versin öncelikle benim kuzenim bu sene Bilkent bilgisayar mühendisliğini iyi bir ortalama ile bitirdi ve hala o da iş arıyor maalesef bu sektörde bile iş bulmak zorlaştı diğer sektörler gibi size benim önerebileceğim en güzel şey dil öğrenmeniz ve bu becerilerinizle yurt dışına özellikle Almanya'ya gitmeniz olur dil öğrenirken ki süreçte 4 yıllığa geçmek ya da dil öğrendikten sonra Almanya'da orta seviyelerde ünilerde eğitiminize devam etmeniz faydanıza olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackman193 -- 22 Eylül 2020; 12:53:53 >
  • Bu üyeyi "Troll" notu ile blokladınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-62A47C0DB

Hadi ordan 2 yıllıkçı bu kafayla devam et. Matematik bilmeyen insan kendini mi geliştirecek. LinkedIn hesabın bile yoktur, lagaluga yapıyorsun. 2 yıllık okuyan ile 4 yıllık okuyanın çalışma disiplinleri bile farklı mesela 2 yıllıkta disiplin 0. Hadi git kendini geliştir,aman ha işine gerekmeyen bilgileri öğrenme. Bu arada daha İngilizce bile bilmediğine eminim

Ben adama ne yazmışım o bana ne diyor. Salaklık işte.

• KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Sizin taraf salak, ayak takımı sizi.

• Burada 2 yıllık bölümler çöp diyenlerin %90ı evde g*t büyütüyor.

Bilgisayar programcılığı bitirmişsin. Bir dalın ucundan tut internette freelancer iş yap en kötü. Konu dışına gelip ağlamaktan iyidir. Cv ne ekstradan yazacak bir yeteneğin olur en azından.

UDEMY denilen kutsal platformu, github'ı, stackoverflowu takip etmeyen bir bilgisayarcı olamaz.

Valla şu foruma uğradığım her güne lanet ediyorum artık.

17 yaşımdan geçen yıla kadar c/c++ kodu yazdım. 8 aylık aktif çalışma hayatımda beynim yoruldu resmen. Bunu ömrüme yığamayacağımı anlayınca da üniyi de işi de bıraktım. Arkeolojiye girdim 23 yaşımda. Mutluyum. Varsın param olmasın, karın tokluğuna çalışayım ama mutlu olayım yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 22 Eylül 2020; 12:59:33 >
  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam

• KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt

Troll hocam sallamayın hesap tarihi 13 temmuz 2020 paralı troll büyük ihtimal...

• Reborned kullanıcısına yanıt

Udemyden zamanında 500+ kurs biriktirmiştim hepside çok sağlam kurslardı okul döneminde bakamamıştım , zamanında çoğu kurs bedava veriliyordu artık verilmiyor udemyden kaynaklı bu sebepten dolayı bende toplayabildiğimi topladım.

Zaten orada ki video eğitimlerinide inceleyeceğim.

• Gerçekleri söylemek trollükse evet trollüm

• quote:

Orijinalden alıntı: deliemre34

Kardes yazilim ogrenmiyorsun programlama ogreniyorsun nasil bir tutuyorsun anlamadim şu bolumu tyt de turkce cozup din cozup giriyor adamlar bu bolume kusura bakma da ben de muhendislik istedim olmayinca olmuyor iste sinavda gecemeyen birisi muhendislikte başarili olamaz zaten.Sen daha Lise matematigini yapamiyorsun Ileri duzey bilgisayar matematigini nasil yapacaksin ?

Baban aslinda çok iyi fikir uretmis figuran olarak oynayabilirdin mesela benim babam boyle girisken olacak Hay hay derdim.Bir bakmişsin ünlü oldun yürüdün öyle sen de iş yok aklinda sadece yazilim ogreneyim işe gireyim yurt disina gideyim kafasi var kafan düz çalişiyor firsatlari degerlendirmiyor

Alıntıları Göster
    Programcılık okumuş sonrada bilgisayar mühendisliğine geçmiş arkadaşlarım var hepsinin kodlama bilgisi berbat.
    Çocuk kendini bilgisayar mühendisliği ile karşılaştırıyor inanılmaz.

Tek yaptıkları kolay sınavlar kolay projeler 2yıl okumak.

İnsan kendinin ne olduğunu da iyi bilmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 7K mı? İyiymiş.

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt

Karşılaştırdığım yok derslerimiz ortak diyorum anlama sorununuz mu var ?

Aynı dersleri aynı projeleri yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliğinde ki ortak derslerde veriyorlar zaten çünkü bize gelen hocalarda mühendis zaten boğaziçiden gelen , uludağ , marmaradan gelen hocalar.

Açıkçası saçma sapan konuşuyorsunuz başka bir şey yaptığınız yok , arkadaşlarının programlama bilgisi berbatsa kendilerinin sorunu bunu neden bölüme yıkıyorsunuz ki ?

• Hahahahah yaşima max 17 demiş birde

Şaka gibi ya neredeyse diyecek 2 yillik daha mantikli muhendislik arasinda fark yok diyor sen bu gidisle 3 ay degil 30 yil is bulamazsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eüzerixinintegrali kullanıcısına yanıt

85.5 puanla atandim hocam. ama puanlar 82ye kadar falan dustu sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    önlisans mı

• Durum aynen budur. Askerliği tecil ettik peder tutturdu askere gidecen askerde astsubay olarak kal... Benim bütün mühendislik hayalimin içine eden bir durum açıkçası.

Aynı şey yıllarca bana da söylendi pek takılma :)

Önlisans bitirdik bitirmesinede cidden bıktım be arkadaş , yahu bu ülkede her şeyi yazılım mühendislerine yaptırıyorsunuz , bilgisayar mühendislerine yaptırıyorsunuz , ingilizcesi çok çok iyi olacak her teknolojide en az 3 sene bilgi ve deneyim sahibi olacak vs ilanlarda bu geçiyor resmen.

Önlisans, lisans, lisansüstü falan bunların çok bi önemi yok açıkçası. 2 yıl veya 4 yıl sadece ders geçerek işverenlerden bir şey bekleyemezsin kusura bakma. Üniversite çalışma hayatına hazırlamaz biraz kendin gayret edeceksin. Şu dili biliyorum dedikten sonra kimse bana hmm şuradan mezunmuşsun demedi. Bir çok tanıdığım var kimyadan, fizikten mezun yazılımcılar.

Komik tarafı zaten o kadar dil bilsem ingilizce , almanca vs burada neden senin vereceğin max 7000 TL'ye çalışayım ? Giderim Almanyaya veya ABD'ye orada çalışırım.

İşverenin istediği, sana bir şey söylendiğinde anlayabil. Takıma bir yabancı geldiğinde en azından bir şey söylediğinde anla. Anlamadığın, yapamadığın yerlerde araştırma yapacaksın o dokümanları yorumları okuyabil. Bu kadarcık yabancı dil ile Almanya ABD de çalışamazsın fazla bir şey istemiyorlar :)

Ciddi diyorum bizim iş verenler , şirketlerin iş ilanları konusunda çok saçma politikaları var yeni mezun olan yazılım teknikerine iş yok ya !

En büyük şirketlerden değil daha küçük şirketlerden başlayarak, öğrenerek devam edeceksin hocam. Şu dönemde, çok fazla yurt dışına göç olmuşken, yazılımcı olarak iş bulmak gerçekten çok daha kolay.

Artık intihar etme fikiri yavaş yavaş canlanmaya başladı...

Ne yapacağım bilmiyorum valla bıktım arkadaş.

Mezun olduktan sonra 3 ay iş ararken ne yaptın mesela ?

Hangi dilde devam etmek istediğine karar verdin mi ?

Karar verdiysen araştırmalara, öğrenmeye başladın mı ?

CV ine ben şu geliştirme prensiplerini biliyorum, öğrendim bunlarla şu şekilde bir şey geliştirdim bakın bu da github ım dedin mi ?

Başkalarını suçlamak kolayınıza gidiyor sadece.

Öne Çıkar (6 oy)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7B357775A

Karşılaştırdığım yok derslerimiz ortak diyorum anlama sorununuz mu var ?

Aynı dersleri aynı projeleri yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliğinde ki ortak derslerde veriyorlar zaten çünkü bize gelen hocalarda mühendis zaten boğaziçiden gelen , uludağ , marmaradan gelen hocalar.

Açıkçası saçma sapan konuşuyorsunuz başka bir şey yaptığınız yok , arkadaşlarının programlama bilgisi berbatsa kendilerinin sorunu bunu neden bölüme yıkıyorsunuz ki ?

Tamam kanka dersleriniz ortak.
    Hocalarınız bile ortak boğaziçiden geliyor hepsi.
    Adamların 4 senede aldığı dersleri sen 2yılda aldın.
    Onların 4yılda yaptığı projeleri sen 2yılda yaptın.
    O çocuklar seni Üniversite sınavında 300bin fark attı ama sen 2yılda onlarla Aynı seviyeye geldin.
    Sana bu dünyan ile mutluluk diliyorum polyanna.
    Blok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 22 Eylül 2020; 14:16:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• babanı dinle sende gerçekçi ol 4yıl tutturamayıp 2 yıl bitirmişsin.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.