Şimdi Ara

2013 YILINDA ÖTV Yİ PROTESTO EDELİM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
1
Favori
3.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha benzin için bir şey yapılmıyor ötv içinmi yapacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoRe`i -- 12 Ocak 2013; 20:29:29 >
  • Bugün babamla birden çok araba firmasını gezdik ve şok olduk resmen. Net tutarı 100 bin tl olan audi a7 ötv ve kdv ile 397 bin tl. Yani 300 bin tl vergi veriyorsun devlete.

Hem yuh dedik hem de kerizler alsında devlete vergi versinler dedik. Zaten o 300 bin tl vergi olmasa saçma sapan yerlere harcayacak.

Aklı olan bir araca milyarder olmadığı sürece o kadar para vermez. Veriyorsa da iyi oluyor anasını satıyım en azından terörle savaşıyoruz biraz ordumuza maddi destekte bulunurlar. Devlet iyi yapıyor. Ötv yi destekliyorum. Vergi almayıp sadece Almanlar kazanacağına vergi kessin Türklerde kazansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 12 Ocak 2013; 20:51:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu ay hummer mı alsam altı yüksek diye düşünüyordum almayım bari. İşin şakası bir yana hükümetin amacı hiçbirşey aldırmamak. Hani bir ara ekonomi durdu da sürekli reklamlarda alın verin ekonomiye can verin diyorlardı ya. Şimdi ise tam tersini istiyorlar. Kimse ne telefon, ne araba, ne bilgisayar almasın istiyorlar. Vergi üstüne vergi vergi koyuyorlar. Sürekli harcamayın biriktirin, araba almayın ille alacaksanız ev alın diyorlar. Amaç ekonomiyi alım satımı azaltıp enflasyon düşük tutmak. İnsanlar hiçbirşey almasın fiyatlar yükselmesin gerekirse küçük esnaf ve şirketler batsın istiyorlar. Araba almayarak benzin kullanmayarak istediklerini yapmış ve hükümete destek olmuş olursunuz.
  • uzunca bir zaman araba almayacağım için ötv falan umrumda değilde asıl bana koyan doğalgazla,elektrikteki vergiler.
  • Üretmeden tüketmeyi düşünüyoruz şu hale bak. Bizim de çok büyük gelir kaynaklarımız olsa araba ithalatından giden para dokunmazdi. Ama biz veremiyoruz hep alıyoruz o yüzden ağlamak boşa diye düşünüyorum. Bu iktidar gider diğeri gelir çok da birsey değişmez merak etmeyin. Önce millet olarak kafalar değişecek..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su arac alirken kredi kullanma olayini yasaklasin bi sure devlet bakin gorun firmalar ne guzel geri adim atacaklar. Alinan araclarin %90'inin kredi ile alindigini dusunuyorum, ozellikle luks araclarin. Kredi ile arac alimi yasaklansa ya da ne bileyim kredi faizleri yuksek tutulsa cebinde 5 bin TL olan vatandasimiz da gidip 40-50 bin TL'lik arac almaz.

Olaya fasistce yaklastigimi dusunenler olabilir ama adamin cebinde 5 bin TL var gidiyor krediyi cekiyor 40 bin TL'lik arac aliyor ustune de elin yabanci bankasina bilmem kac bin TL faiz oduyor. Elinde 5 bin TL varsa git es-dosttan borc al 20.000 TL'lik araca bin ya da elindeki aracla yetin, bu arada pesin paran biriksin hem banka borcuyla malini, hayatini, gelecegini ipotek altina aldirtma hem de otomobil firmalariyla bankalar soygunculuk yapamasin.

Burada yerli otomobil faktoru de devreye sokulabilir 20-30.000 TL gibi bir fiyata dizel yerli arac uretilir devllette odemeyi kendine yapilacak sekilde vatandasa firsat sunarsa bu ulkenin ekonomisi de duzelir cari acigi da kapanir.

Bizim cahil vatandasimiza her seyi guzellikle yapmayacaksin, kredi yasagini koyacaksin, OTV tesvigini de verip yerli aracini satacaksin.

Aksi halde bu ulkede ne OTV duser ne de benzin fiyatlari duser. Devlet akan muslugu kapatmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hazri etmişken M T V yide protesto edelim
  • bu kadar fahiş vergilere rağmen bütçenin açık vermesinin tek nedeni paraları babasının parası gibi harcamalarıdır. kendi kızını danışmanı olarak tutup 52 bin lira maaş vererek ancak ülkedeki tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yerler. bu işin sonu ne olacak: ötv=%100 e kadar yolu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kinglbj23

Su arac alirken kredi kullanma olayini yasaklasin bi sure devlet bakin gorun firmalar ne guzel geri adim atacaklar. Alinan araclarin %90'inin kredi ile alindigini dusunuyorum, ozellikle luks araclarin. Kredi ile arac alimi yasaklansa ya da ne bileyim kredi faizleri yuksek tutulsa cebinde 5 bin TL olan vatandasimiz da gidip 40-50 bin TL'lik arac almaz.

Olaya fasistce yaklastigimi dusunenler olabilir ama adamin cebinde 5 bin TL var gidiyor krediyi cekiyor 40 bin TL'lik arac aliyor ustune de elin yabanci bankasina bilmem kac bin TL faiz oduyor. Elinde 5 bin TL varsa git es-dosttan borc al 20.000 TL'lik araca bin ya da elindeki aracla yetin, bu arada pesin paran biriksin hem banka borcuyla malini, hayatini, gelecegini ipotek altina aldirtma hem de otomobil firmalariyla bankalar soygunculuk yapamasin.

Burada yerli otomobil faktoru de devreye sokulabilir 20-30.000 TL gibi bir fiyata dizel yerli arac uretilir devllette odemeyi kendine yapilacak sekilde vatandasa firsat sunarsa bu ulkenin ekonomisi de duzelir cari acigi da kapanir.

Bizim cahil vatandasimiza her seyi guzellikle yapmayacaksin, kredi yasagini koyacaksin, OTV tesvigini de verip yerli aracini satacaksin.

Aksi halde bu ulkede ne OTV duser ne de benzin fiyatlari duser. Devlet akan muslugu kapatmaz.

• bunları çok duyduk 2 gün sonra 10 tl cebine girer bazı arkadaşların iş tersine döner
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Ben de bu ay hummer mı alsam altı yüksek diye düşünüyordum almayım bari. İşin şakası bir yana hükümetin amacı hiçbirşey aldırmamak. Hani bir ara ekonomi durdu da sürekli reklamlarda alın verin ekonomiye can verin diyorlardı ya. Şimdi ise tam tersini istiyorlar. Kimse ne telefon, ne araba, ne bilgisayar almasın istiyorlar. Vergi üstüne vergi vergi koyuyorlar. Sürekli harcamayın biriktirin, araba almayın ille alacaksanız ev alın diyorlar. Amaç ekonomiyi alım satımı azaltıp enflasyon düşük tutmak. İnsanlar hiçbirşey almasın fiyatlar yükselmesin gerekirse küçük esnaf ve şirketler batsın istiyorlar. Araba almayarak benzin kullanmayarak istediklerini yapmış ve hükümete destek olmuş olursunuz.

Bizim millet lüksünden hiçbir zaman fedakarlık etmesini sevmez bu yüzden kdv artar ötv artar herşeye zam gelir...Hükümet harcama yapmayalım diye değil kaynak yaratmak için zam yapıyor çünkü para yok...Hiç alım olmazsa vergi nereden toplanacak,sadece arabada mı zam var ?Devletin en büyük gelir kaynağı tekel,ötv,kdv,benzin...Yedigimiz içtigimiz herşeye zam geliyor,elektrik,su,dogalgaz bunlarda mı kullanmayalım diye zam geliyor ?
    Artık sıfır ev alma devride bitti: 1Ocaktan itibaren 150 metrekarenin altındaki konuta uygulanan yüzde 1’lik KDV oranı yüzde 18 oldu...

• Ben Devlet milleti için vardır diyorum. Ne söz veriliyor :Birlikte olduğumuz, yaşadığımız bu topraklarda herkes

kendine düşen payda "vergi" adına bir katkı yaparak hepimize yol, su , hastahane gelecek.
    Peki dünyada en çok vergi toplayan ülke hangisi : Amerika, %97 vergi toplayabilme rekoru var. Bizde kaç

bilmiyorum. Adamların lafı var :"Death and Taxes"
    Orada gelir vergisini az vereyim yok, Orada SSK askariden yatsın yok, Orada faturada oynama yap, adamı

keserler, Şimdi Duyuyorum sizleri der gibisiniz. ve O kadar çok vergi denetmeni varki, Amerikanın çoğundan

vergi alabiliyor. Bu da vergi dağılımını eşit yapıyor. Adaletli olduğunu bilmiyorum ama.
    Bizde ise ne adalet var ne de eşit dağılım. Hep birbirimize kızmışız ve kimse daha iyisini yapamamış, her iki

tarafta, devlet te, millet te kızgın.
    Sonra harcamalar gelmiş, almış başını gitmiş, aklına gelen IMF'ye gitmiş, türkiyeye araba almak için, kara

yollarına yatırım için, benzincilere sözler için.
    Ama yine diyorum, birileri bu zinciri kırmak zorunda, devlete , hükümete, millete kızmak olmaz. Sadece Tekstil ile olmaz, İnşaat ile olmaz, şu anda Yüksek Mühendislik gibi para getirecek şeylerlerle olabilir. Ama bakıyorum da dışarıya, herkes nasıl kolay yoldan para kazanırım yolunda. İşte bizi bitiren tembelliğin sonu bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Hala ötv olmasa ucuz araç alacağını sanan var. Bir ürün hakettiği fiyattan değil satılabileceği fiyattan satılır. cruze 2.0 araç 47 bin iken 1.6 c sınıfı araçlar 60 bin lira ediyor. Bir cruze ile bir fluensin veya golfun maliyetinin çok mu farklı olduğunu sanıyorsunuz? Sen gidip c sınıfı bir araca 60 bin lira veriyorsan devlet hem ötv yi hem de kdv yi kaldırsa bile o araç yine 60 bin liraya satılacak. Avrupada araçların ucuz olmasının sebebi vergiler değil bilinçli tüketicidir.

Aynen katılıyorum,sıfır vergi bile olsa araçlarda bir azdan başka ucuzlama olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faith_388

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Ben de bu ay hummer mı alsam altı yüksek diye düşünüyordum almayım bari. İşin şakası bir yana hükümetin amacı hiçbirşey aldırmamak. Hani bir ara ekonomi durdu da sürekli reklamlarda alın verin ekonomiye can verin diyorlardı ya. Şimdi ise tam tersini istiyorlar. Kimse ne telefon, ne araba, ne bilgisayar almasın istiyorlar. Vergi üstüne vergi vergi koyuyorlar. Sürekli harcamayın biriktirin, araba almayın ille alacaksanız ev alın diyorlar. Amaç ekonomiyi alım satımı azaltıp enflasyon düşük tutmak. İnsanlar hiçbirşey almasın fiyatlar yükselmesin gerekirse küçük esnaf ve şirketler batsın istiyorlar. Araba almayarak benzin kullanmayarak istediklerini yapmış ve hükümete destek olmuş olursunuz.

Bizim millet lüksünden hiçbir zaman fedakarlık etmesini sevmez bu yüzden kdv artar ötv artar herşeye zam gelir...Hükümet harcama yapmayalım diye değil kaynak yaratmak için zam yapıyor çünkü para yok...Hiç alım olmazsa vergi nereden toplanacak,sadece arabada mı zam var ?Devletin en büyük gelir kaynağı tekel,ötv,kdv,benzin...Yedigimiz içtigimiz herşeye zam geliyor,elektrik,su,dogalgaz bunlarda mı kullanmayalım diye zam geliyor ?
    Artık sıfır ev alma devride bitti: 1Ocaktan itibaren 150 metrekarenin altındaki konuta uygulanan yüzde 1’lik KDV oranı yüzde 18 oldu...

Tekel ürünleri gibi şeylere gelen zamlar gelirlerin artması için doğru. Ancak maliye bakanı kendisi de söyledi çok fazla cep telefonu ve yabancı menşeyli araç alıyoruz. Cari açık büyüyor diye. Delet yurtdışından gelen herşeyin alımını azaltmaya çalışıyor. Zira ithalat çok büyüdü. Akaryakıttan tutun arabaya herşeye ek vergiler geldi. 1.6 altına da ÖTV artışı geldi, yurtdışından getirilen telefonlara da 100 lira ek vergi geldi, Ayda 2,25 civarı telefona operatörler harici ek vergi geldi vs. vs. Eğer insanların gelirleri artarsa sürekli erteledikleri ihtiyaçlarını karşılamaya başlayacaklar. Bunlar da en başta araba, bilgisayar, cep telefonu gibi ithal ürünler geliyor. Yoksa şuan ekonomi gerçekten berbat. Sadece gizlemeye çalışıyorlar. Sürekli bişeylere ek vergi geliyor. 18 yaşındaki okula gitmeyen erkek çocuklarından ayda 35 liramı ne prim almaya başladılar. Konut vergisi ise tamamen saçmalık. İnşaat sektöründe sayamayacak kadar çok kalem ve çalışan var. Konut satışlarını azaltmak çok büyük zarar olacaktır. Devlet için en kolayı tüketilen şeylere vergi koymak. O yüzden devlet zaten araba satılmasın istiyor. Çünkü büyük çoğunluk ithal araçlar. Burda üretilenlerin ise zaten sadece ameleliğini yapıyoruz. Para yine yurtdışına gidiyor. Araba konusunda tek çözüm yerli markamızın olması. Ama zenginlerimiz yıllar sonra kara geçecek bir yatırıma yanaşmazlar.

• ben de çok düşündüm protesto etmeyi ama bir yöntem bulamadım. ihtiyaçlardan kısmak çözüm değil. 5-10 kişi bu protestoyu yapsa da ihtiyaçtır ve haklı olarak birileri araç alacak; bu protesto sonuç vermeyecek. aklıma hiçbirşey gelmiyor ama daha başka bir yöntem lazım.
  • şimdi ötv için tepki gösterenler şeçim zamanı geldigi zaman ortadan kaybolur.
    demekki herkes memnunki seçimde sonuç değişmiyor.tepkiyi sandıkda göstermeliyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

quote:

Buralarda toplanmakla olmaz.

Tepkinizi sandıkta gösterin yeter

tamam sandıkta tepkimizi gösterip ak partiye oy vermeyelim.. kime oy vereceğiz.. yada x partiye oy verdik diyelim ötv düşecek mi ? haydi açıkla o partiye oyumu vermezsem şerefsizim..

Diğer partilerde bi umut var ama Ak parti'ye verince düşmeyeceği kesin.Aksine artmaya devam edecek

değişik bir bakış açısı ilginç... benzin mazot kdv falan fıstık ucuzlayacak diyen tek kişi Cem UZAN'dı... umut dünyası ne yapacaksın işte

• Hükümet yalakası değilim. tam tezatım. yalaka diye yorum yapmayın.ankarada yaşıyorum.
    İnsanın insanca yaşama hakkı var herkesin araba sahibi olmaya hakkı var ancak;
    10 yıl önce otobüsle 15 dakikada gittiğim yolu şu anki gibi 60 dakikada gitmek istemiyorum. bu egzos dumanını sisi çekmeyi istemiyorum. her arabada tek kişi görüp trafiğin içine etmelerini görmek istemiyorum. modern ülkelerdeki gibi normal saatlerde toplu taşımayı seçip arabasını akşamları sinemaya,tiyatroya aktiviteye gitmeye haftasonları sosyal aktivitelerine kullanmalarını istiyorum.
    ben bir arabada 2-3 kişinin altında hergün yolculuk eden insanları protesto ediyorum.
    Ben araba-petrol gibi ithal malların bu kadar tüketilmesini protesto ediyorum.
    Ben Belediyelerin eksik toplu taşıma araçlarını protesto ediyorum.
    Ben belediyenin eksik altyapısını protesto ediyorum..
    param yok diye ağlayıp vergilere şikayet edip 2.0 3.0 70 80 milyarlık arabalara binmelerini protesto ediyorum diye uzar gider...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpgg -- 12 Ocak 2013; 22:16:36 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Buralarda toplanmakla olmaz.

Tepkinizi sandıkta gösterin yeter

tamam sandıkta tepkimizi gösterip ak partiye oy vermeyelim.. kime oy vereceğiz.. yada x partiye oy verdik diyelim ötv düşecek mi ? haydi açıkla o partiye oyumu vermezsem şerefsizim..

Diğer partilerde bi umut var ama Ak parti'ye verince düşmeyeceği kesin.Aksine artmaya devam edecek

değişik bir bakış açısı ilginç... benzin mazot kdv falan fıstık ucuzlayacak diyen tek kişi Cem UZAN'dı... umut dünyası ne yapacaksın işte

Hocam böyle konularda keşke siyasete girmeden konuşmayı başarabilsek.

Biz vergiler fazla diyoruz iş hemen AKP'ye CHP'ye geliyor.

Burada hiçbir parti için gelince herşey ucuzlayacak demedim demiyorum zaten.

Tek söylediğim AKP %50 oy aldı.Her yer gibi forumda da durum böyledir.

Ve burda vergilerden şikayet edenlerin yarısı da AKP seçmenidir mantık olarak.

Sadece AKP'ye oy verenlerin vergilerin yüksekliğinden şikayet etmesi biraz komiktir bence.

Geldiklerinden beri düzenli olarak herşey pahalılaştı.Şimdi burada da diyecekler ki vatandaşın alım gücü arttı.

Külahıma anlatsınlar onu.Asgari ücrete 30-40 lira zam yapıp tüm ürünlere ve hizmetlere zam yapılınca hesaplasınlar bakalım alım gücü ne kadar artıyor!!

Herşeyi geçtim her yıl pasaport harçlarına zam yapmak nasıl bir mantıktır acaba???

Kağıdın fiyatı mı artıyor her yıl

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.