Şimdi Ara

2013 Focus Powershift Yakıt Tüketimi Hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: abidig

Yaklaşık 2-3 aydır focus otomatik kullanıyorum 3 bin km oldu. İzlenimlerime göre yakıt olarak ağırlığını (1300-1400 kg gibi) , boyutlarını
    ve performansını düşündüğümde gayet başarılı bir araç şehir içi ort. 8 lt yakıyor. km de 35 kuruş civarı şehir dışı ise
    dizelleri aratmıyor. Özellikle hız sabitleyiciyi kullandığınız çokta uzun olmayan mesafelerde bile. Şehirdışı da 5-6 lt arası
    yakıyor.Tüp taktırmayı düşünmüyorum Yıllık 15 bin km yapıyorum.Eğer 20 bin civarı yapacak olursanız düşünülebilir.
    Eski focus otomatikler gibi yakıt konusunda üzücü değil ve vites geçişleri gayet başarılı.

İstanbul için bir depo ortalama hızı ne gösteriyor yol bilgisayarı?
    Yani 8 litre tüketimi hangi ortalama hız ile elde ettiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ymetu

quote:

Orijinalden alıntı: abidig

Yaklaşık 2-3 aydır focus otomatik kullanıyorum 3 bin km oldu. İzlenimlerime göre yakıt olarak ağırlığını (1300-1400 kg gibi) , boyutlarını
    ve performansını düşündüğümde gayet başarılı bir araç şehir içi ort. 8 lt yakıyor. km de 35 kuruş civarı şehir dışı ise
    dizelleri aratmıyor. Özellikle hız sabitleyiciyi kullandığınız çokta uzun olmayan mesafelerde bile. Şehirdışı da 5-6 lt arası
    yakıyor.Tüp taktırmayı düşünmüyorum Yıllık 15 bin km yapıyorum.Eğer 20 bin civarı yapacak olursanız düşünülebilir.
    Eski focus otomatikler gibi yakıt konusunda üzücü değil ve vites geçişleri gayet başarılı.

İstanbul için bir depo ortalama hızı ne gösteriyor yol bilgisayarı?
    Yani 8 litre tüketimi hangi ortalama hız ile elde ettiniz?

8 litre yazın havalar iyi iken olcmustum simdi kış lastiği farkı + daha cok klima + kış şartları vs 8.3- 8.5 oluyor 38 kuruş yapar en fazla ortalama hız net hatırlamıyorum ortalama hızda yazin 23 mu 25 mi neydi net değilim ama o zaman hesaplarken dikkat etmiştim şimdide aynidir hemen hemen , sizin demek istediğinizi anladım yaptığınız ort. hız nasıl trafikte kullandığınız verir ama dogru lastik ölçüleri ve havası bile yakıtı etkiler + temiz yakıt + duzgun bakimlar + kullanım özellikle + aracın yüklü olmasi bir çok faktör var hocam 2 ayni aracı olup ta çok farklı değerler yakalayan arkadaş larda var yani böyle ama ben en basta yazan arkadas dizel demiş TDCİ 12-13 lt yakacagina inanmıyorum ondan yazdim zaten TDCİ nin powershift i yok . Powershift demis bir tuhaflik var yani . Belkide O anlık trafik teki kullanımını söylemiştir 1-2 günlük ben aracı sürekli çok yoğun trafikte kullanmiyorum bazen sakin bazen yoğun bazen kısa mesafe ortalaması bu avrupa yakasindayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ford dizel de otomatik yok...

Bende 2014 .. Kasım. . Sifir powershift otomatik focus var. Geçen sehirler arasi yol çıktığım da 91km hiza sabitledim. Yolda 2 ışık denk geldi. 5.4 yakti. Daha once o yolda yaklaşık 100km hiza 6.4 litre yakti. 120 130un ustune bastigimda 6.9 ile 7.4 arasini gördüm. ..

Sehir icinde dur kalkta en başta cok yakiyor. 8 in altina düşmüyor.

2 ayda 4100 km yol yaptim.

Lpg düşünüyorum Landrenzo . Motor garantisi veriyormus.

Ama yaza dogru brc de forda uyumlu yada ford da saha verimli çip uretecekmis sanirim.

Bir önceki arabam da 2012 ford du .lpg liydi. Ayni 100km yolu lpg 2.22 tl iken 25 tl felan yakiyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: herdemasivemavi

Ford dizel de otomatik yok...

Bende 2014 .. Kasım. . Sifir powershift otomatik focus var. Geçen sehirler arasi yol çıktığım da 91km hiza sabitledim. Yolda 2 ışık denk geldi. 5.4 yakti. Daha once o yolda yaklaşık 100km hiza 6.4 litre yakti. 120 130un ustune bastigimda 6.9 ile 7.4 arasini gördüm. ..

Sehir icinde dur kalkta en başta cok yakiyor. 8 in altina düşmüyor.

2 ayda 4100 km yol yaptim.

Lpg düşünüyorum Landrenzo . Motor garantisi veriyormus.

Ama yaza dogru brc de forda uyumlu yada ford da saha verimli çip uretecekmis sanirim.

Bir önceki arabam da 2012 ford du .lpg liydi. Ayni 100km yolu lpg 2.22 tl iken 25 tl felan yakiyordu

Hocam bende de aynı araç var bnm ortalamam da 8-9 litre arası, şehiriçi kullanımda ortalamam 0,35-0,37 kuruş arası yakıyor. LPG 0,25 ise Km de 0.1 kr fark eder . Oda ortalama
    20 bin km de 2000 tl yapar tüp kendini amorti eder hemen hemen EĞER yılda 20 bin ve üstü yapıyorsanız mantıklı hocam bence tabi.
    Ama 10 binse falan yaşadığın strese arabanın orjinalliğine muayene bozmana vs vs değmez.
    Birde başka bir arkadaş tüp takınca ortalama . 0.20 kr yakar diyor Israrla.
    Son olarak siz şu an benzinde şehir içi ortalama kaç kuruş , kaç lt yakıyorsunuz.

• 2 gune1 şehir dışına çıktığımdan tam ölçemiyorum.
    Bu aralarda kar kış ölçümler pek verimli olmuyor.

Birde mesela lpg ye özellikle baktim 1.91 olanda var 2.02 olan yerlerde var halen 2.10un ustunde lpg satisi yapan yerler var.

Ölçüm yaparken bu aralar araç bilgisayarina bakiyorum
    en son dun gece -15 derece de 77km şehirler arası uzun yol yaptim 2 ya da 3 trafik ışığı denk geldi.. 64km h hizla gidebildim. Arac bilgisayarinda 5.9 yaktigini gösterdi. Devir 2500un altindaydi.

Herzaman ayni istasyon ayni pompa dan yakit aliyorum.

Sehir içinde uzun sure kaldigimda ölçeyim.
    depoyu doldurup 100km gidip tekrar depoyu doldurayim kac km gittigimden ortalama yakiti buluruz diye düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.