Şimdi Ara

2012 Yılı C Segmenti Araç Satış Rakamları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
10.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fottili

Başarılı diyebileceğimiz Opel Astra ,Toyota Auris ve Honda Civic var bana göre . Diğerleri zaten çok satması gereken modeller.
    Hayal kırıklığına uğrayan modeller ise HB kasasıyla Focus , o kadar kampanyaya rağmen Cruze (önceki yıllarda benzinli olmasına rağmen satışları fena değildi, h kasa Classic Cruze 'u vurmuş. ) ve dizel motoru olmasına Corolla bana göre başarısız satış rakamlarına imza atmış.
    İ30 ise bence beklenen patlamayı yapamasa da kötü satmamış , ön yargılar kırıldıkça daha çok satacaktır.

Corolla dizeli bir ara jetta dizel ile aynı fiyattan satmaya kalktılar. Satamayınca boyunun ölçüsünü aldılar. Kimse iç mekan kalitesi vasat bir araca o kadar para vermez sorunsuz corolla bile olsa.
  • iyi fazla i30 satılmamış.. farkımız olsun
  • ilk dort arac filo/arac kiralama sirketleri tarafindan tercih ediliyor. civic ise tam binici arabasi.

turkiye'de uretilmesi de cabasi... milliyetcilik sadce laf da degil. eger bizler turkiyede fabrika acmayan arabalari tercih etmezsek hem kaliteli araclara daha ucuza bineriz. hem de ulkemizden doviz kacagi azalir.

tabi en ideali o arabanin bir turk markasi olmasi ama bu guveni yatirimciya bizler vermeliyiz once...

turk iscisi turk muhendisi gelicesek ki turk bir marka turk bir araba yapabilsin.

not: irkci ya da siyasetci degilim. ulkemi seviyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ30da fena satmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Fiat linea c sinifi ise

Yeni rapid d sinifi bence

Katılıyorum arkadaşım sana ağzımdan aldın lafı....!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.trust

ilk dort arac filo/arac kiralama sirketleri tarafindan tercih ediliyor. civic ise tam binici arabasi.

turkiye'de uretilmesi de cabasi... milliyetcilik sadce laf da degil. eger bizler turkiyede fabrika acmayan arabalari tercih etmezsek hem kaliteli araclara daha ucuza bineriz. hem de ulkemizden doviz kacagi azalir.

tabi en ideali o arabanin bir turk markasi olmasi ama bu guveni yatirimciya bizler vermeliyiz once...

turk iscisi turk muhendisi gelicesek ki turk bir marka turk bir araba yapabilsin.

not: irkci ya da siyasetci degilim. ulkemi seviyorum.

valla aynı kafadanız da hb olarak yerli üretim düzgün bir dizel otomatik araç yok yav.

şimdi corolla tr'de üretilecekmiş inşallah biraz eli yüzü düzgün bir araç üretirler de bizde bir sonraki araçda tercih ederiz.

• i30 hangi ay satılmaya başlandı?
  • Tartışmasız galibiyet Opel Astra ya ait.

Diğerleri şirket aracı olmasa ilk sıralarda zor yer alır

Ayrıca en başarılı bence o kadar eleştirilen Honda cıvıc. O yeni kasanın bu kadar satması çok ilginç

• quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

i30 hangi ay satılmaya başlandı?

mart ayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodrummavi

Tartışmasız galibiyet Opel Astra ya ait.

Diğerleri şirket aracı olmasa ilk sıralarda zor yer alır

Ayrıca en başarılı bence o kadar eleştirilen Honda cıvıc. O yeni kasanın bu kadar satması çok ilginç

astra'nın galip gelmesi normal türk mantığına göre ,

ikinci eli var, tipi, dizaynı cidden güzel, vergi dilimi düşük, donanım iyi, az yakıyor. lakin arabadan biraz anlayan biri astra'yı kolay kolay olmaz.

motor kasayı kim ne derse desin taşıyamıyor, araç kesinlikle kaliteli falan değil zaten arıza istatistiklerinde her zaman ilk sıralarda. işçilik kusurlarına sıkça rastlanıyor, göğüs çok parçalı zamanla ses yapıyor. arka koltuk sınıfında en kötü her açıdan.

civic'in ise yeni kasası öyle facia falan değil. lpg ile geliyor ve garantisi devam ediyor. zaten sorunsuz, donanım iyi, içi geniş, türkiye'de yapılmış çok normal satılması.

diğer rakamlarda şaşırtıcı bir şey yok, auris deli kampanya yaptı o fena sayımaz sadece. hepsi satması gerektiği kadar satmış. forumda benimde çok önerdiğim ceed ve i30 önümüzdeki yıl biraz daha fazla satar. yine önerdiğim benim c4 aynı seviyede kalır, piyasa böyle devam eder.

astra sedan sayesinde satışlarını arttırabilir. golf yeni kasa da bence daha iyi satacaktır. chevrolet ne yazık ki düşüşe devam edecektir. peuguot ve auris'in yeni kasaları ne yapacak henüz bilmiyoruz focus ise o fiyatlar ve o bağajla gene satmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 20 Ocak 2013; 16:39:00 >

• honda nın dizeli olmadığı için şirketlerin ve rent a car ların kullanmadığını hususi olarak kullanıldığını varsayarsak süper bir satış rakamı bence...

çünkü fluence ve linea tahminimce %70 şirket ve kiralık araç olarak tercih edliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

Bence burda esas başarı Honda'da. Üstündekilerin hepsi şirket aracı. Benzinli Honda Civic şirket aracı hiç görmedim. Dizel Linea, Focus, Fluence, bolca görüyoruz, Astra'da görüyorum intercity falan. Ama hiç Honda Civic görmedim.

Var hocam benzinli honda civic şiket araçları var.

Evim ankara tıpın arkasında.Hastaneye gelen şirket araçları kimisi benzin kimisi dizel ama çoğunlukla dizel

linea,jetta,passat,fluence,symbol,focus,civic,astra.Civic kullanan 1 arkadaş var birde yine şirket aracı olarak kullanan komşum var hatta fluence vardı onun yerine civic vermişler.Demek ki böyle zengin şirketlerde var benzine acımayan

Bu arada albea eski ve yeni kasa fiesta ve opel corsa kullananlarda var ama bunlar çoğunlukla medikalciler

• Hala Corolla satılıyor hala....
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

Bence burda esas başarı Honda'da. Üstündekilerin hepsi şirket aracı. Benzinli Honda Civic şirket aracı hiç görmedim. Dizel Linea, Focus, Fluence, bolca görüyoruz, Astra'da görüyorum intercity falan. Ama hiç Honda Civic görmedim.

Var hocam benzinli honda civic şiket araçları var.

Evim ankara tıpın arkasında.Hastaneye gelen şirket araçları kimisi benzin kimisi dizel ama çoğunlukla dizel

linea,jetta,passat,fluence,symbol,focus,civic,astra.Civic kullanan 1 arkadaş var birde yine şirket aracı olarak kullanan komşum var hatta fluence vardı onun yerine civic vermişler.Demek ki böyle zengin şirketlerde var benzine acımayan

Bu arada albea eski ve yeni kasa fiesta ve opel corsa kullananlarda var ama bunlar çoğunlukla medikalciler

Tabiki Civic de vardır, öyle zengin şirketler var Highline TSI Jetta, Civic kullanan gösterişe meraklı Ama dizel Linea, Fluence kadar Civic yok. Çok az kiralama ve diğer şirketler kullanıyor. Dizeli olmamasını hesaba katınca ben Civic'i çok başarılı buldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: freshwind

en büyük hayal kırıklığı i30. kalitesi çok iyi ama golf-astra-focus gibi rakiplerinden çok geride. bunda fiyat politikasıda çok etken. çok dengesiz fiyatları var. şu anda 60bine satılan araç bir ay önce öğretmen falan indirimiyle 51-53 bin arası satılıyordu. millet enayimi bu fiyattan araba aslın.

Aralık ayı geldiğinde kampanya yapmayan firma mı var? Sizin bahsettiğiniz fiyattan aynen dediğiniz gibi meslek kısıtlaması ve sınırlı sayıda araç satıldı. Liste fiyatı 50bin olan civic'e telefonla 44'e bırakırız demişlerdi kasım ayında. 51.500'e Elegance civic alan arkadaşım var.Aralıkta 49 ve altına aldığını söyleyenler var. Bunlar da enayi mi? Hyundai'nin tüm firmalar gibi yl sonunda yaptığı daha önceden satılan pazarlıklı araçlara göre %4 ekstra filo indirimini nerelere çektiniz.

• Civic çok başarılı deniyor da kasa değişimi yaptığı ilk senenin içindeyiz. Yani yeni bir araç. Bu tiple önümüzdeki yıllarda şansı yok bence. Tüp olayına da güvenim yok.

Astra dan bence çıkması gereken sonuç; dizel olsun da çamurdan olsun. Ne gitmesi ne gitmemesi falan kimsenin umrunda değil. Aynı 1.3 motoru cruze a koysalar, 0-100 20 saniye de olsa satışların coşacağına eminim.

Kia ceed, i30, mazda 3 ise türk insanının marka ve imaj algısının saplantı derecesinde olduğunu gösteriyor bence.

Güven duygusu çok önemli. Hyundai markasına duyulan güven 60 bini bayılmaya yetmiyor demekki.

• Linea c sınıfı bir araçtır hocam araç kalitesi aracın sınıfını belirlemez!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Fiat linea c sinifi ise

Yeni rapid d sinifi bence

boyutları buraya koyar mısın?

seat leon un kini de koy bir zahmet. sınıf belirlemede dingil mesafesi önemlidir.

şu linea nın iyinize gelince çarpışma testi yok ,işinize gelince puntonun sedanı

Rapidi inceledinmi ?

Olaya sadece dingil olarak bakma bence

ne zaman çıkacak bu rapid?

• quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Civic çok başarılı deniyor da kasa değişimi yaptığı ilk senenin içindeyiz. Yani yeni bir araç. Bu tiple önümüzdeki yıllarda şansı yok bence. Tüp olayına da güvenim yok.

Astra dan bence çıkması gereken sonuç; dizel olsun da çamurdan olsun. Ne gitmesi ne gitmemesi falan kimsenin umrunda değil. Aynı 1.3 motoru cruze a koysalar, 0-100 20 saniye de olsa satışların coşacağına eminim.

Kia ceed, i30, mazda 3 ise türk insanının marka ve imaj algısının saplantı derecesinde olduğunu gösteriyor bence.

Güven duygusu çok önemli. Hyundai markasına duyulan güven 60 bini bayılmaya yetmiyor demekki.

Chevrolet markasına baya güven duyulmuş çok belli. Sanki Hyundai nin her modeli 60 bin

Elite dizel otomatik fiyatını yazıyorsunuz sırf Hyundai çok pahalı demek için.

• ticari başarı ayrı bir şeydir.
    hindistan da mesela tata çok satiyorsa o mu en iyi araçtır ?
    bir firma pazar payını arttırmak için fiyatını düşürebilir.
    ama genelde karlarını maksimize edebilecekleri fiyat politikası uygularlar.
    bayi ağı ayrı bir faktördür mesela vb.

bu satış rakamları firmaları ilgilendirmelidir.fazla takilmayin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saroz34 -- 20 Ocak 2013; 18:26:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.