Şimdi Ara

2013 Sıfır Focus mu Civic mi? İkisi de 125ps/1.6/benz/otomatik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: jousi

Merhaba arkadaşlar.
    2013 Sıfır Km Ford Focus 5K HB Style Paket 125PS 1.6 benzinli/otomatik. 53.000 Tl'ye alabiliyorum. (Pazarlık yaptım)
    2013 Sıfır Km Honda Civic Sedan Dream Paket 125PS 1.6L benzinli/otomatik. 57.410(İnternetten baktım)

Focus Style paket neredeyse full. Arka park sensörünü hediye takacaklar.
    Civic Sedan'da Dream en alt paket sanırım.

53.000 peşinim var. Arabayı bayan kullanacak çoğunlukla.
    Bunlara alternatifiniz ne olabilir? Polo, Rapid, Juke, Toledo, Astra?

Selam Hocam,
    2013 model bile olsa fiyatlar çok yükseldi. Eğer vaktiniz varsa özellikle sıfır araç satan yetkili bayilerin ellerinde güzel 2. eller olur bu dönemde. 2013 az km li bir 2. el de bulabilirsiniz vaktiniz varsa, bayiden de garantisini de alırsınız. Diğer taraftan 53 bin lira para verip kapak jantlı Civic Dream şahsen almazdım. Focus Style 1.6I 125PS PowerShift biraz daha mantıklı duruyor. Alternatif olarak Yeni Astra HB 1.4 140 HP Active Select Enjoy Active liste fiyatı 56 bin duruyor sanırım 53 bine kadar rahat çekersiniz. Focus Style dan da daha dolu bir araç, ancak Active Select şanzuman nasıldır biraz araştırın internette. Bunun dışında listenizde yok gerçi ama benim hoşuma gittiği için Captur a da bakmanızı tavsiye ederim. Captur Touch 1.2 Turbo EDC 120 bg 56 bin liste fiyatı diyor ama 52 bine kadar bile rahat inerler gibime geliyor. Aklınızdaki araçların tamamından daha az yakıcaktır, 1.2 turbo motor ve düşük vergi , yüksek sürüş pozisyonu ve arka koltukların kızaklı olması sayesinde daha biraz esnek bir yapısı var. Saygılarımla...

• İkisinide uzun süreli test edip focus'ta karar kılan biri olarak,kesinlikle focus diyorum. Yol tutuş,donanım,tasarım(göreceli) ve fiyat olarak kesinlikle civic'in üstünde. PS şanzuman gerçekten iyi işler çıkarıyor,geçmişte bazı sorunlu versiyonları olsada şuan bildiğim kadarıyla yeni gelenler -kısmen- sorunsuz geliyor. Malum çift kavrama her daim dikkatli olmakta fayda var,kısmen de oradan geliyor işte. Makyaj v.s gelecek ama şuan ülkenin fiyat politikası yüzünden kim bilir nerelere çıkar...
    -Bir arkadaşta ford bitiyor yazmış,ne cevap vereceğimi bilemedim. Onun için geçen yılın en çok satan aracı ondaydı,her sene ticarileri ve binekleri rekorlar kırıyor. Yeni mondeo ve focus'u global anlamda büyük tanıtımlarla tanıtıp herkesin ilgi odağı oldular. Ecoboost ile battıkları için en iyi motor ödüllerini topluyor.
  • her ikisinide kullanmış biri olarak ben Honda diyorum.. tasarımı güzel..ve iç malzeme kalitesi focustan bariz iyi, üstelik kim ne derse desin Civicin ikinci eli hala cok iyi, ama ben ikisinide almazdım yeni mazda 3 alırdım.. ikinci eli cok kafaya taksam honda civic alırdım.. bence!

• Honda'ya gittim. Dream paket iptal.
    Elegance Paket+Dvd/Navigasyon (Xenon farlar, far yıkama, sunroof dahil)
    2013 sıfırı 60.000
    2014 sıfırı 62.500 fiyat aldım.
    2013 sıfır Focus Style 53.000
    Ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elegance iyidir oldukca donanımlıdır. otomatikte honda en sorunsuz şanzıman+motor ikilisi.
    yakıt olarak focus ile çok yakın tüketimleri olur, test edin bence birbirinden çok üstün tarafları yok ama otomatik olması hondayı bir adım öne çıkartıyor bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

elegance iyidir oldukca donanımlıdır. otomatikte honda en sorunsuz şanzıman+motor ikilisi.
    yakıt olarak focus ile çok yakın tüketimleri olur, test edin bence birbirinden çok üstün tarafları yok ama otomatik olması hondayı bir adım öne çıkartıyor bence

Baktığımız tüm araçlar otomatik.
    Teşekkürler ilginize...
    Focus'a geri geldik. Daha tok duruyor kapı kaparken.
    Ayrıca konsola ve kapı iç döşemeye sertçe vurulduğunda Focus daha sağlam hissiyatı veriyor.

• Eski Civic yeni Focus sahibi olarak, cevap veremedim. İkisinide kullan hoşuna gideni al.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlar burda sizden bilgi istiyor ama benım yurdum insanı atıp tutmuş. karşılaştırma böyle olur
    1) yol tutuş tabiki honda civic
    2) konfor ford focus( yol sesi daha az alır ve amortisorleri daha yumuşaktır, bu yüzden yol tutuşu sıkıntılı)
    3) motor tabiki honda civic (vtec motor deviri yükselince turbo murbo dinlemez)
    4 güvenlik tabiki honda civic ( small overloap çarpışma testletine bakmanızı tavsiye ederim)
    5) ikinci el tabiki honda civic ( zarar etmeden satarsın)
    tabiki honda civic alınır. Ben acıkcası makyajlı kasasını bekliyorum. baya bi degişen varmiş
  • Powershift ve civic'e gore ucuz olmasi, focus.

• quote:

Orijinalden alıntı: grandfather_H

insanlar burda sizden bilgi istiyor ama benım yurdum insanı atıp tutmuş. karşılaştırma böyle olur
    2) konfor ford focus( yol sesi daha az alır ve amortisorleri daha yumuşaktır, bu yüzden yol tutuşu sıkıntılı)
    4 güvenlik tabiki honda civic ( small overloap çarpışma testletine bakmanızı tavsiye ederim)
    tabiki honda civic alınır. Ben acıkcası makyajlı kasasını bekliyorum. baya bi degişen varmiş

Yol tutuş tabiki Civic denince kalakaldım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kiyasta focus tercihim olur.

• İkisi arasından focus
  • Focus diyorum, hem daha az yakar, hem de daha canlı alt devirlere sahiptir,sürüş zevki de çok daha iyidir.
  • civic civic civic...
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

Ford bitti artık uzatmaları oynuyor. Nereye kadar dayanacak belirsiz.

Amaan hocam Fordcular pek affetmez

• Focusun donanim ve fiyat avantajı varken ekstradan yol tutuş ve sürüş keyfi olarak sinifinin lideri konumunda buradaki tercih focus tartismasiz

• quote:

Orijinalden alıntı: grandfather_H

insanlar burda sizden bilgi istiyor ama benım yurdum insanı atıp tutmuş. karşılaştırma böyle olur

Yol tutuş civic mi? Focusun süspansiyonu yumuşaktır, o yüzden yol tutuşu sıkıntılı mı?

Bütün bildiklerim alt üst oldu.

Neyse burada tavsiyem otomatik olacağı için civic olur ama focusun da fiyatı civice göre bariz uygun. Bence kesinlikle bu aralar vatandaşın 0km araç almaması lazım ki, piyasa biraz kendine gelsin. Bi arabanın fiyatı 1 ayda 7-8bin artar mı yahu.

İkinci el civic elegance otm bakabilirsiniz. Temiz araçlar bulunabiliyor. Madem nakitiniz var 0km ye hiç girmeyin. Zaten genelde insanlar kredili araç alacağından 0kmde de cazip kredi koşulları olduğundan 0km araç alıyor, yoksa şu anda 0km fiyatları çok çok uçuk.

• Antalya kullanıcısına yanıt
    kalakalmışken seni biraz da hüzünlendireyim. yol tutuşu sınıf lideri olan focusun hali

İzleyelim öğrenelim http://www.youtube.com/watch?v=MhtRraJhi0E
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.