Şimdi Ara

Mezun Olduk Aradan 3 Ay Geçti Hala İş Yok [Bilgisayar Programcılığı] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
7.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birader cidden boş bir insansın. Matematikmiş.Sen bir trigo sorusunu çözersin kendini dahi sanarsın adam matematikte - yapar ticari zeka ile zengin olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KamyonlaDriftÇekenAdam kullanıcısına yanıt
    Sen misin dolu? tüm hayat hikayelerini tanımadığın insanlara anlatmak bence boş insanların işi.

Ticari zeka mı dolu veya boş olduğunu belirtiyor ? Forumda herkes seni troll olarak kaile bile almıyor ama hadi insan yerine koyayim.

Normal matematik senin bildiğin 'trigonometri giriş' gibi kısımlardır. Mühendislik için bu zaten dediğim gibi başlangıçtır.

Fakat mühendislik okuyan insan ileri matematik bilmesi lazım bu bir koşuldur.

Hem mühendislikle, ticareti kıyaslaman zeka yaşını belli ediyor zaten. Ticaret için okul okumana gerek yok.

He bu arada 2 yıllık bu kadar iyi ise puanı iyi olan herkes 2 yıllık seçerdi ama malesef bir tek meslek liseliler seçiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt

Hocam, Ben bu kafaya karşıyım. Ne demek “ortalamanı yüksek tutmak için hiç proje yapmazsan”? Bu yüzden, teknik derinliği olmayan, sözde mühendisler mezun oluyor her sene.

not ortalamanı 3.6-3.7 üstü getir, sadece derslerde istenen projeleri yap. Ödevleri ve o projeleri hakkıyla yap, yeterli.

Muhendisim, üniversite boyunca, derslere asildim, derslerde istenen ödev ve projeler dışında hicbirsey yapmadım. Benim dönemimden, Benim gibi yapanların hepsi de iyi yerlerde suan.

dersler boşuna gösterilmiyor kimseye. Teorik bilgi olmadan bu dünyayla rekabet edemezsin. Gidip Hintlilerle ya da kalifiye olmayan programcılarla fiyat kirma yarısına girersin sonunda. Fakirlik yarısına girmek yerine kalite ve katma değer yarısına girin. Teori şart bunun icin de.

• 1-2 tane şansa çıkar 5-10k kazanıp iyi maaş alıyorum diyen programcı fakat mühendis olup da astronomik rakamlar kazananların karşısında kardeşinin dili tutulabilir dikkat et(Bknz. Yemeksepeti,Hepsiburada,trendyol...) . Türkiye şartlarında %95 bilgisayar mühendisliği diploması istiyor bu arada kimse Türkiyede programcılığı savunmasın anca freelance çalışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62A47C0DB -- 22 Eylül 2020; 15:11:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha yeni üye olmuşsun Aslan bi sakin ol rahat ol. Senin troll dediğin kadar benim troll görmüşlüğüm var.

annen babanı örnek ver bana. Büyük ihtimal okumamış ve zenginlerdir? Sebep? TİCARİ ZEKA.

Ha inanmıyorum ben kesinlikle matematik başarıyı beraberinde getirir diyorsan sin30+cos30 bak bu soruyu sana soruyorum cevapla da keyfin yerine gelsin yeğen

• quote:

Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

önlisans mı

evet bilgisayar programcılığı

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-62A47C0DB

Bilgisayar programcılığı ile bilgisayar mühendisliğini kıyaslıyorsan sakın bu toplara girme. Matematik bilmeyen adam programcı oluyor. Matematik bilmeden bilgisayarla uğraşılamaz

• Coco.Jambo kullanıcısına yanıt

vurun daha ölmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: mghfreud

Hocam, Ben bu kafaya karşıyım. Ne demek “ortalamanı yüksek tutmak için hiç proje yapmazsan”? Bu yüzden, teknik derinliği olmayan, sözde mühendisler mezun oluyor her sene.

not ortalamanı 3.6-3.7 üstü getir, sadece derslerde istenen projeleri yap. Ödevleri ve o projeleri hakkıyla yap, yeterli.

Muhendisim, üniversite boyunca, derslere asildim, derslerde istenen ödev ve projeler dışında hicbirsey yapmadım. Benim dönemimden, Benim gibi yapanların hepsi de iyi yerlerde suan.

dersler boşuna gösterilmiyor kimseye. Teorik bilgi olmadan bu dünyayla rekabet edemezsin. Gidip Hintlilerle ya da kalifiye olmayan programcılarla fiyat kirma yarısına girersin sonunda. Fakirlik yarısına girmek yerine kalite ve katma değer yarısına girin. Teori şart bunun icin de.

Derslerde verilen projeler, işe girerken referans gösterilecek seviyesindeyse diyebileceğim bir şey yok ama bizim okulu örnek gösterecek olursam öğrenciler istemiyor diye hocalar proje vermiyor. 4 senenin toplamında bitirme projesi hariç 2, hadi bilemedin 3 proje yaparsın. 2'si de işe girerken referans gösterebileceğin "teknik derinliğe" sahip olmayan projelerdir.  

Teknik derinliği olmayan mühendisler yetişiyor deyip de benim "minimum gereksinimi yap ama ne olursa olsun ortalamanı yüksek tut" demek de ne bileyim.  Bırak dökümantasyon yazmayı, okumasını bilmeyen insanlardan geçilmiyor ortalık; bu adamın ortalaması 3.8 olsa ne olur?  

Edit; Okul da %5 dilimindeki bir okul, hadi bizden kaliteli okullarda her derste proje veriliyor olsun. Kalan %95'te mezun olana kadar en fazla 4 proje yaptırırlar.  

Edit2; Ha tabii söylemeyi unuttum, hem derslerine abanır hem de ekstra proje yaparsan hayatın kalmaz. Sıkıntısına göğüs germek uzun vadede değebilir ama halihazırda işverenin gözünde değeri olmayan okullarda ortalama kasmak insanın işine ne kadar yarar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 22 Eylül 2020; 17:57:54 >

• Hocam moralini bozmak istemem ama seninle aynı durumda olan bi arkadaş var iş bulamadı kurslar seminerler kovaladı sağda solda çalıştı olmadı. Markete girdi reyon sorumlusu olarak 1-2 sene geçti müdür yardımcısı şuanda çok memnun şükrediyor. Alanında umudu kalmadı tabi.

• Ben 5 yıl önce mezun oldum hala iş yok

• quote:

Orijinalden alıntı: kangaetemo

evet bilgisayar programcılığı

Alıntıları Göster

Hangi kurum dostum

• 2 yıllık 4 yıllık mevzusu yok ortada, krizin etkisi ile işsiz durumda kalıyorsunuz. Tablolar şu an 2001’den daha kötü durumda olduğumuzu 1994 krizine doğru gittiğimizi gösteriyor.

• Bilgisayar programcılığı mezunuyum, 2010'dan beri yazılım sektöründe çalışıyorum. Arkadaş düşüncesinde kendince haklı olabilir ama bomboş bir içerik yazmış. Kodlama biliyor mu belli değil, yabancı dil yok, 7000 tl maaşı beğenmiyor ama iş arıyor.

Sıfırdan başlayacaksa maalesef ülke şartlarını göze alacak ve basit işlerde 3000-3500 gibi maaşı göze alarak başlayacak. Sonrası kendisini geliştirmesine bağlı.

• Programcılıkta ne durumdasın? Hangi dilleri biliyorsun? Php ve javada iyimisin? Yada asp.net c# tarafında? Eğer bunlardan bir alanda kendini etkin şekilde geliştirip proje yapabiliyorsan aç kalmazsın. Hatta dgs için sınava girip çıkıp parasıyla bile bilg. müh okuyabilirsin. Ama yazılımcılık işi kafa ve sabır ister kardeşim. Şahsen benim okuduğum sınıflarda (buna trde derece yapanlarda dahil) çoğu kişinin bu alana kafası basmıyordu. Bu başka bir meziyettir. Umarım başarılı olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nervo

Hangi kurum dostum

Alıntıları Göster

Toprak Mahsülleri Ofisi hocam

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.