Şimdi Ara

## 2013'TE SINAVA GİRECEKLER İÇİN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
5
Favori
18.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de endüstri okuyorum şimdilik @gizemaltun arkadaşa sonuna kadar katılıyorum çok doğru yazmış ayırca endüstrinin şöyle bir avantajı vardır yandal ve çift andala çok müsaitiir bizm sınıftta bilgisayar elektronik ve malzemeden yapan toplam 6 -7 kişi var bide işletmeyle karşılaştırılması saçma sonuçta sen mühendsi olacaksın sistem kuracaksın hayvanlar gibi matematik göreceksin buyuzden de zaten finans ta özellikle danışmanlık şirketlerinde şte pwc delloite ernst and young gibi endüstri müh.çok fazla tercih edilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtremee

Bi arkadaşım otomotiv mühendisliği okuyor Mercedes bunlara seminer vermeye gelmiş adam aynen şu cümleyi kullanmış;
    'Fabrikamızda 180 mühendis çalışıyor bunların 100'ü endüstri mühendisi,80'i makine mühendisi ilerleyen zamanlarda otomotiv mühendislerinide fabrikamıza dahil etmek istiyoruz.' demiş.Şimdi bu endüstri mühendisliğini bu kadar batırmışsınız ama mercedeste bile makine mühendislerinden fazla endüstri mühendisi var.
    Bu sene sınava giricem ve tercih yapıcam kafam karıştı

Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin. Dediğin gibi bizde Kocaelideki Ford'a gezi düzenledik. Endüstri mühendisi sayısı makine mühendisi sayısından fazlaydı.
    Makine mühendislerini ve endüstriyi karşılaştırınca iyiki bu bölümü seçtim dedim.
    Makine mühendisleri işin iyice tozlu kısmında yani şöyle anlatayım işin biraz daha pis yağlı kısmındalar. ( Bu insanları küçümsemek gibi algılanmasın sonuçta tercih meselesi )

• Endüstri Mühendisliğinin asıl adı Endüstri ve Sistem Mühendisliği'dir. Okurken de karşınıza problemler genellikle sistem ağırlığıyla çıkar.Birçok okul da artık bu bölümün adının değiştirilmesi YÖK'e başvuruda bulunuyor. Yeditepe Üniversitesi Endüstri ve Sistem Mühendisliği'de 6. tercihim. Geleceği olan bir meslek fakat kesinlikle staj yaparak o alanda kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YGA

Endüstri Mühendisliğinin asıl adı Endüstri ve Sistem Mühendisliği'dir. Okurken de karşınıza problemler genellikle sistem ağırlığıyla çıkar.Birçok okul da artık bu bölümün adının değiştirilmesi YÖK'e başvuruda bulunuyor. Yeditepe Üniversitesi Endüstri ve Sistem Mühendisliği'de 6. tercihim. Geleceği olan bir meslek fakat kesinlikle staj yaparak o alanda kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.
    Zaten her üniversitede 2 kere zorunlu staj var. Ayrıca staj tüm meslekler için geçerli artık
    Birçok okul YÖK'e falan başvurmuyor.. Maalesef özel okullar biraz fark yaratmak için böyle yollara başvuruyor ve öğrenci çekmeye çalışıyor. Yoksa ders içerikleri zaten sistem ağırlıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: gizemaltun

Zaten her üniversitede 2 kere zorunlu staj var. Ayrıca staj tüm meslekler için geçerli artık
    Birçok okul YÖK'e falan başvurmuyor.. Maalesef özel okullar biraz fark yaratmak için böyle yollara başvuruyor ve öğrenci çekmeye çalışıyor. Yoksa ders içerikleri zaten sistem ağırlıklı.

Alakası yok , Özyeğin Üniversitesi'nin rektörünün ağzından duydum ben. Boğaziçi Endüstri Mühendisliği mezunu kendisi.Bu yolda karşısına çıkan birçok problemin sistem ağırlıklı olduğunu söylüyor. Bu yüzden de YÖK'e ''Endüstri ve Sistem Mühendisliği'' olarak değiştirilmesi için başvurmuşlar ve maalesef olumsuz yanıt almışlar.

Amerika'da da FORBES Dergisi'nin yapmış olduğu araştırmada en çok aranan mesleklerin içinde ''Sistem Mühendisliği'' bulunuyor. Endüstri ve Sistem Mühendisliği'nin dersleri aynıdır , bu yüzden de aynı bölüm olarak ön görülüyor ve dikkat ederseniz bu iki bölüm aynı üniversitede bulunamaz.

Kendini geliştiren insanların , eğitimi iyi insanların ve lisan bilgisi iyi olan kişilerin çok rahatlıkla para kazanabileceği ve geleceğini rahatça kurabileceği bir meslek .

Bu arada Endüstri ve Sistem Mühendisliği ile Endüstri Mühendisliği aynıdır . Gerçek adını '' Endüstri ve Sistem Mühendisliği '' olarak gören birçok üniversite mevcut günümüzde.

• quote:

Orijinalden alıntı: YGA

quote:

Orijinalden alıntı: gizemaltun

Alakası yok , Özyeğin Üniversitesi'nin rektörünün ağzından duydum ben. Boğaziçi Endüstri Mühendisliği mezunu kendisi.Bu yolda karşısına çıkan birçok problemin sistem ağırlıklı olduğunu söylüyor. Bu yüzden de YÖK'e ''Endüstri ve Sistem Mühendisliği'' olarak değiştirilmesi için başvurmuşlar ve maalesef olumsuz yanıt almışlar.

Amerika'da da FORBES Dergisi'nin yapmış olduğu araştırmada en çok aranan mesleklerin içinde ''Sistem Mühendisliği'' bulunuyor. Endüstri ve Sistem Mühendisliği'nin dersleri aynıdır , bu yüzden de aynı bölüm olarak ön görülüyor ve dikkat ederseniz bu iki bölüm aynı üniversitede bulunamaz.

Kendini geliştiren insanların , eğitimi iyi insanların ve lisan bilgisi iyi olan kişilerin çok rahatlıkla para kazanabileceği ve geleceğini rahatça kurabileceği bir meslek .

Bu arada Endüstri ve Sistem Mühendisliği ile Endüstri Mühendisliği aynıdır . Gerçek adını '' Endüstri ve Sistem Mühendisliği '' olarak gören birçok üniversite mevcut günümüzde.

Haklısınız o yüzden sorun etmeye pek de gerek yok. İsmi değişince ders programı değişmeyecek. Şu anda da İTÜ ve Galatasarayda 3. ve 4. sınıflarda tamamen sistem dersleri görülür. Sistem dersleri güzeldir vizyonu baya genişletir

Dediğin gibi şu anda dünyada da artık sisteme önem veriliyor. Yani parça parça bir üretim değil bir iş akışı içerisinde sistematik, doğru ve yüksek derece optimizasyonla üretim yapılıyor. Önümüzdeki yıllarda endüstri mühendisine olan ihtiyaç iyice artacak. Şu anda bile puanlar fırlamış durumda ileriki yıllarda girecek olan arkadaşların sanırım daha çok çalışması gerekecek

• @gizemaltun Yukarıda bahsettiğim gibi,bölümün gerektirdiği bazı yeteneklere sahip olmak zorundasınız.Belirli bir parçaları kusursuz bir biçimde bütünleştirebilmelisiniz. Bir proje veya fikir üzerinde saatlerce sıkılmadan-bunalmadan düşünebilmelisiniz.Endüstri Mühendisliği zevkli olduğu kadar zor bir bölümdür,bu işi yaparken zevk alacak insanlar ileride lider olmanında kapısını aralayacaklar.

Benim fikrim, ki şuan fikrimin üzerine yatırım yapıyorum.Endüstri Mühendisi olursam,İşletme alanında kendini kanıtlamış İşletme okuyan bir arkadaşımla üniversite hayatında ortak olmak. İşletme ile bu bölüm birbirine çok yakın ve paralel. İyi bir fikir ve proje ile dünyaya adınızı duyurabilirsiniz. Bu yüzden Özyeğin Üniversitesi'ni tercih ettim ve oradan bir İşletme okuyan çok zeki ve özellikle pratik zeka bir arkadaşımı buldum.Çeşitli röportajlar yapmaya çalışacağız;Güler Sabancı,Hüsnü Özyeğin vb.

Kısaca özete gelecek olursak , bölümü kendi isteğiyle okuyan arkadaşların çok başarılı olacağını düşünüyorum.

Burada bazı görsel ve yazılı kaynaklar mevcut. Sistem Mühendisliği'nin en çok aranan meslekler dalında olduğundan bahsetmişler.

1 -http://money.cnn.com/magazines/moneymag/bestjobs/2009/

2- Burada Yeditepe Üniversitesi Sistem Mühendisliği'nden mezun olan arkadaşların hangi iş alanlarında ve nerelerde çalıştığından bahsedilmiş. ( İşsiz gezecek diyen arkadaşlar için )http://sye.yeditepe.edu.tr/index.asp?left=genel&page=genel_mezun

• @gizemaltun

bana kulaktan dolma bilgiler yazma demişsin de emin ol senden daha çok şey biliyorum. Daha üniversite ortamını görmemişsin. Mesleğin bile ne olduğunu bilmiyorsun. Asıl sen kulaktan dolma bilgilerle buraya gelip atıp tutuyorsun. Tamam endüstri mühendisliği tuttuacaksın büyük ihtimal anlıyoruz. Ama şu ego tatmini işini bırakın bir kenara artık.
  • İşsiz gezecek diyen arkadaşlara gülünür geçilir sadece. Onlara takmamak lazım. Bu forumda tıp okuyanda, Boğaziçi endüstri okuyanda eleştiriliyor görmemek lazım öyle über zeki insanları (!)

http://money.cnn.com/magazines/moneymag/bestjobs/2009/

Bu verdiğin link zaten durumu özetliyor.
    Systems Engineer , IT Project Manager , Intelligence Analyst , Sales Director

Bakarsan ilk 10 içerisinde 4 ü zaten endüstri mühendisliğinin ilgi alanına giriyor. Hatta IT Project Manager Türkiye'deki karşılığı Yönetim Bilişim Sistemleri endüstri mühendisliğinde 3. sınıfta dersleri görülüyor ve bu alana yönelebiliyorsunuz.

• @Arkandayım

İlk mesajımda da belirttim hesabımın durumunu. Şu anda GSÜ Endüstri Mühendisliğinde okuyorum ve kendimi tatmin falan ettiğim yok sen hiç merak etme.
  • endüstrinin punlarını kızlar yukseltıyolar cunku bı makına elektronık fln kızlar ıcın zor,onlara kalan ıse daha kolay olan ve aslında pek muhendıslık olmayan endustrı kalıyo,benım bı abım endustrıcıler ıcın itü makınanın sadece 3. senesı tum endustrı sınıflarının toplamından zor derdı e tabı makına ana muhendıslık fızık ısı zekalı adamların gıttıgı yer,endustrıye gıdenler daha mı az zekalı ? hayır onu demek ıstemıyorum sadece esit agırlık zekası fazla olanlar endustrı okuyor,herkes fızık gıbı agır bır derse katlanıp gercek bır muhendıs olamaz zaten,bu endustrıcı arkadaslar ısletme fln okusa daha mantıklı gıbı zıra benım cevremde endustrı yazsam mı dıyınce cok buyuk bı tepkı olustu kı ıtu endustrı yazıcaktım,itü elektronık haberlesmedekı tanıdık hocam murat gelebılırsın elektronıke gel yoksa makına yaz ondan sonra ınsaat dedı,endustrı dıye sordum orası fızık sevenler ıcın degıl demıstı,yani bu arkadas endustrıye gıtmek ıstıyo bellı gıtsın tabıkı eğer itü de odtu de okursa işi de rahatlıkla bulur onda da bı sorun yok ancak hıc bır zaman bır makına elektronık gıbı muhendıslıklerı kucumseyemezsın zira o muhendıslıkler senın muhendıslık dıye gıttıgın endustrı den 10 kat fazla saygıyı hakedıyo gerek zorluguyla gerek ısı yapan adam olmarlarıyla kısacası MAKINA ISI YAPAR,ENDUSTRI UZAKTAN BAKAR

• sizin işleri iktisat ve işletmecilerde yapabiliyor galiba
  • İş ilanlarına bakıldığında, işletme, iktisat ya da endüstri mezunu diye ilan veriliyor. ben hiç sadece özellikle endüstri mezunu arandığında rastlamadım. İşletme bölümünü yererek kendiize iş sahası mı yaratacaksınız ? İşletme ve iktisat bölümleri mezunları çok olması dezavantaj olsa da kişisel gelişimle gerçekten iyi terlere geliniyor bunu herkes bilir. Her konudan biraz biraz anlamak değil bir konudan gerçekten anlamak daha önemlidir. bir işletmeci kadar muhasebeden, anlayabiliyor musunuz ? bir iktisatçı kadar ekonomiden ? bir ekonometrist kadar yöneylemden , istatistikten ? borçlar hukukundan haberiniz var mı ? Kamu maliyesinden, finansmandan ? Ders programınızdan da haberim var baktın mı diye sorular sormayın. Kendini geliştiren her bölümde olduğu gibi bu bölümde de iyi yerlere gelir. Ama benim gözümde bir elektrik-elektronik bir makina kadar değerli değildir. Yabancı ülkelerle ülkemizi mukayese etmeyin.

• Kız kardeşim Boğaziçi makina veya bilgisayar yerine İTÜ endüstri yazdı, iyi yaptı o zaman?
  • konuyu hortlaşmış gibi olmayayım ama daha başka bilgisi olan var mı?
  • Ablacım bendr ya itü türkçe endüstri ya da galatasaray endustriyi istiyorum ama galatasaray bildiğim kadarıyla iyi bir üniversite mezunları nerelerde ne kadar maaşla calisiyo biraz bilgilendirirseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • endüstri müh kurumsallaşmış dev firmalarda iş yapar onun dışında okumanın pek bir faydası yok gidip kobilerde felan iş bulacak yazma
    bizim ülkede üretim yok sanayi büyümesi %1 hiçbirşey üretilmiyor o yüzden endüstri iş yapar fakat imza yetkisi olmaması bi handikap
    açıkcası makina yazmak bence aptallık 13-14 bin mezun veriyor senede ve eğitimi çok ağır bana fizik bölümünü hatırlatıyor hem zor maaşı düşük felan
    makina yazıcağınıza endüstri yazın aşırı ilginiz yoksa tabi saygılar dilerim
  • ayrıca en zor bölüm en iyi bölüm felan gibi saçma sapan düşüncelere girmeyin fizik yada fizik müh okuyun bakalım nasıl oluyor liseli mantğıyla bakmayın :D
  • Kac tane mesaj yazilmis 2012'den beri bu konuya sadece bir tek dogru bilgi var ne yazik ki. O da tüm mühendisliklere ihtiyac oldugu.

Herkes Endüstri Mühendisligini Makina Elektrik Bilgisayar vs. Mühendislikleriyle kiyaslamis. Nasil bu mühendisliklerin kendi alanlari varsa Endüstri Mühendisligi'nin de kendi alani var.

Daha detayli aciklamam gerekirse bir Elektrik Elektronik mezununun da hatri sayilir derece de programlama bilgisi vardir ve bir cok programlama agirlikli islerde calisabilir. (Bilgisayar Mühendisliginin programlamayla ayni olmadigina yazinin diger bölümlerinde deginecegim) Fakat bu Elektrik Elektronik mezunun asil alani degildir. O yari iletkenler devreler enerji sistemleri vs. alanlarinda asil egitimini almistir ve sahip oldugu programlama bilgileri de ona bu alanlarda yardimci olmasi icin verilmistir.

Keza Bilgisayar Mühendisleri. Onlar da programlama ögrenirler. Fakat onlarin da ana isi aslinda (saf) program yazmak degildir. Kücük programlar yazmak üniversite mezunu olmayan sertifika sahibi kisilerin isidir.(Yanlis anlasilmasin üniversite mezunlari da bunu yapar. Fakat aldiklari egitim cok daha fazlasi icin verilir onlara.) Onlarin görevi yapay zeka, beyin bilgisayar iletisimi,kablosuz teknolojiler vs. gibi ana egitimlerini aldiklari konulardir ve ögrendikleri Ileri derecedeki programlama tekniklerini bu alanlarda yardimci olarak kullanirlar.

Programlama amac degil bir aractir. Tüm mühendislik dallari icin.

Ana konumuz olan Endüstri Mühendisligine de gelecek olursak, onlarin görevi aynen yukarida bahsettigim gibi ne Makine Mühendislerinin göreviyle aynidir ne de Isletmecilerle. Onlarin baslica görevi OPTIMIZASYONdur. Aldiklari ufak programlama onlara is hayatinda yeterli olacak kadar verilir cünkü görevleri ileri düzeyde programlama gerektirmez. Aldiklari isletme ve makine dersleri sayesinde iki alani da iyi tanidiklari icin optimizasyon konusunda ön plandadirlar. Bir isletmecinin makine bilgisi olmadigi icin bu görevi cok saglikli yapamayacagi gibi bir makinecinin de isletme bilgisi olmadigi icin bu görevi saglikli yapamayacagi aciktir. Bu iki bölümün kesistigi noktalarda Endüstri Mühendislerinin alanlaridir.

Ama bu demek degil ki "Ooo Endüstri Mühendisligi her isi yapar". Yine dedigim gibi gercekten Makine Mühendislerinin calisacagi veya Isletmecilerin calisacagi alanlarda da Endüstri Mühendislerinin bilgileri yetersiz kalacaktir ki bu gayet normaldir cünkü onlar Makine Mühendisi veya Isletmeci olmak icin yetistirilmemislerdir. Onlarin alani ayri Makinecilerin alani ayri Isletmenin alani ayridir.

Bu nedenlerden ötürüdür ki benim mühendisligim senin mühendisligini döver kavgasi son derece mantiksizdir. Kisi hangi alandaki derslere ilgi duyuyorsa o alani secip okumalidir.

MBA meselesine gelecek olursak; umarim bu öneriyle gelenler bir lisans programiyla yüksek lisans programini karsilastirdiklarinin farkindalardir.

• YILDIZ TEKNİK Mİ BAHÇEŞEHİR TAMBURSLU İNGİLİZCE Mİ? NEDEN?

edit: yıldız teknik sen bahçeşehirin yüksek sıralamasına aldanma kanka az kişi aldığından öyle yıldız ezer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 17 Temmuz 2013; 1:36:02 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.