Şimdi Ara

2013 Samsung F8500 Plazma serisi (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
13
Favori
56.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bamir

Sn. SoDöKöKoKO ayrıntılı vede zahmetli yorumunuz için çookk çok teşekkürler..sağolun....Bende bağlanacak aletler ; plasma+ iki adet recevıer (digi+d-smart ) + lg ses sistemi+ iki adet laptop .......Muhitimizde pek fazla voltaj sorunu yok...son 100 küsurluk alet yüzde kaç tehlikeyi önler ??...
    Ben VR veya regulatör alacağım ama,birde şu alet var rastladığım ( daha ucuz çözüm arayanlar için ) ,
    http://www.hepsiburada.com/liste/philips-spn3040c-4lu-900jules-2m-beyaz-akim-korumali-priz/productDetails.aspx?productId=bs42315&categoryId=100565#Yorumlar
    Vede çok ilginç,100.000 euroya kadarda ,eğer koruma yapamazsa,zararınızı karşılıyormuş PHILPS...!
    -silinecek-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 3 Temmuz 2014; 20:41:38 >

• quote:

Sn. SoDöKöKoKO ayrıntılı vede zahmetli yorumunuz için çookk çok teşekkürler..sağolun....Bende bağlanacak aletler ; plasma+ iki adet recevıer (digi+d-smart ) + lg ses sistemi+ iki adet laptop .......Muhitimizde pek fazla voltaj sorunu yok...son 100 küsurluk alet yüzde kaç tehlikeyi önler ??...
    Ben VR veya regulatör alacağım ama,birde şu alet var rastladığım ( daha ucuz çözüm arayanlar için ) ,
    http://www.hepsiburada.com/liste/philips-spn3040c-4lu-900jules-2m-beyaz-akim-korumali-priz/productDetails.aspx?productId=bs42315&categoryId=100565#Yorumlar
    Vede çok ilginç,100.000 euroya kadarda ,eğer koruma yapamazsa,zararınızı karşılıyormuş PHILPS...!
    -silinecek-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 3 Temmuz 2014; 20:41:51 >

• APC BX1100CI-GR 1100VA Line Interactive UPS..h.buradada 320 tl...bu cihaz iki laptopu bağlamazsam gücü yetermi bana Sn.SoDöKOko..??...hemde sessiz demişsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamir -- 3 Temmuz 2014; 21:23:54 >
  • quote:

APC BX1100CI-GR 1100VA Line Interactive UPS..h.buradada 320 tl...bu cihaz iki laptopu bağlamazsam gücü yetermi bana Sn.SoDöKOko..??...hemde sessiz demişsiniz..

cihazlarınızı bilmiyorum.... hepsinin el kitaplarında maksimum ne kadar elektrik gücü çektikleri yazar....
    W cinsinden maksimum gücü toplayın sonra 1.5 ile çarpın.... sonuç 11000 VA den az veya eşit ise tamamdır...
    siz önce bu hesabı yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 3 Temmuz 2014; 21:46:38 >
  • Çok teşekkür ederim Sn.DoSöDoKöKo ...Hesaplayıp ona göre sipariş geçeceğim....Zahmetiniz için tekrar çook teşekkür...Harika yardımcı oldunuz..
  • Beyler

1-UPS ler(Line-Interactive);bir VR kadar voltaj regülasyonu yapmazlar! ve salt bu regülasyon için de UPS alınmaz,VR alınır takılır,LI-UPS leri işi zaten sizin paneller için(sorun voltaj düzensizliği ise)teknik olarak bir VR kadar iş göremez!

Ancak,o bölge de hem voltajlar çok kötü hem de zırt-pırt kesilme de yaşanıyorsa o zaman çözüm

VR ile arkasına LI_UPS takmaktır

2-On-Line UPS ise kesin tek çözümdür! iyi sistemler ve doğru voltaj akışı için doğru sinüs eğrili ve adam gibi tertemiz 220V alınır direk Akülerinden,bu tip cihazlar da üstteki şıktaki gibi bir voltaj regülasyonu olmayağı için(direk Aküden beslemeli)ilave olarak zaten bir VR de gerekmiyor

ANCAK OL-UPS ler FAN sistemlidir bir veya bir kaç adet ve ses yaparlar,ev ortamın da kullanımı iyi veya doğru olmaz,çünkü gece o fan sesi sizi sinir eder!

Biz bu tip uygulamalar da şunu uyguluyoruz ki böyle bir çok kişiye bunu yaptık,OL-UPS alındı,hatta 1KVA değiğl de 3/5/10KVA lık gibi...

Bunu Balkon veya benzeri bir mekana monte ettik(genelde uygun balkonlara uygulanıyor böylece ses duyulmuyor!gerekirse ses yalıtımı da yapılıyor balkona ancak Balkon yinde en güzel tercih yeri oluyor)

Ancak bunlar pahalı ve biraz da uğraşı isteyen zor işler ve pratik de çoğu insan da bunu yapmaz veya bir kaç bin kağıda da bu işlere vermez!

Geçen yıl iki arkadaş bunu yaptırmıştık birisinde Pio 6090 vardı diğerinde ise Pany VX300 vardır artı olarak acaip audio sistemleri v.s vardı

3-Ev pratiğine gelirsek 1KVA lık VR yi alın ve en azından hem sessiz olarak hem de regülasyon durumu için işinizi görecektir!
    UPS normal de panel tip TV ler de doğru bir kullanım cihazı da değildir tavsiye etmem,sadece yukarıda yazdığım biçimde o da gerekiyorsa VR+UPS olur/olabilir

Veya UPS şöyle olur/olabilir>>örneğin voltajlar düzgündür veya fazla bir falso yoktur ama zırt-pırt elektrikler gidiyorsa o zaman UPS daha doğru seçenek olur!! VR bu durum da gerekmez,çünkü buradaki ana sorun
    sürekli cihazdan PWB ye uygun olmayan biçim de gücün gidip de sonra gelmesi durumun da zaten dandik olan bu PWB ler su koyveriyor!!

Örneğin benim şöyle bir tavsiyem de vardır(şayet panelin on/off anahtarı mekanik veya eski sistem veya yeni sistem olsa) bunun bir defa on yapılıp bir daha paneli buradan off yapmayıp(kapatmayıp)ilk önce kumandadan stand-by sonra da paneli bağladığınız grup prizin anahtarından kapatmakdır!

Çünkü PWB dandik ve sistemi açan anahtarlama sistemi daha da dandiktir!(diğer teknik detaylarını yazmıyorum çünkü PWB katında bir sürü eksik elaman ile kat daha vardır!!)

++
    64F8x alıp da bana ulaşan PWB arızası sayısı 4 tane oldu şimdiye kadar! bilmediklerimi hariç tabiki!
    Hepsi de Garanti kapsamında tamir edildi(PWB değişimi) ayrıca bir kişi de ise hem PWB hem de MB yandığı için her iki Board lar da değişmiştir!
    Ayrıca 5.kişi olarak da bir arkadaş da ise PWB kaynaklı>>MB yanması olmuştu,onun da MB si değişmişti

Not;bunların hepsi de düzgün olmayan "elektriksel hatalar" sebebiyle yanmışlardır! normel de bu tip durumlar tüm dünya da Garanti dışıdır! ancak üretici bunları üstlenip fazla sorun çıkarmadan tamir ediyor,ancak ilk etap da Servisler su koyveriyor tabiki ve ücret istiyorlar!(doğrusu da budur ama bu işi bir şekilde üretici tarafı bunu hallediyor)
    Çünkü her defasında müşteri ile papaz olmak istemiyor,çünkü adam DAVA etse bu dandik PWB den oluyor deyip teknik rapor alsa bu sefer üretici ödeyecektir,herifler "işi biliyor" yaw bir şekilde hallediyorlar ama böyle bir teklif ile karşılaşırsanız çamura yatın....

++

• bir başka alternatif tüm ev için 10-15kVA gücünde monofaze servo regülatör eğer para varsa daha iyisi monofaze statik regülatör almak...
    sorunu kökten çözersiniz ve evdeki tüm elektrikle çalışan cihazlar için faydası olur... sadece birkaç alet için değil.....
  • İki dostda galiba ortak görüş olarak en uygun seçim ''TUNÇMATİK Newtech Pro 1KVA Online LCD Kesintisiz Güç Kaynağı'' diyorsunuz diye anladım...Tek sorun SES sorunu galiba bu üründe...
  • Arkadaş "OnLine-UPS" kesin tek çözümdür! Sn.Döso nun bahsettiği Daire için Trafo sistemi de doğru bir uygulamadır(bunları eskiden çok kullanırdık yaw İstanbu da bilen bilir)

Ancak evde bir kaç klima varsa ve diğer elektrikli aletler v.s bu durumda 10/15KVA yetmez,ayrıca büyüktür ve uygun yer ister v.s
    Eskiden biz 5KVA takardık fazlasıyla yeterdi

Bu arada Trafo işi TR de sakattır! 10KVA denen cihaz o KVA da zaten değildir(İstepan usta kulakların çınlasın,bu piyasa da çakal doldu yaw) bu dostumuz TRAFO cudur hem harbisinden
    dolayısıyla Trafo işide biraz yaş,kaldıki bizim panelciler pratik de bunlarla uğraşmaz yaw,dolayısıyla gidin alın bir tane 1KVA tunçmatık olay bitsin,bittiği yere kadar tabiki!

++
    Size bir gerçek başımızdan geçen hikaye;Yer Antalya Lara tarafı ve yıl 2010,bir gece oturduk,hava da acaip sıcaktı o gün(sanırım Haziran sonlarıydı)ilk defa o gün salondaki klimayı da açmıştık
    TV izliyorduk,sonra sokaktan bir sesler geldi çatçut gibi patlama sesleri(meğerse havai hatlardan birisi komuş ve diğer kablolara temas edince ortalık yangın yerine döndü)salondaki ampuller
    acaip ışımaya başladı,ben ülen ne oluyor demeye kalmadı,VR den den acaip sesler geldi!! anında kumandandan paneli kapattım sonra VR yi Off yaptım,sonra ölçme aletini çıkarıp voltajı
    ölçtüğüm de 265volt gördüm anında kutudan dairenin şalterini kapadım....

Bir kaç saat bu tantana sürdü,ben aradan 15.dak sonra yandaki siteye gittiğimde yine oradan ölçüm yaptığım da voltaj 250/255 idi... zaten çoğu insanın da çeşitli cihazları yanmıştı!!
    bizim de klimanın kartı yandı,garanti kapsamonda değiştirmiştim,o gün bende VR olmsaydı panel PWB si gitmişdi hatta MB de yanmıştı 265volt ile PWB dayanmazdı zaten max.235/240v
    ister üstüne çıktımı yanar aynen ancak PWB konusunda en iyisi kesinlikle Tosh panellerdir,neredeyse sıfır hata var Tosh PWB lerin de!

Bize ayrıca 2 defa da Yıldırım düştü onlarda yine hasar yaşadık tabiki!

Bu durumda hasarınızı TEK karşılıyor ama herifleri "DAVA" etmeniz gerekiyor 1/2 sene de o sürüyor ama masraflarınızı aynen alıyorsunuz

++

• Eyvallah sevgili Üstadım....mesaj alınmıştır ;).....Hikayede hikayeymiş....Sıkıysa şimdi alma bakalım VR :)....RODAJ sırasında günde 3 saat civarı '' normal ayarlar'' için İZİN VARMI ÜSTADIM ???....
    Bu arada tv bugün kuruldu...İLK İZLENİMLERİM ;
    ARTILARI ;
    Görüntüsüne kelam eden ÇARPILIR :)....İleri-amatör bir fotoğrafçı olarak ahkamım ,görüntü-renk,doğallık NİRVANA !( ki daha rodajda ve normal ayarlarında değil )....rodajdan sonrası için beklemek sabrı bayağı zorlayacak :)...
    Dizayn ( masa üstü kurulum ) ''benim zevkime'' göre tam olması gereken gibi vede minimal estetiğin doruğu...
    EKSİLERİ ;
    1- Kumandasında ''ani ses kapama butonu'' yok veya ben bulamadım....
    2- Kulaklık girişi yok ( veya ben bulamadım )...
    3- Kışın hafif serin havalarda 15-20 m2 odalarda ısıtıcıya gerek yok :)...
    4- Standart alçaklıktaki TV sehpalarında alçak kalıyor,enaz 50 cm yüksekliğinde sehpa veya ünite gerekiyor...(4-5 metre uzaklık için ).
    5-SES pek iyi değil dediler,şöyle diyeyim,bu kalite ve fiyata göre değil ..Tabii ses sistemiyle çoşar,gider ( tahminim,daha bağlamadım )....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamir -- 4 Temmuz 2014; 1:06:18 >

• bamir B kullanıcısına yanıt
    1... kumandanın sol üst yanında... aynı cep telefonlarında olur ya.... ses öyle mute ediliyor... türkçeninde edilir... özenle...

2 ve 5.... ses kötü demiştim taaa ilk başlarda.... ev sinema sistemi için para biriktirilir... onda kulaklık girişi de var.... bir taş ile iki kuş...

3... kışın ısıtır aynen... plazmalarda olay budur ama... daha ufak oda da panasonc 65vt50e var... orada cam açıyoruz...

4..... 50cm yükseklik ideal... ben tatsarım açısından ayaklıklı halini daha çok sevdim... harbi masif sehpa yaptırdım... üzerinde çok şık duruyor...
    ev sinema odasında panasonic 65vt50e var... onu duvara asmıştım.... ama sırıttı kablolar... sonra kablo kanalı aldım... bu seferde pratiklikten kaybettik...
    samsung ps64f8500 de ders oldu onu sehpa üzerinde kullanıyorum.... dekorasyon açısından "kesinlikle" daha hoş duruyor... kablolar gözükmüyor ve kesinlikle duvara asmaktan daha pratik... ve de istediğin yere taşıma özgürlüğü de cabası...
    asla duvara asmanızı ASLA ö-ner-mi-yo-rum.....

• albani kullanıcısına yanıt
    albani hocam....
    uzmanlığım olmadığı için kulaktan dolma bir bilgiye sahibim... şimdi konusu geçti de hatırladım... uzman birilerine sormak lazım...
    konu şu
    ya regülatör aleminin genel karakteristiği ya da belli bir regülatör ailesinin özelliği imiş.... (belki ups ciler, anlattı emin değilim)
    regülatörlerin en az ve en çok dayanabildiği voltajların (ya da çalışma voltajımı desek bilemiyorum) ötesine geçince regülatör bypass yaparmış.....
    benim bypass meselesi ile iş yerinde başımdan çok tatsız bir olay geçtiğinden ups lerimde ilk yaptığım şey bypass özelliğini devre dışı bırakmaktır... bu bypass yüzünden 4 server kızartma olmuştu.... limitler zorlandığında veya anormal birşey olduğunda bypass a atmak yerine ups kendisini kapatsın istiyorum... şebek voltajı sizinde başınızdan geçtiği gibi anormal arttığında regülatör limitleri aşıldığında eğer bypass e geçerse bağlı olan cihazlar kızartma olur... ya da MI???
    regülatörler ile ilgili bu bilgi bir yerlerden kulağıma gelmişti.... belki yeni serilerde bypass a geçmiyordur bilemiyorum....
    bu olaya ne dersiniz???? bu tarz regülatörler varmıdır veya hepsimi böyle??? dediğim gibi regülatör alemini ile derin ilişkimiz pek olmadı

• Kumandanın sol üst kısmında kırmızı vede üstünde TV yazan tuş var....Behsettiğiniz bu tuşsa,basınca TV'u kapatıyor...:(..ilginç sağ üst tuşda (üstünde STB yazan ) kapatıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamir -- 4 Temmuz 2014; 6:48:23 >
  • beğendim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

albani hocam....
    uzmanlığım olmadığı için kulaktan dolma bir bilgiye sahibim... şimdi konusu geçti de hatırladım... uzman birilerine sormak lazım...
    konu şu
    ya regülatör aleminin genel karakteristiği ya da belli bir regülatör ailesinin özelliği imiş.... (belki ups ciler, anlattı emin değilim)
    regülatörlerin en az ve en çok dayanabildiği voltajların (ya da çalışma voltajımı desek bilemiyorum) ötesine geçince regülatör bypass yaparmış.....
    benim bypass meselesi ile iş yerinde başımdan çok tatsız bir olay geçtiğinden ups lerimde ilk yaptığım şey bypass özelliğini devre dışı bırakmaktır... bu bypass yüzünden 4 server kızartma olmuştu.... limitler zorlandığında veya anormal birşey olduğunda bypass a atmak yerine ups kendisini kapatsın istiyorum... şebek voltajı sizinde başınızdan geçtiği gibi anormal arttığında regülatör limitleri aşıldığında eğer bypass e geçerse bağlı olan cihazlar kızartma olur... ya da MI???
    regülatörler ile ilgili bu bilgi bir yerlerden kulağıma gelmişti.... belki yeni serilerde bypass a geçmiyordur bilemiyorum....
    bu olaya ne dersiniz???? bu tarz regülatörler varmıdır veya hepsimi böyle??? dediğim gibi regülatör alemini ile derin ilişkimiz pek olmadı

Hocam bu işin Dokturu bir dostum var(İstepan Usta,babadan ezelden Trafo cudur bunlar) ama artık forumlar da pek yazmıyor hatta hiç yazmıyor

Hem kendi bilgilerimden hemde işin ustalarından öğrendiklerim

A-UPS lere güvenmeyin asla(Line-interactive den bahsediyorum)
    B-UPS ama On-Line her şart da ok

C-By-pass işini tam bilmiyorum ama bildiğim şu;TR de bu işler çok sakat yaw,bu cihazlar ise "normal" şartlar için üretiliyor öyle limitler zorlansın filan oldumu aynen kızartma olur yaw
    bizlerin piyasadan aldığı bu tip cihazlar ile tüm atraksiyonlar zaten olamaz teknik olarak,ancak özel sarım ve takatlı v.s cihazlar olursa ki bunlar var tabiki ve özel üretim yapılıyor
    o zaman takatlar ciddi zorlansa bile(kaldıki bu da bir yere kadar) yani sana 260/270 volt gelirse bu cihazlar aynen çuvallar yaw,veya ciddi manada böyle özel cihazlar üretilmesi gerekiyor

Benim başıma gelen dün sanırım yalnış voltaj yazmışım öünkü ilk ölçtüğümde 270 rakamını görmüştüm 10/15dak.sonra 250 lere gibi inmişti bendeki bahsettiğim Tunçmatik 1KVA lık
    cihazdan da zaten abuk subuk sesler gelmişti belliki 30saniye veya 1dk.filan geçseydi aynen o da yanacaktı,daha da ilerisi devreden çıktığı için panelimi de yakacaktı!
    zaten ben ilk buna müdahale ederek kapatmıştım,onu ve paneli kurtardım ama klima yı kaçırdım

Bahsettiğin tür VR ler mutlaka vardır,zira biz de elektrikler böyle olduğu için bunun uzmanları da çok fazla alternatif geliştirirler ve şunu da açıklıyayım,Trafo işin de biz Türkler
    iyiden öte çok ama çok iyiyiz(mecburiyet insanları nelere kadir kılıyor yaw,valla alim gibi adamlar var bu işte hem de çooook eski yıllardan beri,Ermeni ler ise bu işin asıl Doktorlarıdır!)
    Karaköy Yanıkkapı bu işin ana mekanıdır!

++
    Bakınız arkadaşlar voltyaj işi özellikle PDP ler ciddi anlam da çok önemlidir,örneğin PDP ana vatanı USA dır(Canada dahil) orada biraz işi bilen adam PDP aldımı anın da VR de alıyor NEDEN acaba??
    heriflerin voltajları da adam gibi ama yine de alıyorlar!

Hadi iyi seyirler

CAN++

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

1... kumandanın sol üst yanında... aynı cep telefonlarında olur ya.... ses öyle mute ediliyor... türkçeninde edilir... özenle...

2 ve 5.... ses kötü demiştim taaa ilk başlarda.... ev sinema sistemi için para biriktirilir... onda kulaklık girişi de var.... bir taş ile iki kuş...

3... kışın ısıtır aynen... plazmalarda olay budur ama... daha ufak oda da panasonc 65vt50e var... orada cam açıyoruz...

4..... 50cm yükseklik ideal... ben tatsarım açısından ayaklıklı halini daha çok sevdim... harbi masif sehpa yaptırdım... üzerinde çok şık duruyor...
    ev sinema odasında panasonic 65vt50e var... onu duvara asmıştım.... ama sırıttı kablolar... sonra kablo kanalı aldım... bu seferde pratiklikten kaybettik...
    samsung ps64f8500 de ders oldu onu sehpa üzerinde kullanıyorum.... dekorasyon açısından "kesinlikle" daha hoş duruyor... kablolar gözükmüyor ve kesinlikle duvara asmaktan daha pratik... ve de istediğin yere taşıma özgürlüğü de cabası...
    asla duvara asmanızı ASLA ö-ner-mi-yo-rum.....

Duvara asmak zevk meselesidir ama ben hiç sevmem bana işyeri/lobi/sunum v.s odası gibi geliyor o zaman mekan

1-Duvara asarsanız fiziki alan sebebiyle ısınma PDP ler de çok daha fazla olur! hele de duvara çok yakınsa veya etrafı yeterince açık olmayıp
    kapalı gibiyse aşırı ısınan panel,çok daha fazla ısı üretecektir!

FAN lar fazla iş görmez!

2-Yükseklik ayarı ise;pratik olarak siz koltuğa oturunca kafanız tam karşıya baktığı zaman göz hizanız panelin tam orta çizgisi veya bir iki parmak üzerine gelmelidir!

Bizde tam tersine genel de resim tablosu asar gibi yukarılara panel monte ediliyor

karşısında oturduğunuz zaman çeneniz asla hafif de olsa yukarıya bakmayacaktır! bilakis çene çok hafif aşağıya gelecektir!

+

• quote:

Kumandanın sol üst kısmında kırmızı vede üstünde TV yazan tuş var....Behsettiğiniz bu tuşsa,basınca TV'u kapatıyor...:(..ilginç sağ üst tuşda (üstünde STB yazan ) kapatıyor :)

" 1... kumandanın sol üst yanında... aynı cep telefonlarında olur ya.... ses öyle mute ediliyor... " demiştim......
     2013 Samsung F8500 Plazma serisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 4 Temmuz 2014; 16:33:54 >

• :) yaşlanmışız......orayı nasıl görmez bu gözler yahu....çok teşekkür sevgili dostum...
  • Merhaba,

"Resim boyutu" ayarını "EKRANA SIĞDIR" olarak seçerseniz "Ekran Yanması Koruması" seçeneği içindeki "Piksel kayması" ayarı mecburen "KAPALI" oluyor. Yani, bu özelliği pasifleştirmiş oluyorsunuz.
    Ancak, resmin boyutunu ekrana sığdır seçeneğinden farklı bir şey seçerseniz, piksel kayması özelliğini kullanabiliyorsunuz. Bu özellik ekran yanması koruması için çok önemli.
    "Resim boyutu" ayarını "16:9" olarak seçmek çok daha doğru olacaktır. Bu şekilde, "Piksel kayması" ayarı "AÇIK" yapılabiliyor.
    Piksel kayması ayarının alt seçenekleri her model TV için farklı ve fabrika ayarlarında kullanılması öneriliyor. Alt seçeneklerde; yatayda 4 piksel ve dikeyde 4 piksel olmak üzere 4 dakikada bir görüntünün kaydırılmasını belirtiyorsunuz.

Ayrıca, kişisel göz zevkim açısından "Parlaklık" ayarını "40" yaptım.
    Dünya futbol şampiyonasında yedek kulübesi gibi gölgeli yerlerde sanki ortam sisli gibi çıkıyordu. Bu nedenle, parlaklığı biraz azalttım ki o sis efekti azalsın diye. Belki çekimden belki de yayından kaynaklanıyor. Bilmiyorum. Sizlerde bu durum nasıl?

Keyifli seyirler dilerim.

quote:

Orijinalden alıntı: Samsung PS-64F8500

MENU

GÖRÜNTÜ
    Resim modu = STANDART
    Hücre ışığı = 18
    Kontrast = 80
    Parlaklık = 40
    Netlik = 50
    Renk = 50
    Ton (YK) = Y50/K50 (ortada)
    Resim boyutu
    Resim boyutu = 16:9
    Konum = (SIFIRLA-Bir sefere mahsus)
    3D
    3D Modu = OFF
    Gelişmiş Ayarlar
    Dinamik kontrast = KAPALI
    Siyah tonu = KOYU
    Ten tonu = 0
    Salt RGB modu = KAPALI
    Renk alanı = DOĞAL
    Beyaz dengesi = (hepsi 25)
    Gamma = 0
    Uzman şablonu = KAPALI
    Hareketli aydınlatma = KAPALI
    Resim Seçenekleri
    Renk tonu = STANDART
    Digital temiz görünüm = OTOMATİK
    MPEG parazit filitresi = OTOMATİK
    HDMI siyahlık düzeyi = NORMAL
    Film modu = KAPALI
    Motion judder canceller = KAPALI
    Siyah optimize edici = OTOMATİK

SİSTEM
    Eko Çözüm
    Enerji tasarrufu = KAPALI
    Eko sensör = KAPALI
    Sinyal yok askıda = 15 DK
    Oto kapatma = AÇIK
    Ekran Yanması Koruması
    Piksel kayması = AÇIK (Yatay = 4, Dikey = 4, Süre = 4 dk)
    Oto koruma süresi = 5 DK
    Kaydırma = (işlem yapmak gerekmiyor)
    Kenar gri = AÇIK
    Genel
    Oyun modu = KAPALI
    BD Wise = AÇIK
    Menü saydamlığı = YÜKSEK
    Ses geri bildirimi = KAPALI
    Panel kilidi = KAPALI
    Açılış logosu = AÇIK
    Titreşim önleme = 50 HZ

• Sn. Elmakent,rodaj sırasında günde 2-3 saat normal ayarlarda seyir rodajı bozarmı ?...Albeni üstada sordum,ama görmedi galiba :)...Şimdi maçı normale yakın ayarlarda,ama rodajı bozuyormuyum ENDİŞESİYLE seyrediyorum çünkü :
    2.nci SORUM ; Piksel kayması devamlı AÇIK pozisyondamı kalmalı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamir -- 4 Temmuz 2014; 23:52:16 >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.