Şimdi Ara

Doktorluk mu? Eczacılık mı? Diş Hekimliği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Doktorluk mu? Eczacılık mı? Diş Hekimliği mi?

(En Son Oy Tarihi: 11.8.2019)
Giriş
  • Lütfen sebebiyle birlikte açıklarsanız hem benim. hemde forumdaki diğer arkadaşların adına yararlı olur..
    dallara ayırmam gerekirmi doktorları bilmiyorum. mesajda ankete eklenmesi gereken birşey varsa da söylerseniz eklerim

• Eczacılar hükümetten çok çekiyorlar

Dişçiliğin fazla getirisi yok

Doktorluğun ise alternatifi , avantajı, seçeneği bol.

• Doktorluk 4ever
  • Dişçiliğin fazla getirisi yok

diyen arkadaşa bir implantın 1400€ ya yapıldığını söylüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemi_user

Eczacılar hükümetten çok çekiyorlar

Doktorluğun ise alternatifi , avantajı, seçeneği bol.

eczacılar ne bakımdan çekiyorlar ?
  • Lisede sayısal alanda okuyup,sayısal bir alanda okumakta olan,ve doktor,dişçi tanıdığı ve okuyan arkadaşları olarak sana sıralama yapayım.

Doktorluk>Diş Hekimliği>Eczacılık

Tıp Bölümünü nerede okursan oku işin garanti,Diş Hekimliğinde ve Eczacılıkta kendi ayaklarının üzerinde duraabileceksen mezun ol yeter,ama ben eczacı olarak bir ilaç şirketine gireceğim yada bir dişçi olarak büyük bir hastanede çalışacağım derse diplomana bir bakarlar.
  • Bu mesleklerin maaşlarıyla ilgili kesin bilgisi olan var mı acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu sıralamada eczacılık mı diş mi?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doktorluk için söyleyeyim,

Benim iki tane abim doktor. Birisi pratisyen hekim uzmanlık alanı yok yani 6 sene tıp okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Pratisyen olarak kalırsan, yeni cıkacak olan aile hekimliğiyle beraber ayda 5 bin lira kazanırsın. Öteki abim yeni çocuk doktoru oldu ama olana kadar canı çıktı diyebilrim. 6 sene tıp eğitiminden sonra TUS(Tıp Uzmanlık Sınavı) u kazandıktan sonra 'eskiden 5 seneydi simdi 4 seneye düştü sanırım' çocuk doktorlugu asistanlıgı yapıyorsunuz. Ama bu 5 senenin ilk 3 senesi diyim resmen canınızı cıkarıyorlar sonraki kalan zaman bi nebze rahat ediyorsun. Şunu da söyliyim çocuk doktoru olduktan sonra 3 bin 5 bin liraya para demezsin yani o kadar uğraştıktan sonra da 5 bin lira maaş almak seni pek açmaz. Son olarak söylemeden edemeyeceğim hükümet sağlık sektöründe güzel atılımlar yapıyor vatandaş memnun ama doktorları da bir o kadar sıkıştırıyorlar. Yani benim önümde örnek olarak abim var,neler çektiğini biliyorum yani...

• Okuma bosver
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corpolar

diyen arkadaşa bir implantın 1400€ ya yapıldığını söylüyorum

Peki implant dene şeyi her gün mü yapıyorsun her gün mü 1400€ parayı kazanıyorsun.
  • size bir arkadaşımı anlatayım

arkadaşım erkek ve 3 ablası var. bu 3 ablasından biri kardiyalog ikisi dişçi.arkadaşım eczacı olmak istiyorç.

ot:kardiyolog daha fazla para alıyormuş
  • Bir ilçede diş doktorluğu yapacaksın.Ne bi gideri var ne birşeyi.Çek gelsin paralar çek gelsin paralar olay bu.Dağılabilirsiniz
  • hangisine puanın yeterse tabi. şimdi ilk 2 bine girip eczacılık yazman mantıklı olmazdı

15 bininci olupta tıp yazarsan açıktasın
  • Tabi ki tıp
  • Okuma bosver
  • Diş Doktorluğu.. Düşünsenize her vatandaşta 32 tane diş var.. Çek çek bitmez..

Ayrıca dişi çektikten sonra da işiniz bitmiyor.. Ohooo ölene kadar mecbur size gelecek.. Hayatımda en çok diş doktorunu ziyaret etmişimdir..
  • eczacılıkta işin başında durma derdin yok,o yüzden eczacılık derim,eczacılar devletten çekiyor diyen arkadaşa ise,arada çıkan haberleri herzaman oluyo gibi lanse etmeyin.

Dişçilik iyidir,ama isim yapman gerekir,mekanın güzel olması gerekir.

Doktor olmak ise yine isim yapmanı gerektirir.

Kendine göre artıları var,hangisini yapabilceğini sen seçersin.
  • Tercihler başladı ama ben hala ne okumak istediğimi bilmiyorum tıp mı diş hekimliği mi eczacılık mı? Sebepleriyle birlikte hangisi okunmalı sizce? Yardımcı olabilir misiniz? Artıları eksileri nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diş gibi bölüm mü var millet dişçiye gitmemiş heralde hiç
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.