Şimdi Ara

İyi bir mühendislik bölümünü okumak için ilk kaç bine girmemiz lazım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    aynen öyle
  • İyi üniversite olarak Odtü-itü-boğaziçi kabul ediyorum.Genelde boğaziçi'nin gözde bölümleri 1-2k odtü ve itü 5-6k civarlarında.
  • Ayrıca buna hiç katılmıyorum saydığınız üniversitelerden en iyi okul dünya çapında 800-900 civarında.Ytü hacettepe falan da 1500-1600 civarında 800.üniversiteyle 3000.üniversite mezunu olmak arasında pek bir fark yok yurt dışında kişinin kendisini geliştirmesine bakıyor türkiye'de çok fark eder ancak.
  • Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    yurt dışında da ediyor, sanki biliyor gibi konuşmanız beni delirtiyor. yurt dışında doktora yapıyorum, odtü bilkent boğaziçi gibi üniversiteler harici öğrenci almıyor kimse.

"kendini geliştirme" kalıbı da saçma bir şey. kendini nasıl geliştireceksin, ders izlicen işte. iyi bir ünide zaten yapmış oluyorsun bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 12 Mart 2020; 23:24:37 >
  • 3 aya mezun olacağım inşallah

firmalarla görüşmeye başladım. bence 3 kriter yeterli işe girmek için

iyi iletişim becerisi
    iyi düzeyde ingilizce bilmek
    Minimum 2.75 ortalama
  • Ya gitmişsin itü odtü mezunu olunca yurt dışındaki iyi ünilerdeki mezunlarla aynı seviyede olursun yazmışsın,bir tarafta üniversite sıralamasında ilk 50 deki üniler,bir tarafta da ilk 1000'e zor giren itü odtü.Amerikadaki ortalama altı bir üniversite bile daha yüksek sıralamada itü-odtü'den.''Kendini Geliştirme'':Projelerde yer alma,yabancı dil öğrenme,yazılımlarda uzmanlaşma,uzmanlaşmak istediğin bir alan belirleyip o yönde kendini çalıştırmaya çalışma,hocaların lablarına katılıp deneylerinde görev alma vb. ama kendini sadece ders izleyerek geliştirebileceğini düşünen adama laf atmaya çalışan bende hata.
    Tabi bir kaç üniversitenin öğrencisi yurt dışı için 1-0 önde başlıyor ama 1-0 fazlası değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 13 Mart 2020; 1:19:48 >
    asdas size laf anlatılmaz kendinizi avutun
  • escapes_ kullanıcısına yanıt
    Odtüden her yıl 10 tane böyle adam çıkıyorsa o üniversiteden 5 yılda bir 1 tane çıkıyodur, yanıltıcı olmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Odtü elektrik-elektronik mühendisliği alanında 150-200 arasında

• Hahaha ben de odtüdeyim :D

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.