Şimdi Ara

## 2013'TE SINAVA GİRECEKLER İÇİN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
5
Favori
18.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeBroglie

Sektörün bütün mühendisliklere ihtiyacı var.
    Şu mühendis onun işini de yapar şu onun işini de yapar mantığı zaten baştan hatalı.
    Hayır efendim hiçbir mühendis başka bir mühendisin yaptığı işi yapamaz.
    O zaman her yere mekatronikçileri alsınlar. Adamlar hem makine hem elektronik hem de yazılım öğreniyor.

Mantıklı biri geldi sonunda konuya

Tutturmuşlar temel mühendislik + İşletme MBA diye yahu sanki bir tek temel mühendislikler MBA yapıyor. Zaten makine mühendisliği okuyup işletme üzerine MBA yapıyorsan sende bir FAIL vardır. Demekki sevmemişsin teknik resimi , termodinamiği , akışkanlar dinamiğini ki sektörün pazarlama , yönetim kısmına kaymak istiyorsun. Bunu 4 yıl okuyup üstüne bir de MBA yapmış endüstri müh. mi tercih edilir yoksa makine müh. mi gidin bi araştırın o zaman ..

• Mezun arkadaşlarımdan da bildiğim üzere beş para etmeyen bir bölüm. Mezun olduğunda ne konu hakkında ne bildiğini bile anlayamazsın. Arkadaşın dediği gibi bir işe girip adamlar ne öğretiyorsa onu öğrenirsin. Piyasada orta kalitede bir sürü firma var ve emin ol çoğu da endüstri mühendisinin yaptığı işleri daha az maaş vereyim diye başka birine yaptırır. Büyük firmalar böyle olmasa bile büyük firmalara girmek için de kaliteli bir eğitim geçmişin veya torpilin olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizemaltun

Bak bakalım yıldız makine 2. öğretime kaçla alıyor ( 34 bin )
    Ayrıca 2. öğretim okumanın diplomada hiçbir farkı yok

Yukarıdaki mesajımı da bir oku
    quote:

Yok makine mühendisi yüksek lisansı işletme yapsa sizin yaptığınız işi yapar falan arkadaşım makine mühendisi yüksek lisansını ısı-proses , çizim üzerine yapmayıp işletme üzerine yapıyorsa zaten mesleğini sevmemiş makineyle alakası olmayan kişi olduğu ortaya çıkar.

Hem sadece temel mühendislikler mi yüksek-lisans yapabiliyor Bir endüstrici de yazılım, makine , üretim , işletme üzerine yüksek lisans yapabilir. Hem makineye dip yapmaz demişsin bak bakalım yıldız - kocaeli 2 sene önce neymiş puanları şimdi ne ?

Artık makineye de barajı geçen adam girebiliyor nerdeyse sen de bi araştır öyle gel. En basit örneği kocaeli sanayi şehri. Kocaeli üni. makine mühendisliği 3 yıl önce 35 binlerden alırken şimdi 52 binden öğrenci alıyor. İkinci öğretimi ise 64 binden öğrenci alıyor ...Lütfen destekli sallayalım ...

olabilir diyorum ya işte tekstil müh.e girmek için 2000de Türkiye derecesi gerekiyordu..

endüstrici makinede yüksek lisans yapınca imza yetkisi alabiliyor mu? hayır

aslında şu puan olayına girmeyi istemiyorum da,bakalım yine de(devletteki bölümlere bakıyoruz sadece): en düşük endüstri: karabük 350binden almış..223 puan

en düşük makine tunceli 196 binden almış..293puanla..

barajı geçen hangisine giriyormuş?

• @tlb10
    Gerçekten karşılaştırmana hayran kaldım. Yani burada karabükle tunceliyi karşılaştırıyorsun ( Küçük görmek olarak algılamayın bu şehirleri )

Hadi o zaman bende diyorum ki Boğaziçi - İTÜ - Odtü - Bilkent - Tobb - Koç - Galatasaray - Bahçeşehir - Yıldız - Hacettepe gibi popülerleri bi karşılaştır bakalım...

@ArkandayIM
    Böyle kulaktan dolma mezun görüşmeleriyle olmaz bu işler. Git bi İTÜ endüstri mezunuyla konuş bakalım nerede çalışıyormuş ne kadar maaş alıyormuş. Ben de zamanında bizzat Boğaziçi makine mezunuyla konuştum. Aklın varsa endüstri oku dedi hem daha sosyal ve eğlenceli bir yaşam hem de daha fazla para kazanırsın dedi.
    Yok büyük firmalara torpil lazım falan. Asıl büyük firmalar torpille almıyor çünkü büyük firmalarda vasıfsız eleman hemen göze çarpar. Asıl küçük firmalar eş-dost tanıdıkla dolu.

• quote:

@tlb10
    Gerçekten karşılaştırmana hayran kaldım. Yani burada karabükle tunceliyi karşılaştırıyorsun ( Küçük görmek olarak algılamayın bu şehirleri )

Hadi o zaman bende diyorum ki Boğaziçi - İTÜ - Odtü - Bilkent - Tobb - Koç - Galatasaray - Bahçeşehir - Yıldız - Hacettepe gibi popülerleri bi karşılaştır bakalım...

@ArkandayIM
    Böyle kulaktan dolma mezun görüşmeleriyle olmaz bu işler. Git bi İTÜ endüstri mezunuyla konuş bakalım nerede çalışıyormuş ne kadar maaş alıyormuş. Ben de zamanında bizzat Boğaziçi makine mezunuyla konuştum. Aklın varsa endüstri oku dedi hem daha sosyal ve eğlenceli bir yaşam hem de daha fazla para kazanırsın dedi.
    Yok büyük firmalara torpil lazım falan. Asıl büyük firmalar torpille almıyor çünkü büyük firmalarda vasıfsız eleman hemen göze çarpar. Asıl küçük firmalar eş-dost tanıdıkla dolu.

ceo olacaklarını sandıkları için yüksek puanla yazıyorlarsa ben ne yapabilirim?

benim puanla bölüm karşılaştırma gibi bi derdim yok,barajı geçen giriyor dediğin için yazdım..

• quote:

Orijinalden alıntı: tlb10

quote:

@tlb10

@ArkandayIM

benim puanla bölüm karşılaştırma gibi bi derdim yok,barajı geçen giriyor dediğin için yazdım..

Evet arkadaşım anlıyorum derdini merak etme türkiyede ilk 1000 e giren 60 kişi saf ya o yüzden boğaziçi endüstri yazıyor. Bu çocuklar baya hayalperest çıktıkları gibi Microsoftun başına geçeceklerini zannediyorlar.
    Merak etme endüstri mühendisliği CEO luk değildir. CEO kavramını bi araştır bakalım.

Bence sen bi makine mühendisi mezunu ne yapar, ne kadar maaşla işe başlar. Çalışma koşulları nasıldır bunları bi gör
    Yaşadığım şehirde de bir sürü makine mühendisi var çoğu doğalgaz tesisat yapıyor.. Böyle düşünürsek zaten sınırlarını aşamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizemaltun -- 15 Ağustos 2012; 16:03:55 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tlb10

quote:

@tlb10

@ArkandayIM

Evet arkadaşım anlıyorum derdini merak etme türkiyede ilk 1000 e giren 60 kişi saf ya o yüzden boğaziçi endüstri yazıyor. Bu çocuklar baya hayalperest çıktıkları gibi Microsoftun başına geçeceklerini zannediyorlar.
    Merak etme endüstri mühendisliği CEO luk değildir. CEO kavramını bi araştır bakalım.

2000de Türkiye dereceleriyle tekstil müh yazanlar gerizekalı mıydı?

liseden yeni mezun olmuş adam tanıdık mühendis falan yoksa nerden bilsin asıl durumu..rehberlikçilere kanıp yazıyorlar..

iyi de oluyor gerçi inşaat,elektronik,makinede bize kalıyor..

benim babam 25 yıllık kimya müh.. her bölümden bir sürü mühendis tanıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlb10 -- 15 Ağustos 2012; 16:08:40 >

• Takmışsın 12 yıl öncesinin tekstil mühendisliğine. Bir dönemdi parladı ve söndü. ve merak etme bir tanıdığımda 2006 İTÜ tekstil mezunu şu anda Evita-Home marmara müdürü. Maaşı dolarla alıyor.

Endüstri de sönecek diyorsun. Endüstrinin son 30 yıldaki sıralamalarına bir bak bakalım. Bir düşüş var mı. Aksine yükseliş var.
    Örnek vereyim.

İTÜ 2010 da 8 binlerden alırken şimdi 7100
    odtü 4800 den 4100 e çıktı.
    Boğaziçi 960 lardan 860 a çıktı

@tlb10

Benim de babam inşaat mühendisi bana dediği tek şey endüstri oku hem iyi para kazan hem de sosyal bir hayatın olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizemaltun -- 15 Ağustos 2012; 16:11:28 >
  • quote:

Takmışsın 12 yıl öncesinin tekstil mühendisliğine. Bir dönemdi parladı ve söndü. ve merak etme bir tanıdığımda 2006 İTÜ tekstil mezunu şu anda Evita-Home marmara müdürü. Maaşı dolarla alıyor.

Endüstri de sönecek diyorsun. Endüstrinin son 30 yıldaki sıralamalarına bir bak bakalım. Bir düşüş var mı. Aksine yükseliş var.
    Örnek vereyim.

İTÜ 2010 da 8 binlerden alırken şimdi 7100
    odtü 4800 den 4100 e çıktı.
    Boğaziçi 960 lardan 860 a çıktı

@tlb10

Benim de babam inşaat mühendisi bana dediği tek şey endüstri oku hem iyi para kazan hem de sosyal bir hayatın olsun.

bayan için ayrı tabi benim söylediğim mühendislikler pek bayan işi değil..

• Bi arkadaşım otomotiv mühendisliği okuyor Mercedes bunlara seminer vermeye gelmiş adam aynen şu cümleyi kullanmış;
    'Fabrikamızda 180 mühendis çalışıyor bunların 100'ü endüstri mühendisi,80'i makine mühendisi ilerleyen zamanlarda otomotiv mühendislerinide fabrikamıza dahil etmek istiyoruz.' demiş.Şimdi bu endüstri mühendisliğini bu kadar batırmışsınız ama mercedeste bile makine mühendislerinden fazla endüstri mühendisi var.
    Bu sene sınava giricem ve tercih yapıcam kafam karıştı
  • @xtreemee
    forumda meyve veren agac taslanıyor.
    Arastırmadan etmeden endustrı muh. Kotulenıyor ama her sene lys de en yuksek puanları hep endustrı kapatıyor. Bu kadar ınsan yanılıyor bır tek bu forumdakıler bılıyor. Sen gonul rahatlıgıyla yazabılırsın bolumu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@xtreemee
    forumda meyve veren agac taslanıyor.
    Arastırmadan etmeden endustrı muh. Kotulenıyor ama her sene lys de en yuksek puanları hep endustrı kapatıyor. Bu kadar ınsan yanılıyor bır tek bu forumdakıler bılıyor. Sen gonul rahatlıgıyla yazabılırsın bolumu.

iste bu zihniyet yuzunden kalifiye eleman yetismiyor adamın hayali uçak muhendisi (8binlerden alır) adam 2bininci oluyor ayy puanıma yazık olmasın diyor gidiyor bilgisayar elektrik elektronik yazıyor sonra mutsuz isinde

yukarda dediklerin hakkında sana sunu söyleyeyim sen bogazici odtü itü gibi yuksek endustri muhendisliklerinden mezun olmadıktan sonra yapacagın is klasik söylemle bankada calısırsın anadoluda endustri okumanın bir anlamı yok cunku
  • İlginc bi konu. Endustri muhendsligi kotudur okunmaz vs yada oo super iidir yata yata ceo olcaz yok sole yonetici olcaz pecete yerine dolar kullancz fln olayina donmus artk muhabbet. Bn de biseye degincem konuyu acan kisi endustri muh. Puaninin artmasiyla piyasada endustri muhendsi aliminin arttigini zannediyo. Puaniartiyo neden rahat bi bolum grckten rahat 2 bilgsyrdan 3 makinden 3 isletmeden ne olduu belli olmayan sozel agirlikli derslerle dolu bi bolum. Sosyal bi bolum. Calisma sartlari rahat fabrikada makineyle ugrasmicaksin vs agir muhendslik yapamayan gdio endustri yaziyo kafa rahat is olanaklari da azimsanmiycam kadr ck aslnda ama hala ônyargi dolu bu bolume karsi trkiye. Isteyen okur istemeyem okumaz ama bu bilgsyr ve makine okuyanlari kucumsemek ezmek hor gormek kendinden alt gormek anlamina gelmez zira MBA dediin olayi artk herkes yapiyo neden? Cnku bi makineci 45 ine geldiinde bi bilgayrci yaslandiinda o isi yapmak istemicek bankaya bi sirkete snn pozisyonun kadar olmasada giriyo bisekilde ki cok da mantikli. Saygilar

• şimdi keşke hukuk ile diyetetiği öne yazacağıma keşke endüstriyi öne yazsaydım diyorum selçuk hukuk iö 20900 ile almış zirve beslenme diyetetik de (yeni) benim tm 2 sıralaması 21015 ah be ah
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdo.18

İlginc bi konu. Endustri muhendsligi kotudur okunmaz vs yada oo super iidir yata yata ceo olcaz yok sole yonetici olcaz pecete yerine dolar kullancz fln olayina donmus artk muhabbet. Bn de biseye degincem konuyu acan kisi endustri muh. Puaninin artmasiyla piyasada endustri muhendsi aliminin arttigini zannediyo. Puaniartiyo neden rahat bi bolum grckten rahat 2 bilgsyrdan 3 makinden 3 isletmeden ne olduu belli olmayan sozel agirlikli derslerle dolu bi bolum. Sosyal bi bolum. Calisma sartlari rahat fabrikada makineyle ugrasmicaksin vs agir muhendslik yapamayan gdio endustri yaziyo kafa rahat is olanaklari da azimsanmiycam kadr ck aslnda ama hala ônyargi dolu bu bolume karsi trkiye. Isteyen okur istemeyem okumaz ama bu bilgsyr ve makine okuyanlari kucumsemek ezmek hor gormek kendinden alt gormek anlamina gelmez zira MBA dediin olayi artk herkes yapiyo neden? Cnku bi makineci 45 ine geldiinde bi bilgayrci yaslandiinda o isi yapmak istemicek bankaya bi sirkete snn pozisyonun kadar olmasada giriyo bisekilde ki cok da mantikli. Saygilar

Bu güzel mesaj için teşekkürler.
    İlk mesajımda da yazıyor hiçbir mühendis bir işi %100 ile yapamaz diye.

Ama şu bir gerçek sektör dağılımına göre iş sahası en geniş olan endüstri mühendisidir. İlk işi ETİ gıda sektöründe olan biri sonra Türk Hava Yollarında işe başlayabilir. Bu kadar basit bunun örneği de çok.

Örneğin çok yakın bir aile dostumuz UPS de işe başladı ( Lojistik sektörü ) Daha sonraki işi ise Mercedes-Benz'di. Yani birbiri ile çok alakalı olmayan sektörler bunlar. Böyle geniş bir iş sahasını başka bir mühendislikte göremezsiniz ben sadece bunu açıklamaya çalıştım ama arkadaşlar işi çok farklı yere çektiler..

Neyse konuyu uzatmayacağım..

• iş yelpazesi geniş vs biraz arkaplana atılası şeyler. zira tüm sektörlerde daldan dala gezmek değildir kimsenin hayali. iyi bir makineci de mezun olunca fazla iş aramayacağını bilir, bilgisayarcı da. he makineci yönetici eminim endüstriyle kapışır (en azından benim çevremde çok çok fazla. uçak makine mühendisleri elbette belli bir tecrübeden sonra yönetici oluyor.). tutkunuza göre, çok da saçma olmayan tercihler yapın.
    endüstrinin cazibesi iyi ünide okuyunca sizi üst düzey yönetici pozisyonuna getirebilmesidir. ama sevdiğiniz şey yapay zekaysa, sevdiğiniz şey robotsa, yazılımsa, motorsa vs vs. endüstriye gidip zaten onları da öğreneceğim ehue mantığıyla hareket etmek yersiz.

endüstri müh. aşığı bir insan görmedim mesela, makine bilg elektronik uçak inşaat aşıkları mevcut, seve seve giriyorlar. ama endüstri seçen bana para ve saygınlık gibi maddi şeyler peşinde tercih yapıyor gibi geliyor. zira yeni yeni meslek düşünen çok az kişi endüstri diye çıkıyor yola, çünkü kurabileceğiniz pek ilgi çekici hayaller olamaz gibi (müh olarak yazdım tamamını. zira zırt markanın ceosu olmak da ilgi çekebilir)

çok da uzatmiyim. ama "makine de okumak ne, elektronik de okumak ne peh. endüstrici de zaten hepsini de öğreniyor." "onlar hep aç." bakış açısı komik.

endüstri itüde hocanın söylediği gibi en soft mühendisliklerden. hoş da bölüm ama ona buna koyar mantığı komik. boğaziçi makine +mba yapayım endüstricilerin tamamından geniş yelpazem zaten olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.M

iş yelpazesi geniş vs biraz arkaplana atılası şeyler. zira tüm sektörlerde daldan dala gezmek değildir kimsenin hayali. iyi bir makineci de mezun olunca fazla iş aramayacağını bilir, bilgisayarcı da. he makineci yönetici eminim endüstriyle kapışır (en azından benim çevremde çok çok fazla. uçak makine mühendisleri elbette belli bir tecrübeden sonra yönetici oluyor.). tutkunuza göre, çok da saçma olmayan tercihler yapın.
    endüstrinin cazibesi iyi ünide okuyunca sizi üst düzey yönetici pozisyonuna getirebilmesidir. ama sevdiğiniz şey yapay zekaysa, sevdiğiniz şey robotsa, yazılımsa, motorsa vs vs. endüstriye gidip zaten onları da öğreneceğim ehue mantığıyla hareket etmek yersiz.

endüstri müh. aşığı bir insan görmedim mesela, makine bilg elektronik uçak inşaat aşıkları mevcut, seve seve giriyorlar. ama endüstri seçen bana para ve saygınlık gibi maddi şeyler peşinde tercih yapıyor gibi geliyor. zira yeni yeni meslek düşünen çok az kişi endüstri diye çıkıyor yola, çünkü kurabileceğiniz pek ilgi çekici hayaller olamaz gibi (müh olarak yazdım tamamını. zira zırt markanın ceosu olmak da ilgi çekebilir)

çok da uzatmiyim. ama "makine de okumak ne, elektronik de okumak ne peh. endüstrici de zaten hepsini de öğreniyor." "onlar hep aç." bakış açısı komik.

endüstri itüde hocanın söylediği gibi en soft mühendisliklerden. hoş da bölüm ama ona buna koyar mantığı komik. boğaziçi makine +mba yapayım endüstricilerin tamamından geniş yelpazem zaten olur

İşte geldi bir tane daha MBA'ci. Bu MBA yapmak ne kadar kolay birşey olmuş öyle. Önce bir şartlarını araştırın bence GPA , Toefl , Ielts ayrıca iyi bir para. MBA öyle bedavaya yapılmıyor maalesef en azından 50 bin lirayı gözden çıkarmanız gerek. Daha buna yol-yeme-içme masrafları dahil değil.
    Ayrıca MBA bir tek makineciler yapmıyor. Tüm branşlar MBA yapabiliyor. O yüzden makine okurum MBA yaparım sonra endüstricilerin işini yaparım diye düşünüyorsan zaten sektörde dalga geçilirsin. Madem niye endüstri okumadın diye..

• Okunmasi kolay olmasini avantaj olarak goruyorsan zaten hic savunma endustri muhendisligini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ökaryot

Okunmasi kolay olmasini avantaj olarak goruyorsan zaten hic savunma endustri muhendisligini.

O kadar yazıdan bu sonucu çıkardıysan ben daha ne diyeyim.. İnşallah geleceğiniz parlak olur (?)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.M

iş yelpazesi geniş vs biraz arkaplana atılası şeyler. zira tüm sektörlerde daldan dala gezmek değildir kimsenin hayali. iyi bir makineci de mezun olunca fazla iş aramayacağını bilir, bilgisayarcı da. he makineci yönetici eminim endüstriyle kapışır (en azından benim çevremde çok çok fazla. uçak makine mühendisleri elbette belli bir tecrübeden sonra yönetici oluyor.). tutkunuza göre, çok da saçma olmayan tercihler yapın.

İşte geldi bir tane daha MBA'ci. Bu MBA yapmak ne kadar kolay birşey olmuş öyle. Önce bir şartlarını araştırın bence GPA , Toefl , Ielts ayrıca iyi bir para. MBA öyle bedavaya yapılmıyor maalesef en azından 50 bin lirayı gözden çıkarmanız gerek. Daha buna yol-yeme-içme masrafları dahil değil.
    Ayrıca MBA bir tek makineciler yapmıyor. Tüm branşlar MBA yapabiliyor. O yüzden makine okurum MBA yaparım sonra endüstricilerin işini yaparım diye düşünüyorsan zaten sektörde dalga geçilirsin. Madem niye endüstri okumadın diye..

tam net ifade edememişim özür dilerim. mba yapma hedefim yok benim. ben yıllardır mühendislik harici bir şey yapma hayali kurmadım. sadece iyi mühendislik yaptıktan sonra. mba ile arkadaşın dediği gibi yaşlılık döneminde mesela misler gibi de yönetici olabilirim. yeterlik fiili bu direk olucam gibi şeyetme

bir tek oraya takılman da ilginç olmuş.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.