Şimdi Ara

2012 Toyota Corolla Dizel Fiyatı normal mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Toyota Verso kullanıcısı olarak tavsiye ederim şu ana kadar toyotadan sıkıntı çektiniz mi konu sahibi? memnunum diyorsunuz golfmuş ceedmiş(sonradan görme) gibi araçları almaktansa sağlam kaliteli bir araba alabilirm performansı çok çok iyi olmayabilir ama yeterli istanbulda yaşıyorsanız performansı nasıl kullanacaksınız ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg945671

Toyota Verso kullanıcısı olarak tavsiye ederim şu ana kadar toyotadan sıkıntı çektiniz mi konu sahibi? memnunum diyorsunuz golfmuş ceedmiş(sonradan görme) gibi araçları almaktansa sağlam kaliteli bir araba alabilirm performansı çok çok iyi olmayabilir ama yeterli istanbulda yaşıyorsanız performansı nasıl kullanacaksınız ki ?

benim kardeşim ciddi sıkıntı çekiyor, 2011 model elegance 1.4d4 manuel aracı 20.000 bakımından sonra 4.000 km sonra yağ lambası tekrar yanmaya başladı, servis çözüm olarak (servisin isminide vereyim Trabzon SEÇİL) piston yataklarını vs değiştirmeyi önerdi, 0 km araç, motor komple inecek...dağıtılacak yataklar değişecek....bu durum toyotayı " beş para etmez" araba katagarisine sokmaz elbette benim amacım boş konuşamk olsaydı şu yukarıda anlattığım olayda toyotanın yanına parantez içinde " beş para etmez araç" yazabilirdim...tıpkı sizin yukarıda ceed için "SONRADAN GÖRME" demeniz gibi....

• quote:

Orijinalden alıntı: metesserdar

quote:

Toyota Verso kullanıcısı olarak tavsiye ederim şu ana kadar toyotadan sıkıntı çektiniz mi konu sahibi? memnunum diyorsunuz golfmuş ceedmiş(sonradan görme) gibi araçları almaktansa sağlam kaliteli bir araba alabilirm performansı çok çok iyi olmayabilir ama yeterli istanbulda yaşıyorsanız performansı nasıl kullanacaksınız ki ?

benim kardeşim ciddi sıkıntı çekiyor, 2011 model elegance 1.4d4 manuel aracı 20.000 bakımından sonra 4.000 km sonra yağ lambası tekrar yanmaya başladı, servis çözüm olarak (servisin isminide vereyim Trabzon SEÇİL) piston yataklarını vs değiştirmeyi önerdi, 0 km araç, motor komple inecek...dağıtılacak yataklar değişecek....bu durum toyotayı " beş para etmez" araba katagarisine sokmaz elbette benim amacım boş konuşamk olsaydı şu yukarıda anlattığım olayda toyotanın yanına parantez içinde " beş para etmez araç" yazabilirdim...tıpkı sizin yukarıda ceed için "SONRADAN GÖRME" demeniz gibi....

BMW tasarımcısı KIA 'ya geçmedi mi sonuçta kendi arabanız Kia diye objektif yorum yapamıyorsunuz bence.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metesserdar

quote:

BMW tasarımcısı KIA 'ya geçmedi mi sonuçta kendi arabanız Kia diye objektif yorum yapamıyorsunuz bence.

dikkat ederseniz ben kia yı övücü bir şey demedim yani yorum yapmadım...bir araba markasında " sonradan görme", " önceden görme" , " hiç sorunsuz", " kusursuz" gibi sıfatların gereksizliğini vurguladım, kia ya bir sürü para verip binen binlerce kişi var, toyotaya da öyle, her kes bu arabaları tedavüldeki geçerli para ile alıyor, gazoz kapağı ile değil, bu sebeple yeni ergenler gibi benim arabam harika, senin ki kötü gibi tartışmalar yersiz.

• 1.6 avensis + lpg aynı paraya gelir aşağı yukarı.
  • quote:

2004 model Toyota corolla sahibi biri olarak şimdiye kadar hiç bir sorunum olmadı. Şuan LPG olduğu için araç değiştirirsem Dizel düşündüğüm için bu başlığı açtım. Açıkçası Avensis alıp LPG taktırmayı vb. hiç düşünmedim. Şimdiye kadar LPG den herhangi bir sıkıntım olmadı ancak hangi ustaya sorduysam LPG nin motora bir şekilde zarar verdiğini söylediler. Açıkçası LPG sonradan aracın doğasını bozan bir teknoloji gibi geliyor bana. Performans ta kişiye göre değişir. Benim tek endişen dizel tecrübem olmadığı için 1.6 lık benzin+lpg bir araçtan 1.4 dizele geçişte bir yavaşlık, hantallıkla karşılaşma olasılığım.

• quote:

Audi nin tasarımcısı Kia ya geçti arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcat_745

quote:

Orijinalden alıntı: theblackside

quote:

quote:

Buradaki yorumlara bakıp corolla dandik bir araç diye düşünme sakın.Fakat gerçekten o kadar parayı hak etmiyor aynı paraya başka araçlar varken

O fiyata ben olsam insignia bakardım.Baz donanımlı olanı o fiyatlarda ve corolla comfort extra dan daha donanımlıdır insignia nın en boş hali bile

Hocam ne yaptın sen :D

Adam dizel corolla diyor sen benzinli ve sağlam yakan lpg takılamayan (takılsa da sıkıntı yaşatan) aracı önermişsin :)

Adamın ocağına incir ağacı diktiriceksin

Lpg de problemli falan değil o araç.Gm lerin tüm motorlarında olan co2 salınımı azaltmak için kullanılan magnezyum sübaptan dolayı 70-80 bin de sübap yiyor sadece.piyasadaki birçok araba gibi.Oda 1500 tl civarına tamir ediliyor.Düzgün montaj ve iyi bir kitle sorun çıkartmaz yani.

Zaten sıkıntı da bu ya üstad :) LPG takıyorsun ekonomi yapmak için sonra kalkıp 70 bin km sonra 1.500 TL verip sübap değiştiriyorsun. :) Gerçi daha yüksek maliyetli olduğunu duymuştum sübap değişimini :) Yinede bence işin mantığına ters oluyor :) Yinede sağlıklı bir hesap yapmak gerek :)

bence ne aradıgını bilmekte önemli, 1.6 Turbo hatta +lpg'de dahi olsa o corollanın güçsüz 90lık motoruyla performansı kıyaslanmaz bile. 180 beygir hadi 10-15ini opelden kaynaklı aktaramasın temizinden 165 beygircik :D bırakta yaksın okadarda

• çok pahalıydı fakat hala pahalı alınmaz bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

quote:

quote:

Makyajlı corolla kullanıyorum şimdiki aklım olsa almazdım

Aracı satıp ne alsam diye düşünüyorum bende..

neden peki?

1.4 motor yetersiz geliyor bunu kullandıkça anladım sollamalarda tedirgin ediyor insanı...

Konsolda tıkırtı var araç 55 bin km de Emniyet kemerlerindeki tıkırtı vs..

+ olarak makyajlı kasalarda klasik hale gelen yağ eksiltme sorunu da tuzu biberi oldu...

Saygılar..

saygılar benden

forumdaki japon fanatiklerinden bunları duymak imkansız

objektif yorumların için çok tşk ederim.

sende kia fanatiğisin ?

sürekli babanın kiasının resimlerini görüyorum forumda , yok şunu tokatladık bunu tokatladık 3 üncü viteste 160 yaptım felan fişman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 18 Aralık 2012; 17:01:34 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Buradaki yorumlara bakıp corolla dandik bir araç diye düşünme sakın.Fakat gerçekten o kadar parayı hak etmiyor aynı paraya başka araçlar varken

O fiyata ben olsam insignia bakardım.Baz donanımlı olanı o fiyatlarda ve corolla comfort extra dan daha donanımlıdır insignia nın en boş hali bile

Hocam ne yaptın sen :D

Adam dizel corolla diyor sen benzinli ve sağlam yakan lpg takılamayan (takılsa da sıkıntı yaşatan) aracı önermişsin :)

Adamın ocağına incir ağacı diktiriceksin

Lpg de problemli falan değil o araç.Gm lerin tüm motorlarında olan co2 salınımı azaltmak için kullanılan magnezyum sübaptan dolayı 70-80 bin de sübap yiyor sadece.piyasadaki birçok araba gibi.Oda 1500 tl civarına tamir ediliyor.Düzgün montaj ve iyi bir kitle sorun çıkartmaz yani.

Zaten sıkıntı da bu ya üstad :) LPG takıyorsun ekonomi yapmak için sonra kalkıp 70 bin km sonra 1.500 TL verip sübap değiştiriyorsun. :) Gerçi daha yüksek maliyetli olduğunu duymuştum sübap değişimini :) Yinede bence işin mantığına ters oluyor :) Yinede sağlıklı bir hesap yapmak gerek :)

O açıdan düşünürsen doğru fakat şöyle bir hesap yapayım sana.

Km de 20 kuruş kar etsen lpg ile 100 km de 20 lira kar edersin demek.buda 10.000 km de 2000 lira yapar.Şayet 50.000 de bozulsa bile (ki genelde daha çok dayanıyor) 10.000 tl kardasın zaten.Çık 1.500 tl ye 8.500 lira cebinde yine

hesap doğru olabilir ama sıkıntı şurada lpg tüketimi dizel bir araçla kafa kafaya gelirse bu hesap geçerli eğer corolla 25 krş yakarkern insignia 30-35 krş yakarsa o zaman hem sübap parası vermiş hemde fazladan gaz parası vermiş olursun fazladan konfor elde edersin belki ama dizel araç tercih edenler için yakıt önemlidir bunlara ek olarak insignia nın garantisi de lpg ile güme gider

• quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

quote:

quote:

quote:

Makyajlı corolla kullanıyorum şimdiki aklım olsa almazdım

Aracı satıp ne alsam diye düşünüyorum bende..

neden peki?

1.4 motor yetersiz geliyor bunu kullandıkça anladım sollamalarda tedirgin ediyor insanı...

Konsolda tıkırtı var araç 55 bin km de Emniyet kemerlerindeki tıkırtı vs..

+ olarak makyajlı kasalarda klasik hale gelen yağ eksiltme sorunu da tuzu biberi oldu...

Saygılar..

saygılar benden

forumdaki japon fanatiklerinden bunları duymak imkansız

objektif yorumların için çok tşk ederim.

sende kia fanatiğisin ?

sürekli babanın kiasının resimlerini görüyorum forumda , yok şunu tokatladık bunu tokatladık 3 üncü viteste 160 yaptım felan fişman

evet haklısın

• Öncelikle Corolla'nın 2. el değerini hiçbir araçta bulamazsınız. Fiyat ise farklı bir olay. Ben kendim otomobil aldım ve yeni araştırdım. fiyatları kıyaslarken aynı donanım seviyesine göre kıyaslamak lazım. Corolla benzer ürünlerden %2 ucuz. Benzer ürün derken linea ile kıyaslanmamalı. Arada çok ciddi kalite ve 2. el farkı var. araba olsun 4 teker olsun diyorsanız linea tercih edilebilir. Fluence'e gelince iyi araba fakat kronik sorunları var ve 2. el değer kaybı yüksek. Geçen bir filo şirketiyle konuştum Corolla dizeli varken fluence dizele geçmişler fakat konfor, bakım ve 2. el değerinden çok sıkıntı yaşamışlar ve 3 ay önce daha pahalı olmasına ragmen Tekrar Corolla dizel almışlar. Bence bu sınıfın en iyi araçlarından birisi. Yapılan son kampanya ile fiyatı benzer dizel araçlardan %2 daha aşayıya gelmesi ile çok daha cazip oldu. Kasasının eski olması dezavantaj ama yeni kasada fiyt daha yukarı gidecektir. Jetta dizel Corolladan %10 pahalı. Corolla'nın şanzuman ve motoru da gayet performanslı. 90 beygir ama turbosu ile 130 beygirlik performans veriyor. Her markadan araç test ettim ve sordum bu sınıfta bu kaliteye bu kampanya kaçmaz seneye bu fiyatları mumla ararsınız. Tüm markalar ÖTV farkını fiyata yansıtacak. Bana sorarsanız ben Corolla'dan memnunum. Satacağım desem 1 ay içinde istediğim fiyata da satarım. Karar sizin ama Bence Toyota'dan şaşmayın

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.