Şimdi Ara

2013 Samsung F8500 Plazma serisi (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
13
Favori
56.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stylerbb

Bu konuda da uzun uzun konuşuldu online ups. Önceki sayfalarda var. Gürültülü çalışma sorunu varmış. Şahsi fikrim tv için ups in çok önemli olmadığı. Ani elektrik kesilmesi bilgisayarlarda sorun olabilir. Hem harddisk e kalıcı hasar verebilir hem de çalışmanızı kaydetmeden keybetmiş olursunuz. Ama tv de bu ikisi de yok. Onun dışında voltaj dengelemesi zaten regülatörle sağlanıyor.
    Tv de sorun olacak şey elektrik kesilmesi değil tekrar geldiğinde aşırı yüklenme. Onu da benim aldığım regülatör sağlama alıyor. Elektrik gelince bir süre gerisayım yapıp voltajı dengeledikten sonra prize veriyor.
    Regülatörler konusunda hangisi iyidir diye yorum yapamam onun da uzmanları vardır. Tunçmatik iyi diyorlar.
    Ben artronic 1.5 kva almıştım 145 tl ye. Bir sorun yaşamadım. Fonksiyonel bir alet. Kendi priz çıkışları var. Ses sıfır. Diğer regülatörleri bilmiyorum. Fakat şimdi biraz araştırdım internette bulamadım. Tükenmiş yazıyor heryerde. Bir sitede buldum fiyat 176 tl demiş.
    Ama alternatifler var. Size kaç kv için o fiyatı verdiler o da önemli.
    http://bilisimpro.neticaret.com/asp/product/3080/ARTRONIC-1500VA-Regulator-4-Adet-Toprakli-Priz-Cikisi

Yalnız eğer tv de kalıcı bir sorun oluşmuşsa regülatör sorunu düzeltmez. Sorun yoksa sadece voltaj dengesizliğinden bu sesi yapıyorsa o zaman iyi. Ama servis çağıracaksanız gelmeden önce regülatör takmakta fayda var. En azından ordan sorun çıkartamazlar.

ÇOK YANILIYORSUNUZ VE YAPTIĞINIZ YORUM DOĞRU DEĞİL !!!!
    başkaları okuyup yanlış tercihler yapabilir.... aman yeterli teknik bilginiz yokken kesin konuşmayın!!!
    albani ve elmakent in de dediği gibi plazma tv ler için tek kesin çözüm var ONLINE-UPS

plazma tv için tek alternatif var... online ups.... çok kaliteli (APC gibi) GERÇEK SİNÜS ÇIKIŞLI line interactive ups olabilir.... ama ucuz regülatörler ciddi sıkıntı.... televizyonu elinize alabilirsiniz....
    regülatör beyaz ev eşyası ve aydınlatma için faydalı olacaktır... hassas elektronik eşyalarınızı sakın ucuz regülatörlere emanet etmeyin....!!!!

plazma tv için illaki regülatör kullanacağım diyorsanız neredeyse online ups fiyatında gerçek sinüs çıkışlı monofaze STATİK regülatör kullanabilirsiniz.....
    daha önce yazıldı.... kaliteli monofaze STATİK regülatörler online ups fiyatında... (servo değil STATİK!!!) (servo değil STATİK!!!) ok??
    mesela ==>http://www.acdc.com.tr/tr/pdf/statik-regulator.pdf

100-200tl ye ucuz dandik regülatör alıp elektronik cihazlarınızı koruduğunuzu SANIRSINIZ. kendinizi kandırırsınız....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 22 Temmuz 2014; 3:33:22 >

• Öncelikle bu tavrınızı tarzınızı değiştirin. Bu konuda sorun yaşıyorsununz insanlarla. Kendinizden çok emin bir takım yorumlar yapıp geri adım atmak zorunda kalmayın sonra. Ki benimle de daha önce böyle bir polemiğe girdiniz hoş değil. Ben kimseyle bilgi yarıştırmıyorum. Emin olmadığım şeylerde de şahsi fikrim diye yazarım. Yanlış yönlendirme konusuna da dikkat ederim.
    Regülatörün hakkında uzman değilim demiştim. Yanlış yönlendirme yapmış olmak için kesinlikle bu regülatörü al çok iyi senin sorununu kesin çözer demem lazım. Ne demişim peki ben?
    -Regülatörler konusunda hangisi iyidir diye yorum yapamam onun da uzmanları vardır. Tunçmatik iyi diyorlar.-
    Peki tv sinde sorun çıkan birine kullanmıyorsa regülatör kullanması gerektiğini sorun yaşayabileceğini söyleyerek hata mı ettim ? Size göre etmişim.
    İnsanlar regülatör bile kullanmıyorken kalkıp pahalı regülatör almazsanız televizyonu elinize alabilirsiniz de ne demek. En uygun fiyatlısı bile yine de direkt şebeke elektriğinden iyi olacaktır. Sizin en pahalısını en iyisini al diğerleri işe yaramaz mantığınızla kimse regülatör alıp kullanmaz.
    Albani de birçok yerde regülatör önerdi madem birinden örnek veriyoruz. Ayrıca tunçmatik markasının bu konuda iyi olduğunu birçok kişi gibi kendisi de söyledi.
    Fakat ben o markayı almadım. Aldığım cihazla fiyat olarak aynı seviyelerdeydi. Daha kullanışlı geldiği için başka bir seçim yaptım.
    Yaptığım yorumun da sonuna kadar arkasındayım. Tv için ups gereksiz. Güç kesilmesi tv ye zarar vermez. Verdiğine de bugüne kadar şahit olmadım. Ne gördüm ne duydum. Aksini kanıtlayın madem böyle bir iddianız var. İnsanlar da faydalansın.
    Ups in regülatörden farkı ani güç kesilmesini önlemektir. Regülatör işimi görecekken gidip ups almam. Ama ups almak istiyorsan illa o zaman ups çeşitleri arasında seçim yaparsın. Voltaj dalgalanmasını da regülatör çözer bu kadar basit. Ama farklı regülatörler çeşitleri iyi markalar vardır onların arasında da ihtiyacına göre seçim yaparsın. İhtiyacı olan, evinde voltaj dalgalanmaları çok olan teknik olarak çok daha iyi bir regülatör tercih edebilir. Fiyat/performans birşey alırken en önemli kriterdir. İhtiyaç olmadığı halde bir cihaza yatırım yapmak tercih meselesidir birşey demiyorum. Bana göre gereksiz.

• quote:

Öncelikle bu tavrınızı tarzınızı değiştirin. Bu konuda sorun yaşıyorsununz insanlarla. Kendinizden çok emin bir takım yorumlar yapıp geri adım atmak zorunda kalmayın sonra. Ki benimle de daha önce böyle bir polemiğe girdiniz hoş değil. Ben kimseyle bilgi yarıştırmıyorum. Emin olmadığım şeylerde de şahsi fikrim diye yazarım. Yanlış yönlendirme konusuna da dikkat ederim.
    Regülatörün hakkında uzman değilim demiştim. Yanlış yönlendirme yapmış olmak için kesinlikle bu regülatörü al çok iyi senin sorununu kesin çözer demem lazım. Ne demişim peki ben?
    -Regülatörler konusunda hangisi iyidir diye yorum yapamam onun da uzmanları vardır. Tunçmatik iyi diyorlar.-
    Peki tv sinde sorun çıkan birine kullanmıyorsa regülatör kullanması gerektiğini sorun yaşayabileceğini söyleyerek hata mı ettim ? Size göre etmişim.
    İnsanlar regülatör bile kullanmıyorken kalkıp pahalı regülatör almazsanız televizyonu elinize alabilirsiniz de ne demek. En uygun fiyatlısı bile yine de direkt şebeke elektriğinden iyi olacaktır. Sizin en pahalısını en iyisini al diğerleri işe yaramaz mantığınızla kimse regülatör alıp kullanmaz.
    Albani de birçok yerde regülatör önerdi madem birinden örnek veriyoruz. Ayrıca tunçmatik markasının bu konuda iyi olduğunu birçok kişi gibi kendisi de söyledi.
    Fakat ben o markayı almadım. Aldığım cihazla fiyat olarak aynı seviyelerdeydi. Daha kullanışlı geldiği için başka bir seçim yaptım.
    Yaptığım yorumun da sonuna kadar arkasındayım. Tv için ups gereksiz. Güç kesilmesi tv ye zarar vermez. Verdiğine de bugüne kadar şahit olmadım. Ne gördüm ne duydum. Aksini kanıtlayın madem böyle bir iddianız var. İnsanlar da faydalansın.
    Ups in regülatörden farkı ani güç kesilmesini önlemektir. Regülatör işimi görecekken gidip ups almam. Ama ups almak istiyorsan illa o zaman ups çeşitleri arasında seçim yaparsın. Voltaj dalgalanmasını da regülatör çözer bu kadar basit. Ama farklı regülatörler çeşitleri iyi markalar vardır onların arasında da ihtiyacına göre seçim yaparsın. İhtiyacı olan, evinde voltaj dalgalanmaları çok olan teknik olarak çok daha iyi bir regülatör tercih edebilir. Fiyat/performans birşey alırken en önemli kriterdir. İhtiyaç olmadığı halde bir cihaza yatırım yapmak tercih meselesidir birşey demiyorum. Bana göre gereksiz.

hem cahilsiniz hem de inatçınız.... ne diyeyim ki artık size....
    yazılanları okuyup anlayamıyormusunuz....
    quote:

Orijinalden alıntı: albani
    Beyler
    ........
    2-On-Line UPS ise kesin tek çözümdür! iyi sistemler ve doğru voltaj akışı için doğru sinüs eğrili ve adam gibi tertemiz 220V alınır direk Akülerinden,bu tip cihazlar da üstteki şıktaki gibi bir voltaj regülasyonu olmayağı için(direk Aküden beslemeli)ilave olarak zaten bir VR de gerekmiyor
    ........

quote:

Arkadaş "OnLine-UPS" kesin tek çözümdür! Sn.Döso nun bahsettiği Daire için Trafo sistemi de doğru bir uygulamadır(bunları eskiden çok kullanırdık yaw İstanbu da bilen bilir)
    ...........

quote:

Hocam bu işin Dokturu bir dostum var(İstepan Usta,babadan ezelden Trafo cudur bunlar) ama artık forumlar da pek yazmıyor hatta hiç yazmıyor

Hem kendi bilgilerimden hemde işin ustalarından öğrendiklerim

A-UPS lere güvenmeyin asla(Line-interactive den bahsediyorum)
    B-UPS ama On-Line her şart da ok

quote:

Orijinalden alıntı: ElmaKent
    .........................
    Plazma TV için önerilen kesintisiz güç kaynağı tipi gerçek sinüs dalgası üreten "ONLINE" modelleridir. Bu tip KGK'lar sürekli akü'den besleme yapıp, doğru akımı (DC) alternatif akıma (AC) çevirirken gerçek sinüs dalgası üretirler. Line interactive KGK'lar arasında birkaç marka gerçek sinüs dalgalı modellere sahiptir. Mesela; Necron LF veya Inform Informer Compact serisi v.b. gibi. Ancak belirtmem lazım ki, gerçek sinüs dalgalı line interactive KGK'lar fiyat olarak online KGK'lar seviyesindedirler. Benim kişisel önerim, gerçek sinüs çıkışlı bir line interactive KGK almak yerine aynı veya çok yakın maliyetlerde ONLINE KGK (ONLINE UPS) almaktır.
    Regülatörler için de yine aynı farklılık mevcuttur. Mesela, önerilen FSP Scudo 1200VA regülatör gerçek sinüs çıkışlı değildir! simüle sinüs çıkışlıdır ve plazma TV'ler ve hatta kombiler için uygun değildir. Regülatör seçimi yaparken de bu konuya mutlaka dikkat ediniz. Üretici firmaya veya temsilci firmaya ürünlerinin "gerçek sinüs çıkışlı" olup olmadığını sorunuz.
    "Gerçek Sinüs" veya "Tam Sinüs" (iki farklı ifade aynı şeyin farklı söyleminden ibarettir) özelliği olmayan Kesintisiz Güç Kaynağı veya Regülatör Plazma TV'ler için uygun değildir!!! Lütfen buna çok dikkat ediniz.

sizin aldığınız ucuz regülatörler gerçek sinüs çıkışlı değildir... İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEYİN!!!!

bütün kızdığım bunca yazılana rağmen okuduğunu anlamayıp ve hiç bir araştırma yapmadan insanlara akıl vermek.... emin değilsen sus kardeşim... o kadar mı zor?????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 22 Temmuz 2014; 14:03:08 >

• İşte yine haddinizi aştınız. Regülatör cehaleti mi? Cehalet geniş bir terim. O tanımı benim için yapmak mümkün değil.
    Her ne kadar kibar olmaya çalışsam da haketmediğiniz belli.
    Hd plazmayı bir aparat takarak ultra hd yapabileceğini düşünen ve bunda ısrar eden birinden bu konularda cehalet dersi almam. Bildiğinizi okumaya devam edin. Kabahat sizde değil sizinle muhattap olan bende. Muhattap olmayalım!
  • quote:

İşte yine haddinizi aştınız. Regülatör cehaleti mi? Cehalet geniş bir terim. O tanımı benim için yapmak mümkün değil.
    Her ne kadar kibar olmaya çalışsam da haketmediğiniz belli.
    Hd plazmayı bir aparat takarak ultra hd yapabileceğini düşünen ve bunda ısrar eden birinden bu konularda cehalet dersi almam. Bildiğinizi okumaya devam edin. Kabahat sizde değil sizinle muhattap olan bende. Muhattap olmayalım!

o konuda ben okuduğumu aktardım ve ısrar etmedim ve hatta dediğime referans olacak linkler verdim.... kesin doğru demedim ve tersi detaylı izah edilince sustum kabul ettim...
    ben senin gibi tam tersi mantıklı bir şekilde izah edilince cahilce bir tutum içine girip yanlışımda israr etmem.... ama sen hala aynı tavrını sürdürüyorsun...
    albaniden üç tane alıntı yaptım... oku bakalım ne diyor.... sen ondan daha iyi biliyorsundur... yada bu işlerin hocası olmuş elmakentten de iyi biliyorsundur....
    ama sen ne yapıyorsun??? megalomanin hat safhada ve hala ısrar ediyorsun... yanlışsın yanlışsın.... bu bir anlasan ve başkasına yanlış fikirler ile akıl vermesen....
    yanlışın yüzüne çarpılınca hiddetleniyorsun.... olay bu....
    forumda defalarca plazma tv için en ideali online-ups deniyor ama sen inatla hala ""Şahsi fikrim tv için ups in çok önemli olmadığı."" diyebiliyorsun.... demekki okuduğunu da anlayamıyorsun

ayrıca ben haddimi çok iyi bilirim.... sen haddini bilmiyorsunki bu işi senden çok çok daha iyi bilenlerin ""en ideali ONLINE UPS""" demelerine rağmen sen ""Şahsi fikrim tv için ups in çok önemli olmadığı."" diyebiliyor ve inatla bunu savunabiliyorsun.... kimmiş haddini bilmeyen???.... haddini bilmeyen biri varsa sensin...... insan bildiği kadar konuşur bilmediğinde susar öğrenir... sen bunu yapmayıp yanlış bildiğinde ısrar edecek kadar haddini aştın ama ne yazıkki bunun zerre kadar farkında değilsin..... birde beni suçluyorsun.... benim bu kızgınlığım senin haddini aşman ve yanlışını ısrarla savunman yüzündendir....... ÖNCE AYNAYA BAK!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 22 Temmuz 2014; 14:48:29 >

• Aldığım regülatörün özellikleri

- Kapasite : 1500VA / 750W / 7A. Otomatik Sigorta
    - Ürün Tipi : Mikroişlemci Kontrolü ve Otomatik Gerilim Regülasyonu
    - Genel Özellikler :
    AC 140-260V Geniş Otomatik Voltaj Regülasyonu,
    Frekans 50-60Hz. (+/- % 10),
    Düşük Gerilim ve Aşırı Gerilim Koruması,
    Kısa Devre ve Aşırı Yük Koruması,
    Şebeke Giriş-Çıkış Regülasyon Gerilimi için Dijital Gösterge,
    Seçilebilir Gecikme Süresini Belirleyebilme ( 6sn / 2-3dk.),
    4 Adet Topraklı Priz çıkışı(2 Adet Regüleli, 2 adet Şebeke)
    Kombi, PC ve Elektronik Cihazlarınız için Koruma,
    Yatay - Dikey Kullanım, Duvara Montaj İmkanı
    ISO9001 / ISO14001 ve ISO18001 Kalite Güvenceli Üretim
    CE Sertifikalı
    - Garanti : 2 Yıl
    - Boyutlar(D x G x Y) : 268mm x 144mm x 81,50mm
    - Ağırlık(Ambalajlı) : 2,10Kg.

VA Değeri (Volt Amper) 1500,0
    Regülasyon VAR
    Dalga Çıkışı GERCEK SİNUS
    Voltaj Aralığı (Volt) 140-250

Bak ne yazıyor ? Gerçek sinüs. Bilerek mi aldım hayır. Ama demek ki varmış aldığım ucuz regülatörde bu özellik.

Bak ben de alıntı yaptım. Ups in amacı neymiş oku öğren.
    Modern teknolojinin getirdiği olanaklar yanında karşılaşılan belki de en önemli problem, elektrik gücü ile çalışan bir takım cihaz ve sistemlerin beslemede görülebilecek çok kısa süreli aksamalardan bile etkilenmeleridir. Hastaneler, havaalanları, haberleşme merkezleri gibi kuruluşların kesintilere tahammülü gittikçe azalmaktadır. Örneğin bir açık kalp ameliyatı veya iniş sırasında uçağa gerekli bilgilerin aktarılması anında doğabilecek kesintiler hayati önem taşımaktadır.

Şebeke arızaları endüstriyel otomasyon sistemlerinde verimi büyük ölçüde etkilemektedir. Süreklilik isteyen proseslerde kesinti sonucu doğan malzeme ve işgücü kayıpları önemli boyutlardadır.

Gerek hayati önem taşıyan kuruluşlarda, gerekse endüstriyel uygulamalarda gittikçe yaygın kullanım alanı bulan ups’lerin kullanım alanları aşağıda sıralanmıştır.

Bilgisayarlar ve bilgisayar destekli otomasyon sistemleri,
    - Bilgisayar destekli üretim / ambalajlama tezgahları (otomotiv, metal işleme, tekstil vb.)
    - Tıbbi elektronik cihazlar, hastaneler
    - Hava alanı aydınlatması
    - Hava trafik kontrol merkezleri
    - Askeri radar sistemleri
    - Haberleşme ve yayın kuruluşları
    - Asansörler
    - Elektronik kapılar
    - Barkod cihazları
    - Yazar kasalar
    - Fotoğraf baskı cihazları ( Minilab vs. )
    - CNC Tezgahları
    - Elektronik teraziler
    - Acil durum aydınlatma sistemleri

Televizyon var mı aralarında? İstersen sen eklersin. Bak bu tercih meselesi, zorunluluk başka birşey. Bir bardak süt için inek beslenmez.
    Bundan da anlaşılacağı üzere ups in ana amacı elektrik kesintisi. Elektrik kesintisinde sıkıntı yaratabilecek cihazlar ve durumlar için tasarlanmış. Ups aynı zamanda elektriği regüle ediyor. Ben de diyorum ki eğer zaten regüle eden bir cihazın varsa ups in manası yok. Eğer tv izlerken kesilmesini istemiyorsan o başka. Ama amaç güç devresinin korunması.Regülatörün kalitesi,markası, kullandığın koşullarda işini tam olarak yapıp yapamadığı tartışılır benim uzmanlığım değil de diyorum. Ki aynı tartışma ups için de var. Ama anlama güçlüğü çeken, büyük harflerle ünlemlerle hiddetlenen sensin. İnsanları okuduğunu anlamıyorsun diye aşağılamayı bırak. Tavrını değiştir diyorum laftan da anlamıyorsun. Bak bu son cevabım. Cevap hakkı doğduğu için yazdım. Şimdi ne istiyorsan atıp tut. Meydan boş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stylerbb -- 22 Temmuz 2014; 18:02:07 >

• stylerbb kullanıcısına yanıt
    siz önce şu sahibi olduğunuz TAM SİNÜS ÇIKIŞLI ve üstelik UCUZ regülatörünüzün marka ve modelini açık ve net olarak verirmisiniz? bir araştıralım şunu
    ak mı koyun yoksa kara mı koyun çıkaralım meydana!!!!

tam sinüs çıkışlı (pure sine wave) 150TL altına 1500VA regülatör piyasada yok.... siz nerden buldunuz?
    ya o lafı oraya firma sallamadan çaktı veya bu arada başka şeyler oldu

bak bu son cevabım artık yazmıyorum diyorsan o ucuz regülatörün tam sinüs çıkışlı olduğu şehir efsanesi olarak kalır.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 23 Temmuz 2014; 3:20:33 >

• Link verdim zaten daha önce. Alıntı yaptığın mesajımda bile var. Ne efsanesi. Altıüstü regülatör. Al sana link, bir de 145 tl . Ne hırs yaptın arkadaş.
    http://www.alerbilgisayar.com/urun/artronic-1500va-regulator-4-adet-toprakli-priz-cikisi--avr-1500va-_4559.aspx?CatId=272
  • Araştırmayı ve alışveriş için dolaşmayı sevdiğim için; eve, yazlığa ve işyerine kesintisiz güç kaynağı almak için birçok sefer piyasa araştırması yapmışlığım vardır. Söz konusu ARTronic ürünleri ile Powersonic ürünlerinin aynı üretici tarafından üretildiğini duymuştum. Hatta 6 sene önce fiyatı çok cazip olduğu için işyerine iki tane Powersonic marka 2000VA UPS almıştım. Bu iki UPS farklı cihazlar için kullanıldı. Ancak ne yazık ki, UPS 2000VA olması gerekirken 1120VA'lik bir ihtiyaca karşılık veremedi ve 2 seneyi geçer geçmez ikisi de 2 ay ara ile ana kart arızası yaptı. Onarım için verdiğimizde garanti süresi dolmuştu ve anakart ile akülerinin değişim bedeli kendi fiyatlarının üzerindeydi, bu nedenle pert oldular. Başıma gelenler nedeni ile Powersonic markasına güvenmiyorum.
    Bunlardan sonra o zamanlar Fransız malı olduğu ifade edilen 2 adet MGE UPS aldım. Hala 4 senedir toz toprak içinde çalışıyorlar. Yakınlarda da tavsiye üzerine APC aldım, İnşallah onunla da bir sorun yaşamam.
    Diyeceğim o ki; ülkemizde tüketiciyi koruma yasalarının sağlıklı bir şekilde çalışmaması ve tüketicilerin de bilinçsiz olmaları nedeni ile, satılan ürünlerin çok büyük bir oranı üzerinde yazılan teknik özellikleri sağlamamaktadır. Hatta, son dönemlerde orijinal olmayan ama orjinalin birebir kopyası sahte ve replika ürünlerin sayısı ciddi olarak artmış bulunmaktadır.

Hükümetin ilgili organlarının bu konuda çok ciddi bir denetim zaafı bulunmaktadır. Bu gerçekleri de unutmamak gerekir.

Söz konusu ARTronic markası ürünün geçmiş deneyim ve piyasa araştırmalarımdan yola çıkarak "gerçek sinüs" çıkışlı olduğunu düşünmüyorum. Ne yazık ki, yukarıda ifade ettiğim gibi ülkemize has bazı açık noktaları istismar etmiş olamları çok yüksektir. Bu ürünün gerçek sinüs çıkışlı olup olmadığının iyi araştırılması ve emin olunması gerekmektedir. Ülkemizde maalesef ürün üzerinden yazılan her şey doğru olmayabiliyor.
    Yakın zamanda ben de plazma televizyonum için güvenilir bir ürün arayışı içindeydim. Gerçek sinüs çıkışlı kaliteli ürünlerin diğerlerine göre belirgin bir şekilde pahalı olduğunu gördüm. Öyle ki, 1500VA civarında "gerçek sinüs çıkışlı" bir inverter bile 350-450 TL'den başlıyor idi. Bana göre, 150 TL civarında "gerçek sinüs çıkışlı" bir regülatör olması ise ilginç ve şüpheli bir durumdur.
    Yukarıda bahsedilen ARTronic AVR-1500VA ürününün 1000VA olanlarını gördüm ve inceledim. İlginçtir ki, ya satıcılar ürünü tanımadıklarından ya da işin aslını bildiklerinden bana bu ürünün "gerçek sinüs çıkışlı" olduğundan bahsetmediler. -Ki, ben özellikle üstüne basa basa gerçek sinüs çıkışlı bir ürün aradığımı belirtmiştim.
    ARTronic AVR serisi 1000VA veya 1500VA'lik regülatörlerin sinüs çıkışlı olduğuna ihtimal vermiyorum. Daha önce bahsedilen "FSP Fortron" gibi modüle sinüs çıkışlı servo regülatör olma ihtimali daha yüksek. Açıkçası başımdan geçen Powersonic faciasından sonra bu fiyatlara gerçek sinüslü regülatör satacaklarına inanmıyorum. Bu olay 1000 TL'ye 64" plazma televizyon almak gibi bir şey diye düşünüyorum. Eğer öyle ise alışık olmadığımız süper bir fırsat diyeceğim. Ama tam tersi ise maalesef memleketimde çok alışık olduğum bir kandırmacadan öte bir şey değildir.

Bu konuyu bir fırsat bilip @DoSöDoKöKo kardeşimin verdiği video'da olduğu gibi basit bir test ile durum biraz olsa da netliğe kavuşturulabilir. Evde serinlemek amaçlı kullandığımız bir vantilatörü bu cihaz arkasına takıp dikkatlice motor sesi değişik devirler seçilerek dinlenebilir. Eğer vantilatörün elektrik motorundan (normal şebeke elektrik hattına takılı iken duyulmayan) hırıltı, tıkırtı veya benzeri farklı bir rotor sesi geliyor ise gerçek sinüs çıkışlı değildir diye şüphelenebiliriz, eğer elektrik motoru yağ gibi ve sessiz çalışıyor ise gerçek sinüs çıkışlı olma ihtimâli yüksektir.

Sonuçta, kullandığımız 64" Plazma televizyon ve ekipmanlarının değeri 10,000 TL'lere gelmektedir. Bu cihazlar için kalitesiz, güvenilmez ve ucuz ürünler kullanıp risk almanın mantıklı olmadığını düşünüyorum.

Sağlıcakla kalın, iyi bayramlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElmaKent -- 24 Temmuz 2014; 20:14:44 >

• Selamlar,

Çok uzun yıllardır Panasonic plazma kullanıyorum ve son derece memnunum ancak Türkiye'den çıkma kararlarından sonra yeni ürün bulmakta zorlanıyorum. Daha önce hiç ilgimi çekmemiş olan Samsung 64F8500 plazmayı izleme şansı buldum, hakikaten oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum. Fiyat konusunda uzun araştırmalar yaptım ancak distribütör garantili olarak 5,878 tl ye bulabildim en ucuz olarak. İlanı bu sitede gördümhttp://www.bedavacim.com.tr/Samsung-64F8500-F-Hd-3D-Wi-Fi-Plazma-Tv-Samsung-Turkiye-_13845.html?ref=akakce&v=1.17.1#0
    acaba distribütör garantili ürün almak ne kadar sağlıklıdır, ne gibi dezavantajları olduğunu paylaşabilirseniz çok mutlu olurum. Eğer Pana ya da Samsung'un bu plazmasını bulamazsam yüreğime taş basarak LED tv'leri araştırmaya başlayacağım.
    yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

• eloy1368 E kullanıcısına yanıt
    Distributor garantili demek Samsung Türkiye garantisi demektir. İthalatçı garantili ise sorun vardır. Ama bazı satıcılar net olarak yazmaz. Distributor ya da ithalatçı firma garantili diye ucunu açık bırakır. Alacağınız firmayı arayıp Samsung Türkiye garantili olduğundan emin olun. Değilse almayın.
  • quote:

Distributor garantili demek Samsung Türkiye garantisi demektir. İthalatçı garantili ise sorun vardır. Ama bazı satıcılar net olarak yazmaz. Distributor ya da ithalatçı firma garantili diye ucunu açık bırakır. Alacağınız firmayı arayıp Samsung Türkiye garantili olduğundan emin olun. Değilse almayın.

Tekrar aradım şirketi ve durum aynen dediğiniz gibiymiş. malesef hayallerim yine suya düştü. bir ara n11 sitesinden birçok arkadaş satın almıştı anladığım kadarıyla onlar da ithalatçı firma garantili sadece
    Ben de takip etmiştim N11 i. Samsung Türkiye garantili olduğu yazıyordu. Bu tv yi ilk defa ithalatçı garantili olarak satan duyuyorum. Yanlış anlaşılma olmasın ? Özellikle kurulumu samsung servisi mi yapıyor, garanti samsung türkiye mi diye sordunuz mu. İthalatçı garantisiyse hangi firma garanti veriyor öğrendiniz mi ?
  • Beyler sakın Paralelci firmalardan panel almayın

yaw kaldımı artık bu işlerin paraleli,herifler TR ye kendileri geldiler artık(LGE/Samy/Phil v.s gibi) sallayın gitsin böyle uyduruk firmaları! bunlardna başka şeyler örneğin Ütü veya Tencere
    filan alabilirsiniz ama panel ASLA almayın

++
    Bilmem nerenin bilişimcisi yok bilmem neyin panelcisi v.s aynen sallayın gitsin!

++

Kaldıki Samy/TR(veya onun kadar sabıkalı olan LGE/TR de dahil) "sakat" iken,bu markaları paralelcilerden almayın!

Not;Samy nin TFT-LCD leri ne kadar dandik ise(kalite ve kalite kontrol olarak) PDP leri tam aksine çok iyidir kısaca ciddi sorun çıkarmıyor senelerdir! herifler PDP de özenli
    ve adam gibi mal çıkarıyorlar hatta 2010 den itibaren;Pany PDP lerden çok ama çok daha az sorunludur Samy PDP ler

Kısaca HW olarak sorun yok Samy PDP ler de;ya da çıkan sorunlar kabul edilebilir oranlarınn da çok ciddi altındadır!

ANCAK bütün bunlara rağmen yine de Paralelci Samy PDP paneli almayın!!

++

Serinin üretimi biteli bir yılı bile geçti,kaldıki Samy çakalının stokların da "değişim" stokları da pek olmaz;hatta Modül değişimi bile gerekse o bile pek bulunmaz hatta hiç bulunmaz!
    LGE de yaklaşık böyledir! dolayısıyla değişim durumu olunca,ya çok bekletirler ve bir türlü beklenen parça KORE den gelemez! ya da kusura bakmayın üretimi yok derler veya duruma göre
    panelin garantisi çerçevesin de panelin bedelini iade ederler!

Not;geçenler de USA dan bir yerden okudum herifler;OLED panel çıkarmışlardı biliyorsunuz,ancak bir kullanıcı da arıza çıktı ve tamir veya değişim gerekiyor du,onu bile yapmamışlar,ülen panel
    daha dün çıktı nasıl parçası bulunmaz fabrikada(yalan tabiki!) üretimi bitti demişler bu da külliyen yalan;herifler ana üretici ama parça yok diyebiliyorlar sonra olayı şikayet üzerine,kullanıcı hatasına
    getirmişler ve adma da şikayet edince parasını geri alabilmiş,böyle çakaldır bu Kore liler aman uyanık olun

Herifler OLED üretimini şimdilik bitirdiler ama yaptıklarına bakarmısınız!

++

CAN

• albani kullanıcısına yanıt
    Burada insanlar oled beklerken adamlar üretimini mi bitirmiş. Oled hayal desenize. Bunlar dayandı yine lede. 4k diye yine aynı yemeği ısıtıp ısıtp önümüze koyacaklar.
  • Hocam Samy OLED işini şimdilik bitirdi! tamamen sonlandırmış değildir! çünkü LGE ile rekabet edemedi ilk etap da,gerçi Samy nin sistemi çok daha iyi(işin tekniğine daha uygun olarak)
    ancak maliyeti tutturamadılar! şimdilik işlerine gelmiyor pazara Oled leri çıkarmak

TFT-LCD olarak yola aynen devam,zaten 4K heriflere çok ciddi bir ivme kazandırdı,araya da Curved-panelleri de soktular ve gazla herifler daha epeyi bir süre giderler sonrasını ise
    zaten herifler çoktan düşündüler ama uygulamaya sokmadılar,sadece zamanlama uygun olunca onlar devreye girecektir,her zaman aynı "filim" oynuyor aslında insanlar pek farkında değil sadece!

++
  • Samsung Türkiye resmi garantisi olmayan Samsung ürünü almayın !!!
  • merhaba arkadaşlar, bu plazmanın widi desteği var mıdır? Hatta soruyu biraz daha genişletecek olursam; bilgisayar ekranını kablosuz olarak tv'de nasıl izleriz?
  • tv'yi haftalardır arıyorum ama bulamıyorum, eğer elimde olsaydı mutlaka yanıt verirdim :)
    bu arada tv'yi nerede bulabileceğim konusunda bana yardımcı olabilecek biri varsa çok mutlu olurum
    Daha önce bedavacım sitesinde satılıyor demiştiniz. İthalatçı garantili olarak. Ben arayıp sordum Samsung Türkiye garantili olduğunu ve samsung servisinin kurulum yapacağını söylediler. Özellikle servis işini sordum netleştirmek için. Bir konuşun derim. Sanalpazarda da 6500 civarında bir fiyata var. Yine distributor garantili olduğunu yazmış.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.