Şimdi Ara

2013 SAMSUNG F9000 4K & F8500 & F8000 & F7000 3D LED TV MODELLERİ (386. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.757
Cevap
72
Favori
573.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.akdora

Bir model öneririmisin. ?
    Hocam bunlarım neredeyse tamamı Çin malı.

Size model değil ama minimum 2 GB RAM'e sahip bir model olması gerektiğini söyleyebilirim. Yanında kablosuz mouseli klavye mutlaka olsun.

Bundan 5-6 ay önce bir arkadaşıma 2. el bir aleti Letgo'dan 200 liraya aldık.

Piyasada 250 - 300 lira arası işinizi görecek bir Android Box bulabilirsiniz. Malum internet sitelerinden araştırın en çok satan, iyi yorum alan aletlere yönelin. Pahalı ürüne gerek yok 250-300 lira arasında iyi aletler var.

Ben Aliexpress'ten almıştım ama artık o kapı kapandı gibi yoksa $ 30 dolara orta halli bir box alınabiliyordu.
  • 55f8500 güncelle yaptım ben de değişiklik göremedim.
    Bu saatten sonra ekleme değil uygulama bile silerler.
    O yüzden tereddüt etmiştim
    Cevaplar için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: celebic

Hocam bunlarım neredeyse tamamı Çin malı.

Size model değil ama minimum 2 GB RAM'e sahip bir model olması gerektiğini söyleyebilirim. Yanında kablosuz mouseli klavye mutlaka olsun.

Bundan 5-6 ay önce bir arkadaşıma 2. el bir aleti Letgo'dan 200 liraya aldık.

Piyasada 250 - 300 lira arası işinizi görecek bir Android Box bulabilirsiniz. Malum internet sitelerinden araştırın en çok satan, iyi yorum alan aletlere yönelin. Pahalı ürüne gerek yok 250-300 lira arasında iyi aletler var.

Ben Aliexpress'ten almıştım ama artık o kapı kapandı gibi yoksa $ 30 dolara orta halli bir box alınabiliyordu.

Alıntıları Göster
    Merhabalar, 2013 de aldığımız tvlere en son sanırım 2015 de güncelleme oldu o gün bugündür smart özelliklerin hepsi rezil. İnternete girilir bi film bile seyredemeden ya atar, ya kopar. v.s. hiç güncelleme yapmasaydık eminim çok iyi olacaktı.
    Konuya geleyim bu android box aldığımızda tv nin kumandası ile yönetiliyor mu? yoksa 2 tane kumandayamı geçeceğiz.
    İlaveten android box wifi ile mi bağlanıyor. kablo mu çekmeliyiz?
    Çatıdan gelen kablolar box a girip oradan çıkıp tv ye mi giriyor? bunu şunun için sordum 2 tane anten giriş olduğu için 1 tanesi pasif mi kalıyor diye merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: taydin66

Merhabalar, 2013 de aldığımız tvlere en son sanırım 2015 de güncelleme oldu o gün bugündür smart özelliklerin hepsi rezil. İnternete girilir bi film bile seyredemeden ya atar, ya kopar. v.s. hiç güncelleme yapmasaydık eminim çok iyi olacaktı.
    Konuya geleyim bu android box aldığımızda tv nin kumandası ile yönetiliyor mu? yoksa 2 tane kumandayamı geçeceğiz.
    İlaveten android box wifi ile mi bağlanıyor. kablo mu çekmeliyiz?
    Çatıdan gelen kablolar box a girip oradan çıkıp tv ye mi giriyor? bunu şunun için sordum 2 tane anten giriş olduğu için 1 tanesi pasif mi kalıyor diye merak ettim.

Alıntıları Göster
    Hocam güzel sorular sormuşsunuz.

Dediğiniz gibi güncellemelerden sonra veya zamanla bizim televizyonların akıllı özellikleri gitti. Bende bu sebeple Android Box'a yönelmek durumunda kaldım.

Gelelim sorularınıza;

Android Box'ın ayrı bir kumandası ve buna bağlı bir kablosuz klavye+mouse olacak. Android Box'ı televizyona taktığınız bir setup box gibi düşünün. Bu aleti HDMI kablo ile televizyona bağlıyorsunuz. Android Box'ı kullanacağınız zaman TV source'dan ilgili HDMI portu seçerek alete bağlanmak gerekir. Android Box ana ekrana gelince bütün uygulamalara (tarayıcı, Youtube, Netflix, Facebook, Instagram, Twitter veya Google Play Store'dan indirdiğiniz tüm uygulamalara) ulaşıp kullanabilirsiniz. Bu boxı mini bir bilgisayar gibi kullanabilirsiniz.

Güç kaynağı için prize ve İnternet bağlantısına ihtiyacınız olacak. Çatıdan gelen yayınlara ihtiyacınız yok. Çatıdan gelen uydu kabloları sizin yayın izlemeniz için gerekir.

Wifi bağlantısını eğer modem yakundaysa ethernet kablo ile ya da uzaksa kablosuz olarak bağlayacaksınız. Wifi ile bağlanacaksanız şayet o zaman alacağınız Android Box'ın wifi özelliği olması lazım. Yoksa ethernet kablo ile Android Box'ı modeme bağlayın.
    Sonra tüm internet ve uygulamalar emrinizde. Televizyonunuzu bilgisayar gibi kullanabilirsiniz.

Eğer IPTV hizmeti alırsanız tüm paralı platformları maçlar, filmler dahil izlersiniz. Bu konuda soracaklarınız olursa özelden sorabilirsiniz. Bu alete anten bağlantısı gerekmiyor.

Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz. Bunu kullanmaya başlarsanız normal TV yayını izlemezsiniz.

• celebic kullanıcısına yanıt
    Sn. Celebic
    Çok uzun bir zaman sonra sesinizi duymak güzel oldu.
    Kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Aklıma takılan bir şey olursa mutlaka yazarım.
    Selamlar.
  • arkadaşlar yeni versiyonu yukleyenler fotograf atabilir mi biz eski versiyonda kaldık
  • Samsung ta Güncelleme PİŞMANLIKTIR... Bilerek bozuyorlar burası çok net...
  • Son iki aydır İphone 11 kullanıyorum, daha evvel ise 6 sene (çıktığı ilk günden bu yana) Samsung nOTE 4 kullandım, satmadım, onu da hala ıphone nin yapamadığı şeyleri (ucuza oyun, foto ve tv leri tv ye yansıtma, açılmayan formatları açma vb.) yapmakta kullanıyorum, düşünün yıl olmuş 2019..Demem o ki son iki aydır ıphone kullandığımdan apple forumlarını da takip etmekteyim ve sizin bahsettiğiniz güncelleme vererek bilinçli eskitme yapma olayını, apple dahil yapmayan yok, muş,bunu öğrendim.. Bu nedenle bu işi sadece samsung yaparmış gibi bir düşünce tarzı çok doğru değil kanımca..
  • Sayın Celebic,
    Herkes gibi, sizi burada gördüğüme çok sevindim..Çünkü bizi bizden iyi kim anlıyabilir..
    Bende Samsung F 8500 bir tv var, çıktığı ilk zamanlarda aldım buradaki pek çok arkadaş gibi ve halen severek kullanmaktayım..Kafamda bir proje var ancak bizim tv lerin YAPABİLİRLİKLERİNİ de göz önüne alarak bir karar vermem gerekiyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :
    Yukarıda bir arkadaşa da laf yetiştirirken ifade ettiğim gibi bir iphone aldım bir süre önce, eşim de zaten evvel ezel iphone kullanır dolayısıyla evde 2 iphone olunca bir adet apple tv almayı düşünüyorum. Esasen amacım, çektiğimiz foto ve videoları tv ye kolayca yansıtmak, ikincil amacım ise hazır apple tv almışken internet üzerinden film seyretmek.
    Malumunuz, apple tv 4k cihazları, hem dolby vision hem de dolby atmos ses formatlarını destekliyor.
    Şimdi buraya kadar olanları özetlersek;

1- Elimizde bir adet f8500 samsung tv var .(4 K desteği yok, çok da önemsemiyorum şu aşamada)(dolby atmos ve dolby vision destekleri yok, esasen gerçek bir 5.1 surround ses desteği de yok diye biliyorum, yanlışım yoktur umarım.)
    2-Apple TV 4K ( Dolby atmos ve vision ses ve 4K görüntü desteği)

Bu ikiliye dolby atmos ve vision ses desteği sunan bir sound bar da satın alarak projemi tamamlamak istiyorum.

Bağlantı şekli olarak şöyle planlıyorum :

-Apple tv yi, televizyona HDMI ile bağlayarak sesi (dolby atmos) ve görüntüyü (4k) Samsung TV ye vermek..
    -TV yi, ARC üzerinden Sound bara bağlamak ve apple dan gelen sesi,kendi çözemiyor olsa da ARC vasıtasıyla surrounda aktarmak..

SİZCE BU PLAN YÜRÜR MÜ, ALDIĞIMDAN BU YANA TV NİN ARC özellikli HDMI bağlantısını hiç amacı doğrultusunda kullanmadığımdan ne sonuç verecek, düşündüğüm şekilde çalışacak mı açıkçası bunu bilmiyorum, bir sürü masrafı da PLANIN YÜRÜYÜP YÜRÜMEYECEĞİNDEN EMİN olamadığım için yapmaktan çekiniyorum. Bilgilerinizden istifade etmek isterim..
    Selamlar..

Not : Siz bu ARC özelliğini bu güne dek test ettiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Archi33tect

Son iki aydır İphone 11 kullanıyorum, daha evvel ise 6 sene (çıktığı ilk günden bu yana) Samsung nOTE 4 kullandım, satmadım, onu da hala ıphone nin yapamadığı şeyleri (ucuza oyun, foto ve tv leri tv ye yansıtma, açılmayan formatları açma vb.) yapmakta kullanıyorum, düşünün yıl olmuş 2019..Demem o ki son iki aydır ıphone kullandığımdan apple forumlarını da takip etmekteyim ve sizin bahsettiğiniz güncelleme vererek bilinçli eskitme yapma olayını, apple dahil yapmayan yok, muş,bunu öğrendim.. Bu nedenle bu işi sadece samsung yaparmış gibi bir düşünce tarzı çok doğru değil kanımca..
    hocam yani bu son güncellemeyi yapmayalım mı? ben henüz yapmadım da.
  • Archi33tect kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz konu hakkında açıkçası fazla bilgim ama anlattımınız mantıklı geliyor.

IPhone 3GS ve 4S'ten sonra ios eko sisteminden koptum ve Android'e döndüm. Selamlar.

Yanıt için teşekkürler, peki şu ARC OLAYINI HİÇ TEST ETTİNİZ Mİ?

Not : Bu arada benim eski nickim alahan1963, şimdi hatırlarsınız , belki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Archi33tect

Yanıt için teşekkürler, peki şu ARC OLAYINI HİÇ TEST ETTİNİZ Mİ?

Not : Bu arada benim eski nickim alahan1963, şimdi hatırlarsınız , belki..
    Bakın şimdi oldu. @alahan1963 deyince oldu

Hocam bendeki home sinema dedikleri sistemi en başta servis gelip kurmuş. O günden beri sökmek gerekmediği için bilmiyorum.
    Ancak Samsung'un sitesinde aşağıdaki gibi bir resim ve yazı var. İşinize yarar mı bilmiyorum ama gerekirse servise danışabilirsiniz. Zamanında hatırlıyorum Samsung çağrı merkezini aradığımda sorunumu telefondan yardım ederek çözmüşlerdi.

2013 SAMSUNG F9000 4K & F8500 & F8000 & F7000 3D LED TV MODELLERİ

1) Soundbar ve TV açık durumdayken, HDMI kablosunu (birlikte verilmez) şekilde gösterildiği gibi bağlayın.

2) Soundbar ana ünitesinin görüntü penceresinde “TV ARC” görüntülenir ve Soundbar TV sesini çalar.

· TV sesi işitilemiyorsa, uzaktan kumandada veya Soundbar’ın sağ tarafında Kaynak düğmesine basarak “D.IN” moduna geçin. Ekranda sırayla “D.IN” ve “TV ARC” görüntülenir ve TV sesi çalınır.

· Soundbar ana ünitesinin görüntü penceresinde “TV ARC” görüntülenmez ise kablonun doğru bağlantı noktasına bağlanıp bağlanmadığını teyid edin.

· Soundbar’daki ses düzeyini değiştirmek için TV’nin uzaktan kumandasında bulunan ses düğmelerini kullanın.

https://www.samsung.com/tr/support/tv-audio-video/how-to-connect-the-soundbar-and-tv-with-an-hdmi-cable/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 24 Aralık 2019; 16:22:5 >

Bilgiler için de, hatırladığın için de teşekkürler..

aSLINDA 4K yeni bir tv alasım var ama hem bu tv de hiçbir problem yok hem de daha önemlisi belki önümüzdeki yaz, şehir değiştireceğiz, bu nedenle öteliyorum sürekli..
    Dostlar hep hatırlanır.

Hocam 4K TV ben de düşünmüyorum. 60" pırıl pırıl televizyonu ıskartaya ayırmam çünkü süper görüntü veriyor çok memnunum. Eve gelen misafirlerin bakışından anlıyorum. Smart özellikleri çağı yakalamasa da genel olarak memnunum. Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 24 Aralık 2019; 21:13:59 >
  • yardımcı olabilecek var mıdır? ses menüsünde bazı yerler pasiflenmiş. dış hoparlör kısmına geçemiyorum.ses özelliklerine girmek istiyorum kullanılamıyor diyor. fabrika ayarlarına geri döndüm ama sonuç değişmedi. yardımcı olabilir misiniz nasıl düzeltirim.
  • toramaneczanesi T kullanıcısına yanıt
    Harici hoparlör bağlantınızda bir sorun olmasın ? Genellikle birşey aktif olmadığında (kablo temassızlığı,kablo bozukluğu vb.) pasif görünür çünkü..
    televizyon kulaklıkta takılı kalmış görünüyor. Nasıl çözeriz bu sorunu. Kulaklık soktum çıkardım Temizledim ancak düzelmedi.

• w10 lu laptopu kablosuz yansıtan varmı bağlandı yazıyor hemen kapanıyor
  • 
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.