Şimdi Ara

2013 Samsung F8500 Plazma serisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
13
Favori
56.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yalnız albanı nin yazılarını okuyunca samsungan daha cok soguyorum :)
  • Bırak Samsung'u, adamı plazmadan soğtuyo. Ama ben ümitliyim. Her yazılanı çizileni aklımızda tutalım ve canlı olarak görünce alıcı gözle bakıp öyle değrlendirelim. Gelsin de inceledikten sonra karar veririz hangisi iyi hangisi kötü. unutmayın ki ilk zamanlarda ufak tefek hatalar olacaktır, ama en iyi yazılım desteğini veren firmalardan birisidir Samsung- bunu da unutmayalım! Yani zamanla en iyi seviyeye gelecektir.
  • Beyler Türkiye'ye hangi fiyatla ne zaman gelir bir bilgi var mı?
  • Benim gibi bekleyen varsa üzülecektir ama, ağustos sonuna kadar F8500 serisinden gelmeyecekmiş. Ondan sonra gelir mi şimdilik belli değil. Nasıl iştir anlaşılır gibi değil. Acayip talep gören yeni bir modeli neden getirmezler anlamak mümkün değil. Ekstra bir gelişme olursa paylaşırım burda, zira haber bekliyorum bununla ilgili.
  • desenize panasonic 60 serileri ile öttürecek bu sene yine :)
  • Dün HDTVtest sitesi kapsamlı bir inceleme yayınladı. İncelenen 64F8500 ingiltere versiyonuydu. Sonuçlar beklediğim gibi diyebilirim, zira aynı site daha önce Panasonic ST60,GT60 ve VT60 serilerini de incelemişti. Kısa ve öz söylemek gerekirse: "Referans plazma" tabirini kıl payı ile kaçırıyor bu siteye göre. Ama unutulmaması gereken en önemli gelişme bence, parlaklığın önemli derecede artmasıdır. Yukarıda vardı karşılaştırması ama görüyoruz ki 64 inchlik versiyonunda ölçülen değer 197 cd/m2 dir ve siyah seviyesi bozulmadan elde edilen değerdir bu. Panasonic te de ilerleme var fakat bu konuda Samsung kendini aşmış. VT60 ve GT60 serilerinde alınan değer 120 cd/m2 dir, ST60 ise maximum 166 cd/m2 olarak ölçülmüş ve bu konumdayken resim doğallığı bozuluyormuş. Link verelim de incelemek isteyenler baksınlar:
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps64f8500-201305012945.htm
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps64f8500-201305012945.htm?page=Performance

Aslında video inceleme olsaydı daha iyi olurdu. Alman Grobi.tv video incelemesi var çok kapsamlı ve uzun fakat almancam olmadığından birşey anlamdım Bilen varsa izledikten sonra ne söylediklerini özetlesin, minnettar oluruz

• hoca bunun güç tüketimi ile pana arasında fark varmı acaba
    bana sanki samsg. parlaklık muhabbetinden dolayı daha fazla enerji yer gibime geliyo
    birde ekran büyük olunca faturaya yansıması yüksek olacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

hoca bunun güç tüketimi ile pana arasında fark varmı acaba
    bana sanki samsg. parlaklık muhabbetinden dolayı daha fazla enerji yer gibime geliyo
    birde ekran büyük olunca faturaya yansıması yüksek olacaktır..

Aynı boyutlarda kaydadeğer fark olmaz. İkisi de C sınıfındalar. Farklı senaryolara göre farklı güç tüketimleri vardır. Panasonic 65VT60 serisinin güç tüketim değeri ile 64F8500 hemen hemen aynıdır. Bu Panasonic 65VT60 ve 65ST60 resmi verisidir:
     2013 Samsung F8500 Plazma serisi

Samsung ise 79% ışık seviyesi ile 230W, ekonomi modunda ise 162W olarak veriyor dökümanlarda. Yıllık olarak 336kW/s yazmışlar
    Fakat HDTVtest'e göre farklı oluyor. Şöyle ki:
    quote:

Power ConsumptionDefault [Normal] mode (2D) 565 watts
    Calibrated [Movie] mode (2D) 248 watts
    Default [Normal] mode (3D) 649 watts
    Calibrated [Movie] mode (3D) 494 watts
    Standby 1 watt

Yani hangi veriye göre hesap yapacağız belli değil 51F8500 ise 75% ışık seviyesi ile 170W, ecomod'da 130W. Yıllık ise 248kW/s yazılmış.

• en iyisi
    plazma almıycan düşünmüycen
    yada
    plazma alacan gerisini düşünmüycen :)

bence aradakı farklar faturayı çok etkilemez..
  • Umuyorum ki, bu yıl da Samsung plazmaları hatta üst modellerini paralel ithalatta bulmak mümkün olsun.
    Samsung kendini geliştiriyor, model süper gözüküyor ama gel gör ki Samsung Tükiye gibi lanet bir faktör var.
  • Valla ne diyeyim. Bu satış sistemini bazen anlamak mümkün değil. Yeter ki gelsin, ağustos'u da bekleriz eylül'ü de ama hangi fiyattan gelecek bakalım.
    Bugün CNET first look yayınlamış, şu güzelliğe bakarmısınız. 1,14 dakikasında bir an kendimi pencere önünde pazarı seyrediyorum sandım

• quote:

Orijinalden alıntı: Prud

quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

valla tv ihtiyacim olsaydı cebimdede 5 bin lira para olsaydı biraz daha biriktirir 6-6,5e led deil inadına plazma alırdım..
    full sorunlu led panel almaktansa 1-2 üstüne fazla verip plazma almak cok daha iyi en kötü plazma bile ledlerden cok daha az sorunsuz.. bu samsg. iyi iş cıkarmış şimdilik kusursuz gibi duruyorlar Türkiye piyasasına girermi süpheli.. bence girmez yada iki f8000 parasına girer yoksa led modellerinin ne kadar hata oldugunu anlayacak vatandaş :)

o kadar param olsa 65ST50 alır mısır patlatıp imdb top100 listesini izlerdim..

65st modeli okadarda çok iyi bir tv değil şahsen ben görüntü performansını kalitesini beğenmedim ayrıca plazma ve çok büyük olmasından dolayıda inanılmaz bir elektirik tüketimi var 2013 vt serileri gelsin onlara bakmak lazım

• f8500 -
    51inc - 2500 dolar
    60 inc 3200 dolar
    64 inc - 3700 dolar

f800 led 55 inc 2600dolar
    türkiyede 6000 lira

buna göre hesaplayacak olursak
    51inc plazma f8500 55inc led f8000 ile aynı oldugundan Türkiyeye giriş fiyatı 5000 tl ortalama olacak sanki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncular

Ekran yanığı eski nesil plazmalarda daha çok görünen bir olaydır. F8500 serisindeki aydınlığın artması paneldeki altpiksel şeklinin değişmesinden kaynaklı. Yukarıda bahsetmiştim ama biraz daha açalım. Plazmalardaki ışık seviyesini belirleyen en önemli etken pikselleri oluşturan RGB fosfor tabakasından kaynaklıdır. Bilmiyorum farkettiniz mi acaba ama HD ready panelli plazmalar daha parlak oluyor herzaman . Nedeni de pikseller daha az fakat daha büyük oluyor Full HD panellere göre, aynı ekran boyutunda değrlendirilince. Daha büyük piksel, daha fazla ışık vermesini de etkiliyor haliyle. Sonraki etken ise tabi ki özel geçirgen siyah filtre kaplaması oluyor. Samsung mühendisleri bunu farklı bir yöntem ile çok basit bir şekilde çözmüşler görünüyor: altpiksellerdeki faydalı alanı büyütmüşler. Yani her fosfor pikselini, aradaki sınırları küçülterek büyütmüşler. Bu aydınlığın 2.5 kat artmasına neden olmuş ve yeni nesil siyah filtre ile birlikte böyle muazzam sonuçlara neden olmuş. image burning veya fosfor tabakasının yanması ise eski tüplü televizyonlarda bile olan bir durum. Nedeni de aynı görüntünün çok uzun bir süre aynı yerde kalmasından oluşuyor. Fakat bunun oluşmaması için gerekli önlemleri zaten aldıklarından eminim. Söylediklerimi en iyi şekilde özetleyen bir resim ekleyelim de ne demek istediğimi en doğru şekilde yansıtsın :

Sonuç:

Samsung E490 HD ready bir paneldir.bu paneli bir ev ortamında izlemiştim.ve gündüz performansının gayet iyi olduğunu görmüştüm.pencerenin karşısında olmasına rağmen detay kaybı yoktu.demek sebebi buymuş.
    F8500 birgün TR pazarına girip belli bir süre sonra fiyatı makul seviyelere düşecektir.sabırla bekliyoruz

• Değerlendirmeler gelmeye başlamış artık. Value Electronics tarafından 2013 yılının HDTV seçimi yapılmış. Tahminleri olanlar
    http://www.hometheater.com/content/value-electronics-hdtv-shootout-and-then-there-were-three-hdtv-scores
    http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57584396-221/samsung-f8500-plasma-wins-value-electronics-shootout/
    Value electronics PDF dosyası: http://tc-p65zt60.com/uploads/VE_2013_Shootout_Results.pdf

Thailand incelemesi de var, dilini bilmeseniz de görüntüler zaten anlatıyor kendini:

• Bu panel bu sene Panasoniğin gazını alacak gibi görünüyor
    Ben şahsen 3 yıllık panel arayışımı sonlardırdım.hemde F8500 ü canlı olarak görmediğim halde.şimdi canlı görüntüsünü göreceğim günü merakla bekliyorum.
  • Bu TV Turkiye'ye gelirse,muhtemelen astronomik bi fiyatla satisa cikar diye dusunuyorum.
    Samsung 2013 model plazma olarak sadece F8500'umu cikaracak acaba ?
    Daha f/p urunu plazmalarda gelirmi ki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 51f5500

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • f5500 ile f8500 çok ayrı 2 model.mesela panasonicteki gibi VT50-ST50 olayı yok.VT50 çok iyi dersin ama ST50de çok farklı değil daha ucuz alırsın.ama f5500de bir kere siyah filtresi yok.siyahlar tam siyah değil ve ekran gündüz ayna gibi parlıyor.şu an hali hazırda 51F5570 modeli satılıyor zaten.2100TL.51" ve HD uydu alıcılı 2100TL.hani gündüz izlenmeyecekse alınabilir.siyahların çok fazla dert olacağını sanmıyorum ilk başta panasonic gördüysen biraz grimsi gelebilir ama göz alışır zamanla.bu fiyata alınabilecek en iyi tv belkide,ayrıca 2 adet 3d gözlük çıkıyor.daha fazla istenirse tanesi 20$dan bulunabiliyor.samsung alınabilir fakat panasonicteki işçilik kalitesinin olduğunu sanmıyorum.panasonicteki DFC sorunu nedeniyle de samsung tercih edilebilir ki ben öyle yapabilirim.ST50yi iade etmiştim maç izlerken yaşadığım görüntü problemi için.F5500 için birkaç gün içinde bir inceleme olacak.daha profesyonel inceleme için 2-3 haftalık bir süre veren bir site var, bekliyoruz.ST60 mı F5500 mü...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.