memnun olmadığınız taraflarıda yazarsanız memnun olurum.. hangi paketti sizinkisi? opsiyon aksesuar varmı? |
2013 Ford C-MAX 1.6 TDCİ 115 HP Titanium X' den Hyundai Bayon Elite 1.4 MPİ A/T Geçtim. İzlenimlerim (3. sayfa)
-
-
Aracım 2022 Model 1.4 Elite A/T 100 PS' lik en dolu paket. Fabrika çıkışı Extra opsiyon yok. Yetkili Bayinin taktığı basamaklar, ön ve arka tampon difüzörler mevcut. Sanırım birde alttan ses ve korozyon için izalasyon var. Memnun olmadığım yanları esasen çok değil ama en fazla göze batan tarafı şehir dışında motor performansı atmosferik bir motoru olmasından dolayı zayıf kalabiliyor. Bu arada zayıf kalma durumu düz yolda değil rampalı yollarda oluyor. Ancak motorun performansı şehri içinde oldukça yeterli. Diğer bir olumsuz tarafı ise yine atmosferik bir motor olmasından dolayı yakıt tüketimi şehir dışında makul ama şehir içinde 8-10 litre bandında gezebiliyor. Bu yakıt tüketiminde tam otomatik 6 kademeli tork konverktörlü şanzımanın da bir etkisi olabilir. Benim aracım henüz 3.000 km'de olduğundan tüketim ileride bir miktar düşebilir. Aracın B-SUV (Crossover) sınıfında yer almasına rağmen yerden yüksekliği 18 cm ve bence bu araç B-SUV değil de daha çok Crossover segmentinde yer alıyor. Araç yeni İ20 altyapısını kullanıyor ve iç plastik kalitesi düşük ve sert yapıda. Aracın koltuk kumaşları standart kalitede ama taban halısı ve tavan kaplaması kalitesiz gözüküyor bana. Araçta 17" alaşım jantlar var (205/55/17) ve amortisörler biraz sert yapıda. Son olarak sadece şoför kapı camı otomatik açılır diğer 3 kapı camları için tuşlara basılı tutmak lazım. Birazda olumlu yanlarından bahsedeyim.
*Sınıfına göre geniş bir bagajı var. (411 LT)
*Araç fabrika çıkışı Continental EcoContak 6 serisi ile geliyor. Kaliteli ve A A sınıfı bir lastik.
*Ön ve arra park sensörleri ile arka görüş kamerası çok güzel iş görüyor. (Arka kamera bagaj kapağına çok iyi yerleştirilmiş)
*Anahtarsız giriş ve çalıştırma, ön ve arka led farlar, 8" Multimedya Ekranı, kablosuz Apple Carplay ve AndroidOto, kablosuz şarj, uzun far asistanı, şerit takip asistanı, şerit ortalama ve çarpışma önleme sitemi stabil çalışıyorlar.
*Araçta cam tavan yok bunun yerine benim daha çok sevdiğim sunroof var. Kalın manuel bir perdesi var ve şimdiye kadar sunroofdan hiç ses duymadım.
*Genel olarak araçta şimdilik bir trim sesi yok.
*Arka camların standart karartılmış gelmesi aradığım bir özellikti.
*Araç ince stepne ile geliyor ve yedek lastik havuzunda bolca kullanılabilir boşluk var.
*Aracın arka cam pandizotunu çıkartmak gerektiğinde buna gerek yok. Arka koltuk sırtlarına kanallara geçiyor ve size extra alan açıyor. Ayrıca pandizota yer aramıyorsunuz. Ayrıca bagaj kapağı oldukça hafif.
*Araçta Tucson, Kona Elektrik gibi modellerde de kullanılan Hayalet gösterge var. Sanırım bu aracın en göze çarpan özelliği diyebilirim.
*Araç dizel bir araçtan sonra malum çok sessiz geldi. Motor zayıf ve eski teknoloji bir MPİ motor, şanzıman ise görece yavaş ve yakıt tüketimi odaklı bir şanzıman değil. Ancak hem motor hem de şanzıman evladiyelik diyebilirim.
*Dizel aracımı her 10.000 Km'de bakıma sokuyordum. 1 Yıl dolmadan bakıma girdiğim çok olmuştu. Bu aracın bakım aralığı ise 15.000 Km.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 28 Şubat 2023; 14:50:34 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X