Şimdi Ara

İyi bir mühendislik bölümünü okumak için ilk kaç bine girmemiz lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mühendislik için nasıl bir başarı sıralaması yapmalıyız ki iyi bir üniversitede okuyalım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben de bu tiplere sinir oluyom la.Olm profilinde 2002li yazıyo,sen ne gördün ne yaşadın ne bilgi birikimiyle odtüden sonrası kurtarmaz diyebiliyosun?Paşama göre itü makine ile odtü makine arasında öyle devasa bi fark var ki odtünün eğitim seni ileri taşıyacak mesela ama itünün ya da hacettepeninki taşımayacak :D 2002li arkadaşıma önerim bazı etiketleri gözünde bu kadar fazla büyütmemesi,çünkü senin biraz daha ileri seviyelerin itüde bırakmıyo seviyeyi odtüyü bilkenti falan da siliyo boğaziçinde okumazsan okuma diyo.Kafa aynı kafa.
  • Bölüme göre de değişir ama ilk 5k falan. olay öncelikle kişisel gelişim bence. Kendini geliştirmedikçe iyi bir yerde okumanın anlamı kalmaz.

• helloworldimme H kullanıcısına yanıt
    birde burslu mu yoksa devlet mi daha mantıklı

• escapes_ kullanıcısına yanıt
    Okula göre değişir hocam mesela koç gibi bir özelse tabii ki ama bazı para için dönen özeller var onlar sırf sınıfta bırakmak için uğraşıyorlarmış. Devletten şaşmamak gerek açıkçası itü falan 👍🏼

• helloworldimme H kullanıcısına yanıt
    aynen devlet daha mantıklı

• 35kya ytu makine var 39k itu gemi insaa muh var 45k gtu makine var 55k gtu elektronik var buralar guzel bence

• En düşük ee ve makine için Odtüdür gerisinin eğitimi seni pek ileri taşımaz. Odtu makina 5k Ee 3k uzay ve havacılık 9 K(galiba)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEPENTHEnd -- 10 Mart 2020; 15:7:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • NEPENTHEnd kullanıcısına yanıt
    Ben de bu tiplere sinir oluyom la.Olm profilinde 2002li yazıyo,sen ne gördün ne yaşadın ne bilgi birikimiyle odtüden sonrası kurtarmaz diyebiliyosun?Paşama göre itü makine ile odtü makine arasında öyle devasa bi fark var ki odtünün eğitim seni ileri taşıyacak mesela ama itünün ya da hacettepeninki taşımayacak :D 2002li arkadaşıma önerim bazı etiketleri gözünde bu kadar fazla büyütmemesi,çünkü senin biraz daha ileri seviyelerin itüde bırakmıyo seviyeyi odtüyü bilkenti falan da siliyo boğaziçinde okumazsan okuma diyo.Kafa aynı kafa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ne kasıntısınız olum siz .d
    Reis bunu yazarken aklından ne geciyordu

• sıralamayla çok alakası yok
    iytenin çoğu mühendisliği eğitim olarak gayet iyidir.kampüsü besıktasta olsa ınsanlar ytüyü silip atmıştı zaten
    50klık kou ceng mezunları da gayet iyi yerlerde
    bılkent mat odtu kımya muhendıslıgı mezunları da iyi durumda
  • Lordemircan L kullanıcısına yanıt
    Kou bilgisayar mezunlarına nasıl ulaştınız hocam? 50 kişi mezun oluyosa en azından 35i kaliteli midir sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erbain40 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş iyi bir mühendislik bölümü için konu açmış ben de kendi fikrime göre en düşük iyi olan üniyi yazdım. Hem ODTÜ hem de İTÜ makine de yakın kuzenlerim var sık sık iletişimdeyim ve üniversite durumlarını biliyorum. Bir yer hakkında fikir sahibi olmak için sanırım yeteri kadar büyük olmaya gerek yok. Kendi bilgime göre fikrimi söyledim ve bunda hakaret veyahut ithamda bulunmadım. Ayrıca ülke durumunu da göze alırsak sanırım etiketin önemi de aşikar. Bilirsiniz ki Kafkas tıpta doktor eğitiyor ancak başhekim bir veteriner. Siz şimdi burası ile batıdaki herhangi bir tıp fakültesine eşit derseniz görüşünüze saygı duyarım ancak sizin gibilerin tek başarısı olan büyük yaş ile başkalarını eleştirmem. Evet yaşınız büyük olabilir (tek mesajlı yeni hesap) fakat üslup ve eleştirme konusunda pek gelişememişsiniz.

Üslup konusuna katılmıyorum kardeşim sözlük değil burası,forum.Benim mesajımda da hakaret yok sadece kimine göre samimi kimine göre laubali bir üslup var.Bir kere tıp ve mühendislikte taşra vs büyük şehir karşılaştırmaları dünyalar kadar farklıdır.Neden Kafkas Tıp örneği verdiğini anlamadım fakat mühendislikte o bahsettiğim etiketin gerçekten bir önemi olsa da tıpta bu durum söz konusu değil,eğitim olarak tabii ki çok farklı olsa da gidip baktığın zaman Hacettepe Tıp mezunu da Kafkas Tıp mezunu da büyük olasılıkla devlette çalışacak.Hacettepe Tıp'ın tus başarısı daha yüksek olacak ve aralarında yurtdışına gidenler de olacak fakat dediğim gibi iki ünide de sonuç aynı olacak.(Hekimlik becerilerini veya öğrendiklerini kıyaslamıyorum farkındaysan.)Gelelim mühendisliğe.İTÜ dediğin okul Türkiye'nin en eski üniversitelerinden,aynı zamanda en eski teknik üniversitesi.ODTÜ'yü kuran kadro dahi İTÜ'den.Burada bunu uzun uzadıya tartışmayacağım fakat sana sadece şu ikisini söyleyeceğim;
    1-Eğitim olarak aralarında çok fark olacağını düşünmek bana göre gereksiz bir düşünce.Açıp ders programlarına ve hocalarının geçmişlerine sitelerinden bakabilirsin.LinkedIn sitesinde de mezunlarının çalıştığı yerlere bakınca iyice ODTÜ'den sonrası tercih edilmez düşüncesinden kurtulacağını ümid ediyorum.
    2-Etiket konusunda emin ol kimi işveren için itülü önde gelir çünkü oradan mezundur,kimi işveren için odtülü önde gelir çünkü eskiden çalıştığı odtülü mühendisi çok beğenmiştir vs. Asıl gerçek ise işverenlerin çoğunun ''Bu ODTÜlü değil ama 2 yabancı dil biliyo,yine de alamam.''gibi bir muhabbeti yok.Daha da uzatabilirim mesajı fakat ikimiz de için de gereksiz.İlk mesajımdan dolayı kırıldaysan kusura bakma,iyi forumlar.

• odtü bilkent boun baya iyi. koç sabancı itü falan da iyi. buraları hakkını vererek okursan yurt dışındaki iyi okullardan mezunlarla aynı seviyede olursun. hacettepe, ytü de tercih edilebilir. yani 20k yapsan iyi olur. ama 5k yaparsan çok çok iyi. zaten iyi mühendis olmak istiyorsan matematik ve fiziği çok iyi bilmen lazım. üniversitede göreceğin şeyler pek farklı değil lisedekilerden. o yüzden sınavda derece yapmanın da ötesinde iyi mühendis olmak için lise konularını iyi öğrenmeye çalış.

ben senin yerinde olsam kendime 1k hedefi koyup ona göre çalışırdım. böyle yaparsan en kötü 5k gelir, o da idare eder üzülmezsin. 20k'ya gireyim yeter kafasında olursan 20k'ya da giremezsin maalesef.

motive olmak için kendine bir hedef koymak iyi arada bakarsın youtube videolarına motive olursun. ama çok da şart değil :D çalış işte, bunları sınavdan sonra düşünürsün. tanıtım günleri falan oluyor, beğendiğine gidersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 10 Mart 2020; 21:31:18 >

• ilk 50-60 bini aşmayacak şekilde iyi bir okulda mühendislik okunabilir.
  • Tek bir şey bırakıyorum sonra gidiyorum

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    İş sende bitiyor o zaman hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.