Şimdi Ara

2013 YILINDA ÖTV Yİ PROTESTO EDELİM (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
1
Favori
3.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Verginin sınırı yok, kdv, ötv, deprem, telsiz kullanım bedeli, çevre vergisi, kaçak kullanım bedeli, .....

Vay anam vay bu milletin haline..
  • hadi kdv ve ötv yi anladık diyelim.
    Peki %40 ötv koyup sonra da ortaya çıkan yeni fiyat üzerinden %18 kdv almak neyin nesi?
  • Hadi bunlarıda anladık.

Bebek mamasından, sütten, ekmekten vergi alıp da elmastan vergi almamak ne oluyor?

Ekmek bulamıyorsak elmas mı yiyelim?
  • Soruyorum size,

1,30 tl konuşup 33 tl fatura ödemek ne demek oluyor. Bunu yetkilelere sordum cevap: yapabileceğimiz birşey yok devlet koyuyor bu vergileri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Bu ülkeden bi şey olmaz. Çünkü herkeste bir gösteriş, marka, imaj hastalığı var. Altımda "passat", "merso", "bmw" ile gezeyim, millete hava atayım derdi. benim ihtiyacımı şu modeller karşılıyor, şunlardan birini alayım, yok. şu modeli alırsam daha çok hava atarım mantığı var. ülke olarak gelişmek istemiyoruz. ülke olarak zengin, gösterişli olmak istiyoruz. oturdugumuz yerden para kazanmak istiyoruz.

Böyle protestoları kendiniz için yapacaksınız. sıfır değil daha 10-15bin km yapmış sıfırından 5-7,5bin TL ucuzunu alın. aradaki farkı yakıt parası yaparsanız. yok ben başkasının arabasına binmem derseniz paranız çoksa gidin sıfır alın. Benzin zamlarını da kendimce protesto ediyorum. daha az yaktırarak, araca yeri geliyor binmeyerek. memlekette değilim. annem 1ayda 50tl benzini kullanmamış bile. ben de ayda 100-150tl'yi geçmemeye çalışıyorum. en son 100tl kullanmayı başarmıştım. tek bir yere gideceksem belediye otobüsüne biniyorum. Tüketim hastalığı var ülkemizde. cebine giren para ile çıkan paraya bakmama hastalığı. gidip en iyi telefon olan sözüm ona samsung s3 alınıyor. telefondaki 4çekirdek işlemci ile tegra gpu kullanıyor mu?. büyük bir kısım kullanmıyor. telefonun yüzüne bile baktıgı yok. neyine senin s3, bildiğin cari açık, ayrıca kendi cebine zarar. Telefon değiştireceğim. dokunmatik uygun bir şey arıyorum arkadaşlarımın hepsi s3, ip5 1500-2bin TL'lik telefon öneriyor. niye iphone alayım diye soruyorum, iyi de ondan, nesi iyi, ıı şey.. gittim bir arkadaştan 2.el 350tl'ye imzadaki telefonu aldım. bana tam yetiyor, çok para da gitmedi, işimi görüyor. yahu ne yapacağım ben 1500tl'lik telefonu. ayrıca düşürür bozarım ben onu, bunu düşürsem çok param gitmez ucuza tamir olur. o telefonlardan kalır yok ayrıca.

Boyanan değişen yok.
    Çöp alırken kamyon dokunmuş kaput boyalı.
    Çiziklerden dolayı boyalı.
    Güneşten dolayı boyalı.

Denilen arabalar pert kayıtlı çıkıyor. 5 bin tl ucuza alınan araba 15 bin tl masraf çıkarıyor. Çıtır hasarlı denilen arabalar ağır hasarlı çıkıyor.

Banane arkadaşım ben 2.el almak istemiyorum cari açık oluyorsa daha çok ihracat yapalım, sanayileşelim. 10 yıldır günde 500 tane tesisin toplu açılışını yapan inşaattan inşaata koşan adamlar kaç tane fabrikanın açılışını yaptı. Varsa yoksa millete abandılar. Üretip karşılığını almak varken sefil ettiler alım gücünü yerlere düşürdüler.

• quote:

Orijinalden alıntı: gently weeps

quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Vay arkadaş. Adam ötv yi protesto edelim demiş. Bi kişi de çıkıp dememiş ki "olur edelim"

Bin tane laf. Vay cari açık kapansın diye zaten hükümet araç satılsın istemezmiş falan. Şu cahilliğe bak.

Bir araç alıyorsun, iki araç parası veriyorsun. Adam buna bir tek kelime etmiyor da "protesto edelim" diyene bin laf ediliyor.

Bi araç alırken iki araç, bi litre benzin alırken iki litre benzin, bi dakika sabit telefonla konuşsan 15 lira her ay verilen sabit ücretle 1dakikalık konuşmaya 25 lira vermek.

Hiç kimseye bunlar dokunmuyor da şunlar eleştirilince anında eleştiren üç beş kişi linç ediliyor. Bu nasıl bir toplum yahu.

Cari açık artmasın diye ötv geçiriliyormuş. Adam neredeyse savunacak bunu.

Ulan o araba sadece türkiye ye ithal edilince mi cari açığa sebep oluyor. Aynı araç almanya ya girince niye yüzde 80 vergi konmuyor.

Her şey boş. Bu ülke insanının genetik kodunda var güce tapmak.

3 gün önce bangladeş de benzine yüzde 9 zam yapıldı diye ülke ayağa kalktı. Herkes sokaklara döküldü.

Bangladeş diyorum bak.

Hindistan da bi kıza tecavüze uğradı diye bayramlarını kutlamadı halk. Sokaklara döküldü.

Aynı günlerde batmanda hatice diye bir kızcağız kuzen tecavüzü sonucu töre icabı nehirde boğuldu. Kefensiz gömüldü.

Hayat aynen devam etti.

Öylesine rezil bir ülke burası.

öylesine rezil bir ülke ki dostum cari açığı vergiyle kapamaya çalışıyoruz.
    öylesine rezil bir ülke ki dostum kendi benzinimizi 1.5tl ye satıyor ne diye döviz gelsinmiş ülkeye.
    öylesine rezil bir ülke ki dostum seçim sonuşları yapan kurumun avrupada şaibe karıştırdı diye avrupada yerle bir olan bir kuruma seçimleri yaptırıyoruz.

Nasıl bir varlık ait olduğu bir ülkeye rezil diyebilir. Ülkeler rezil olamaz, oluşturan kişilerin bir kısmı rezil olabilir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu yüzden bu ülkeden kurtulmak için bir an önce çare arayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonkurt

quote:

Orijinalden alıntı: gently weeps

quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Vay arkadaş. Adam ötv yi protesto edelim demiş. Bi kişi de çıkıp dememiş ki "olur edelim"

Bin tane laf. Vay cari açık kapansın diye zaten hükümet araç satılsın istemezmiş falan. Şu cahilliğe bak.

Bir araç alıyorsun, iki araç parası veriyorsun. Adam buna bir tek kelime etmiyor da "protesto edelim" diyene bin laf ediliyor.

Bi araç alırken iki araç, bi litre benzin alırken iki litre benzin, bi dakika sabit telefonla konuşsan 15 lira her ay verilen sabit ücretle 1dakikalık konuşmaya 25 lira vermek.

Hiç kimseye bunlar dokunmuyor da şunlar eleştirilince anında eleştiren üç beş kişi linç ediliyor. Bu nasıl bir toplum yahu.

Cari açık artmasın diye ötv geçiriliyormuş. Adam neredeyse savunacak bunu.

Ulan o araba sadece türkiye ye ithal edilince mi cari açığa sebep oluyor. Aynı araç almanya ya girince niye yüzde 80 vergi konmuyor.

Her şey boş. Bu ülke insanının genetik kodunda var güce tapmak.

3 gün önce bangladeş de benzine yüzde 9 zam yapıldı diye ülke ayağa kalktı. Herkes sokaklara döküldü.

Bangladeş diyorum bak.

Hindistan da bi kıza tecavüze uğradı diye bayramlarını kutlamadı halk. Sokaklara döküldü.

Aynı günlerde batmanda hatice diye bir kızcağız kuzen tecavüzü sonucu töre icabı nehirde boğuldu. Kefensiz gömüldü.

Hayat aynen devam etti.

Öylesine rezil bir ülke burası.

öylesine rezil bir ülke ki dostum cari açığı vergiyle kapamaya çalışıyoruz.
    öylesine rezil bir ülke ki dostum kendi benzinimizi 1.5tl ye satıyor ne diye döviz gelsinmiş ülkeye.
    öylesine rezil bir ülke ki dostum seçim sonuşları yapan kurumun avrupada şaibe karıştırdı diye avrupada yerle bir olan bir kuruma seçimleri yaptırıyoruz.

Nasıl bir varlık ait olduğu bir ülkeye rezil diyebilir. Ülkeler rezil olamaz, oluşturan kişilerin bir kısmı rezil olabilir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu yüzden bu ülkeden kurtulmak için bir an önce çare arayın.

kusura bakmada dostum bu dediklerimden ülkemi sevmediğim anlaşılmasın ama gerçek bunlar ben gayette vatanseverim ama siyasetle alakası olmayan kişiler geldikçe bu ülke böyle olmaya devam eder

• Kimse boşa uğraşmasın
    Yazmakla söylemekle bu ülkede olacak işler değil bunlar
    Yazık insanlara yazık
    İnsanlar dünyada biraz çalışıp istedikleri arabalara binerken
    Bizler 36 ay yok 48 ay taksitlerle zar zor benzin koyarak biniyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk mesaji yazan arkadasla ksmen dusuncem ayni.
    Ama ulkemizde malesef asgari ucret alan bile toplu tasimayi birakip araba derdine dustugunden,devlet bu gelir kapisini birakmaz.
    Su an otvyi sacma gordugumuz icin durumumuz oldugu halde bizde arac almiyoruz. Mtv zaten basini almis gitmis. Benzin koymaya korkuyor insanlar.
    Ama malesefki bu zihniyetteki insanimiza revadir.
    Devlet eyiye gidiyi eyiye !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba istemiyoruz, istanbul trafiğinin hali ortada. Toplu taşımayı adam gibi iyileştirsinler. İnsan taşıdıklarının farkına varsınlar, balık istifi gibi gidiyoruz.

Bunları yapsınlar sonra desinler arkadaş bak toplu taşıma var konforlu rahat trafik yok, yok sen buna rağmen araba kullanacam trafik yapacam toplu taşıma kullanan insanlarıda kendi zevkim için mağdur edecem diyorsan o zaman ödeyecen araba ve benzin için envayi çeşit vergiyi ve zammı.

Tabi bunu demeleri için toplu taşımayı iyileştirmeleri ve ulaşım ücretlerini uygun bir seviyeye çekmeleri lazım. Bunlar yapılırsa insanlar istanbulda zaten arabalarını kullanmazlar diye düşünüyorum.
  • bence bizim millet bu zamlardan haz alıyor....zevkten dört köşe oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkuk

Araba istemiyoruz, istanbul trafiğinin hali ortada. Toplu taşımayı adam gibi iyileştirsinler. İnsan taşıdıklarının farkına varsınlar, balık istifi gibi gidiyoruz.

Bunları yapsınlar sonra desinler arkadaş bak toplu taşıma var konforlu rahat trafik yok, yok sen buna rağmen araba kullanacam trafik yapacam toplu taşıma kullanan insanlarıda kendi zevkim için mağdur edecem diyorsan o zaman ödeyecen araba ve benzin için envayi çeşit vergiyi ve zammı.

Tabi bunu demeleri için toplu taşımayı iyileştirmeleri ve ulaşım ücretlerini uygun bir seviyeye çekmeleri lazım. Bunlar yapılırsa insanlar istanbulda zaten arabalarını kullanmazlar diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Araba istemiyoruz, istanbul trafiğinin hali ortada. Toplu taşımayı adam gibi iyileştirsinler. İnsan taşıdıklarının farkına varsınlar, balık istifi gibi gidiyoruz.

Gerçekten olan ise bu :))

• quote:

hadi kdv ve ötv yi anladık diyelim.
    Peki %40 ötv koyup sonra da ortaya çıkan yeni fiyat üzerinden %18 kdv almak neyin nesi?

Evet ÖTV nin de KDV sini ödüyoruz. Devlet araba alanı cezalandırıyor. Başka ülkelerde niye Türkiye'nin yarısı araçlar arkadaşlar. Onlarda cari açık yok mu?
    Bence yerli araç desteklenmeli. Ama yerli de yok ne yazık ki.
    Ben burada yazan bazı arkadaşlar kadar ekonomiden anlamam. Kendi adıma protesto ediyorum. Devlette cari açıktan dolayı alınmasın taraftarıymış. O zaman şunlar ne olacak kardeşim?
    Kırtasiyenin %90 ını ithal
    Bilgisayar ve donanımların %100 ü (Yazı yazdığınız klavye bile)
    Cep telefonunun %100 ü
    Oyuncağın %90 ı ,
    İlaçların çoğu,
    Aydınlatma ürünlerinin %90 ı
    Laminant, mdf, mobilya aksesuarları, menteşe, kapı kolu çoğu ithal
    Donumuza kadar ithal değil mi?
    Çin malı seccade bile var..

O zaman devlet ve hükümet birşey almayın demesi lazım. Her şey cari açık..

• ÖTV den önce buyrun STK'larla içli dışlı olanlar varsa yardımcı olsun benzini protesto edelim. İstanbul'da, Ankara'da yürüyüşler düzenleyelim, bir şeyler yapalım. ÖTV'ye gelene kadar hayatımızda ne kadar saçma uygulama var...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.