Şimdi Ara

Bilgisayar Tutmadı Matematik Müh ya da İstatistik Yazayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
2.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dostum bu forumda biraz takılırsan anlayacaksın bazı insanların bölümlerini eleştirmeye gelmez mesela ankaratıplı veya bu arkadaş gibi o yüzden fazla tartışma.
  • Gtü ceng

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    Abicim siz akıl tutulması mı yaşıyorsunuz. Adamla aynı şeyi söylememize rağmen bana karşı cephe alıyor.

Mesajları oku önce cahil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşler çok spesifik nitelikler istiyor hocam. Hangisi daha uygunsa onu seçer. Kafa kafaya denkse bilgisayarı seçer bunun zaten konuşulacak yanı yok. Ama genellikle birinin daha üstün olma durumu oluyor. Yurt dışında çok değişik alanlardakiler bu işi rahatlıkla yapabiliyor. Türkiye'ye has değil bahsettiğim durum.
  • Terbiyesiz, ss aldım. Bu küfür karşına ileride çıkacak.
  • Bir anlık sinirle yazdım. Özür dilerim.
  • Hocam yine de yazılımla uğraşmak isteyen kişilerin matematik mühendisliği,istatistik gibi bölümleri tercih etmeleri bana anlamsız geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahahhahahah komikti

• Saf yazılımsa istedikleri bana da anlamsız geliyor. Zaten gerek de yok. Ancak matematik bileler bu alanda çalışabildiği ve bu bahsettiğin alanlarda okuyanlar matematiğe epey hakim olduğu için, biraz kendini yetiştirirse geçebilir. Başlığı açan sadece ceng mezunları çalışabilir demiş ancak öyle bir durum söz konusu değil sektörde. Şu an nitelikli eleman açığı olduğu için nitelikli elemansan kimse mezun olduğun alana göre seni ayırmaz.
  • Sadece 2,3 kodlama dili bilen kendini fazla geliştirmemiş bir boğaziçi Ceng mezunu sadece ilk işe girerken önceliklidir. Sonra ne kadar vasıfsız olduğu ortaya çıkar ve alanında fazla yükselemez. Diger taraftan bir hacker kadar yetenekli ve donanımlı ama bilgisayar ile alakasız bir bölüm mezunu şahsiyet elbette piyasada keşfedilir ve uçar :D

• Çoğu matematik mühendisi de bal gibi yazılım işi yapıyor cengci tayfa da şu var ama yazılımı sadece ben yaparim başkası yapamaz başkasının yaptığı yazılım değil falan triplerindeler ne yazık ki neyse mezun olduklarında takım arkadaşlarının tarih lisansına sahip olduğunu görünce anlarlar şimdi biz böyle konuşunca kötü oluyoruz Dreamondr cevap yazma gözünü seveyim kardesim

• quote:

Orijinalden alıntı: rootloci

Saf yazılımsa istedikleri bana da anlamsız geliyor. Zaten gerek de yok. Ancak matematik bileler bu alanda çalışabildiği ve bu bahsettiğin alanlarda okuyanlar matematiğe epey hakim olduğu için, biraz kendini yetiştirirse geçebilir. Başlığı açan sadece ceng mezunları çalışabilir demiş ancak öyle bir durum söz konusu değil sektörde. Şu an nitelikli eleman açığı olduğu için nitelikli elemansan kimse mezun olduğun alana göre seni ayırmaz.
    Ben sadece Ceng mezunları çalışır demiyorum. Dediğim tam olarak şu. Bundan 5-10 sene önce sektör Kodlama yapan insana çok ihtiyaç duyuyordu, BM bölümü daha az vardı ve nitelikli Bm bulmakta zorlanılıyordu. Bu sebeple şirketler matematik mühendisi, ya da BM'de kendini yetiştiren başka personelleri de işe aldılar. Şimdi bundan sonra bu azalacak hatta belli süre sonra yok olacak.

Özetle bir Matematik mühendisi gerçekten kendi işini yapmak istiyorsa bu bölümü yazsın ama ben BM işlerinde çalışacağım diyorsa işsiz kalma riskini alsın. Madem bu işte yetenekli biri iyi bir Bilgisayar mühendisi kadar bu işi yapabilir neden üniversite okuyorsunuz kardeşim. Yazık 4-5 senenize.

İyi bir Bilgisayar mühendisi kadar bu işte iyi olmak kolay değildir arkadaşlar. Ancak istisnai insanlar hariç. Bunlar da genellemeye girmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 3 Ağustos 2020; 23:17:57 >

• adam haklı beyler, bilgisayar mühendisliği iş alım ve bulma istatistiklerini araştırırsanız eskiye göre daha az olduğunu göreceksiniz. çünkü bm den mezun çok fazla ve tr şartları malum. hadi aldı diyelim adama kendi işini yaptıran çok az kurumsallaşmış şirketler var ki bu da büyük şirketler. kısacası bir yazılım programcısının bile bm ye göre daha fazla iş bulma imkanı var ancak yazılım programcılarının da önümüzdeki yıllarda imkanları tr şartlarında azalması bekleniyor. malum işsizlik sektöründe olmaya hazırlanmak lazım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.