Şimdi Ara

2013 Sıfır Focus mu Civic mi? İkisi de 125ps/1.6/benz/otomatik (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    japon arabaları mazda olsun honda olsun 2 sininde ortak özelliği sağlamlık ve güvenlik dir. bunu herkes bilir. Şaşırmana bende şaşırdım:)))))ford focus herkes araba kullansın diye yapılan bi araç ondan fiyatı ucuz. Çarpışma testlerini yanyana koymadım civic e hakaret olmasınhttp://www.youtube.com/watch?v=ihMV9UZPNbY
    burada ilginç olan bmw 3 serisinde daha iyi puan alıyor.
  • jousi J kullanıcısına yanıt
    kardeşim sana son olarak tavsiyem gir sahibinden.com orda kaç tane otomatik focus satılmış, kaç tane honda otomatik satılmış bak, kararını ona göre ver. Satılmıyorsa bi araba vardır bi gediği.
  • herkes kendisi için önemli olanları yazar böyle konularda, bende öyle yapayım..

-Otomatik vitesin sorun çıkarmayacağına emin olduğum için,
    -Hiç bir kontrole ihtiyaç duymadan , içimde hiç bir şüphe olmadan ani kararla uzun yola çıkabildiğim için,
    -Eşim kullandığı zaman arabanın arıza vermeyeceğinden emin olduğumdan , içim rahat ettiği için,
    -Başlangıçta alınan gaz la , LPG ile işim olmaz deyip, sonradan benzin parasından bıkıp LPG taktırılması düşünüldüğünde tam uyum sağladığı için,
    -İç tasarımının , göstergelerinin kendine has olduğu için,
    -Yolda gördüğümde aile arabası olduğunu bildiğim için,
    -Hem 2. eli iyi olup hem de şirket arabaları gibi iki adımda bir görmediğim için,
    -İçine oturan herkesin beğeniyle sağına soluna baktığı için

Kesinlikle civic derim.

Ben alalı 1.5 yıl oldu. 35000 km de.
    çok memnunum , satarsam kesinlikle makyajlı civic ya da accord alırım.

Focus'u kullanmadım , kullanan arkadaşım yok. O yüzden hiç bilmem.

Nacizane görüşlerimdir. saygılar. Bu da arabam;

http://forum.donanimhaber.com/m_84634496/tm.htm

2013 Sıfır Focus mu Civic mi? İkisi de 125ps/1.6/benz/otomatik 2013 Sıfır Focus mu Civic mi? İkisi de 125ps/1.6/benz/otomatik 2013 Sıfır Focus mu Civic mi? İkisi de 125ps/1.6/benz/otomatik 2013 Sıfır Focus mu Civic mi? İkisi de 125ps/1.6/benz/otomatik

Düzeltme; dream kısmını belirtmeyi unutmuşum. civic alınacak ise kesinlikle premium ya da elegance alınmalı, dream büyük pişmanlık olur.
    ( yazımın bana göre en önemli kısmıdır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temizyurek -- 5 Nisan 2014; 1:40:01 >

• grandfather_H G kullanıcısına yanıt
    Dünden beri boş beleş atıp tutuyorsunuz , çok merak ediyorum bahsi geçen arabaları kullandınız mı?

Bu forum ne çektiyse sizin gibiler yüzünden çekti fikriniz yok ise lütfen yorum yapmayın da konu sahibi arkadaş bilgililerden alsın haberi.

Focus hiç tutulmuyormuş güldürdünüz beni Kasım ayında Focus almak için gittiğimde Ankarada'ki bütün bayiiler 5 ay sıra verdiler bu araç mı tutulmuyor.

Sahibinden.com satışlarına göre araba tercih edeceksek vay halimize , Focus'u alan satmıyor ki herkes memnun vardır bi hikmeti.

Buyurun Focus Dünya'nın en çok satan aracı ünvanını korudu ve korumaya da devam edecek gibi gözüküyor.

http://www.aa.com.tr/tr/sirket-haberleri/gundem/465269

http://www.ford.com.tr/ford-hakkinda/haberler/2014-haberleri/dunyanin-en-cok-satan-araci-ford-focus

http://www.turkiyef1.com/haberler/34933/ford-focus-dunyanin-en-cok-satilan-arabasi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cancan. -- 5 Nisan 2014; 6:42:30 >

• Arkadaşın biri yol tutuş tabiki civic demiş,devamını okuma niyetim yoktu ama bir gafletle okudum ki üstüne bir de süspansiyonu daha yumuşak demiş focus için.. Kendi aracımda olsa asla bir markanın veya bir modelin fanatikliğini yapmam ancak insanların atıp tutmasını gördükçe cevap yazmadanda edemiyorum.
    Araç almadan ikisinide uzun süre test ettim video falan anlamam günlük hayatta ben nelerle karşılaştım,hangisi durumlara ne tepki verdi ona bakarım. Bilen bilit Esk-Bursa yolunda göbekler vardır virajlarıda keskin sayılabilir yüksek hızlarda. Aynı viraja 112km ile girerken civicin esp yaktığını hatta biraz kopma gösterdiğini ancak aynı viraja aynı hızla girince focusun esp ye gerek dahi duymadan viraja girip çıktığını,ilerleyip 120 ile frenleyince focusun civicten bariz önce durduğunu,bozuk ve bol çukurlu yolda civicin YUMUŞAK süspansiyonu sayesinde daha az sarstığını,ikisininde benzinde hemen hemen aynı yaktığını(performanslı =focus 9.2 civic 9.4) focusun arkasının bariz daha konforlu olduğunu,civic otomatiğin performans olarak törpülendiğini ve focusun gerisinde kaldığını,civic bayisinin bomboş olduğu halde focusta danışmanlar için sıra beklendiğini,yalıtım olarak civic'in focusun bir nebze gerisinde kaldığını,focusun sınıfında önemli donanımları getirmesine rağmen civicin yıllardır aynı şeyleri sunmasını ve binimum şeyi videolardan mı öğrenmek iyidir kendi gözümüzle yaşayarak mı öğrenmek iyidir.. Neyse sonuç olarak eğer focus titanium alamayacaksanız ve civic elegance için bütçeniz yeterli ise focus kullanmama rağmen tercihim civic olur. Artık aynı segmentler arasında uçurum farklar yok donanım ve bütçe konuşur. Style focus,elegance civic için civic - titanium focus,elegance civic için tercih focus olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• focus
  • Birde jetta 1.4tsı 160ps comforlıne veya hıghlıne donanımlısına bakın ve test edin eğer bayan kullanacaksa aynı donanımda golf te çok iyi ve yüksek konforlu yol tutuşu

• temizyurek kullanıcısına yanıt
    sizin civic 2012 dream mı?
  • jousi J kullanıcısına yanıt
    Lpg takmayı düşünmüyorsanız civic'i eleyin bence. Bi de bayan kullanacaksa focus u bilmem ama civic de sıkıntı yaşar özellikle park etme konusunda.
  • Yol tutus Civic

• Yeni Focus’da iyi çalışan bir süspansiyon sistemi kullanılmış. Darbeleri başarılı şekilde emen amortisörler keyifli kullanımlara olanak sağlıyor. İç mekan sessizliği önemli ölçüde arttırılmış ve bu sayede konfor önemli ölçüde yükselmiş. Arka koltuklarda sunulan diz mesafesinin tatmin edici olmadığını söylemeliyiz.

Focus sınıfının en iyi yol tutan aracı unvanını zorlanmadan devam ettireceğe benziyor. Araç virajları çok kontrollü bir şekilde alabiliyor. Yeni geliştirilen Dinamik Tork Kontrolü ile Focus’un zaten iyi olan yol tutuşu bir adım ileriye taşınmış. Viraj çıkışlarında gaza yüklendiğinizde içeride kalan tekerleğe fren yapan sistem, hem bu tekerleğin patinaja düşmesini engelliyor hem de buraya iletilen torkun kesilerek viraj dışında kalan ve yola daha iyi tutunabilen tekerleğe iletilmesini sağlıyor. Focus hisli frenleriyle de sürücüsüne güven veren bir yapıda.

• Bence aurise de bakın derim. Helede eşiniz kullanacaksa mutlaka test edin.
  • kapisiz kullanıcısına yanıt
    premium.
  • Yol tutuşu konusunda yıllarca focus herkesten tam not almıştır bu konuda civicten üstün olması söz konusu olamaz ama ben illede civic veya focus arasında kalsaydım otomatikte sorun yaratmaması acısından vede lpg uyumundan civic tercih ederdim ama siz zaten lpg düşünmüyorsunuz bu durumda tam ortada kalır iki araçta mutlaka bu ikisinden birisi olacaksa civic kesinlikle dream paket olmamalı ilerde sizi pişman eder elegant donanım cok iyi bence eşiniz iki aracıda test etsin ona göre karar verin.
  • Ben tasarim ve otomatik vites oldugu icin Civic derdim...Guvenlik olarak kendisini kanitlamis bir marka,6 Yil 150.000 Km garantisi de cabası...Civic tasarim olarak Focus'un ilerisinde bence, o kadar cok sirket araci var ki Focus olarak, baydi resmen...

Civic en azindan sirket arac imajinda degil..

2. Elde Civic bence..Kimse Fordun otomatik benzinli diye ragbet edecegini sanmiyorun ama Civic bir iki adim onde...

Bunun disinda istediginiz zaman LpG taktirabilirsiniz ve Arka diz mesafesi Ford Focusa nazaran daha iyi gibi..Ergonomi acisindan Focusdan kat be kat daha iyi..Ic Mekani cok daha Ferah...Ancak yol sesi aliyor bolcana,ruzgar sesiyle beraber...Yalitim pek iyi degil...

Ancak iscilik, yol sesi ve Yol tutus da Focusun gerisinde...Bayan kullanacagi icin Yol tutusun onemli olacagini sanmiyorum ( Sakin kullanim olacagi icin )

Simdiden hayirli olsun hangisini alirsaniz..

• Bende araba alma aşamasında birçok araçla birlikte bu iki aracıda inceledim, araştırdım. Sonuçta 6 ay önce iyi bir indirim aldığım için civic elegance otm. aldım. Aslına bakarsanız iki araç arasında ciddi farklar yok. Arkadaşlar yol tutuş üzerinde durmuşlar ama sakin kullanan biri olduğumdan olsa gerek henüz esp ışığını dahi yakamadım.

Focusu incelerken farkettiğim şey içinde biraz sıkıldığımdır. Bir sürü düğme ve insanın üstüne gelen konsol beni rahatsız etti iç mekan biraz dar.

Civicte ise çok başarılı bir süspansiyon sistemi yok, Darbe emişi ve sarsıntısızlığı beni pek etkileyemedi. Ama 6 aylık birlikteliğimize dayanarak geri kalan herşeyine kefil olabilirim.

Sonuç olarak ayni fiyat olsalardı civic derdim ama bu fiyatlarla focus daha alınası duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick0 -- 6 Nisan 2014; 3:20:22 >
  • yol tutuş donanım-fiyat eğrisi parça servis fiyatlarının azlığı yine yakıtı civicten daha uygun sanırım focusun +ları...... -leri civice göre daha dar ve gösterişsiz iç mekan 2. el durumlaı

Rhat cafcaflı bir iç mekn 2. elde çılgınca değer kazanan marka algısı-lpg uyumu ise hondadır.Hondanın eksileri lpgye uysa bile lpg motor arıza ışığı yakma ihtimali yüksektir parça fiyatları nispeten daha fazladır servisi oldukça azdır(yetkili servis) kaput ve boya aksamının daha nazik olmasıdır (güvennlikle ilgisi yok bunun hüloğculara yem atmayalım şimdi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: grandfather_H

insanlar burda sizden bilgi istiyor ama benım yurdum insanı atıp tutmuş. karşılaştırma böyle olur
    1) yol tutuş tabiki honda civic
    2) konfor ford focus( yol sesi daha az alır ve amortisorleri daha yumuşaktır, bu yüzden yol tutuşu sıkıntılı)
    3) motor tabiki honda civic (vtec motor deviri yükselince turbo murbo dinlemez)
    4 güvenlik tabiki honda civic ( small overloap çarpışma testletine bakmanızı tavsiye ederim)
    5) ikinci el tabiki honda civic ( zarar etmeden satarsın)
    tabiki honda civic alınır. Ben acıkcası makyajlı kasasını bekliyorum. baya bi degişen varmiş

1) yol tutuş tabiki honda civic

focus yıllardır segmentinde bir numaradır testler bunu apaçık belli eder.Bir wv fanı bile gelse focusa çok çamur atar ama yol tutuşuna iki kelam edemez.Milleti kandırmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 6 Nisan 2014; 13:31:53 >

• Civic derim ben de..

• Yeni okuyanlar için tekrar yazıyorum:
    Honda'ya gittim. Dream paket iptal.
    Elegance Paket+Dvd/Navigasyon (Xenon farlar, far yıkama, sunroof dahil)
    2013 sıfırı 60.000
    2014 sıfırı 62.500 fiyat aldım.
    2013 sıfır Focus Style 53.000
    Arada 7000 fark var.
    Bayan kullanacak, çoğunlukla şehiriçi. Ancak yaz tatili için 1-2 kez 700 km. git-gel yaparız. O da uzun yol senede max. 2000-3000 km. eder.
    Bizi Focus'a yaklaştıran sebep ise almayı düşündüğümüz alt segmentteki Polo ve Fiesta'nın +/-48.000 civarında olmasıydı. "4-5000 fazla verir, daha donanımlı ve büyük araç sahibi oluruz." diye düşündük.
    Yanıtlarınız oldukça doyurucu. Oluşan kafa karışıklığı ise aslında iyi.
    Araçtan esasen ne beklediğimizi belirleyince karar vermek kolaylaşacak.
    Teşekkürler yazılarınız için...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.