Şimdi Ara

2013-2016 Honda Civic HB Ana Konu (197. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.347
Cevap
35
Favori
250.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drselcuk

Dün bi SEAT Leonla kapıştı adam beni mahvetti resmen dalga geçti . Kesin dizel di torku da iyiydi sebebi hem düz yolda hemde yokuş yukarı geçti . Motorlarına baktım SEAT leonun motoru 1.6 dizel var torku hızlanmasıda Son Sürat bizden düşük nasi geçti adam beni ? 2.0 TDİ motoruna var mı acaba?

Normal de hicbir sekilde gecememesi lazim ki ben bayir yokus asagi hic farketmez denk gelen hic bir Leon gecemedi beni...

Aldiginiz yakit kalitesinin onemi,bir de 4000 devire geldikten sonra hemen vites degistirmeniz lazim...Yani 4000 Deviri gecmeyecek gazladigimiz zaman...

O zaman gecemez iste...Tabi hizli vites degistirmekte onemli...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oruc1 O kullanıcısına yanıt
    Golf 7 Tdi Dsg ile her yolda kapismisimdir....En son Otoban da hizim 200 Km/s iken dikiz aynamdan takip ediyordum...Ancak yanyana basmaya basladik...Hizimiz da o an 170 Km/s civarlarindaydi...

Benim dikkat ettigim sey şu...Mesela yakit aldiniz...Yarim depoda ve ceyrek depoya dustu...Performansiniz belli...Gaza yuklendiniz vs vs..

O ceyrek deponun ustune 50 Tl'lik mazot alin...Arac daha performansli oluyor...Hep dikkat etmisimdir nedendir bilemem ama? Her daim Shell kullanirim...

Bir de asil konuya gelelim lastiklerin durumu...Orjinal lastiklerin asil ömru 45.000 Km...Bu km'den sonra lastiklerden performans beklemeyin..

Ben 52.000 De degistirdim 2 hafta oldu alali..Ara da hizlanma performansi olarak oldukca fark var...

Diger konu ise bakimdan sonra 6000 Km sonra performans dusuklugu yadaniyor...Filtrelerin kirlenmesi,yagin eksilmesi vs performansi olumsuz olarak etkiliyor...

• 60000 km periodik bakım geldi. servislere sordum biri 670 tl dedi, biri 960 tl dedi. ikisi aynı şeyleri saydı. 60000 de extra olan şanzuman yağı imiş. Özel servise sordum 200-250 arası dedi. ben ne yapayım şimdi. enayi gibi bunca parayı servise mi vereyim. yoksa özel servise mi gideyin. honda tam rezil etti bizi. dehşet kararsızım. bu kadar fark olmaz ki yahu tam enayiye bağladılar beni.
  • Benimde 40 bin geldi. Disk ve balatalarında değişmesi gerekiyor. Bugün kışlık lastikleri taktirirken yanda bi japon yedek parcaci vardi. Ön ve arka disk ve fren balatasi takimina 650-700 gibi rakam çıkardı. Onceki aracimda da balataları bi sefer yan sanayiyle degistirmistim, sıkıntı çıkmamıştı. servisteki fiyatlardan haberi olan var mı? Birde hava yakit polen filtre seti sordum. tedarikcisinde dahi bulamadi. Son olarak eneos 0w30 yag sordum, distribütör degistigi icin bulunmuyormus. Ama tahminim diğer markalarin c2-c3 sinifi yagi da is gorur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 bin bakımını servis 750 tl fiyat çekti .. özel serviste 280 tl ödedim .. gözümün önünde castrol 0 30 koydular 4.5 litre.. Şuan aracim 47 binde 3 bin kaldı 50 bin bakımına .. yine özel servise goturcem .. aracı satarken kimse sormuyor nereye götürdün şu bu .. bu arada ben ankaradayim ..aracıma 60 bin tl teklif edildi vermedim ..

• aracım 60000 e geldiğinden. 4 lastik değiştirdim. Michelin crossclimate aldım. 4 mevsimmiş. ayrıca lastik kış lastiği normlarına da uyuyormuş. (üzerinde snow simgesi varmış) polis sorun çıkartmıyormuş.
  • Bulunduğun ilde durum farklı mı bilmiyorum ama kış lastiği ticari araçlar için geçerli diye biliyorum.
  • CIVIC HB 'İN ÇOK ÇOK AZ SATILMASI İLE İLGİLİ BİR KONU AÇTIM .
    KASIM AYINDA SADECE 6 ADET SATILMIŞ , NEDEN TUTMUYOR BU MODEL?
    TOTALDE 135 SATILMIŞ 2015 YILI İÇİNDE , PARÇA MARÇA BULAMAYIZ BİZ BU ARACA BÖYLE GİDERSE

http://forum.donanimhaber.com/m_112438613/f_//tm.htm#112438613
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Forumu uzun zamandır takip ediyorum. 2013 Civic HB sport sahibiyim. Mesaj yazmak bu güne kısmetmiş. Aracın 60 bin bakımı geldi ve özelde yaptırmak istiyorum. İstanbul Anadolu yakası için iyi bir servis önerisi verebilecek olan arkadaş var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhankemal01

Merhaba Arkadaşlar,
    Forumu uzun zamandır takip ediyorum. 2013 Civic HB sport sahibiyim. Mesaj yazmak bu güne kısmetmiş. Aracın 60 bin bakımı geldi ve özelde yaptırmak istiyorum. İstanbul Anadolu yakası için iyi bir servis önerisi verebilecek olan arkadaş var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Ozel serviste yaptirmak istiyorsaniz, Anadolu yakasinda Gidebileceginiz ve kesinlikle memnun kalacaginiz TEK yer ikiler Honda...Bostanci Tarafinda, Sporyum var sanirim ilerisinde de Tunel ( yanyol kucukyali tuneli )...

Tunele girmeden sag tarafta goreceksiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

Orijinalden alıntı: orhankemal01

Merhaba Arkadaşlar,

Ozel serviste yaptirmak istiyorsaniz, Anadolu yakasinda Gidebileceginiz ve kesinlikle memnun kalacaginiz TEK yer ikiler Honda...Bostanci Tarafinda, Sporyum var sanirim ilerisinde de Tunel ( yanyol kucukyali tuneli )...

Tunele girmeden sag tarafta goreceksiniz...

Bilgi için teşekkürler. Uğrayıp görüşeceğim. Ayrıca yukarda bir arkadaş bahsetmiş, aracımın lastiklerini ben de değiştirdim. Özellikle İstanbul gibi kışın ağır geçmediği biryer için michelin crossclimate aldım, hem yazı hem kış dediler. bakalım bu kış nasıl bir performans gösterecek. lastikleri değiştirdikten sonra ilk karşılaştığım şey ise araçta yoldan gelen sesleri gerçekten ciddi oranda azalttı(ki alt yalıtım da yaptırmıştım.) lastiklerini değiştirmek isteyen arkadaşların bence incelemesinde fayda var.

• Arkadaşlar Merhaba,
    2013 Civic HB kullanan bir arkadaşım uygun fiyatlı düzgün bir kış lastiği arıyor.
    Ölçüler 225 45 17, kullanıpta memnun olduğunuz marka/modeller konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Örnek olarak Nokian yada Continental kullanan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unssal

Arkadaşlar Merhaba,
    2013 Civic HB kullanan bir arkadaşım uygun fiyatlı düzgün bir kış lastiği arıyor.
    Ölçüler 225 45 17, kullanıpta memnun olduğunuz marka/modeller konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Örnek olarak Nokian yada Continental kullanan var mı?

Nokian cok iyi bir lastik kis lastigi olarak...Arkadasima bizzat ben onermistim,cok memnun su an 17 lastikler..

Tabi farkli arac ama Nokian iyidir...

• drselcuk D kullanıcısına yanıt
    ben de 0 yazdığı halde bi 70 km falan gitmiştim. sonra 50 tl lik almıştım . nasıl anlatsam 30 tl lik alınca kalkan ibre kadar kalkmıştı.

vel hasıl. 0 iken bayağı gitmiştim abi ben de.
  • Aksesuar bakıyorum araca ne uygulayabilirim diye,

Ön panjura bir parça var komple degişiyor panjur, bilen bilir Ön logonun oraya Krom renkli PLASTİK parça geliyor...1150 Tl

Kapı eşiklerine ışıklı Honda yazısı yaptırayım dedim 550 Tl..Işıksızı 450 Tl..

Honda'nın orjinal aksesuarları çok pahalı kardeşim...Satılmasın diye Fiyatları yüksek tutmuşlar..

Citroen C3 var kuzenimde 400 Tl'ye ön ve arka difizör taktırdı...Orjinal servisten hemde...

Bakalım kime satacaklar...

• BU PARÇA MI ACABA ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

BU PARÇA MI ACABA ?

Evet komple ön panjur degisecegi icin 1150 tl..Ben o parcayi Tek parca silikonla ya da bir nevi sekilde yapistirmali saniyordum..

Komple Ön panjur degisiyormus...

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

Orijinalden alıntı: L&M

BU PARÇA MI ACABA ?

Evet komple ön panjur degisecegi icin 1150 tl..Ben o parcayi Tek parca silikonla ya da bir nevi sekilde yapistirmali saniyordum..

Komple Ön panjur degisiyormus...

Aynı parçayı bende sordum fakat 2015 makyajlı kasa panjuru ile uyumsuz sanırım şekli ve kesimi değişik.

Ustaya sormamız lazım dediler ustada daha evvelden bir tecrübesi olmadığından deneme yanılma şekline dönüştü bende vaz geçtim.

• Bu aksesuar Makyajsiz kasa icin zaten...

• Honda kiçini yırtsa fd6 dan iyisini üretemez
  • 
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.