Şimdi Ara

2013 Samsung F8500 Plazma serisi (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
13
Favori
56.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam verdiğiniz değerli bilgiler için öncelikle teşekkür ederim....
    forumun anlamını biliyorsanız eğer tartışarak doğruyu bulmak ve bilgilenmek olduğunu da biliyorsunuzdur....
    ilk seferde doğruların yazıldığı yer olsa olsa ansiklopedi olurdu herhalde... ama burası forum.... içinde doğru da olacak yanlış da....
    paylaşım ve tartışma olacakki doğruyu bulacağız...

son olarak üslüp acısından ve bu mubarek Ramazan ayında vefat etmiş birinin ardından yapmış olduğunuz bu olumsuz eleştiriler ne konu ile alakalı olmuş ne de yakışmış....
    forumlarda doğru da olur yanlış da olur demiştim... bilgilendirme doğru ama üslüp yanlış... siz de buna uymuşsunuz işte.....
    gereken düzeltmeleri yapıp yazınızı öfke ve hırsınızdan uzak sadece teknik düzeyde bilgi veren bir hale getirmeniz ricam olacak.... ikiniz arasındaki mesele artık ahirete intikal etmiştir, hesaplaşmanızı isterseniz orada sürdürürsünüz, forumlar bunun yeri olmasa gerek....
    saygılar.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 2 Temmuz 2014; 21:15:41 >

• İncehasap.com.a 5.699 liraya dün akşam sipariş verdiğim Samsung 64 F8500 TV bugün jet hızıyla geldi...Orijinal fabrika-tek bandlı vede tertemiz ambalajıyla...İncehesap.com şirketini bu kadar hızlı vede tertemiz ambalajlı teslimatı için tebrik ederim..Bu konuda nerdeyse garanti veren,tavsiye eden Sn.SoDöKoKO arkadaşıma ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM....Tabii verdiği samimi bilgiler,tanıtımlar içinde...Albani Üstatda daha evvel tavsiye etmişti..Onada teşekkürlerimi gönderiyorum...Tabii onunda plazmalar konusundaki engin bilgi ve tavsiyelerinden çok faydalandım...Diğer Ceyeto rumuzlu arkadaşada teşekkür ederim,iyiniyetle uyarı yapmaya çalıştı..İnşallah TV'nun kendiside sağlam ve sorunsuz çıkar...Naçizane ( gerçi DöSoDöKOkO arkadaşım harika yazdı ) izlenimlerimi paylaşırım....Herkese selam ve sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamir -- 2 Temmuz 2014; 22:36:04 >
  • bamir B kullanıcısına yanıt
    büyük bir keyif içinde ve kazasız belasız kullanmanızı dilerim....
    yazdıklarıma değer verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

büyük bir keyif içinde ve kazasız belasız kullanmanızı dilerim....
    yazdıklarıma değer verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim...

Usanmadan,küsmeden, samimiyetle doğruları yazdınız..Ben Tekrar çok teşekkür ederim...Forumda veya forumlarda böyle samimi,hesapsız paylaşımlar ender görülüyor..Selam ve Sevgilerimle...:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: crackeruser

Samsung 46f8500 marka led tv.imi bugün açtığımda bu sorunla karşılaştım. Servise vericem garantisi devam ediyor.Garanti kapsamina girer inşallah. Sadece bu ekrandaki çizgiler neyin göstergesi. Tv de ne arıza yapmış olabilir.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
     2013 Samsung F8500 Plazma serisi

Arkadaş geçmiş olsun,sana şu teknik bilgiyi vereyim;

Önce bir sorum vardır,onu cevaplarmısın ltf;

>>bu çizgi hatası şöylemi oluyor;paneli "soğuk" iken açıyorsun ve çizgiler beliriyor daha sonra da panel ısınnca çizgiler kayboluyor mu??? (örneğin çizgiler/veya tek bir pixel hattı da olabilir yani tek çizgi diyelim buna)

sorunun devamı olarak da şöyle soruyorum;çizgi bir gün birdne çıktı ve panel soğuk-sıcak farketmiyor her daim vardır??

++

TFT-LCD lerin ve genel de eskiden beri oran olarak en çok Samsung üretimi Modüller de(panel) görülen VSL hatasıdır(vertical-strip-line)

A-Temel sorunu Modül kaynaklıldır ve tamiri mümkün değildir(ya Modül değişimi ya da Panel değişimi gerekiyor)!

Not;Panel Garanti kapsamın da ise,çok büyük olasılıkla üreticiler Modül değişimi yerine,Paneli değiştirirler,zira bu onlara teknik olarak daha hesaplı gelir,ayrıca paneli dağıtıp toplamak özellikle
    Samy gibi dandik kaliteli HW malzmeli panellerde zor olduğundan direk paneli değiştirirler veya elde Modül varsa bunun değişimi yoluna da giderler ve baktılar toparlıyamıyorlar,onu elerler
    ve sana yeni panel gelir!

B-Bir diğer sorun(düşük oran da) T-Con(time-conditioner) arızası olup;T-Con Board değişimi ile tamir edilir panel,ancak T-Con değişimi çoğu kere de garantili bir düzeltme olamıyor,örneğin 1/2 ay
    sonra yine yapabiliyor ve o zaman da A.şıkkın da bahsettiğim işlemler yapılıyor!

++

VSL hatası T-Con ile alakalı olup biz buna teknik olarak "Defective-DATA-Block" diyoruz

Kısaca senin panel Servisin ellerinden öper aynen yolcu kardeşim Garantin de olduğu için kafanı takma,işlemleri başlat gelsin alsınlar panelini

Not;panelini bu haliyle de kullanabilirsin tabiki sadece orada data block olduğu için pixel hatları işlevsiz olacaktır!!

BU TÜR ARIZALAR GARANTİ KAPSAMI İÇİNDEDİR!!!!

ANCAK Garantin bitmiş olursa kaldır at o paneli(nedne diye sorma,ama sorarsan onu da sonra anlatırım)

Bana da durumu istersen ayrıca bildirirsin ok+

CAN++

• Beyler bir bilgi daha vereyim ayrıca;

PDP panel almışsanız,bunlara ait teknik-genel tüm bilgiler "Panasonicliler" ana başlığın da fazlasıyla mevcuttur,hatta aklınıza gelmeyen bir dünya şe yde orada bolca vardır,yaklaşık 7 senelik
    bir başlıkdır orası,"MARKA" önemli değil,ister Pio olsun ister,Samy veya LGE hepsi ayne bu meretlerin teknik olarak!

Ama o başlık aşırı fazla sayıda msg kapsıyor buncan senelerden sonra doğal olarak! biraz okuyun,üşenmeyin ltf

++
  • daha hangi led e karar veremezken şimdi en başa döndüm led mi plazma mı ne zor iş tv almak
  • quote:

Orijinalden alıntı: niger21

daha hangi led e karar veremezken şimdi en başa döndüm led mi plazma mı ne zor iş tv almak

soru şu: kaliteli görüntü istiyormusun? evet ise PLAZMA....
    görüntüde doğala en yakın kaliteli görüntü için plazmadan şaşma....
    ayrıca tv yayınlarının çoğu SD (standart definition-standart çözünürlük) olarak veriliyor... mesela haber ve müzik kanallarının neredeyse tamamı... SD görüntü plazmalarda kalitelidir ama LED veya LCD lerde çamur gibi... -HD ve full HD görüntüde de plazma led lerden çok daha kaliteli görüntüye sahiptir... kısaca görüntüde plazma her şekilde LED lerden daha iyi.... bu kesin...
    film izliyorsan illaki plazma.... açıkçası seyrettiğinden keyif almak istiyorsan plazma seçeceksin... inan işi bilen tüm insanlar sana bu yönde tavsiye verecektir...
    ve aldığın keyif dışında tabiiki 3-5 kurus daha fazla elektrik sarfiyatını kafana takmıyacaksan.... PLAZMA der tek geçerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 3 Temmuz 2014; 1:22:52 >

• incehesaptan (n11 deki mağazasında 5599 TL - 111 TL bonus = 5488 TL - bu fiyata görüntü kalitesi süper olan 64" tv alıyorsunuz!!!)
    ycg61 ile bamir aldı 3 tane kaldı.... kaçırmayın.... batan geminin malları bunlar...
    bari forum olarak biz bitirelim son kalanları... hepsi taze ve sıfır çıkıyormuş....
    omer23 elini korkak alıştırma al... ilk sen niyetlendin ama başkaları senden hızlı çıktı.... mal bitiyor sonra çok üzüleceksin ona göre
    fırsat bu fırsat... fayda/maliyet oranı yüksek bir ürün... ihtiyacı olan kaçırmasın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 3 Temmuz 2014; 1:54:10 >

• Macar üretimi bu cıhaz, internette güney kore gibi bişey gördüğümü hatırlıyorum ama MACAR çıktı;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycg61 -- 3 Temmuz 2014; 13:37:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ycg61
    Macar üretimi bu cıhaz, internette güney kore gibi bişey gördüğümü hatırlıyorum ama MACAR çıktı;)

önemli olan ürünün kalitesi.... kaliteli bir macar olsun da gerisi hikaye...
    ayrıca budapeşte çok güzel şehir ve macar halkı türkleri çok seviyor... gitmediyseniz görmenizi öneririm..
  • quote:

Macar üretimi bu cıhaz, internette güney kore gibi bişey gördüğümü hatırlıyorum ama MACAR çıktı;)

Tüm ana üreticilerin,panelleri üretim(daha doğrusu "montaj" yerleri) operasyon fabrikaları;

1-Avrupa için=Doğu Avrupa ülkeleri(Polonya/Estonya/Slovakya/Çek Cum./Macaristan/Romanya gibi ülkelerdir!)Avrupa daki satılan panellerin %95 i bu ülkelerden "MONTAJ" lanıyor!

Geçmiş de veya yakın geçmişte;İspanya(Sharp)/UK(Pio ve Tosh;Tosh hala bazı durumlar da UK deki fabrikasını kullanmaktadır!)

Not;dünya da en temiz işçilik/montaj UK de olmaktadır!

2-Panel işin de "üretim" pek denmez veya yoktur zaten(sadece local marketler için örneğin Kore ve Japan da bu yapılır)

Zaten dikkat ederseniz panelin arka kapağındaki sticker da ""Assembled in Poland""(veya bir başka ülke adı göreceksiniz!)

Made in KOREA veya JAPAN olmaz bu Kıta/Ülkeler de;%92 Assembled yazar ki zaten öyledir(ancak çakal Kore liler bazen "Made" veya benzer bir şeyler yazarlar tabiki)

>Sizlerin aldığı tüm paneller "assembled" formatın da hazırlanmaktadır

A-CKD production

B-SKD production

C-Finishing-format(assembled)

A&B Çin işidir(duruma göre Kore/Japan da olur çok az elemanları)
    C ise panelin satılacağı Kıta ya göre değişir

3-Assembling işi için %90 durum şöyledir

A-Amerika kıtası için>>Meksika

B-Avrupa Kıtası için>>yukarıda belirttiğim doğı avrupa ülkelerinin çoğu

C-Afrika/Asya/diğer bölgeler için de>>Malezya/Çin/Endonezya/Filipinler/Tayland gibi ülkelerdir

Not;bazı durumlar da panel komple Çin den toplanır ama Çin kelimesi belirtilmez

zaten 7 ana üreticin de neredeyse ana üretim/montaj v.s fabrikaları da Çin e taşınmıştır

4-Kore liler acaip çakaldır her konuda,örneğin malzeme kalitesi en kötü bunlardadır(LGE en kötüsü!)!!
    örneğin bir seri çıkar ve devam eder,sonra maliyeti düşürmek adına bir an da aynı seri de farklı(daha ucuz kalitesiz)elemanlar panelin içine giriverir
    bunu bizim zamanımızda da yapıyorlardı şimdi daha da çok yapıyorlar! Kaliteli malzeme ve Kalite Kontrol kısımlarına takılmayın Kore malı alırken

5-CKD üretimi %99 artık Çin oldu(Taiwan da var tabiki) ana Kore/Japan fabrşkaları böyle işlerle artık uğraşmıyorlar,hepsi Çin den insert ediliyor
    SKD de Japan da çok az olurken(bu da ağırlık olarak Çin den oluyor) Kore de hala fabrikalar çok büyük ve olduköa da yeterli kapasite olunca(devlet destekli
    teşvikleri vardır "işçilik maliyetleri" için!) SKD üretimi fazladır ama çoğunluk yine Çin de dir!

6-En kaliteli malzeme(HW olarak) sadece USA/Canada marketleri içindir(veya domestic market olarak da Kore ve Japan içindir ama Kore bu işi de artık bıraktı,
    Japan ise kendi üretimi kaliteli mal ister onu da çoğu kere Çin den getirirler ama "Japan" işi diye satıyorlar,herifler hala aşırı milliyetçi olduukları için,Çin/Taiwan
    Kore işi istemezler,hele hele Kore malını kapılarının önünden bile geçirmezler

VE artık "kalite" bitmiştir tüm ana üreticiler de!! en son 2009 da Pio ile kalite işi bitti,The End

Saygılar

• Refik Bey selam

sen F85 konusunu buradan takip edersin ama teknik tüm detayları,daha önce de yazdığı gibi Pany başlığından bulabilirsin!

-Rodaj için 3 ana ayarı>>Brightness/Contrast/Colour ve devamın da CellLight ayarlarını yarıdan bir iki tık aşağıya çekiyorsun(sıfır KM panel için bunu söylüyorum!)
    -o diğer bahsettiğim ayarların çoğu zaten OFF veya Auto olur
    -BIP sürecini hızlı/doğru aşmak için öncelikle panel günlük çok uzun süre açık kalmalıdır! normalde bunun için BD/DVD den oynatılan(veya duruma göre PC den)özel
    renk/effect kodlarına haiz programlar vardır ve örneğin bu program yaklaşık 8/9gün kadar sürmektedir panel 24 saat hiç kapanmadan veya 7/8 günde bitenleri de vardır

Ancak bu durum büyük çoğunluk insanlar için pratik de neredeyse hiç mümkün değildir! ancak en etkili BIP böyle oluyor yaklaşık 180/200KM yol yapıyor PDP
    ve devamın da yine günlük olarak min.12/16saat panel açık kalarak ilk 400/500KM yol yapılıyor ve sana bahsettiğim "Prof.ISF Calibration" da panel bu KM lere
    gelince uygulanmaktadır veya BIP yine devam eder ve 800/1000KM lere gelinince de ISF yapılır,ama benim sıfır KM alınan PDP ler de tavsiyem daima ilk 400/500KM de
    yapılmasıdır(ücreti yaklaşık 500/600 kağıt)

Ben geçmişte bazı kişilere bunu uygulattım veya opndan önce daha da iyi bir panel olan Samy 64D8xx kullanan bir kaç kişi de yaptırtmıştım! bu iş maalesef TR de bilinmiyor
    ilk biz uyguladık bu işlemleri,ama ben çok eski yıllardan beri özellikle TF den bunları çok yazdım,sen de biliyorsun bunları,ama tutmadı bizde bu iş,zira adam 10 kağıda
    panel alır sonra 150 kağıda şu HDMI kabloyu al deriz amma pahalı yaw der veya ver 500 kağıt ISF yapalım deriz çok para der

Benim kapanan forumda ve buradaki Pany başlığında bir dolu BIP programları vermiştim ama çoğu uçmuş! bu ara da ben de geçtiğimiz aylar da PC ye format atınca bütün
    bu programları yalnışlıkla silmiştim,geri de alamadım bir daha ve yeniden toparlamam v.s gerekiyor ama sıkıldım ben bu işlerin daha fazlasından,millet de hala "amatör"
    takılmayı sevdiği için ben de ilgilenmiyorum daha fazla
    Adam PDP alıyor,sonra öyle garip sorular soruyorki bana,bende şunu soruyorum sen bu PDP "ucuz diyemi" aldın diyorum ...evet abi.... diyor
    yani şimdi adama PDP yimi yeniden anlatacağız!

VR yi mutlaka al ve tak paneline,o bahsettiğin voltajlar çok kötü yaw
    Bana ulaşan bazı kişiler oluyor son zamanlar da,öyle elektrik tabloları anlatıyorlarki inanması çok güç ama gerçek tabiki! birileri de memleketi acaip uçuruyor yaw
    gelişmişiliğin bir kriteri de "kişi başı elektrik tüketimi ve bunun>> "kalitesi" tabiki!!

PWB için diğer arkadaşa yazmıştım,VR gerekiyor diye,zira penellerdkei PWB ler ya dandik ya çok dandik,vasat olsa amenna yani o kadar kalitesiz Çin işi
    bu tür arızalar veya hatalar v.s Garanti kapsamına girmez(panel garanti süreci içindeyse,heriflerin "insafına" kalırsınız ve bu uygulama tüm ülkeler de aynen böyledir!)

++
    CAN

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

önemli olan ürünün kalitesi.... kaliteli bir macar olsun da gerisi hikaye...
    ayrıca budapeşte çok güzel şehir ve macar halkı türkleri çok seviyor... gitmediyseniz görmenizi öneririm..

tamam, imkan olursa bu önerinize de uyacağım:)
  • Can bey,yine üşenmeden yardımcı oldunuz..Çookkkk çok teşekkür ederim..... VR için piyasada satılan hangi ürün veya ürünleri tavsiye edersiniz ?....
  • talep olmayınca VR piyasası için model/çeşit v.s de fazla yok!

Tunçmatik 1KVA olanı bolca bulunuyor,bunu al ve kullan,oldukça iyi sayılır ben 5 sene kullandım sonra bir arkadaş verdim ihtiyacım kalmayınca+
  • evlendiğimde bir samsung buzdolabı aldım. ve acayip memnun kaldım. çok sessiz ve çok performanslı bir üründü. eve ikinci bir buzdolabı gerekti, memnunda olduğum için yine bir samsung buzdolabı aldım. servis 2.yi kurarken ilk b.dolabımdan memnuniyetimi belirttim bana dedilerki' bu da iyidir ama ilki kadar bundan memnun kalmazsınız. O G. kore üretimİ bu doğu avrupa' .
    Gerçektende özellikle gece saatlerinde mutfağıma girdiğimde 2. buzdolabımdan duyduğum garip sesler bunu kanıtlıyor. Alım aşamasında bu tecrübem TV i almamda rol oynadı. G kore ise iyidir demiştim kendi kendime. ama bu da güzel, bu büyüklükte bi plazma için kesinlikle sessiz. (sesi azsa iyidir :),
    bir şey sorayım Dinamik mod için ne diyorsunuz . özellikle rodaj aşamasında tercih edilmesi sıkıntı yaratır mı? ilk tv m orta karar bir Panasonic plazma idi. yıllarca standart modda kullandım onu, rodaj gerektiğini de bilmiyordum normal kullandım cihazı hiç bir sorunda yaşamadım 7 yıllık kullanımımda. geçenlerde dinamik moda aldım TV yi, o canlı renkler hoşuma gitti. Yeni TV mi servis kurdu hemen dinamik moda aldı. renkler böyle daha canlı dedi.tabi ki rodajdan falan bahsetmedi. DoSöDoKöKo arkadaşın önerdiği ayarlarda standart modu tercih etmiş. Bu TV de dinamik modda renkler pek abartılı gelmedi bana ama özellikle kırmızılar sıkıntı yaratıyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycg61 -- 3 Temmuz 2014; 16:29:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bamir

Can bey,yine üşenmeden yardımcı oldunuz..Çookkkk çok teşekkür ederim..... VR için piyasada satılan hangi ürün veya ürünleri tavsiye edersiniz ?....

KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI olarak ben size kesinlikle APC marka bir kesintisiz güç kaynaği öneriyorum....

piyasada çok sayıda çin malı ama çin'in kalitesiz kesintisiz güç kaynakları var...
    ben tunçmatik online ups (bilgisayarlar için) ve apc back-ups (tv+ev sinema sistemleri+htpc+receivers+diğer için) kullanıyorum...
    aslında online ups line interactive olanlardan çok çok daha iyidir ama bu tunçmatik'de acaip sesli bir fan vardı... ben de fanı değiştirdim son derece uysal bir ups oldu... şimdi keyifle kullanıyorum... ANCAK yeni seri tunçmatiklerde fan değiştirilemiyor veya uyumlu fan bulunamıyor... bu nedenle tunçmatik olayı da sorunlu veya riskli.... hatta forumda bunun ile ilgili mesajlarımda vardır.... mesela ==>> http://forum.donanimhaber.com/m_44456642/tm.htm

alacağınız herhangi bir UPS de ciddi sıkıntılar yaşamanız olası
    mesela;
    - yüksek fan sesi veya kısa zamanda sesi artan ve dayanılmaz hala gelen fan sesi,, yada bozulan fan nedeni ile bip sesi sürekli öten ve bu nedenle kullanılamayan ve servise giden ups ler....
    - kalitesiz aküler nedeni ile kısa zamanda deşarj olan ve yük tutamayan ups ler.... (mutlaka orjinal!!!!yuasa akü olması lazım-ancak ne yazıkki piyasada çok yaygın olarak sahte yuasa aküler mevcut)
    - çok kısa zamanda bozulan elektrik kontrol devresi yüzünden sık sık resetlemeler.... kapanmalar... sebepsiz yere alarm sesleri....
    - özellikle line interactive modellerinde ani yükselen voltajı kaçırabilme!!!! olamaz denebilir ama o kadar kalitesiz ups ler varki ani voltaj yükselmesi nedeni ile zarar gören ups li bilgisayarlar var!!!
    - v.b. gibi kalitesizlik örneği bir sürü olay.....

açıkçası APC dışında piyasada güvenebileceğiniz kaliteli ve çok daha önemlisi dertsiz ups yok...

gelelim UPS kapasite hesabına.....

samsung PS64F8500 plazma televizyonumuz en fazla 665W yük çeker....
    hemen araya girip hocam o kadar çekmez normal koşullarda demeyin... biliyoruz o kadar çekmediğini... ama hesabı maksimuma göre yapacağız... zaten seçeceğimiz ups de maksimum şartlardaki kapasitesine göre seçilecek... televizyon sürekli maksimum yükte çalışmaz ama kesintisiz güç kaynağı da sürekli maksimum kapasitesinde kullanılmaz... demekki hesap maksimumdan yapılacak... itiraz istemem
    dolayısı ile televizyon için teknik dökümanlardaki maksimum yükü 665W olarak kayıt altına alıp öyle devam ediyoruz....
    bunu VA cinsine çeviriyoruz... kolay yolu 0.80 e bölmek.... yani 665W / 0.80 = 831.25 VA eder.
    kesintisiz güç kaynağına sadece televizyon takılmayacak ise takılacak diğer cihazlar için benzeri şekilde VA cinsinden güç hesabını yapıp hepsini topluyoruz...
    ve son olarak emniyet payı bırakmak adına toplamı 1.20 ile çarpıyoruz (yüzde 20 emniyet payı)
    sadece samsung ps64f8500 için bile bu hesaplama 831.25 VA x 1.20 = 997.5 VA eder....
    buna en yakın ve en düşük kesintisiz güç kaynağı tercihi 1000VA'lik olanlardır...
    APC nin 1100VA lik back-ups modelini kullanabilirsiniz..... ama sadece televizyon ve çok çok az güç çeken 1 veya 2 cihaz daha kullanacaksanız....

ürün ise aşağıda olandır.....

hepsiburada.com da APC BX1100CI-GR 1100VA Line Interactive UPS olarak adı geçer ve fiyatı 320 TL dir....

eğer bir 64" plazma dışında başka cihazlarda bağlı olacak ise ve onlarında güç ihtiyacı azımsanmayacak kadar ise (mesela bir HTPC veya linux işletim sistemli veya benzeri çok gelişkin receiver veya receiver lar olacak ise) o zaman daha üst kapasitede ama SESSİZ FANA sahip ve KALİTELİ ups için kayda değer miktarada para harcamaya hazır olun...

yine APC markasından ama maalesef çok nadiren bulunabilen veya hiç bulunamayan 1500VA veya 2200VA back-ups ürünlerine veya daha kolay bulunan ve üst seri olan smart-ups kategorisinde 2000VA lik veya daha üstü bir ups seçmenizi önereceğim.....

APC olmadı diyelim ve yüksek fan sesine rağmen tunçmatik newtech ONLINE ups almak niyetindesiniz.... o zaman ups i farklı bir odaya koyp kablo uzatarak çözüm bulabilirsiniz... bunu yapan arkadaşlarım da var... o zaman tunçmatik in newtech pro 2000va ONLINE ups ini düşünebilirsiniz... kaliteli alettir ama fanı seslidir... (son serilerde bu problemi çözebildiler mi takip etmedim) hepsburada.com dan başladın oradan devam edelim... Tunçmatik Newtech Pro 2000VA Online UPS fiyatı 1155 TL...

fiyatı görüp aman hocam ne yaptın derseniz.... bir tek newtech 2000VA yerine iki tane APC 1100VA back-ups almakta bir çözümdür (-ki ben öyle yaptım)

illaki ucuzcu arkadaşlar olacak.... daha ucuz UPS alternatifleri yüksek riskli ürünler... ben bu tarz ürün önermem.... 6000TL lık tv ve ek cihazlar ile fiyatı 10000TL ye gelen cihazlar için elinizi cebinize atacaksınız bu işin mantığı ve doğrusu bu.... cihazlar bozulsa kafadan 1000-2000TL vermek yerine baştan onlara sigorta niyetine kaliteli ups ile güvence altına alın... UCUZ ETİN YAHNİSİ YAVAN OLUR...... unutmayın!!!!!

ANCAK!!!! kesintisiz güç kaynağı dışında ucuz bir alternatif ise VOLTAJ REGÜLATÖRÜ.... kesintisiz güç kaynağı kadar etkili olamasa da yeterlidir...
    hem ucuz hem iş gören bir alternatifdir... kısa devre ve aşırı yük için garanti.... voltaj dalgalanmalarında kesintisiz güç kaynağı kadar etkili değil... bunu hatırlatayım... PLAZMA TV İÇİN ÖNERİLMEZ!!!!
    bunun için önerebileceğim ve daha doğrusu iş yerinde de kullandığımız ve çevremden kullananlardan da bildiğim FSP marka SCUDO 1200VA var...
    fiyatı 100-150TL arasında....
    vatan bilgisayarda 122TL imiş...
    http://www.vatanbilgisayar.com/scudo-1200va-regulator.html
    FSP markasını ucuz ve sorunsuz ve uzun seneler kullandığımız bilgisayar güç kaynaklarından (PSU) hatırlarız.... iyi markadır.... fayda/maliyet oranı yüksektir....
    http://www.fsp-group.com.tw/index.php?do=proinfo&id=61

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bu kadar lafın sonunda kafası karışanlara NET önerim = APC BACK-UPS 1100VA... (ihtiyacınız kadar adet kullanabilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 22 Temmuz 2014; 3:18:22 >

• Sn. SoDöKöKoKO ayrıntılı vede zahmetli yorumunuz için çookk çok teşekkürler..sağolun....Bende bağlanacak aletler ; plasma+ iki adet recevıer (digi+d-smart ) + lg ses sistemi+ iki adet laptop .......Muhitimizde pek fazla voltaj sorunu yok...son 100 küsurluk alet yüzde kaç tehlikeyi önler ??...
    Ben VR veya regulatör alacağım ama,birde şu alet var rastladığım ( daha ucuz çözüm arayanlar için ) ,
    http://www.hepsiburada.com/liste/philips-spn3040c-4lu-900jules-2m-beyaz-akim-korumali-priz/productDetails.aspx?productId=bs42315&categoryId=100565#Yorumlar
    Vede çok ilginç,100.000 euroya kadarda ,eğer koruma yapamazsa,zararınızı karşılıyormuş PHILPS...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamir -- 3 Temmuz 2014; 20:00:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bamir

Sn. SoDöKöKoKO ayrıntılı vede zahmetli yorumunuz için çookk çok teşekkürler..sağolun....Bende bağlanacak aletler ; plasma+ iki adet recevıer (digi+d-smart ) + lg ses sistemi+ iki adet laptop .......Muhitimizde pek fazla voltaj sorunu yok...son 100 küsurluk alet yüzde kaç tehlikeyi önler ??...
    Ben VR veya regulatör alacağım ama,birde şu alet var rastladığım ( daha ucuz çözüm arayanlar için ) ,
    http://www.hepsiburada.com/liste/philips-spn3040c-4lu-900jules-2m-beyaz-akim-korumali-priz/productDetails.aspx?productId=bs42315&categoryId=100565#Yorumlar
    Vede çok ilginç,100.000 euroya kadarda ,eğer koruma yapamazsa,zararınızı karşılıyormuş PHILPS...!

voltaj regülatörü yine kesintisiz güç kaynağı ile benzer tehlikeleri önler.... ancak daha önce dediğim gibi voltaj dalgalanmalarına karşı daha az etkilidir. (daha fazla etkili olabilecek daha farklı ama daha pahallı voltaj regülatörü mevcut) PLAZMA TV İÇİN ÖNERİLMEZ !!!
    voltaj değişimlerini elektronik olarak izler ve saniyenin onda biri kadar bir sürede voltaj artma veya yükseltmelerini (akü modunda) %8 YÜZDE SEKİZ oranında düzeltir...
    yani voltaj 160V veya 280V olduğunda düzeltme ile verebileceği 173V ve 258V olacaktır... daha fazla bir düzeltme yapamaz....

önerdiğim UPS de daha yüksek kapasiteli akü grubu olduğundan tolerans voltajları dışına (ayarlanabilir, mesela 200-240) çıkıldığında voltaj ne kadar yüksek veya ne kadar alçak olursa olsun akü ile cihazları besleyerek düzgün sinüs dalgalı 220V çıkış sağlar... elbette akü kapasite yetene kadar, aküler kritik noktaya gelene kadar voltaj düzelirse mesele yok, tekrar şebekeden beslemeye devam eder ve aküler bu arada doldurulur..
    online ups de sürekli akü den besleme yapıldığından sürekli olarak temiz sinüs dalgası halinde 220V alırsınız... şebeke voltajı ne olursa olsun sizin cihazlara gelen voltaj hep 220V dur... bu yüzden en iyi alternatif online UPS dir...

bulunduğunuz bölgede voltaj dalgalanmaları açısından bir sorun yok ise regülatörü düşünebilirsiniz... ama bulunduğunuz bölge de voltaj dalgalanmaları orta derecede ise line interactive ups almalısınız.... çok sık ve çok düşük veya çok yüksek voltaj dalgalanmaları var ise kesinlikle online ups öneririm.....

yani en ucuz çözüm şebeke elektrik dalgalanmaları en az olan bölgelere önerilebilir.... bir yerde türkiyede en temiz elektrik şebeke altyapısına sahip bölgeler bunu kullanmalı....

--------------------------------

ancak ne alırsanız alın unutmayın kapasite tayini yaparken (daha önce anlattağım şekilde) bağlayacağınız tüm aletlerin çekebileceği maksimum güçleri toplayıp emniyet payı ilave edip ona göre ürün seçmelisiniz....
    kapasitenin altında ve hatta çok yakın değerde bir regulatör veya UPS zarar görü arızalanır ve hatta çatlar patlar

tahminen sizin 1500VA üzeri bir cihaza ihtiyacınız olacak.... yani önerdiklerimden ikişer adet kullanmak zorunda kalacaksınız..... yada bazı aletleri bu sisteme dahil etmeyeceksiniz... mesela notebooklar için böyle bir güvenlik gerekli değildir, yada diğer cihazlar kadar büyük risk yoktur, en fazla adaptör yakarsınız ......

---------------------------------

hocam grup prizi şeklindeki çözümler voltaj dalgalanmalarına karşı hiç etkili değildir.... aman diyeyim..... böyle birşey yapmayın....
    garanti şartlarını iyi okuyun.... herşey garanti altında değildir.... madalyonun öbür yüzü var.....
    hocam madem bu işler bu kadar ucuza haledilebiliyor... o zaman neden farklı fiyatlarda farklı çözümler var????? nedir bu çözümlerin birbirinden farkları???? kafayı buna yorun bence.....
    ucuzcu davranacaksanız hiç birşey almayın... en azından kendinizi kandırmamış olursunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 22 Temmuz 2014; 3:19:51 >

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.