Şimdi Ara

2013 Samsung F8500 Plazma serisi (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
13
Favori
56.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stylerbb

Foto cektiğiniz alet neyse odaklandiğı ışık degisince fotonun rengi komple değişmiş. Duvar rengi ve tv nin çerçeve rengi iki fotoda farklı. Bu tür fotoğraflar karşılaştırma için yanıltıcı oluyor her zaman. Ama nasıl forumda bu tip paylaşım yapacağız derseniz de onu da bu konuda prof lar cevaplarsa seviniriz.

Şu terim tartışmasını bir kenara bırakıp fotoğrafçılık bilgilerinizden yararlanabilir miyiz rica etsem.
  • stylerbb kullanıcısına yanıt
    tv ekranının fotosunu çekerek bir yorum yapmak yanıltıcı olur....
    menu ayarlarını daha önce verdim... bu ayarlar ile tv canavar gibi gösteriyor... bu ayarları kullanıp son derece memnun olan en az 5 kişi biliyorum...

ANCAK!!!! sadece ayarlar değil
    - yayını nereden alıyorsunuz ve yayın aldığınız cihaz sorunsuzmu???
    - aradaki kablolar nedir, kaliteli kablomu kullanıyorsunuz???
    - ve hatta tv yi bağladığınız şebeke ceryanı sağlıklımı???
    YANİ tv deki görünütü etkileyen bir çok faktör var.... hepsni birden değerlendirmek lazım...
  • ElmaKent kullanıcısına yanıt
    hocam işin teorisinde son derece haklısınız... özel mesajınızı da aldım... herkese faydalı olsun diye buradan yazıyorum...
    ancak 100-200 tl ye işi halletmek isteyenleri çözümsüz bırakmak yerine ucuza yakın alternatifleri yazdım......
    yazdıklarımın arkasındayım.... işin idealini elbette biliyorum... ancak 1000tl ye yakın parayı hatta daha fazlasını UPS nedir bilmeyen kaç kişiye harcatabilirsiniz???? çok zor... millet ucuza yarım yamalakta olsa işini bitirmeyea bakıyor... 100 en fazla 200tl içinde bu elektrik meselesini çözdümmü iyidir diyor... türk aklı kimse işin ideali veya doğrusu peşinde değil... öyle olan o kadar az ki.... bakın memleketin haline... belli değilmi????
    APC SUA1000I Smart-UPS 1000VA USB - Serial 230V ====>> 998 tl yani 1000tl - en ucuz alternatif..... sıkıysa bunu millete öner
    http://www.sanalmarketim.com/apc-sua1000i-smartups-1000va-usb--serial-230v/p_20809/

sizin gibi işin doğrusu ve kalitesi peşinde olup para ikinci planda ise seçim belli... fazla alternatif yok.... (necronu mecronu sallayın gitsin)
    önceki yazımda bahsettiğim gibi APC SMART-UPS serisinde 3 alternatif var a). smartups 1000 = 1000VA = 670W b). smartups 1500 = 1500VA = 980W c). smartups 2200 = 2200VA = 1980W....
    http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=165
    ingilizce dökümanı mutlaka okuyun ==>http://www.apcturkey.com/pdf/APC-Smart-UPS.pdf

2013 Samsung F8500 Plazma serisi

sadece 64" f8500 plazma tv için smartups 1000va yeterli çünkü maks kapasitesi 670w ==>http://www.apcturkey.com/SUA1000I.htm
    64" tv yanında home theather + receiverlar + oyun konsolu gibi maksimum 980w a kadar güç tüketimi varsa smartups 1500va ==>http://www.apcturkey.com/SUA1500I.htm
    980W ın üzerinde güç tüketimi olacağını hesaplıyorsanız ***ama sanmıyorum*** 1980w a kadar smartups 2200va, iki katlı bir ups iri birşey ama şekilli ==>http://www.apcturkey.com/SUA2200I.htm
    dikkat ederseniz aletler müthiş kaliteli ve line interaktifdir ama GERÇEK SİNÜS ÇIKIŞLIDIR.... endişeye gerek yok...

online ups diyorsunuz ama salona koyabilecek kadar şekilli ve fan sesinden rahatsız olmadan 1 dk bile durabileceğiniz online ups yok... ne yazıkki... varsa bilen yazsın... ben buradayım...

para varsa kalite ve adam gibi tercih için APC SMART-UPS 1000VA, 1500VA veya 2000VA..... bu üçünden birini seçeceksiniz.....
    fiyatı tuzlu ama eder.... bir kere alırsınız ömür boyu kullanırsınız.... farklı seçimler yapmış diğer insanlar gibi saçma sapan sorunlar ile uğraşmazsınz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 8 Temmuz 2014; 15:58:34 >

• Teşekkür ederim.
  • değerli dosödoköko
    ben de bu tv'yi alalı 6 ay oluyor. tvden her şeyiyle çok memnunum. netliği,parlaklığı , doğallığı muhteşem.
    fakat maç seyrederken bir şey farkettim.
    bazen topa vurulduğunda görüntü anlık olarak duraklıyor gibi bir durum oluyor. top takılarak hareket ediyor gibi.
    digiturkten trt1 hd seyrederken dünya kupası maçlarında çokça oldu bu durum.
    Daha önce de aynı şeyi lig tv maç seyrederken de yaşamıştım.
    fakat lig tv de genellikle maç içinde tekrar gösterimden sonra , normal yayına döner dönmez yapıyordu. diğer anlarda hemen hemen hiç yapmadı.
    ilk başta yayındandır dedim ama , dünya kupasında da benzer sorunu görünce acaba tv den midir diye düşünüyorum.
    digiturkten görüntü aktarma kablom ise monster in en iyi kablosunu aldım monster"isf" marka.

ayarlardan olabilir mi? veya tvde başka problem mi var?
    not: başka hiçbir yerde bu sorun yok , ne media player , ne bluray player , ne de digiturkun başka kanallarında.
    şimdiden teşekkürler

• hocam bize verilen receiver veya settop box lar çok çok çok dandik.... benim maalesef uydu alıcılar konusunda ister istemez zorunlu bayağı bir tecrübem oldu...
    bende digitürk + dsmart + teledünya (((+2 tane özel çanak var))) .... üçününde standart verilen receiver lar ile yayın kalitesi kötü...
    digitürk de DT-9102HD kullanıyorum ondan önce 9503 lü birşey kullanıyordum.... her ikiside yaramaz....
    teledünyada next hc-12 kullanıyorum ondan önce neta nın bir modeli vardı... daha iyi diye hc-12 ye değiştirdim daha beter oldu... teledünya en kötüsü... hatta ÇÖP... yayın kaliteside kötü set-top boxlarda....

dsmartta marka modelini bilmediğim (herhalde goldmaster) receiver arızalınca bu sefer CAM istedik...
    dsmart CAM modülünü
    - gigablue hd 800 ue ile kullandım... görüntü harika ve akıcı... yazlığa götürdüm orada da sorunsuz...
    - dreambox 720 hd ile kullandım.... yine görüntü kalitesi harika ve akıcı.... aleti hiremco turbo hd2+dmart modül alıp memnun kalmayan bir arkadaşa sattım
    - 1 aydan fazla gigablue hd quad plus kullanıyorum...tek kelime ile görüntü kalitesi ŞA-HA-NE.... hem performans olarak (1.3ghz işlemci var..boru değil ) hemde görüntü kalitesi olarak (cam gibi)
    http://www.anten.de/gigablue-quad-plus/

ayrıca çanak + LNB + uydu kablosu ve hatta konnektörleri seçerken bile çok titiz davrandım....

ARTIK full hd yayınlarda RECEIVER HIZINDAN KAYNAKLANAN SORUNLAR yaşamıyorum.... çünkü iyi paralar harcadıktan sonra kaliteli ve çok hızlı uydu alıcı kullanmak gerektiğini anladım.... son derece akıcı ve net görüntü var...
    sizin yaşadığınız sorun receiver hızının full hd yayını arasıra kaldıramamsından kaynaklanır.... sd yayında zerrresi bile yokken full hd ve ÖZELLİKLE yüksek kaliteli yayınlarda dediğiniz takılmalar kötü uydu alıcıları ile oluyor.... ben de yaşadım iyi anlıyorum sizi....

full hd yayında görüntü kalitesi veya performans le ilgili sorununuz var ise televizyondan en son şüphelenin.... bunu her marka ve model için söylüyorum..... kaliteli görüntü (net ve akıcı) için sırasıyla ÇANAK + LNB + KABLOLAR + UYDU ALICI iyi olmalıdır.... bunlar dandik ise TV ne yapsın.... çanağınız LNB niz kablolarınız (uydu kablo ve hdmi) ve uydu alıcınız kaliteli ve sorunsuz ise televizyonunzdan şüphelenin.... AMA EMİNİMKİ SORUN YAŞAYAN %95 İNSANIN ***TELEVİZYONU DIŞINDA KALAN*** ÇANAK+LNB+KABLO+UYDU ALICILARINDAN BİRİNDE MUTLKA SORUN VAR....

benim yaşadığım tecrübeler böyledir...... ben böyle sorunu çözdüm.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 11 Temmuz 2014; 2:39:34 >

• mercimek65 M kullanıcısına yanıt
    Bu tv den bende yok ama lg de de aynı sorun oluyordu.(başka bir sorundan iade ettim) Hızlı sahnelerde kare atlıyordu. Aslında hz i yazılımsal olarak yükseltip araya fazladan kare eklemesi gerekiyor ama başaramıyor. Daha da beter oluyordu. Kapatınca ayarı düzeliyordu. İlginç olan hd yayınlarda daha da belirgin hata yapması. Sd yayınlarda bu ayarı açınca problem yaratmıyordu. Tahminim sd de işleyeceği veri azaldığı için daha kolay işlem yapıyor.
    Samsungdaki karşılığı ne bilmiyorum. Ayarlardan onu kapatmak gerekiyor. Yalnız samsung da spor modu var. Onda büyük ihtimalle kapatıyordur otomatik olarak. Oyun modunda da kapatır.
    hocam turkey forum diye başka bir forum var.... uydu konusunda üstadlar çok orada...
    bu konu orada çok tartışıldı ve tartışılıyor.... full hd yayın izlemek için hız konusunda tv ler yeterli aslında... belki panel veya modül sorunlu tv ler olabilir.....asıl sorun yayın aldığınız sistemden kaynaklanıyor yani == çanak+lnb+kablo+uydu alıcı+hdmi ve hatta elektrik sisteminiz... ÖNCELİKLE BUNLARDA SORUNUNUZ OLMADIĞINDAN EMİN OLUN!!!! en son televizyondan şüphelenin.... ama ne yazıkki çoğu insan marka ve modeli ne olursa olsun ilk önce televizyonundan şüpheleniyor....
    sizin tedavi yöntemi hastalığı yok etmeden baş ağrısını geçirmek gibi birşey olmuş.... çoğu zaman hastalığın belirtilerini yok ediyorsunuz ama hastalık yine kalıyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 10 Temmuz 2014; 15:48:50 >
  • Tabii yayının ne şekilde tv ye aktarıldığı vs.. de önemli. Fakat hdd üzerinden izlediğim filmlerde de aynı sorun olmuştu. Ben teledünya kullanıyorum. Kablo üzerinden hd yayınlarda da yaşadım. Teledünyanın receiver ı ne kadar iyi tartışılır. Ama 32 inchlikl hd ready samsung tv de bu sorunun zerresi yok. Benim kullandığım lg ydi. hz yükseltme ayarını kapatınca sorunun ortadan kaybolması da bu sorunun tamamen tv nin başarısızlığından kaynaklandığından emin olmamı sağladı. Farklı koşullarda farklı nedenlerden aynı sorun meydana geliyor olabilir. Ama sorununu bu çözüyorsa başka cihazlara para yatırmadan önce bunlar denenmeli. Birçok tv nin yazılımsal olarak hz yükseltme olayında başarısız olduğu birçok forumda konuşuluyor. Görüntü kalitesine katkısı olmadığı durumlarda ayarlardan kapatılmalı bu durumda.
    OK
  • değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. aydınlatıcı oldu.
    lig tv için başka şansımız olmadığından bu durumu dert etmemek kalıyor bana herhalde.
    tekrar teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mercimek65

değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. aydınlatıcı oldu.
    lig tv için başka şansımız olmadığından bu durumu dert etmemek kalıyor bana herhalde.
    tekrar teşekkürler

ben 1 senedir kullanıyorum.... tek sıkıntım ilk başlarda motion judder canceler açıkken olan görüntü bozulmalarıydı... onu da güncellemeler ile düzelttiler...
    blueray oynatıcı veya sabit disk bağlayıp (tv ye direk usb ile-araya media player filan koymadan) deneyin...
    birde menüden ayarlarınızı gözden geçirin.... benim verdiğin en son elmakent in düzenlediği şekilde mi bir bakın.....
    görüntüde takılma ve bozulmaların yarısından fazlasının yayından veya uydu alıcınzdan veys ona bağlı çanak veya lnb veya uydu kablolarından olabileceği ihtimalini göz ardı etmeyin...
    mesela teledünya kullanan arkadaşların hiç şansı ok... görüntü her türlü bozuk.... takılma da oluyor mozaiklenmede oluyor görüntü formatıda bozuluyor yani teledünya yayını kalitesizleştirmek için elinden geleni yapıyor... zaten adamların firma politikası 1. hedef kötü yayın.... bazı arkadaşlar bende teledünya var memnunum diyebilir... onlara sen kaliteli yayın ne görmemişsinki dostum derim... gözler kalitesizliği kalite gibi görünce sana ki,m napsın .... şimdi bu kadar uyduruk ve kötü yayın olunca cihazın ekipmanın kralı olsa nafile..... teledünyanınn .ıçına tekmeyi koyup evden dışarı atınca dünyalar sizin olyor... tecrübe ile sabit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 11 Temmuz 2014; 12:27:52 >

• Teledünyayı modülle başka bir cihazla izlesek durum değişir mi yoksa gelen yayın zaten sorunlu ne yaparsak adam olmaz mı. Bu gigablue da teledünya desteği var gibi anladım doğru mu ?
  • quote:

Teledünyayı modülle başka bir cihazla izlesek durum değişir mi yoksa gelen yayın zaten sorunlu ne yaparsak adam olmaz mı. Bu gigablue da teledünya desteği var gibi anladım doğru mu ?

yok hocam kaliteli alet kalitesiz yayını adam edemez.... zaten önceki mesajımda "şimdi bu kadar uyduruk ve kötü yayın olunca cihazın ekipmanın kralı olsa nafile" demiştim...
    yayın kalitesi en yüksek olan d-smart.... ikinci yok.... üçüncü yok.... dördüncü digitürk.... beşinci altıncı yedinci sekizinci dokuzuncu yok... onuncu teledünya.... en fazla 10 tane yazınca mecburen teledünya onuncu oldu yirmi tane olsaydı yine sondan birinci!!!! olurdu....kablotv yi hiç yazmadım... onu radyo yayını niyetine kullanmak lazım

hocam kimse dikkat etmiyor bu konuya ama yayının kalitesi çok önemli bir konu....
    millet yayının veya kullandığı yayın alıcı ekipmanın kalitesine bakmadan televizyonu değerlendiriyor... öyleki en moktan altyapıya sahip ve en ucuz en kötü kalite dağıtıcılar ile televizyonların sergilendiği teknomarketlerin showroomlarını gezip hangi televizyon daha iyi diye karar vermeye çalışıyorlar... showroomlarda tv ler en kötü ayarlarda... bol kontrast ve vivid renkler.... iğrenç yahu...

yayın kaliteli olmayınca televizyon ne yapsın...
    öncelikle kaliteli yayın olmalı...
    daha sonra kaliteli yayın alıcı veya uydu alıcı ekipmana sahip olmalısınız...
    en son televizyon belirleyicidir...
    tabii en başta sizin gözünüz önemli!!!! gözler bozuksa yapacak hiiiiiiççççç birşey yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 11 Temmuz 2014; 14:39:04 >

• Anlaşıldı d-smart a geçiş yapıcaz ufak ufak. En iyi formül d-smart modülle gigablue mu.
  • quote:

Anlaşıldı d-smart a geçiş yapıcaz ufak ufak. En iyi formül d-smart modülle gigablue mu.

receiver a gerek yok.... televizyona d-smart modülü takabilirsiniz...... televizyonda dahili uydu alıcı var fazladan para harcamaya gerek yok... ben ayrıca bağımsız olarak uydudan yayın izlediğim için aldım.... ama sizde hem d-smart hemde ayrıca uydulara takılacaksanız (ama söyliyeyim çok büyük hastalıktır!!!!) o zaman uydu alıcı alabilirsiniz.... o zaman size gigablue öneririm...gigablue hd 800 ue, hd 800 ue plus ve imkan varsa tabiiki hd quad plus

ama siz önce d-smart modül ile televizyonun dahili uydu alıcısını kullanın.... siz önce kaliteli bir çanak + kaliteli bir LNB + kaliteli ve gerçek bakır (sallama içine demir atılmış bakır değil!!!!- mıknatısla anlarsınız- bakır kablo mıknatısa yapışıyorsa sallama bakırdır- piyasada çoğu malesef sallama bakır) kablo alın.... konnektörlerde kaliteli olacak elbette HDMI kablonuzda..... sandığınız gibi kaliteli mal pahallıya gelmiyor..... arada dağlar tepeler yok.... sadece kaliteli mal bulmak için daha fazla zaman harcarsınız o kadar...

• quote:

Anlaşıldı d-smart a geçiş yapıcaz ufak ufak. En iyi formül d-smart modülle gigablue mu.

hem d-smart hemde uydulara takılırım derseniz benim sürekli alışveriş yaptığım güvenilir bir satıcıyı size tavsiye edebilirim...

hem d-smart hemde gigablue uydu alıcı paket kampanya yapmışlar.... öneririm...
    http://www.hepsidijital.com/gigablue-hd800ue-dsmart-server#0

• Teşekkür ettim. Bir de stokta olsaydı iyimiş :) Sizin kullandığınız başka bir aletti bunu üst modeli herhalde. O da kalmamış sroklarında. Bu aralar almayı düşünmüyorum ama bilgi sahibi olmakta fayda var.
  • quote:

Teşekkür ettim. Bir de stokta olsaydı iyimiş :) Sizin kullandığınız başka bir aletti bunu üst modeli herhalde. O da kalmamış sroklarında. Bu aralar almayı düşünmüyorum ama bilgi sahibi olmakta fayda var.

evet ben daha sonra farkettim.... ama çok satılan bir ürün... telefonla konuşup ne zaman geleceğini öğrenebilirsiniz...
    eğer d-smart yayınlarını seyredip bir de ayrıca uydulara bağlanacaksanız... d-smartta olmayan uydu yayınları yabancı dilde... uydularda hd yayın çok sayılmaz... paralı hd yayın çok ama...
  • Çok fonksiyonel bir cihazmış. Karar verirsem ilk tercihim bu olacak. Stoklarda kalmamasından da belli. Tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.